Nieuwsbrief Februari 2021

Wat zijn geheimen? Wat ze ook zijn, in ons dagelijkse leven zijn het vaak ondingen. Je collega of buurvrouw vertelt bijvoorbeeld: Niet verder vertellen, maar onze buurman heeft een relatie met zijn secretaresse en zijn vrouw is in verwachting? Maar niet verder vertellen! En daar zit je dan! Meteen is je relatie met je collega/ buurvrouw en je buurman totaal veranderd! En nu?

In deze nieuwsbrief gaat het ook over andere geheimen, deze geheimen zijn voedend en uitnodigend. Deze geheimen kosten geen energie, maar geven juist energie.

Maar wat kun je nu doen als het bovenstaande je overkomt? Wat kun je doen als je een geheim hebt dat emotioneel belastend voor je is? Moet je het met iemand delen? Het is belangrijk je te realiseren dat wanneer je je geheim aan iemand vertelt, je een andere relatie krijgt met de persoon aan wie je het vertelt. Soms wordt deze relatie inniger en dieper. Soms echter kan het de vriendschap of relatie ernstig onder druk zetten en verlies je die persoon misschien. In dat geval kan het resultaat van het delen van het geheim meer emotioneel belastend zijn dan het hebben van het geheim! Ik raad je dus niet aan om altijd je geheim te delen met anderen. Soms is het beter om iets voor je te houden. De Amerikaanse psychologe en geheimenexpert Anita Kelly zegt bijvoorbeeld dat je er eerst goed over moet nadenken of en aan wie je je geheim vertelt. Je moet bijvoorbeeld wel zeker weten dat die persoon betrouwbaar is en jouw geheim niet doorvertelt. Daarom heeft Anita Kelly de volgende beslisboom bedacht:  Is het geheim je tot last? (bijvoorbeeld doordat je door je geheim angst, depressie, of lichamelijke ongemakken als hoofdpijn ervaart, of omdat je je leven niet goed kunt leiden omdat je bepaalde plekken of mensen ontwijkt) NEE? Dan is het niet nodig je geheim te delen. JA? Dan kun je je de volgende vraag stellen: Is er in je directe omgeving een vertrouwenspersoon beschikbaar die discreet is, die goed kan luisteren, die niet-oordelend is en die je kan helpen met nieuwe inzichten? NEE? Dan kun je je geheim in eerste instantie beter niet met iemand anders uit je directe omgeving delen maar eerder met een professionele hulpverlener zoals een coach, maatschappelijk werker, een vertrouwens persoon e.d. Vind je het ook moeilijk om met hulpverleners te praten over je geheim, dan kun je er over schrijven in een dagboek. Ook kun je een brief schrijven naar jezelf of naar de persoon van je geheim, zonder de brief ooit te versturen. JA? Praat er dan over met die persoon.Het geheim van het leven is erachter zien te komen wat je echte waarden zijn en deze delen.
Russ Harris.


Jacqueline Etman, sedert 6 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam geweest als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 73Het grote geheim van geluk is: Vrede sluiten met jezelf en je omgeving!


Het geheim van de eenvoudVraag de eenvoud wie hij is en hij zal zeggen: Ik ben de stilte die blijft als er niets meer te zeggen is. Ik ben het wit tussen de regels als men alles beschreven heeft. Ik ben de vrijheid tussen de mensen als men elkaar de ruimte geeft.

Vraag de eenvoud waar hij is en hij zal zeggen: Ik ben bij de bloem die haar leven bezingt maar ook bij het licht dat bij haar binnendringt. Ik ben bij de rivier die rusteloos haar bedding volgt maar ook bij de oever die haar voorbij ziet gaan. In ben bij de vogel die hongerend zweeft maar ook bij de worm die zich offerend geeft.

