Nieuwsbrief September 2021

Beste vrienden, wat maakt jouw leven op dit moment een beetje lichter? Dat is natuurlijk heel persoonlijk! Wat voor de één lichter betekent, kan voor de ander iets héél anders zijn. De kunst is om niet te vergelijken! Een quote van Boeddha vindt ik daarin zo inspirerend: Vergelijken is het begin van pijn! Want let er maar eens op als je gaat vergelijken. In mijn verschillende studies die ik heb gedaan, is de geweldloze communicatie toch wel een enorme eyeopener geweest. Na het lezen van de boeken van Thich Nhat Hanh en de opleiding bij Eveline Beumkens over G.C. ben ik me meer en meer bewust geworden van de woorden die ik gebruik en over de vraag met welke gedachten ik ‘in zee ga’. Deze bewustwording ging niet van de ene op de andere dag. Het vroeg tijd en aandacht en vooral ook veel liefde om hier mee aan de slag te gaan. Het leverde me zo gigantisch veel op! Het maakt mijn leven oprecht zoveel lichter. De situatie is gelijk en tegelijk totaal anders. Ben jij je bewust van wat er in zich in je hoofd aan gedachten en woorden afspeelt? Hoe zouden positieve woorden, over jezelf en jouw situatie, ook jouw leven lichter kunnen maken?


Duisternis kun je met duisternis niet bestrijden. Alleen het licht kan dat. Haat kun je met haat niet bestrijden, alleen de liefde kan dat. Phil Bosmans. 


Het kan voelen als een aardverschuiving (Landslide), wanneer je iemand of iets dierbaars verliest. De vraag die centraal staat in het nummer, is: kan ik het aan als alles om mij heen verandert, mensen wegvallen, ikzelf ook ouder en meer kwetsbaar word? Misschien herken je dit gevoel in je leven op dit moment. Jamai Loman (1986) heeft de afgelopen jaren een niertransplantatie gehad en dit is het nummer wat hem kracht, steun en licht geeft. 


Jacqueline Etman, sedert 6 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam geweest als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op de link: column 79


Probeer, elke keer als je tegen de lamp loopt, een beetje licht mee te nemen. Harrie Jekkers.


De vredesweek in 2021 staat in het teken van Inclusief samenleven. Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen.

Opnieuw begint de vredesweek in Oosterhout weer met een Peace Walk en wel op 18 september, vertrek om 14.30 uur bij de Vinder (Antoniuskerk) dan wandelen we weer langs de kloosters en de moskee en geven daar een wereld vredeskaars af. We eindigen in de stadstuin de Schelp, waar om 17.00 een oecumenische dienst wordt verzorgd. Op maandag 20 september is er een bijzondere vredeslezing, door Mevr. Ineke Bakker om 20.00 uur in de Beuk, naast de Vredeskerk.

De Wereldvredesfilm wordt op donderdag 23 september vertoond om 15.00 uur en om 20.00 uur in filmtheater de Bussel. De film van dit jaar is “The Great Green Wall” dit is een groene strook van 7.000 km. van Senegal in West Afrika tot Djibouti in Oost Afrika, die het Saharazand tegenhoudt en 50 miljoen hectare land herstelt. Een project waarin een ‘muur’ van bomen dwars door Afrika wordt geplant is niet alleen bedoeld om de ontbossing en verwoestijning tegen te gaan, maar ook om de voedselveiligheid te verbeteren, banen te creëren en jonge mensen een alternatief te bieden voor migratie en extremisme. In de film kun je zien, wat inclusief samenwerken betekent voor de natuur, de mens, het voortbestaan voor volgende generaties! De vredesweek eindigt op 26 september, waar er in alle kerken in Oosterhout aandacht wordt gegeven aan dit thema! Open de folder:  vredesweek_2021_vs2 Afwisseling is de ware specerij van het leven, die aan alles geur en smaak geeft.


Om geboren te worden hebben we nodig: 2 Ouders – 4 grootouders – 8 overgrootouders – 16 over overgrootouders – 32 geweldige over over overgrootouders – 64 Penta grootouders – 128 Hexa grootouders – 256 Hepta grootouders – 512 Octa grootouders – 1024 Enea grootouders – 2048 Deca grootouders. De som van de laatste 11 generaties alleen al kostte 4.094 voorouders, en dat alles in ongeveer 300 jaar voordat jij of ik geboren werd.        Neem even de tijd en reflecteer: Waar kom je vandaan?

