Jaartraining

De reis van je hoofd naar je hart

Het vergt moed om los te laten wat niet meer werkt en  te leven vanuit je hart, vanuit liefde voor jezelf en voor anderen. Loslaten  is je enige houvast, want leven is veranderen en het enige dat onveranderlijk  is! Loslaten is het toelaten van nieuwe kansen en mogelijkheden, nieuwe  mensen of een nieuwe kijk op de omstandigheden waarin je nu leeft! Niet wát  er gebeurt maar hoe je er mee omgaat, bepaalt de kwaliteit van je leven!

De reis.

De jaartraining omvat de reis van je hoofd naar je hart en is er op gericht  om je te helpen ontdekken wie je bent. Daarbij richten we de blik naar  binnen op gevoel, intuïtie, drijfveren, moed, acceptatie, veerkracht,   de kracht van het NU, kwaliteiten en valkuilen. De training helpt je bij het ontdekken wat jouw bijdrage, jouw eigen speciale  aanbod en kwaliteit is en hoe je deze vorm kunt geven   in je relatie, in je werk, etc.

Veranderen gaat  niet vanzelf!  

Daar heb je gereedschap voor nodig. In  de jaartraining krijg je gereedschap aangereikt om je veerkracht,  nieuwsgierigheid   en humor te gebruiken, om je eigen weten en voelen op fysiek, emotioneel en  hartniveau aan te spreken en te integreren.   Je kent vast wel de volgende gezegdes:   niet lekker in je vel zitten,  dingen inslikken,  jezelf voorbij rennen…

De kunst is om méér naar je lichaam te luisteren en  minder naar je hoofd. Dan zouden de volgende gezegdes  meer van toepassing zijn: – je stem laten  horen –  je hart volgen


Voor wie?

 • Als je beter om wilt leren gaan met je emoties.
 • Als  je vrede wilt sluiten met het verleden.
 • Als je het heden méér wil gaan accepteren.
 • Als je méér vanuit je “werkelijke ik” wil gaan leven.
 • Als je op krachten wil komen.
 • Als je méér inzicht wil hebben in je gedrag, in je onderliggende  behoefte.
 • Als je bewust met je eigen ontwikkeling bezig wilt zijn.
 • Als je meer in het “NU” wil leren leven.
 • Als je moed, lef en durf nodig hebt om de  volgende stap te zetten.
 • Als je grenzen wil gaan stellen en beter voor jezelf wil gaan zorgen.
 • Als je méér wil gaan luisteren naar de stem van je hart.

In een intakegesprek bespreken we of deze  jaartraining aansluit bij je behoefte en je verwachtingen. Deze training is geschikt voor iedereen die geestelijk gezond, gemotiveerd en tot zelfreflectie in staat is.

Ik leer mensen om anders naar zichzelf te kijken, zichzelf meer als één geheel te zien, waarbij ik veel aandacht  besteedt aan de levensloop. Ik hanteer hier de holistische benadering; d.w.z.  de mens wordt als een fysieke, sociale, psychische en spirituele eenheid  gezien en benaderd. Ook hecht ik belang aan het (weer) leren vertrouwen op  jezelf en weer leren open staan voor je gevoeligheid, intuïtie en  creativiteit. Ik werk met P.R.I. wat staat  voor past reality integration,  tekeninganalyse, psychodrama, geweldloos communiceren, deelpersonen,  lichaamswerk en ademtherapie.

Vanaf  eind november tot half april 9 zondagen van 09.00 t/m 17.00 uur werken we aan ons zelf in Oosterhout (nb). De locatie is bij mij  thuis en we wandelen iedere zondag in het park, daar woon ik vlakbij. We doen het lichaamswerk in het Stiltecentrum op 5 minuten afstand lopen.

Kosten inclusief  lunches, syllabus, consult is 795 euro.

Hoe gaat de jaartraining eruit zien?

De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaking. De tweede draagt het thema: de persoonlijke weg, waar liggen mijn kwaliteiten en valkuilen. In de derde en vierde bijeenkomst staat de afdaling centraal, op zoek naar je kern. De vijfde en zesde bijeenkomst gaan we door berg en dal, deze dagen zijn vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over jezelf en anderen. In de zevende en achtste bijeenkomst ligt de nadruk op om in je eigen kracht te gaan staan. De laatste bijeenkomst draagt de toepasselijke titel: terugkeren, hoe ga je vorm geven aan je eigen natuur, aan je verlangens en dromen.