Vraag de eenvoud waarom hij is en hij zal zeggen: Ik ben er om te laten weten dat al wat je denkt één gedachten is. Ik ben er om te laten voelen dat al wat je denkt één adem is. Ik ben er om te laten zien dat al wat leeft één liefde is.  Theije Twijnstra.


Dit suikerzakje kreeg ik ooit bij de koffie, ik kwam het toevallig tegen en dacht dit is een mooi thema voor de nieuwsbrief! 


Antony Hopkins is de bekende 83 jarige filmacteur uit England. Hij heeft veel mooie films achter zijn naam staan. In dit filmpje gaat het over de reden van zijn bestaan, over zijn ontwikkelingen en het onderweg zijn, een prachtige korte inspirerende documentaire uit verschillende periodes van zijn leven. Bijgevoegd een tekst van hem die ik laatst tegenkwam: Laat de mensen gaan die niet van je kunnen houden.Het geheim van humor is de verrassing.
André van Duijn


Het geheim van 10 minuten niets. Elke dag 10 minuten niets. Meer heb je niet nodig. Het maakt niet uit waar je bent en het maakt niet uit wanneer je het doet. En het maakt niet uit wat je doet: Wachten, staren, dromen, zitten, liggen, lopen. Zolang je maar met niets bezig bent. Zolang je maar even niets om handen hebt, niets wat je kan storen, niets wat je hindert, niets wat je afleidt of afhoudt. Want het gaat er juist om dat je heel even met dat niets bezig bent. Elke dag 10 minuten niets, want dit niets is je verbinding met de werkelijkheid. Dit niets is de deur naar een andere wereld. Een wereld van oorsprong en volmaaktheid. Een wereld zonder begin en einde. Een wereld die de zichtbare wereld omvat, de tastbare werkelijkheid in duizendvoud overtreft. Een wereld die je tegemoet komt met een liefde die het hart voeding geeft. Met een eenvoud die je doet duizelen. Met een directheid die sneller gaat dan het licht. Het is deze wereld die je alleen door de deur van nietsdoen kunt bereiken. Trek je warme winterjas aan en ga naar buiten! Tien minuten stilte, terwijl je luistert naar de vogels, springend van tak naar tak, vliegend van struik naar boom, zingend van lied naar lied. Tien minuten stilte, terwijl je kijkt naar de lucht, naar de voorbij trekkende wolken. Tien minuten stilte terwijl je een stap opzij doet uit het gewone leven. Even ergens anders dan al het andere. Tien minuten de zuiverste lucht voor je longen, de beste zuurstof voor je bloed, de sterkste kracht voor je botten, het mooiste ritme voor je hart, de diepste diepte voor je ziel. Tien minuten zonder woorden, geld of belangen. Tien minuten los van mensen, los van wie ook. Tien minuten helemaal alleen. Want niemand is meer alleen dan degene die niet alleen kan zijn!


Workshop Communicatie die vertrouwen geeft! Communicatie begint bij jezelf en de kracht van woorden bepalen je werkelijkheid. Deze workshop geeft je woorden van helderheid, duidelijkheid, openheid en vertrouwen! De geweldloze communicatie is effectief bij het oplossen van conflicten in jezelf en conflicten met de omgeving, zonder te oordelen of te kwalificeren. Je leert wat waarnemen is en om contact te maken met je gevoel en je behoeften! En als laatste komen we bij het verzoek naar jezelf en de ander! Deze kennismaking met de geweldloze communicatie wordt verzorgd door yoga- en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Er is plaats voor 4 deelnemers i.v.m. de afstand en de workshop is Corona vrij. Datum: vrijdagavond 12 Maart van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdagochtend 13 Maart 2021 van 09.00 en tot 16.00 uur. Plaats: Catharinastraat 42a in Oosterhout.  Kosten 75 euro,  eigen lunchpakket meenemen, voor thee en koffie wordt gezorgd, inclusief syllabus. We hanteren de regels van het RIVM. Tussen de middag maken we een kleine wandeling. Voor alle informatie en opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl 


James Taylor (72) is een van mijn favorieten, hij is een Amerikaanse zanger en songwriter met heel veel cd’s en successen. Hier zingt hij over de geheimen van het leven!


