Nieuwsbrief Januari 2023

Een nieuw jaar, een nieuw begin, ik wens jullie een vredevol, inspirerend en gezond 2023 toe! Met een frisse start en houd zoveel mogelijk een hoopvol hart.                                                       

Meer met minder. Het nieuwe jaar 2023 nodigt ons uit om te blijven genieten met minder en om toch onszelf te blijven ontspannen, door meer in het “nu moment” te leven en op jouw manier te blijven werken aan je innerlijke vrede. Natuurlijk zijn ook mijn dagelijkse boodschappen en energie duurder geworden. Reinhold Niebuhr heeft een van de mooiste quotes geschreven: Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien.

Wanneer we zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gedachten, gevoelens en gedrag, zijn we in staat om veranderingen aan te brengen wanneer ons leven daarom vraagt. We zijn niet overgeleverd, we hebben nog steeds de regie. Daar is echter wel moed voor nodig. Bepaalde omstandigheden en situaties zijn echter niet maakbaar of te sturen. Net zo min als dat wij de ander kunnen sturen. Het is dan de kunst om dit in te zien, te erkennen om het vervolgens te accepteren en leren los te laten. Werken aan innerlijke vrede is leren inzien wanneer we zelf veranderingen aan dienen te brengen in ons leven: Wat is het nut van veranderen en heb jij de kracht om te veranderen? Een mooi moment om na te denken over de dingen die je wilt veranderen zijn is zo’n jaarwisseling.

Dit is zo’n typerend reflectiemoment waarin je tijd hebt om na te denken en om even uit de sleur of overlevingsstand te gaan. Oud en nieuw geeft de symboliek om letterlijk een nieuwe start te maken in het nieuwe jaar. Hoe zit jij in je vel? Ben je tevreden in je leven en op je werk? Doe je nu de dingen die je graag doet, waar je energie van krijgt en waar jouw talenten liggen? Hoe breng je verandering in je voordeel op een zo soepel mogelijke manier?

Veranderen is spannend. Verandering levert positieve en negatieve spanning op, dat komt omdat wij mensen van nature stabiliteit in ons leven willen. Grote keuzes maken en knopen doorhakken is niet altijd gemakkelijk ongeacht of het in ons voor- of nadeel is, zoals je baan opzeggen, verhuizen, een opleiding kiezen, een relatie aangaan of juist beëindigen; en voor sommige mensen is ‘nee’ zeggen al enorm spannend! We houden daarom snel vast aan wat ons vertrouwd is, ongeacht of het goed of minder goed voor ons is. Als we iets veranderen aan zaken of situaties die voor ons belangrijk zijn en stabiliteit bieden, ontstaat er een periode van onzekerheid en spanning. Logisch dat we dat soort veranderingen niet doorvoeren zonder deze goed te overwegen. En dan nog willen we misschien eigenlijk niet eens veranderen.

De meeste mensen vinden het niet eng om het onbekende te betreden, maar juist om het bekende te verlaten. Je weet nu wat je hebt, maar je weet niet zeker wat je straks zult krijgen. Is de keuze die je maakt wel de juiste keuze? Vooral het loslaten tijdens het veranderingsproces houdt mensen vaak bezig. Men blijft altijd een bepaalde periode vergelijken met hoe het voorheen was. Misschien inspireert deze quote je van Eleanor Roosevelt je! “Yesterday was history, tomorrow is a mystery, yet today is a gift that’s why it is called a present.”

Negen tips die kracht geven om te veranderen en om te blijven werken aan innerlijke vrede. Blijf dichtbij jezelf. De wens om te veranderen komt deze vanuit jezelf, of probeer je te veranderen voor iemand anders. In dat laatste geval maak je het jezelf erg moeilijk. Ga dit voor jezelf na. Bepaal wat je echt belangrijk vindt. Waar wil je later trots op kunnen zijn? Wat is je doel?

Maak een lijstje met voor ’s en tegens. Angst is een slechte raadgever. Bij verandering kan faalangst een grote rol spelen. Wat is het ergste wat kan gebeuren?

Vier je successen, hoe klein ook. Zelfvertrouwen opbouwen is belangrijk. We zijn geneigd meer nadruk te leggen op onze fouten dan onze successen. Heb je één van je doelen gehaald, hoe klein ook, feliciteer en trakteer jezelf dan.

