Inschrijfformulier ontspanningscursus.

Ontspanningscursus – Werken aan innerlijke vrede – Januari 2021.

De wereld om je heen verandert elke dag, chaos en onrust zijn soms deel ervan. De wereld geeft ons uitdagingen, vraagt van ons om te reageren! Nodigt ons uit en trekt ons erin. Het is aan jou welke uitdaging je aanneemt? Neem je die aan van de strijd, van de onrust, van de angst, van de ontkenning of van de stress? Of neem je de uitdaging aan om innerlijke vrede te zoeken in jezelf? Om meer zachtheid en kwetsbaarheid te laten zien aan jezelf en de ander? Om vanuit meer mededogen, duidelijkheid en zelfrespect naar jezelf en je omgeving te kijken? Waar mag jouw kostbare tijd, aandacht en energie naar toe?

We beginnen onze eerste les met de vraag: Ben jij je bewust van je stress? Wat zijn spanningssignalen, we gaan het hebben over stress en persoonlijkheid en levensstijl? Wat zijn jouw grootste stressoren? We brengen eerst de spanning in kaart!

Wat kun je er aan doen, dat is het thema van de tweede les, hier staat de adem centraal, adem is leven en hoe kun je jezelf beter leren ontspannen bij goede ademoefeningen.  En zo ben je meer ontspannen en hoe ga je dan beter communiceren met je jezelf en je omgeving? Hier maken we kennis met de geweldloze communicatie.

En zo komen we vanzelf bij onze rouw en verlies verwerking en dat gaat deskundige Psychosociaal therapeut & verliesbegeleider Joni Rappange doen. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Dit kan zijn door het overlijden van een dierbaar persoon, door verlies van gezondheid of je baan. Door een veranderd toekomstbeeld, een (echt)scheiding of het verbreken van (familie)banden. Wanneer je iets verliest wat je dierbaar is kom je in een rouwproces. Rouwen is een dynamisch proces en is nooit afgelopen, klaar of verwerkt. Daarmee blijft het verlies een wezenlijk deel uitmaken van wie je bent. Daarom is het belangrijk jezelf bewust te zijn van de verliezen die jij met je meedraagt en inzicht te krijgen in de gevoelens die daarbij horen. Zo krijg je een (nieuw) evenwicht met jou verlies.

Bij de laatste twee lessen gaan we vriendschap sluiten met ons zenuwstelsel, dat doen we doormiddel van de Polyvagaaltheorie van Dr. Stephen Porges. De Polyvagaaltheorie geeft ons een blik op de biologische systemen die de basis vormen voor het ons veilig voelen en sociaal betrokken zijn. Met name de onbewuste relatie tussen het autonome zenuwstelsel en sociaal gedrag komt er in aan bod.

In zeven stappen ben jij je bewust geworden van je stress, je adem, je communicatie, je rouw en de werking van het zenuwstelsel. Stap acht gaat over het verwerken van de bovenstaande begrippen, hoe gaat jou leven er nu anders uitzien? De laatste stap is een vrijblijvende uitnodiging om na al die inspirerende thema’s bewust jouw ervaringen en verslagen nog een keer te lezen, zodat je een inzichtelijk persoonlijk reisverslag achter de hand hebt als de spanningen weer gaan oplopen. In elke les zitten ondersteunende filmpjes en een vlog met een professional. Je kunt de online lessen in je eigen tempo doen en op je eigen manier.

De kosten zijn 20 euro voor de hele ontspanningscursus en als je vragen hebt, dan kun je me mailen en als je graag meer ondersteuning wil, dan kun je een consult plannen voor 1.5 uur. Kosten zijn 60 euro.

Inschrijfformulier Ontspanningscursus Werken aan innerlijke vrede 2021.

Het is geen cursus zoals veel cursussen zijn in onze samenleving, want je hoeft niet te reproduceren wat ik belangrijk vind, maar wat je zelf belangrijk vindt. Je hoeft me daarom ook niets toe te sturen en doe het gewoon in jouw eigen tempo!

Je kunt je antwoorden op alle vragen die ik je stel in de cursus in het betreffende document er gewoon achter zetten. Je kunt ze ook gewoon opschrijven in een schrift, wat je het prettigst vindt. Bezie de ontspanningscursus als een grote fruitmand, wat je inspireert dat neem je vanzelf tot je, maar wat je moeilijk vindt daar liggen vaak de belangrijkste inzichten en levenslessen, en daar kom je van zelf bij uit.

Ik wens jullie veel inspiratie en inzichten toe. En je kunt gelijk beginnen en iedere maand krijg je een nieuwe les en een nieuw wachtwoord toe gemaild

Dus de cursus loopt zo nog jaren door!

Schrijf u hieronder in voor de cursus.

Je kunt het bedrag van 20 euro overmaken op rekeningnummer IBAN NL 75 RABO 013.95.26.900 t.n.v. P.J. van der Pluijm.

Je bent ingeschreven als je betaald hebt. En je ontvangt iedere maand een nieuwe online les, zeven maanden lang.

Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout.

Tel 06-25276590
E-mail adres: pietvanderpluijm@hetnet.nl 
Website: www.werkenaaninnerlijkevrede.nl