Er moet een of ander vreemd geheim in zout verborgen liggen. Het is zowel in onze tranen als in de zee. Kahlil Gibran.


Het best bewaarde geheim van de mens. Is een geheim wat ieder mens in feite zou moeten weten. Want als je het geheim kent dan kun je aardiger voor jezelf zijn. Het gaat ervoor zorgen dat je minder streng voor jezelf bent, zodat je leven fijner wordt. Maar voor ik het geheim deel, ga ik eerst iets vertellen hoe ons brein is geëvolueerd om negatief te kunnen denken. We gaan terug naar de prehistorie, in deze tijd was het essentieel om ervoor te zorgen dat je bij een groep hoorde, want als je buiten de groep viel, dan zou je in korte tijd door de wolven en wilde beren worden opgegeten. Dus hoe zorgt je brein ervoor dat dit niet gebeurde? Het brein vergeleek jezelf met de andere leden van de groep: Pas ik erbij? Doe ik het goed? Doe ik de juiste dingen? Doe ik iets geks? Dit heeft als resultaat dat we ons nog steeds zoveel vergelijken met anderen. Nu is het niet een kleine groep, zoals vroeger. Nee nu kunnen we ons vergelijken met iedereen op deze planeet, met de rijken, de topatleten, de mooiste mensen van deze planeet. Het kost daardoor weinig moeite om iemand te vinden die beter is dan jij, want er is altijd wel iemand rijker, jonger, knapper, slimmer en ga zo maar door. En dat brengt ons bij het best bewaarde geheim  van de mens! We hebben namelijk allemaal een eigen versie van het  “ik ben niet goed verhaal” in ons zelf. Ik denk regelmatig: Ik ben niet sterk genoeg, niet sportief genoeg of niet slim genoeg, etc, bla, bla, bla.

Het bijzondere is dat we allemaal meerdere versies van het “ik ben niet genoeg” verhaal hebben, maar niemand heeft het erover, liever delen we onze succesverhalen, of de beste foto’s van ons zelf op facebook en Instagram. Dat is leuk maar dan vertel je elkaar en jezelf niet het complete verhaal, met als resultaat dat de mensen denken dat ze de enige zijn en dat is niet waar. Iedereen twijfelt, iedereen heeft deze gedachten. Iedereen heeft versies van het “ik ben niet goed genoeg verhaal” En dat komt dus omdat ons brein is geëvalueerd. Negatief denken en vergelijken heeft er voor gezorgd dat je overleefde, waardoor je ontzettend goed bent geworden in het analyseren en hoe je in de groep ligt en hoe je het beste kunt overleven.

En nu je het geheim kent, mag je vanaf nu aardiger voor jezelf zijn en minder streng, want nu weet je dat je brein de grootste veroorzaker is van veel negatieve spanningen en nu komt de volgende logische vraag, ben jij alleen je brein, of ben je méér dan je gedachten en je analyses? En wat ben je méér dan?


De dood betekent dat alles van je wordt afgenomen wat je niet bent. Het geheim van het leven is ’te sterven vóór je dood’ en dan tot de ontdekking te komen dat de dood niet bestaat. Eckart Tolle.