Hoeveel gevechten heb je gevoerd?

Hoe vaak heb je honger gehad?

Hoeveel conflicten heb je meegemaakt en overwonnen?

Hoeveel alternatieven hebben onze voorouders overleefd?

Aan de andere kant, hoeveel liefde, kracht, vreugde en aanmoediging hebben ze voor ons achtergelaten?

Hoeveel van hun overlevingskracht, licht en liefde heeft elk van hen in ons achtergelaten om vandaag te leven.

We bestaan alleen dankzij alles wat zij allemaal hebben meegemaakt! Dat geeft licht! Kara Bähr.


Meditatie in stad op vrijdagmorgen! Wat mediteren en meditatie is valt eigenlijk niet te omschrijven, omdat de ervaringen met mediteren voor iedereen anders is. Mediteren en de dingen die gebeuren tijdens de meditatie zijn persoonlijke ervaringen, een kwestie van wat er het beste bij jou past, wat je zelf het prettigst vindt.  Mediteren kan ook verband houden met het ontdekken van jezelf of met het zoeken naar de zin van het leven. Iedere vrijdagmorgen om 09.00 tot 10.00 uur in het Stiltecentrum, Arendstraat 35a in Oosthout. En iedere donderdagavond om 20.00 uur in de Gecroonde Bel aan de Bredase weg.  De kosten zijn 28 euro per maand. We beginnen donderdag 2 en vrijdag 3 september. Informatie 06-25276590 of pietvanderpluijm@hetnet.nl Voor meer informatie kijk: Meditatie in de stadLiefde is een woord van licht, geschreven door een hand van licht, op een bladzijde van licht.
Kahlil Gibran.


Amira Willighagen is hier 9 jaar oud en zingt uit de opera van Pucinni het bekende O Mio Babbino. Onder begeleiding van André Rieu. Ze heeft een Nederlandse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder . Ze is inmiddels 18 jaar en woont en studeert in Zuid Afrika en ze is een gevierd operazangeres! Amira heeft voor heel veel mensen het leven een beetje lichter gemaakt. Met name voor mijn schoonmoeder, die al fan was van André Rieu, maar helemaal fan was van  Amira. Met het geld wat Amira heeft verdiend met zingen, bouwen ze speeltuinen voor de kinderen in heel Zuid Afrika. 


We zijn allemaal onderweg. Naar innerlijke vrede en allemaal doen we dat op onze eigen unieke manier, met onze eigen mogelijkheden en beperkingen. In feite zijn we allemaal een lang en gezond leven (hoop ik) onderweg en op weg! We zijn in feite allemaal maar tijdelijke aanwezigheid en heel veel generaties zijn ons al voorgegaan en natuurlijk verandert er iedere generatie veel en ook weer niet! Dat las ik in een gedicht van Angelo Meijers, lees maar mee!

Zoals dwang nooit de weg is naar vrijheid, zo is geweld niet de weg naar vrede.

Zoals haat nooit de weg is naar liefde, zo is de leugen niet de weg naar waarheid.

Bewandel het pad van de eerlijkheid, zo verlies je nooit je eigen ziel.

Ervaar iedereen als een deel van jou, zo blijf je verbonden met je eigen hart.

Waar tranen het verdriet een stem geven, zo is liefde de stem van het licht.

Waar regen de hemel doet opklaren, zo is het hemelse licht de kern die jij bent!

Zoals verdriet heelt in de rivier van compassie, zo lost het donker op in de nabijheid van het licht.

Zoals angst oplost in het water van de liefde, zo glimlacht ons hart bij het zien van ieders geluk.

Zo is het, en zo zal het zijn! Zo wil ik leven, en zo zal ik sterven om thuis te komen in het licht!


Eckart Tolle geeft een korte lezing van 14 minuten over de innerlijke gesprekken in je hoofd en dit is iets wat we allemaal doen! Eckart Tolle stelt zicht de vraag of er achter die innerlijke gesprekken of gedachten een bewustzijn schuil gaat? 


