Jaartraining

De reis van je hoofd naar je hart

Het vergt moed om los te laten wat niet meer werkt en  te leven vanuit je hart, vanuit liefde voor jezelf en voor anderen. Loslaten  is je enige houvast, want leven is veranderen en het enige dat onveranderlijk  is! Loslaten is het toelaten van nieuwe kansen en mogelijkheden, nieuwe  mensen of een nieuwe kijk op de omstandigheden waarin je nu leeft! Niet wát  er gebeurt maar hoe je er mee omgaat, bepaalt de kwaliteit van je leven!

De reis.

De jaartraining omvat de reis van je hoofd naar je hart en is er op gericht  om je te helpen ontdekken wie je bent. Daarbij richten we de blik naar  binnen op gevoel, intuïtie, drijfveren, moed, acceptatie, veerkracht,   de kracht van het NU, kwaliteiten en valkuilen. De training helpt je bij het ontdekken wat jouw bijdrage, jouw eigen speciale  aanbod en kwaliteit is en hoe je deze vorm kunt geven   in je relatie, in je werk, etc.

Veranderen gaat  niet vanzelf!  

Daar heb je gereedschap voor nodig. In  de jaartraining krijg je gereedschap aangereikt om je veerkracht,  nieuwsgierigheid   en humor te gebruiken, om je eigen weten en voelen op fysiek, emotioneel en  hartniveau aan te spreken en te integreren.   Je kent vast wel de volgende gezegdes:   niet lekker in je vel zitten,  dingen inslikken,  jezelf voorbij rennen…

De kunst is om méér naar je lichaam te luisteren en  minder naar je hoofd. Dan zouden de volgende gezegdes  meer van toepassing zijn: – je stem laten  horen –  je hart volgen


Voor wie?

 • Als je beter om wilt leren gaan met je emoties.
 • Als  je vrede wilt sluiten met het verleden.
 • Als je het heden méér wil gaan accepteren.
 • Als je méér vanuit je “werkelijke ik” wil gaan leven.
 • Als je op krachten wil komen.
 • Als je méér inzicht wil hebben in je gedrag, in je onderliggende  behoefte.
 • Als je bewust met je eigen ontwikkeling bezig wilt zijn.
 • Als je meer in het “NU” wil leren leven.
 • Als je moed, lef en durf nodig hebt om de  volgende stap te zetten.
 • Als je grenzen wil gaan stellen en beter voor jezelf wil gaan zorgen.
 • Als je méér wil gaan luisteren naar de stem van je hart.

In een intakegesprek bespreken we of deze  jaartraining aansluit bij je behoefte en je verwachtingen. Deze training is geschikt voor iedereen die geestelijk gezond, gemotiveerd en tot zelfreflectie in staat is.

Ik leer mensen om anders naar zichzelf te kijken, zichzelf meer als één geheel te zien, waarbij ik veel aandacht  besteedt aan de levensloop. Ik hanteer hier de holistische benadering; d.w.z.  de mens wordt als een fysieke, sociale, psychische en spirituele eenheid  gezien en benaderd. Ook hecht ik belang aan het (weer) leren vertrouwen op  jezelf en weer leren open staan voor je gevoeligheid, intuïtie en  creativiteit. Ik werk met P.R.I. wat staat  voor past reality integration,  tekeninganalyse, psychodrama, geweldloos communiceren, deelpersonen,  lichaamswerk en ademtherapie.

Vanaf  eind november tot half april 9 zondagen van 09.00 t/m 17.00 uur werken we aan ons zelf in Oosterhout (nb). De locatie is bij mij  thuis en we wandelen iedere zondag in het park, daar woon ik vlakbij. We doen het lichaamswerk in het Stiltecentrum op 5 minuten afstand lopen.

Kosten inclusief  lunches, syllabus, consult is 795 euro.

[faq p=3952]

Plaats reactie