De kunst is om uit te vinden wat je eigen blauwdruk is. Om jezelf als een ui af te pellen en te leren onderscheiden wat je jezelf hebt wijsgemaakt, wat je door anderen aangepraat hebt gekregen en wat echt bij jou past. Je zult erachter moeten komen wat betekenisvol voor jou is en waar jij blij van wordt, onafhankelijk van het beeld dat ervan bestaat of wat vrienden of ouders ervan denken!

Ervaringen van cursistenzeggen vaak treffend meer dan mijn woorden:

Janke
De reis was een reis van loslaten en acceptatie, van oude overtuigingen en nieuwe inzichten, van beweging en rust, ontvangen en geven,individueel en met de groep, een lach en een traan, voelen en weten, van creatief vormgeven en innerlijke verstilling. Waar ik me zelf heb mogen ontmoeten, waar ik mag zijn wie ik werkelijk ben.
Saskia
De jaartraining biedt je de mogelijkheid erachter te komen hoe het is te voelen vanuit je hart. Het heeft mij verrijkt, geïnspireerd, kracht, rust, zelf inzicht en verandering gebracht. Maar vooral het gevoel van “het mogen zijn”.
Ans
De jaartraining biedt je de kans om die emoties te ontdekken waar je in het dagelijkse leven niet aan toekomt. Dit vindt plaats op een fijne plek in een warme, respectvolle sfeer, wat maakt dat ik er steeds weer naar uitkijk.
Ineke
Op de jaartraining krijg ik handvaten aangereikt voor het omgaan met emoties in het dagelijks leven. De oefeningen die we op zo’ n zondag doen ervaar ik als helend. Vooral het kunnen delen van mijn gevoelens en gedachten doet mij goed. Voor mij zijn het zondagen met een gouden randje.
Martin
In deze bijeenkomsten leer ik mezelf écht kennen. Door de praktische oefeningen en de kracht van de groep wordt mijn ’weten’ weer werkelijkheid. Het zijn voor mij ontspannende, inspannende,inspirerende zondagen.
Marijke en Toon
Samen met mijn man heb ik dit jaar de Reis bij Piet gevolgd. Door de oefeningen heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben en waar ik vandaan kom. Ik voel me daardoor sterker en mag meer mezelf zijn. Ook op mijn relatie met mijn man en mijn kinderen heeft de cursus een positieve invloed gehad. De handvaten uit de cursus gebruik ik nog elke dag en het is verbazingwekkend om te zien wat dat oplevert. Ik ben dan ook heel blij dat ik de Reis gemaakt heb.
Ton
Ik houd goede herinneringen over aan de jaartraining voor de reis van je hoofd naar je hart. Ik heb er geleerd naar mijzelf te kijken en te zien hoe ik mij gedraag en reageer. De door Piet uitgelegde mechanismen hebben mij geholpen inzicht te krijgen in mijn gedachten en hoe dat te vertalen naar mijn handelen. Als plezierige bijkomstigheid heb ik in de andere deelnemers een stel heel fijne mensen leren kennen.
Marie-Thérèse
Zo, in eenpaar woorden . . . . negen boeiende dagen beschrijven . . .Met alles wat er dan nog tussentijds gebeurt . . . Kort en goed: De jaartraining was zeer de moeite waard. Een aanrader voor ieder die op zoek is naar een goede balanstussen hoofd en hart. Ik zie het als een pelgrimstocht voor mezelf en voel me tegelijkertijd verbonden met anderen onderweg, die al gaande vriendschap vonden met zichzelf en elkaar.

Data jaartraining 2012 – 2013:  zondag 25 november, zondag 16 december, zondag 13 en 27 januari, zondag 17 februari, zondag 3 en 17 maart, zondag 7 en 21 april. Geïnteresseerd? Vraag een gratis intake gesprek aan en informeer of de jaartraining op dit moment iets voor jou kan betekenen.

Plaats reactie