Maak tijd voor je verandering. We denken vaak dat we te weinig tijd hebben, maar ga eens na hoeveel tijd je kwijt bent met social media, tv kijken, e-mail checken. Een kwartier per dag besteden aan je gewenste verandering kan al veel effect hebben.

Accepteer dat dingen soms anders gaan dan je had gepland, verwacht of gehoopt.

Zoek steun. Positieve mensen die een vergelijkbaar proces doormaken of hebben doorgemaakt kunnen jou helpen om door te zetten. Heb je die niet in je directe omgeving, probeer dan via je netwerk in contact te komen met deze mensen.

Stok achter de deur. Zorg dat er iemand is aan wie je verantwoording aflegt, je partner, een coach, iemand uit je vriendenkring of een online groep.

Herinner jezelf iedere dag aan je doel. Zoek iets wat je doel vertegenwoordigt, schrijf je doel op een groot vel papier, maak een poster of een mood board of verzin iets anders. Hang dit op een plek waar je het vaak ziet als fysieke reminder waar je het allemaal voor doet.


Kansen komen vaak vermomd in de vorm van tegenslag of een tijdelijke nederlaag. Napoleon Hill. 


Een song over de mensheid. Het verleden en het heden lijken vaak verdomd veel op elkaar. Hoe voorkomen we dat de toekomst een verleden is dat zich blijft herhalen? Hoe gaan we ons bewegen in deze bevroren tijd. Mell (Mellanie Vonk) kleindochter van Piet Veerman, zingt de sterren van de hemel en ze doet dit met twee kanjers van muzikanten naast zich drummer Ton Dijkman en toetsenist Nico Brandsen. Het is echt een aanrader om deze band live te zien. 


Jacqueline Etman, sedert 6 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam geweest als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op de link: column 94


Hoop is dat kleine extra beetje moed, dat van binnen in je hart leeft. Hoop is dat lichtpuntje, dat dat laatste stukje kracht geeft.


Over de Doneeractie “Troostmuziek geef je door”. Mijn naam is Martine van Wensveen. Geboren (1969) in een muzikaal nest. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. De bijzondere, helende kracht van muziek is inmiddels uitgegroeid tot een levensmissie. Na het overlijden van mijn moeder in 2004 schreef ik het lied “Ik moet je laten gaan mam”. Door het schrijven en zingen van dit lied verwerkte ik haar plotselinge overlijden. En ik deed dit niet alleen voor mezelf bleek later. Ik plaatste het op YouTube waar het inmiddels al ruim 300.000 keer beluisterd is. Door de vele berichtjes die ik krijg weet ik dat het lied veel steun brengt en dat het ook veel gebruikt wordt bij uitvaarten en in een rouwproces. Troostmuziek is een direct gevolg hiervan. Wil je meer weten over Troostmuziek? Kijk dan op www.martinevanwensveen.nl

Met het geld van deze doneeractie kan Martine van Wensveen voor mensen die met een groot verlies te maken hebben liedjes schrijven en opnemen. Speciaal voor de ouders van kinderen en jongeren, die veel te vroeg of plotseling zijn overleden, componeert en zingt zij persoonlijke troostende liedjes. In deze speciaal geschreven liedjes leven de kinderen voort en brengen ze ouders ondersteuning in het rouwproces. Wil je zelf bijdragen aan deze helende en troostende muziek voor ouders die met een groot verlies te maken krijgen? Doneer dan hier. 


You can ’t spell happiness without pines.


Tabee 2022 van Guus Meeuwis en Diggy Dex, het wordt een beetje een traditie in de nieuwsbrief, maar het is elk jaar weer een prachtige terugblik op het afgelopen jaar. 


Onze taak is het om het primitieve in ons bewust te maken, niet om het te veroordelen en te onderdrukken! GC Jung. 


Alles is energie. We weten dit vanuit de moderne natuurkunde. En lang daarvoor wisten we het al vanuit de oude wijsheid. Mensen, net als alle andere levende wezens, bestaan uit fysieke eenheden van elektromagnetische energie. De membranen van je cellen zijn ontworpen als geleiders. Je hart en je brein zijn elektrische systemen. Dokters kunnen de activiteiten meten met een ECG en EEG scans. Op de grootste schaal is het de elektromagnetische energie die de beweging van de hemellichamen aanstuurt. Op de kleinste schaal bestaan atomen uit protonen en elektronen met een positieve of negatieve lading.