Het geheim van gelatenheid, door Leo Fijen. In december j.l. was ik op bezoek bij Anselm Grün, de bekende Duitse monnik uit Duitsland. Er was van alles gebeurd in zijn en mijn leven. En ik vroeg hem toen welke engel voor hem in die periode van beproeving en vertwijfeling het meest voor hem betekende. Ik verwachtte dat hij zou antwoorden: de engel van de hoop of de engel van het licht. Maar die engelen waren in geen velden of wegen te bekennen terwijl je toch heel ver kunt kijken vanuit de abdij van deze Benedictijn. Nee, hij kwam met een heel andere engel, die van de gelatenheid. Ik opperde direct dat deze engel vooral passiviteit veronderstelt. Absoluut niet, antwoordde Anselm Grün. Gelatenheid gaat uit van aanvaarding. En dat heb je nodig om weer vooruit te kunnen kijken. Aanvaarding van wat op je pad komt, van beproevingen en twijfels, van foute keuzes, van weerbarstigheden in het leven. Erkennen dat het er is en zo ruimte scheppen om verder te kunnen. Anders gezegd, weten dat er schaduwen zijn in je leven en die verbinden je als het ware met Goddelijke zelf. Dan wordt de teleurstelling niet alleen door jou gedragen maar ook en vooral door de Schepper. Die engel van de gelatenheid doorbreekt je eenzaamheid en opent de deur naar anderen die je weer zicht geven op het licht. Deze engel van de gelatenheid had ik afgelopen week bijna elke dag nodig, want steeds weer veranderde er wat aan de voorbereiding op Kerstmis. De kerken blijven dicht op Kerstavond, zo hoorden we van de Nederlandse bisschoppen. Ik begrijp die beslissing, maar ik weet nu ook dat dit veel voeten in de aarde had. Alles moest worden omgezet, mensen moesten worden gebeld met een teleurstellende mededeling, de video met viertallen van het koor ging niet door. Alles begon te schuiven. Daarop heb ik gebeden of de engel van de gelatenheid even op mijn schouder wilde zitten. En zo gebeurde. Het werd weer stil en rustig in me, er kwam ruimte voor licht en hoop. Maar zonder die gelatenheid die aanvaardt en daarna weer in beweging zet, was er geen ruimte in mij geweest voor hoop en licht. Anselm Grün heeft gelijk. Als het even stormt in je leven, heb je de engel van gelatenheid nodig.  


THE SECRET

 

de stille wens

uitgesproken

vooraf gevoeld

voor even

 

ondertussen

echt geloven

dat het ooit

gebeuren zal

 

laten rusten

alles is er al

 

© Vian Moo   www.fijnzinnigeteksten.nl


 

John Mayer (1977) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist die heel bekend is in Amerika.De mooiste lach heeft de meeste tranen verwerkt. De mooiste ogen verstoppen de grootste geheimen. Het liefste hart voelt de meeste pijn.(anoniem).


Het geheim van Luisteren. Luisteren is meer dan horen. Luisteren is tijd durven verliezen. De ander laten uitpraten. Geen oplossingen geven, maar stapvoets met de ander op weg gaan. Niet jouw tempo opdringen, maar het zijne volgen. Niet jouw antwoord geven, maar hem ’t zijne laten vinden. In het luisteren ervaart de ander, dat je van hem houdt. Wie durft te luisteren voelt niet meer de dwang om de ander te verlichten, maar begint te geloven dat het luisteren zelf al licht is. Durf ik te vertrouwen dat het leven mij draagt, niets hoef bij te sturen, te corrigeren, zelfs als dat zo blijkt, durf ik naar deze innerlijke stem te luisteren? Durf ik de uitdaging van dit moment aan te nemen, te omarmen, zelfs als ik denk niet sterk genoeg te zijn, durf ik hier naar te luisteren? Durf ik mijn willen een beetje te laten varen en mee te dansen met een grotere wil, met de stroom van het leven, zou ik echt durven luisteren naar deze stem? Ook dit jaar is er weer de bekende vastenactie van Vastwel Life. Vorig jaar viel bijna het hele programma uit door de coronacrisis en nu zijn veel activiteiten zoveel mogelijk corona vrij gemaakt. Maar kijk gerust op het actieve programma wat 27 Februari begint, je bent van harte welkom! Programma — Vastwel 