De eerste stap brengt je niet waar je heen wilt, maar het neemt je mee van waar je bent. 


hatha-yoga

Yoga maakt het leven lichter! Goed nieuws! Yoga is populairder dan ooit. En dankzij het grote aantal online lessen, die ik verzorg heeft Hatha-yoga nu ook definitief een plekje gekregen in heel veel huiskamers. Er is steeds meer behoefte aan yogalessen die je thuis kunt volgen en die al in een paar maanden het verschil maken. Daarom ga ik in september weer verder met het verzorgen van (buiten de fysieke) digitale yogalessen. Maak kennis met de magie van Hatha – yoga! Zoveel mensen verlangen ernaar om vanuit de kracht van een open hart te leven. Dat is nu net waar Hatha – yoga in gespecialiseerd is en wat de basis vormt voor een bijzondere reis van zelfontwikkeling en ontspanning. Het levert je direct meer energie, diepere ontspanning en heldere gedachten. De flow van yoga oefeningen verruimen je lichaamsbewustzijn en dragen bij aan de relatie met jezelf. De yogahoudingen (asana’s) geven kracht en richting aan je authentieke zelf. Maak een eerste stap in de wereld van ademoefeningen. Wat is goed ademhalen, hoe verlaagt goede ademhaling je stresslevels en hoe is je relatie met je ademhaling in het algemeen? Geniet van de verstilling en helderheid die Hatha – yoga zo moeiteloos brengt. Geef je op voor een gratis proefles! En als je liever fysieke Hatha yoga ervaart, er zijn nog plaatsen vrij op dinsdagavond om 20.30 uur, woensdagavond om 19.45 en 21.00 uur en op dondermorgen 10.00 uur. En wil je graag Stoel yoga doen, ook daar heb ik nog plaats op woensdagmorgen om 10.00 uur. Bel me gerust 06-25276590 of mail naar pietvanderpluijm@hetnet.nl 


 

MAALSTROOM

 

donkere wereld

eindeloos gewoel

allang licht

voor mijn gevoel

 

 

© Vian Moo www.fijnzinnigeteksten.nl

 


Leonard Cohen schreef aan zijn muze Marianne Ihlen op 81 jarige leeftijd een brief met de vertederende woorden: Wel, Marianne, we zijn in de tijd aanbeland dat we zo oud zijn dat onze lichamen aftakelen en ik denk dat ik je heel spoedig zal volgen. Weet dat ik zo dicht achter je aan kom dat als je je hand uitstrekt, ik denk dat je de mijne kan raken”. Twee weken na het overlijden van Marianne stierf Leonard Cohen. Liefde maakt je leven lichter! 


Het bereiken van het einde betekent niet het einde. Vaak vraag ik me af of het beëindigen van iets slechts het begin is van een nieuw pad. En die vraag daagt me uit om opnieuw te beginnen.


Foto van mijn zoon Noah.

Hoe maak jij je leven lichter? Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, terwijl de andere juist hardvochtiger, gestrester en meer verblindt raakt? Wat is er de oorzaak van dat sommige mensen in de loop van hun leven een steeds sterkere levensvreugde ervaren en uitstralen, terwijl anderen steeds meer in de greep raken van stress en levensangst? En waarom groeien sommige mensen in kracht om lijden te verzachten, terwijl anderen aan datzelfde lijden ten onder gaan? Hoe komt het dat die twee zo uiteenlopende geestelijke ontwikkelingen zich voor kunnen doen onder noem het: gelijksoortige levensomstandigheden, zowel gunstige  als ongunstige. En tenslotte: kunnen we die ontwikkeling beïnvloeden of staan we er machteloos tegenover?