Neem een moment en besef dat energie de brandstof is van alles wat leeft, van planten en dieren, tot aan de iPhones, lampen en ons lichaam. Het is overduidelijk dat alles wat we doen energie vereist, of het nu gaat om het knipperen van onze ogen, lopen, denken, eten of het hebben van een creatieve doorbraak. We hebben energie nodig om op elk niveau van ons bestaan te functioneren, fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en seksueel.

Energie is niet alleen de brandstof van ons lichaam, het is dat ook van onze mind en emoties. We vibreren ermee. We projecteren het in onze woorden, acties, gedachten, uitstraling en gevoelens. Deze energie van het leven, deze levenskracht is het leven zelf. De mate waarin je toegang hebt tot deze energie en ervan gebruik maakt, bepaalt in hoeverre je floreert. Floreren betekent hier dat je groeit, bloeit en evolueert. In de mate waarin je levenskracht is uitgeput worstel je ook vaak met problemen, raak je verzwakt en ineffectief en zet je jezelf vaak onbewust klem.

In onze poging tot zelfverbetering lopen we tegen een probleem aan. Een verandering teweeg brengen verreist altijd om te beginnen met een hoeveelheid energie. Hoe groter de verandering die je wilt bewerkstelligen, hoe meer energie je nodig zal hebben. Alle verandering, of het nu gaat om je dieet, sportroutines, houding, mind set vraagt uithoudingsvermogen, toewijding, initiatief en doorzettingsvermogen. Al deze termen zijn simpelweg beschrijvingen van volledig opgeladen zijn met energie. Zonder energie hebben we geen van deze eigenschappen. In dat geval is het zelfs precies andersom. Wanneer je laag in je energie zit, gebruiken we woorden als vastzitten, ongemotiveerd, onproductief, ineffectief, twijfel, burn-out, overweldigd. We hebben niet de energie om voorbij te gaan aan onze oude, bekende manieren van doen en denken. Daardoor blijft het brein toegeven aan wat makkelijk en comfortabel is.

Ik wil hier aankaarten dat de positieve eigenschappen en positieve gemoedstoestanden, die je vooruit hebben geholpen in je leven, verbonden zijn met een hoge mate van levenskracht. Anderzijds zijn de negatieve eigenschappen, die je in je leven moeite en worsteling hebben gegeven, verbonden met een staat van lage levenskracht.

Ons gestel van lichaam en geest, is als een oplaadbare batterij. Ergens weten we dat wel, maar we hebben niet geleerd om dat te gebruiken voor het verbeteren van onze levens. Laten we eens beter kijken naar de kritieke rol die levenskracht speelt op elk niveau van ons bestaan. Lees meer: Alles is energie


Een kort (10 minuten) filmpje van de NOS over je energierekening, het geeft duidelijkheid over de feiten waardoor energie zo duur is geworden. En over het energieplafond. Als je goed geïnformeerd bent heb je meer duidelijkheid. 


Laat dat wat je blij maakt, niet datgene zijn wat je kwijt raakt!


Ontspanningscursus Online – Werken aan innerlijke vrede – Januari 2023. De wereld om je heen verandert elke dag, chaos en onrust zijn soms deel ervan. De wereld geeft ons uitdagingen, vraagt van ons om te reageren! Nodigt ons uit en trekt ons erin. Het is aan jou welke uitdaging je aanneemt? Neem je die aan van de strijd, van de onrust, van de angst, van de ontkenning of van de stress? Of neem je de uitdaging aan om innerlijke vrede te zoeken in jezelf? Om meer zachtheid en kwetsbaarheid te laten zien aan jezelf en de ander? Om vanuit meer mededogen, duidelijkheid en zelfrespect naar jezelf en je omgeving te kijken? Waar mag jouw kostbare tijd, aandacht en energie naar toe? Word je bewust van je stress in de 1e les, en gebruik vooral de ademoefeningen in les 2 en lees alle achtergronden. In les 3 gaan we geweldloos communiceren, waardoor je duidelijker naar jezelf en de ander kunt zijn. En zo komen we vanzelf bij les 4 die over onze rouw- en verliesverwerking gaat gegeven door Psychosociaal therapeut & verliesbegeleider Joni Rappange.