Het geheim van doorgeven. Elke dag worden er mensen geboren. Elke dag sterven er mensen. Zij komen en gaan, zoals de lichtende dagen verglijden om plaats te maken voor donkere nachten. Telkens en telkens komen er nieuwe mensen. Zo ontstaat generatie na generatie. En steeds opnieuw, van de ene dag op de andere, geven mensen iets aan elkaar door. Soms bewust, dan weer wat ongemerkt. Zo ontstaan volgende episoden en generaties. Je kunt eigenlijk spreken van een fakkel, die telkens wordt overgedragen. En dat doorgeven aan elkaar betreft niet alleen in woorden, misschien gaat het nog méér om het voorbeeld dat gegeven wordt. Voorbeelden van daden, van begrip tonen, van echt medemens zijn. Ja, mensen hebben een doorgeef functie. En af en toe kijk je als fakkeldrager om. Naar dat wat was. Dan ben je verwonderd, ademloos of sprakeloos, want je kunt versteld staan om de dingen uit het verleden. Je kunt ervan genieten, er stil verdriet om hebben, of dankbaar om zijn……Elk mens heeft zijn eigen waarde, zijn eigen glans, zijn eigen geheim
.


Mooie meditatie muziek, oortjes in en wegdromen maar, laat je maar dragen door deze mooie muziek. 


Het grootste geheim is de mens zelf. Socrates. 


Socratische filters. In het oude Griekenland was Socrates gekend voor zijn integriteit en zijn wijsheid. Op een dag kwam Socrates een man tegen, die hem aansprak met de woorden: Weet je wat ik juist gehoord heb over een vriend van jou? Een momentje, zei Socrates. Voor je me van alles gaat vertellen over mijn vriend, wil ik jou enkele vragen stellen. Ik noem het de drie-filter-test. De man vroeg Socrates wat hij daar mee bedoelde. Socrates legde hem uit wat de drie-filter-test inhoudt. De eerste filter gaat over waarheid. Hij vroeg de man, of hij 100% zeker wist, dat wat hij zou vertellen de waarheid was…. “Nee,” zei de man “dat weet ik niet 100% zeker, ik heb het van horen zeggen…” “Ok,” zei Socrates “dus je bent niet zeker of het waar is. Maar laat ik je de tweede filter vertellen. De tweede filter is die van de goedheid. Wat jij me wilt vertellen over mijn vriend. Is dat iets goeds?” Opnieuw moest de man daar negatief op antwoorden. Ok, zei Socrates, dus je wilt me iets vertellen over een vriend van mij, waarover je niet zeker weet of het waar is en het is ook geen goed nieuws. Maar laat me je vertellen over de derde filter. Is het in mijn voordeel dat ik dit nieuws hoor? Kan ik er iets mee doen dat voor mij van belang kan zijn? Niet echt, antwoordde de man beschaamd. Nu, concludeerde Socrates, je wilt me iets vertellen over mijn vriend, waarvan je niet zeker weet of het waar is, waarvan je weet dat het negatief is en voor mij van geen belang. Waarom wil je het mij dan eigenlijk vertellen? Dit is de reden waarom Socrates zo hoog stond aangeschreven…Het is een goede les voor iedereen. Denk na voor je spreekt. Soms worden woorden uitgesproken die schade brengen aan anderen. Als wat je gaat zeggen een ander schade kan berokkenen, denk dan nog eens na voor je de woorden effectief gaat zeggen. Het zal je in dank worden afgenomen!


Alle mensen hebben drie levens: een openbaar leven, een privéleven en een geheim leven.


Lévon Minassian is een Frans-Armeense duduk speler. In Marseilles  geboren en hij heeft zich ontwikkeld tot een fenomenale duduk speler en dit is een speciale Armeense fluit. Hij heeft gespeeld Charles Aznavour,  Peter Gabriel, Tony Levin en Sting.