Deze vragen hebben mij geïnspireerd om de ontspanningscursus te ontwikkelen. In mijn levensopvatting zit er in iedere mens: het verlangen naar een verborgen bloei. We hebben niet allemaal het juiste voorbeeld mee gekregen misschien, maar als je jezelf niet langer identificeert met hoe anderen je geïdentificeerd hebben, dan kom je op een natuurlijke manier uit bij je persoonlijke verborgen bloei! Dan kom je bij de kern van je wezen, soms gezocht, soms ongewild gevonden. Zo diep is ons wezen, dat deze bloei of het uitblijven ervan, onze houding tegenover ons leven in haar totaliteit bepaalt. Al voltrekt deze bloei zich in zekere zin in de verborgenheid van ons hart, toch is het geen abstracte aangelegenheid, die los van ons leven staat; hij komt juist in de manier waarop we met ons dagelijks leven omgaan tot uiting. Hij draagt vruchten, die zichtbaar zijn in een bepaalde wijze van omgaan met onze omgeving, onze medemens en vooral met onszelf.

Als ik oudere mensen spreek en hun vraag, hoe het met hen gaat, hoor ik twee soorten antwoorden. Er zijn er die zeggen, dat ze voldaan terugblikken op hun leven, ondanks alle pijn die ze hebben ervaren en ook nog dankbaar zijn voor iedere nieuwe dag. Er zijn ook mensen die nog iedere dag met het leven strijden, gestrest of verbitterd zijn door alle pijn die hen getroffen heeft. Natuurlijk is het bitter en wrang, als we een ernstige ziekte of een groot verlies op onze levensweg ontmoeten, maar er is ook altijd de uitdaging, om vanuit mededogen naar pijn te kijken, want zo komen we bij onze verborgen bloei!

De ontspanningscursus is geschreven en ontwikkeld om méér in verbinding te komen met je verborgen bloei. Door te leren in de 1e les: om je stress te omarmen in plaats van ze weg te duwen, te ontkennen of te vermijden!  Door meer gebruik te maken van de adem, in les 2. Door beter te leren communiceren met jezelf en de ander in les 3. Door je bewust te worden dat je autonome zenuwstelsel jouw patronen, jouw beperkte overtuigingen in stand houdt en hoe je deze zelf kunt veranderen, in les 4 en 5. Hoe je met rouw en verlies omgaat in les 6 en hoe je door de zienswijze van het H.E.E.L principe, wat staat voor herkennen, erkennen, expressie geven en loslaten, tot volledige bloei kunt komen.

Wie zacht is voor zichzelf en goed voor zichzelf zorgt, heelt zichzelf. Op deze weg worden vragen gesteld die behulpzaam zijn in het proces van zelfheling. Hoe ga je om met stress? Zijn er voldoende rustmomenten voor jezelf? Beweeg je voldoende? Eet je gezond? Kun je hoopvol en vertrouwensvol je leven bezien en naar de toekomst kijken? Kun je een ernstige ziekte een plek geven? Heb je bevredigende relaties? Ben je voldoende dankbaar voor wat er in je leven gebeurt? Is er genoeg humor in je leven? Is je werk voldoende uitdagend en inspirerend? Is het leven de moeite waard of een opgave? Leef je, met andere woorden, vanuit dankbaarheid en optimisme of is iedere dag weer een gevecht? Je kunt altijd overstappen van de ene naar de andere weg, van de weg van verbittering naar de weg van vreugde. En dit hangt ervan af of je in staat bent onze fundamentele menselijkheid in jezelf op te wekken en tot bloei te brengen en om zo in contact te komen met onze levensvreugde, ontspanning en acceptatie! Hoe wek jij je fundamentele menselijkheid op? https://www.werkenaaninnerlijkevrede.nl/inschrijfformulier-ontspanningscursus/?preview=tru


foto Patricia Joosen.

De “Mermaid Flutes” is een faciliteit voor slechtzienden en blinde mensen om toch veilig de zee in te kunnen! Ze is gelegen in Denemarken in de Oostzee! Dit is wereldwijd de eerste openwaterfaciliteit voor blinden en slechtzienden. De palen staan in een slakkenhuisvorm in het water en zijn met elkaar verbonden door een dik touw wat je kunt volgen. Ze heten de mermaid flutes doordat de plaatselijke schooljeugd de paaltjes op zeemeermin fluitjes vonden lijken. Een prachtige uitvinding die het leven van slechtzienden lichter maakt!

 


Michel is een Amerikaan, die woont met zijn familie in Zuid Afrika en fan is van Dr. Seuss, een bekende Amerikaanse filosoof die de kunst verstond om het leven in alle eenvoud te leven. Een mooie visie heeft Michel: het moet echt zijn! Het is ook een mooie visie om je leven lichter te maken!   