Bij de laatste twee lessen gaan we vriendschap sluiten met ons zenuwstelsel, dat doen we doormiddel van de Polyvagaaltheorie van Dr. Stephen Porges. De Polyvagaaltheorie geeft ons een blik op de biologische systemen die de basis vormen voor het ons veilig voelen en sociaal betrokken zijn. Met name de onbewuste relatie tussen het autonome zenuwstelsel en sociaal gedrag komt er in aan bod. In zeven stappen ben jij je bewust geworden van je stress, je adem, je communicatie, je rouw en de werking van het zenuwstelsel. Stap acht gaat over het verwerken van de bovenstaande begrippen, hoe gaat jouw leven er nu anders uitzien? De laatste stap is een vrijblijvende uitnodiging om na al die inspirerende thema’s bewust jouw ervaringen en verslagen nog een keer te lezen, zodat je een inzichtelijk persoonlijk reisverslag achter de hand hebt als de spanningen weer gaan oplopen. In elke les zitten ondersteunende filmpjes en een vlog met een professional. Je kunt de online lessen in je eigen tempo en op je eigen manier volgen. De kosten zijn 20 euro voor de hele ontspanningscursus. Bijgevoegd een inschrijfformulier:  https://www.werkenaaninnerlijkevrede.nl/inschrijfformulier-ontspanningscursus/  Bij vragen mail naar pietvanderpluijm@hetnet.nl 


Soms lijken bepaalde dingen op het moment super vervelend, maar na een langere periode begrijpen we de levensles. 


Sjors van der Panne zingt samen met Duncan Laurence, laat maar gaan. En dat is soms niet altijd even gemakkelijk! Vandaar dit prachtige lied, wat tekstueel en vocaal ontzettend goed is. 


Stop nooit met leren, want het leven stopt nooit met lesgeven! 

 


Kennismaking Geweldloze communicatie op vrijdagavond 11 en zaterdag 12 Maart. De geweldloze communicatie is effectief bij het oplossen van conflicten, in de opvoeding, het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Deze tweedaagse kennismaking met de geweldloze communicatie wordt verzorgd door yoga- en ontspanningsdocent Piet van der Pluim. Datum: vrijdagavond 11 Maart van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdagochtend 12 Maart van 09.00 en tot 16.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71 in Oosterhout. Kosten 75 euro,  eigen lunchpakket meenemen, voor thee en koffie wordt gezorgd, inclusief syllabus. Tussen de middag maken we een kleine wandeling, voor alle informatie en opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl  Informatie Workshop Geweldloos Communiceren


De aarde is de plaats waar keuze en lot elkaar ontmoeten. Caroline Myss.


Christy Bragg is een Zuid Afrikaanse vrouw, die heel veel kracht put uit de zee. Ze is gescheiden na een huwelijk van 20 jaar en kreeg ook de diagnose Parkinson. De korte documentaire begint met een inspirerend gedicht: Ik moet weer de zee op gaan, naar de eenzame zee en lucht en met een goed schip in het verschiet en een ster om op aan te sturen, meer verlang ik niet. Opnieuw een inspirerende documentaire van Green Renaissance. 


 

IN PERSPECTIEF

 

als je meer vertraagt

en relativeert

 

jezelf uitdaagt

kalmeert

en het niet groter maakt

dan het is

 

als je er eens

van een afstand

naar kijkt

 

en alles anders lijkt

 

© Vian Moo – www.fijnzinnigeteksten.nl

 


Concert van zanger Renze Ferwerda en gitarist Freek Dicke. De verrassing. Ze staan er weer gezond en wel. In deze voorstelling zal je positief verrast worden door deze zanger en gitarist. Renze zingt buiten Nederlandstalig ook Portugees de taal van zijn laatste CD Sorte Encontrade. Een middag met een vleugje van de zuidelijke fado en de Nederlandse nuchterheid. En wie wil dat niet op een winterse zondagmiddag? “En als ik buigzaam ben, dan kan ik door. Zelfs al weet ik niet waarom? Waarvoor? Het zal zich wel ontvouwen. Daar ga ik op vertrouwen. Als ik buigzaam ben, dan kan ik door.” Zondag 12 februari | 14:00 uur | € 18,50. In de theater de Schelleboom in Oosterhout. home – De Schelleboom


Angst houdt de dood niet tegen, het houdt het leven tegen. Sogyal Rinpoche. 