 

Er zijn ook andere geheimen waar je geen fijn gevoel bij hebt, die spanning of onrust geven, bijvoorbeeld een geheim waarbij je iets moet verzwijgen of iets waarvoor je je schaamt en daarom verborgen wilt houden of iets naars wat lang geleden is gebeurd. Onder een geheim versta ik alles dat jij, bewust of onbewust, verborgen houdt voor jezelf én/of voor de buitenwereld. Wat is jouw geheim? Wat mag de buitenwereld van jou niet zien? Waar schaam jij je voor? Wat hoop je dat de ander nooit te weten komt van jou? Wat doe je stiekem? Om meer zicht te krijgen op jouw geheim nodig ik je uit: ga rustig zitten, ontspan je en stel je nu een beeld voor van een mooie strandbal. Je blaast deze op, doet het dopje erop en gaat ermee spelen. Je wordt er helemaal blij van, dit hoort helemaal bij jou. Totdat … er iemand komt (één van je ouders, broer, zus of leraar) die de waarde van de bal helemaal niet ziet en deze afkeurt of het gewoon een lelijke bal noemt. Dat doet pijn! Om die kostbare bal te beschermen en de pijn van de afwijzing niet meer te hoeven voelen druk je de bal met één of twee handen onder water, in het donker, buiten beeld. Zo opgeruimd staat netjes lijkt het………maar dat is schijn. Met het wegstoppen van dat mooie deel van jezelf is je geheim geboren! Oftewel je hebt een mooi deel van jezelf verstopt, zodat niemand, inclusief jezelf het nog ziet. Veilig opgeruimd zodat niemand erbij kan. Dit wegstoppen van een wezenlijk deel van jezelf gebeurt vaak al op jonge leeftijd, waardoor je je er niet altijd bewust van bent. Dit wegstoppen, je strandbal onder water houden, kost veel energie. Je levensenergie die is bedoeld om het leven te leven en te omarmen, wordt gebruikt om een mooi deel van jou buiten beeld te houden. Hoe zonde is dat! Jouw kostbare energie mag niet langer hiervoor gebruikt worden. Het wordt tijd om te ontdekken welke signalen je in jouw dagelijks leven krijgt die verwijzen naar jouw geheim. Hoe kun je in het hier en nu je geheim boven water krijgen? Stel jezelf één voor één de volgende vragen en laat het antwoord vanuit je hart opkomen. Wees benieuwd naar wat er in je opkomt.

 • Wat doe je stiekem en hoop je dat niemand het ziet?
  Snel iets uit de koelkast of koektrommel eten of stiekem een appje sturen
 • Welke vaak terugkerende activiteit kost jou heel veel energie? Wat doe je steeds weer terwijl je er geen zin in hebt?
  Verplichte familiebezoekjes of ‘ja’ zeggen terwijl je ‘nee’ bedoelt.
 • Wat keur je af in een ander? Waar erger je je aan bij een ander?
  Wat je afkeurt in een ander is vaak een deel van jezelf “dat onder water zit”.

Durf eerlijk te zijn naar jezelf. Het is nooit iets om je voor te schamen. In tegendeel, je krijgt zicht op een kwaliteit of mooie kant van jou die je, uit angst voor afwijzing, hebt verstopt. Het is hoog tijd dat het weer boven water komt, dat het het Licht mag zien. Het is precies het missende puzzelstukje waarmee jouw puzzel heel wordt.Het geheim van een genie is om de geest van het kind ook op oude leeftijd nog mee te dragen, wat betekent dat je nooit je enthousiasme verliest.
Ben Tiggelaar.


Het geheim van astronaut Wubbo Ockels, wat hij ons na liet in 2015. Het geheim van het leven is niet een probleem dat opgelost moet worden, maar een werkelijkheid die moet worden ondergaan.