Lezen in Tibetaanse boek van leven en sterven, waarom? Wat brengt dat? We zijn hiermee in 2012 in de Mariakerk begonnen. Nu lezen we nog ieder halfjaar 4 x gezamenlijk op dinsdagmiddag in dit bijzondere boek. De data voor het komende najaar zijn: 26 oktober – 9 en 16 november en 7 december. Kosten zijn 7.50 per keer of 25 euro ineens. Aanvang 14.00 t/m 16.00 uur. De locatie Ridderstraat 71 in Oosterhout. Je bent van harte welkom! Geef je wel even op via telnr. 0625276590 (Piet van der Pluijm). Informatie lezen in het boekDe grot die je vreest te betreden, bevat de schat die je zoekt.
Joseph Campbell.


Even voorstellen…. Lieve lezers, hier ben ik dan! Mijn naam is Jemaine de Kort. Ik woon in Teteringen. Vanaf september van dit jaar ga ik op de vrijdagochtend beginnen met mijn euritmie therapieën in Breda aan te bieden in centrum Zuiderlicht op de Kloosterlaan in Breda. Ik werkte al 14 jaar in andere steden, omdat ik daar met antroposofische huisartsen kon samenwerken. Nu wil ik in Breda starten omdat ik deze mooie therapieën ook in mijn eigen woonplaats zou willen aanbieden! Twee van mijn therapieën zijn antroposofische therapieën. Een bewegingstherapie, euritmie therapie. Daarbij ga je vanuit beweging en je eigen lichaam aan je bewustzijn, je welzijn en je gezondheid werken. Het is een prachtige therapie. Ontspannend, het helpt je om je meer thuis te gaan voelen in je lichaam en soms komen er dingen naar boven die anders misschien lang verborgen zouden blijven.

Ik geef ook ritmische inwrijvingen, ik heb deze therapie geleerd in Hamburg. Dit is ook een antroposofische therapie. Wanneer je bij mij komt, wikkel je in een donzen dekbed. Beetje bij beetje, d.m.v. ritmische bewegingen en aanrakingen met essentiële plantenolie wordt heel het lichaam zacht gemasseerd of beter krijgt je hele lichaam een inwrijving met olie. Het werkt diep door op je lichaam, ziel en geest en werkt heel diep ontspannend. Na de behandeling lig je nog even na in de warmte en de stilte. De andere twee therapieën heb ik later geleerd om datgene wat ik aan kan bieden completer te maken. Hypnotherapie “De hypnotherapeut Araoz (1988) definieert hypnotherapie kortweg als: “Die toestand waarin je jezelf zover laat gaan in een doelgerichte dag droom, dat je je losmaakt van je uitwendige omgeving en opgaat in je innerlijke werkelijkheid.” Ik vind dit een mooie omschrijving, er liggen veel antwoorden besloten in ons eigen innerlijk, we kunnen samen op weg gaan om deze te vinden en te ontsluieren.            Energetische therapie: Ontdekken wat er energetisch gebeurt, je lichaam laat zien wat er scheelt, zonder dat je iets hoeft te vertellen. Samen kunnen we ontdekken waar je tegenaan loopt en waar je het meest bij geholpen bent. De behandeling gebeurt op een ontspannen wijze. Ik behandel met mijn handen om je zo helpen ontspanning en meer bewustzijn te helpen vinden in de aard van je probleem. Dank je voor het lezen van mijn stukje. Ik hoop je eens te ontmoeten, je mag altijd contact met me opnemen als je vragen hebt. jemainedk@gmail.com      www.jemainedekort.com


Niemand kan teruggaan en opnieuw beginnen, maar iedereen kan vandaag beginnen en een nieuw einde maken.


De lucht zit vol dagen! Gerard van Maasakkers op zijn best! Gerard maakt met ieder optreden (en ik heb er veel gezien) mijn leven lichter! Welke muziek maakt jouw leven lichter? 