Lezen in Tibetaanse boek van leven en sterven, waarom? Wat brengt dat?  We lezen ieder half jaar 4 x gezamenlijk op dinsdagmiddag in dit bijzondere boek. De data voor het komende najaar zijn: 25 April, 9 en 23 Mei en 6 Juni. Kosten zijn 7.50 per keer of 25 euro ineens. Aanvang 14.00 t/m 16.00 uur. Locatie Ridderstraat 71 in Oosterhout. Je bent van harte welkom! Geef je wel even op via telnr. 06-25276590 (Piet van der Pluijm). Informatie lezen in het boek


Jezelf zijn in een wereld die constant probeert iets anders van je te maken, is de grootste uitdaging voor 2023!


Het duo Janneke en Frans, spelen het bekende nummer van Ella Fritzgerald en Louis Amstrong uit 1957, comes love, noting can be done. En dat is natuurlijk een inspirerende wens voor het nieuwe jaar! Dat je de liefde in alle vormen die Janneke zo mooi bezingt jou mogen raken. Frans Welshen uit Oosterhout is een muzikant in hart en nieren en is vrijwilliger bij de Pannehoef en Janneke komt uit Loon op zand. Omdat muziek elke gelegenheid mooier maakt kun je Janneke en Frans boeken: jannekeenfrans@gmail.com of 06-34083599. 


Streven naar perfectie blokkeert de weg naar groei en geluk. Streef naar verbetering maar niet naar perfectie. 


Steeds meer kom ik er achter dat werkelijk alles met elkaar is verbonden en dat die verbinding de sleutel is om gelukkig te zijn. Ik heb een ondergaande zon als onderdeel van mijn logo en deze krijgt steeds meer betekenis. In mijn dagelijkse werk als yoga- en meditatiedocent en coach, ontmoet ik mensen die minder stress willen ervaren en daar ook mee aan de slag gaan. Vaak willen ze dan het liefst na een yoga- of meditatie les weer helemaal ontspannen zijn. Maar stress is een symptoom, een signaal dat ergens de verbinding met jezelf is verbroken. Je luistert niet naar je lichamelijke signalen, je doet ze af als toevallig of als er uit een bloedonderzoek iets naar voren komt als puur lichamelijk. Maar lichaam en geest zijn verbonden. Zelfs een simpele griep die je tot stilstand dwingt, kan je iets vertellen over waar jij staat. Je kunt denken; “Ach even uitzieken en dan weer verder buffelen” of je kunt kijken; “hoe staat het er eigenlijk voor?”

Sommige mensen zoeken wel oplossingen in wat voor vorm dan ook en als ik na een yoga- of meditatie les naar de ervaringen vraag, dan valt het me op dat er altijd een ‘goed’ of ‘niet zo goed’ label aan vastgeplakt wordt. En dan is ‘goed’ dat er ontspanning was en ‘niet zo goed’ dat er onrust was of dat er minder ontspanning was. Maar ook meditatie gaat zoveel verder dan dat. Het is mooi als er ontspanning ontstaat, maar waar het werkelijk om gaat is dat je jezelf ontmoet, met alle goede en minder goede dingen die jij hebt en dat je daar mee kunt leren zijn. Voorbij gaan aan je gedachten, overtuigingen, oordelen en wat dan ook, maar gewoon voelen wie jij bent, wie jij echt bent. Als je daar kunt komen en eenmaal die verbinding kunt voelen dan gebeurt er een wonder. Je kunt herstellen en weer heel worden.

Natuurlijk is het goed om je gedachten, overtuigingen en wat dan ook onder de loep te nemen, maar niet om ze kwijt te raken, maar om ze te leren kennen en te erkennen als een deel van jou. Ze mogen er zijn, maar dat betekent niet dat je er iets mee moet. Dit kun je alleen als je in verbinding staat met jezelf. Die verbinding herstellen vraagt moed, eerlijkheid, inzet maar bovenal mildheid. Je mag ineens weer gaan voelen. Je mag je excuses, die best redelijk lijken, gaan zien als excuses. Eerlijk naar je motivatie kijken. Het is gewoon knetterhard werken om door die taaie verhalen, die je allemaal bedacht hebt en zelf bent gaan geloven, heen te komen.

