Hoe ziet ons leven er in de toekomst uit?
Wat heeft de toekomst ons te bieden op het gebied van wetenschap en techniek? Vernuftige snufjes in huis, via interactieve bushokjes naar 3D televisies zónder bril nodig te hebben. Hoe gaat de gezondheidszorg er uit zien? Technologie kan zorg 70% goedkoper maken. In de gezondheidszorg wordt steeds meer uit handen gegeven van computers en robots. Zo zullen operatierobots met mini-mesjes ons opereren. En een medicijnkies pompt straks de medicijnen die je nodig hebt in je bloed. Zijn onze kinderen straks een ander soort dan wij? De ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan zo snel, dat de evolutie van de mens misschien zo snel gaat, dat onze eigen kinderen straks van een ander soort kunnen zijn dan wij zelf. Over 10 jaar werkt nog maar 40% van de Nederlandse bevolking. Natuurlijk zijn er meer vragen dan antwoorden daar gaat deze nieuwsbrief over.


De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent. Mahatma Gandhi.


Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 40

 

 


“Mooier dan nu kan het nooit zijn” zingt De Dijk, tijdens een optreden in Noorderslag in Groningen. Zaterdag 26 Mei treden ze op in Oosterhout tijdens het parkfeest. In 2003, 2009 en 2012 waren zij er ook en het is altijd een bijzonder feestje!


Sophia’s tuin is de tijd vooruit!
Sophia’s tuin aan de Steenhovensebaan 27, nabij de Duiventoren is langzaam een begrip aan het worden in Oosterhout en omstreken. Niet voor niets natuurlijk! Vicent en Ingrid Wolff en Femmes van Limpt timmeren al vanaf 2010 hard aan Sophia’s tuin. Je kunt er niet alleen biologosche groenten vers kopen in de winkel, ze versturen een interessante nieuwsbrief, je kunt er leren en werken! En Ingrid coacht kinderen en jongvolwassenen. Het bruist van de activiteiten om de mens gezonder te laten eten en bewust te worden hoe gezonde voeding tot stand komt. Als je graag in een mooie rustgevende tuin wilt werken dan ben je van harte welkom, ze werken ook met vrijwilligers.

Sophia betekent: aards en wijs.Sophia’s Tuin, dat is geen alledaagse naam voor een tuin. In de Griekse mythologie is Sophia de godin van de aardse en hemelse wijsheid. Een moedergodin die haar armen vol warmte en liefde om ons heen slaat. Sophia staat voor innerlijke kracht, moed, veranderen vanuit het bekende en veilige naar iets nieuws en fris. De Christenen noemden Sophia de Moeder der schepping. In veel culturen komt ze voor, allemaal verwijzend naar innerlijke wijsheid en scheppingskracht. Een tuin is geen tuin als je niet geeft om de aarde. Het is de innerlijke kracht die in staat is tot het voortbrengen van een prachtige schepping, genaamd voeding. En aan ons als boeren deze te koesteren en te verzorgen en er verantwoord mee om te gaan. De aarde heeft veel wijsheid in zich. Bij het boerenvak komt veel wijsheid kijken, welke we graag willen delen. Dit komt tot uiting in allerlei vormen van (persoonlijke) ontwikkeling zoals de schooltuinen, de cursussen en de coaching die wij geven. Sophia’s tuin is zeker een bezoek waard! Vooral nu het weer lekker weer wordt om te fietsen. Je fietst naar de Seterse hoeve en daar fiets je richting Dongen. Dan kom je er langs. Voor meer informatie kijk op: https://www.sophiastuin.nl


Je mag de dood niet vrezen, ze is je toekomst. Karel op de Beeck.


Aandacht en tijd.
Er is maar één tijd en dat is de tijd die je hebt. De tijd die je hebt is de aandacht die je voelt. De aandacht die je voelt is de mens die je bent. De aandacht die je geeft is de mens die je wordt. Want geef je aandacht aan het negatieve dan heb je op dat moment geen aandacht voor het positieve en word je in dezelfde tijd twee keer minder dan je bent. Maar geef je aandacht aan het positieve dat heb je op dat moment geen aandacht voor het negatieve en word je in dezelfde tijd twee keer meer dan je bent.