Ieder mens is de drager van een groot geheim. Een geheim dat zowel de bron is van zijn grootste vreugde als de kiem van zijn diepste leed. Een geheim dat hem zowel naar de ondergang kan voeren als dat het hem tot de zuiverste gevoelens kan inspireren. Een geheim dat hem ondanks alle verborgenheid en onbegrepenheid hem meer raakt dan al het andere dat hem omringt en beïnvloedt. In dit geheim komen alle gedachten samen zoals vele dunnen draden in een dikke streng touw. In dit geheim ontmoeten alle gevoelens elkaar zoals oude vrienden na een lange reis. En in dit geheim worden alle daden gestapeld zoals dozen op elkaar, de laatste bovenaan. Geen moment wordt vergeten, geen traan gedroogd, geen smet gewist. Dit geheim is in u en u bent in dit geheim. Alles wat u denkt, dacht u al. Alles wat u voelt, voelde u al. Alles wat u doet, deed u al. Er niets in uw leven of het is al voorgeleefd. Er is geen dag of deze is u bekend. Er is geen uur of u heeft hem beleefd. Er is geen moment of het is door u heengegaan. Er is geen vrouw of u heeft haar moed bewonderd. Er is geen man of u heeft zijn wil gezien. Er is geen kind of u heeft zijn onschuld gevoeld. Er is geen oude of u heeft zijn angst begrepen. Er is geen dier, geen plant, geen steen, geen molecule of het is een deel van u. Er is geen wolk, geen wind, geen zee, geen rots of het behoort u toe. Er is geen tijd, geen afstand, geen plaats of u bent er geweest. Er is geen dood, geen hemel, geen hel of u heeft er gewoond. U bent al wat er is en meer bent u. U komt uit het niets en dit niets was alles en dit alles bent u. Dit alles is in u en dit alles is uw geheim. ……….Theije Twijnstra. (Uit een gelukkig mensen andere geheimen)


Het geheim van het leven is om geen angst te hebben; het is de enige manier om te functioneren.


Milow zingt morgen komt het goed in de Beste zangers, het nummer is van Diggy Dex. Een mooi lied om de nieuwsbrief af te sluiten! Houd moed, geduld en vertrouwen! Morgen komt het goed!


 

7 Reacties

 • karel,
  Geplaatst 1 februari 2021 11:22

  Hallo Piet
  Weer genoten van de tekst en muziek.
  Namaste

 • Miranda,
  Geplaatst 1 februari 2021 12:17

  Wat heb ik weer genoten van deze nieuwsbrief lieve Piet! En ik geef m weer door……de druppel in het water geeft de rimpelingen……meer is er niet nodig…..Namaste, de vuurvogel

 • Marianne,
  Geplaatst 1 februari 2021 14:46

  Heerlijk om steeds je maandelijks nieuwsbrief te mogen ontvangen!Cadeau!!!
  Hartedank,

 • mieke van nistelrooij,
  Geplaatst 1 februari 2021 16:05

  Even zitten………..want de nieuwsbrief van Piet is er weer.
  Me onder laten dompelen in herkenning en inspiratie……
  En me weer realiseren waar het leven werkelijk over gaat.

  Dankjewel Piet, Mieke

 • monique van de laar,
  Geplaatst 1 februari 2021 19:44

  Elke dag een beetje liefde uit de nieuwsbrief….totdat ik hem weer uit heb en wacht op de volgende….heerlijk! X

 • Marion Folkers,
  Geplaatst 2 februari 2021 21:38

  Prachtige teksten en emotionele liedjes.
  Tekst van Wubbe Ockels raakte me!
  Dankje wel Piet,

  Lieve groeten, Marion Folkers

 • TonOud,
  Geplaatst 8 februari 2021 16:41

  Wederom een diamant met vele schakeringen deze nieuwsbrief. Wubbo Ockels levenstestament is zo aangrijpend. Zou elke politicus moeten zien en daarnaar handelen. Wederom dank voor jouw inzet om deze nieuwsbrief samen te stellen.

Plaats reactie