Maar als je durft, geduldig en vriendelijk bent met jezelf dan verandert er iets en krijgt je leven meer kleur. Je gaat vanuit je eigen verbinding de verbinding aan met de wereld om je heen en die wereld verandert met jou mee en verbindt zich weer met jou en dan merk je dat je steeds vaker gewoon gelukkig bent. Nu is dit proces soms moeilijk om in je eentje te doen. Ervaar je dat ook zo maak dan gerust een afspraak met mij om op een andere manier naar jezelf te kijken. Een afspraak om te ervaren, delen, verwerken om zo de verbinding met jezelf te herstellen en zo weer in contact te komen met je veerkracht, humor en levensenergie. Deze verbinding met jezelf geeft je weer vreugde en energie! Warm groetend, Piet. 06-25276590.


Alles wat jij buiten jezelf zoekt om gelukkig te zijn, gaat je per definitie niet gelukkiger maken. Vind het in jezelf. 


Wijze les. Op een dag vraagt een leraar aan zijn leerlingen om zich voor te bereiden op een test. De leraar legt bij iedere leerling een omgekeerd blad op tafel. Nadat de leraar alle bladen heeft uitgedeeld, zegt hij: “Draai nu het blad maar om en kijk ernaar.” Tot ieders verbazing is het een wit vel met in het midden een zwarte stip. De leraar zegt vervolgens: “Schrijf een essay over wat je ziet.” Alle leerlingen zijn verbaasd en beginnen te schrijven. Na verloop van tijd leveren ze hun essay bij de leraar in. De leraar kijkt naar de verhalen en iedereen wacht in spanning af.

Zo, zegt de leraar deze test diende als een les in het leven. Geen één van jullie sprak over het mooie witte vel. Eenieder heeft zijn aandacht gericht op de zwarte stip. Hetzelfde gebeurt in ons leven. In het leven hebben we een groot wit vel om naar te kijken, maar we richten ons vaak op de zwarte vlekken. Het leven is een geschenk van de natuur, aan ons gegeven met liefde en genegenheid. We krijgen genoeg redenen om het leven te vieren en te genieten van de wonderen die iedere dag gebeuren.Lach, haal adem en neem de tijd.
Thich Nhat Hanh.


Fia Forsström is een singer / songwriter uit Zweden, die met een unieke & ontroerende stem u zoiezo zal verrassen. Ze inspireert met haar prachtige mooie melodieën onze authentieke zelf te zijn in het leven. Vanuit haar kern herinnert ze ons van wie en wat we zijn buiten onze beperkende overtuigingen, wonden of verhalen. Fia’s songs gidst ons terug naar huis naar onszelf en elkaar.


Podcast met Ben Ides Peeters, nu gepensioneerd en werkzaam geweest als advocaat en rechter. Actief als vrijmetselaar en als yogacursist. Het is een boeiende podcast van 28 minuten en op de vraag wat betekent innerlijke vrede voor jou? Houden van mezelf, leven in harmonie met mij zelf en trouw zijn aan mezelf. Boekentip: Gods kleine clowns van Morris West, de avonturen van Oversoul 7 van Jane Roberts en de kleine prins van d’ Exupery. Druk op driehoekje in het zwarte cirkeltje. 


2 Reacties

 • Ineke,
  Geplaatst 1 januari 2023 11:48

  In een vogelvlucht door de nieuwsbrief gegaan. Wat geweldig om zo 2023 beginnen. Later meer tijd en aandacht maar het 1e positieve begin is gemaakt. Dank je wel piet. Ik wens je alle goeds voor 2023. Liefs Ineke

 • Henny Agterberg,
  Geplaatst 2 januari 2023 08:01

  Goede morgen Piet, ik hèb genoten van de postcast met Ben en zag twee wijze mannen tegenover elkaar zitten.
  Een gelukkig nieuwjaar voor jullie beide gewenst,
  Liefs van Henny

Plaats reactie