Siddharta is mijn lievelingsboek van Herman Hesse, geschreven in 1923. Siddharta is de benaming van Boeddha, het is een soort biografie op de specifieke Herman Hesse manier. Siddharta zocht zijn hele leven lang op allerlei manieren de waarheid. Eenmaal oud geworden had hij de waarheid nog steeds niet gevonden, terwijl hij wel heel wat tegenslagen had moeten incasseren. Hij had zelfs een zoon verloren. Op een dag zit Siddharta bij de rivier te luisteren. Hij luistert naar het ruisen van de rivier en hoort ook de stem van zijn zoon en nog vele andere stemmen. Jammerende en lachende stemmen, mannenstemmen en kinderstemmen. Hij hoort het gekreun van stervenden en het gehuil van kinderen, hij hoort de stemmen van alle mannen en vrouwen die zich met elkaar vermengen en zich door elkaar vlechten tot één enkele stem. Op dat moment bereikt Siddharta de waarheid. Hij beseft dat, wanneer hij niet probeert een bepaalde stem te omschrijven, of de stemmen uit elkaar te halen, als hij niet oordeelt, niet uit gaat leggen, dat hij dan echt alle stemmen hoort. Dat alles een eenheid vormt. Intuïtief krijgt hij inzicht in het voornaamste gegeven: dat alles wat bestaat waard is om bemind te worden. Hoe licht wil je het hebben? Een prachtig boek!


Intuïtieve Klankreis. Martine van Wensveen, Fred Brouwer & Samantha Nice nodigen jou uit voor een heerlijk (lig)concert op de prachtige locatie van ‘In de Barn’ in ’s-Gravendeel. Martine, Fred en Samantha creëren een moment van rust in een wereld waarin je wellicht van alles moet. Ze nemen je mee op een bijzondere reis van klanken. Een moment voor jezelf waarin je even helemaal níets hoeft. Fred bespeelt diverse bijzondere instrumenten zoals de shrutibox, sansula, sandawa, guzheng, shakuhachi en handpan. Martine brengt intieme luisterliedjes en vocale improvisaties. Samantha bespeelt de klankschalen, rav drum en sjamanen drum. In een warm bad van akoestische klanken komen de werelden van Fred, Martine en Samantha prachtig samen. Na afloop drinken we samen een kopje thee. Yogamatjes, kussens en dekens zijn aanwezig maar mocht je zelf een zachter matje mee willen nemen, is dat helemaal prima. Er zijn ook stoelen aanwezig in de ruimte, mocht je liever zitten gedurende het concert.
Datum: Zondag 26 september 2021. Aanvang: 14.00 uur (inloop vanaf 13.45) Einde: 16.00 uur. Bijdrage: €27,50 p.p. Tel. 06 54264896 martinevanwensveen@gmail.com


Ik zal het licht liefhebben, want het laat me de weg zien, maar ik zal de duisternis verdragen, omdat het mij de sterren laat zien.
Og Mandino.


Kennismaking geweldloze communicatie op vrijdagavond 5 en zaterdag 6 november. De geweldloze communicatie is effectief bij het oplossen van conflicten, in de opvoeding, het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Deze tweedaagse kennismaking met de geweldloze communicatie wordt verzorgd door yoga- en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Datum: vrijdagavond 5 van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdagochtend 6 november van 09.00 en tot 16.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71 in Oosterhout. Kosten 75 euro,  eigen lunchpakket meenemen, voor thee en koffie wordt gezorgd, inclusief syllabus. We hanteren de regels van het RIVM. Tussen de middag maken we een kleine wandeling. Voor alle informatie en opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl  Informatie Workshop Geweldloos CommunicerenJe bent nooit te oud om een ​​ander doel te stellen of een nieuwe droom te dromen.


De eerste Podcast van: Werken aan innerlijke vrede! Een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief is de podcast werken aan innerlijke vrede! En mijn eerste gast is Sylvia Hofmans, 31 jaar en woonachtig in Oosterhout en werkzaam actief als loopbaan, talent of Job-coach. De podcast duurt 28 minuten en hierin verteld Sylvia, hoe ze van bijna overwerkt, vermoeid en gestrest, naar verandering, bewustzijn en innerlijke rust is gegroeid. Ze heeft heel goed gewerkt aan innerlijke vrede! https://gelukmeteenzachteg.nl/


 

 

Plaats reactie