Een ontspanning om te relaxen. Ga heerlijk liggen en ga maar mee in de aanwijzingen. Ontspan ze!Alles wat je vol liefde vrijlaat zal voller van liefde terugkeren. Carla Pols. 


Beeldvorming en perceptie: Over mezelf en anderen. Het is 1979 ik woon nog in Hank en ik zie in mijn beeldvorming veel ellende, oorlog en politieke strijd in Israël. De ene na de andere ellende komt langs. Dus mijn beeldvorming over Israël is: dat daar nare, oorlogszuchtige en ruziënde mensen wonen. En dan is er toevallig het songfestival in Jeruzalem in 1979 en de band Milk en Honey wint met het lied Halleluja. Ik weet het nog goed, ik vond dat zo verassend mooi en liefdevol dat het me ontroerde. En toen ging mijn beeldvorming al twijfelen over de mensen in Israël. En toen ik in 1996 met de mensen van de Nazareth kerk een veertiendaagse rondreis gemaakt hebt door het beloofde land, toen was mijn beeldvorming totaal anders. Vriendelijke mensen, veel religies die door en met elkaar leven, ook veel soldaten met een geweer, maar voor ons toeristen heel vriendelijk. De mooiste plekjes bezochten we als groep en we hadden een inspirerende gids genaamd Israël. Mijn blik en interesse is nog steeds in dit verscheurde land. Beeldvorming en beelden werken als een film. Je ziet de wereld anders dan deze in werkelijkheid is. Het beeld dat je voor ogen hebt, zie je als de werkelijkheid. Er zijn twee zaken te onderscheiden bij beeldvorming: enerzijds is er de gedachte, anderzijds is er een gevoel. Beeldvorming en perceptie. Er zijn diverse soorten beelden te onderscheiden namelijk, het zelfbeeld dat wij hebben: ‘ik kan niet zo goed rekenen’ of ‘in het openbaar spreken vind ik moeilijk’. Beelden over een ander: ‘mijn leidinggevende is erg bazig’. Beelden over groepen: ‘zigeuners leven voornamelijk van diefstal’. Algemene beelden: ‘als je een dubbeltje bent, word je nooit een kwartje’ of ‘het leven bestaat voor het grootste deel uit moeite en verdriet’ Lees verder: Beeldvorming en perceptie


Deze avond wordt georganiseerd speciaal voor hen die graag mantra’s zingen. Mooie simpele melodieën, weinig tekst, maar wel woorden van waarde. In de prachtige kapel krijgt je stem vleugels en geef je ruimte aan hoofd en hart. Annette Debats zal met haar mooie stem het geheel ondersteunen; het is heerlijk met haar mee te zingen! Als je wilt meezingen, geef je dan op via info@muziekatelierongering.nl


Kijk in de toekomst van 2020. 


 

Midzomerconcert op vrijdagavond 22 Juni. Martine van Wensveen zingt, Fred Brouwer speelt percussie en Piet van der Pluijm vertelt. In het Stiltecentrum aanvang om 20.00 uur einde 21.30 uur. Adres is Arendstraat 35a en de kosten zijn 5 euro en die zijn voor het inloophuis Poppy’s voor mensen die getroffen zijn door kanker. Geen midzomer meditatie, maar iets heel anders! Laat je verrassen en weet dat je twee trappen op moet om in het mooie Stiltecentrum te komen. Graag opgeven van te voren want vol is vol. Stuur een mail naar pietvanderpluijm@hetnet.nl of bel naar 0162-450832.


Zolang iemand gelooft dat zijn ideaal en doel buiten hem liggen, boven de wolken, in het verleden of in de toekomst, zal hij buiten zichzelf gaan en voldoening zoeken waar het niet gevonden kan worden. Hij zal overal naar oplossingen en antwoorden zoeken behalve waar ze gevonden kunnen worden: in zichzelf. Erich Fromm.


De verbeterde mens?
Al sinds zijn ‘ontstaan’ is de mens onlosmakelijk verbonden met technologie en gebruikt hij technologie als een verlengstuk van zichzelf. Voortdurend zijn we bezig om onszelf als mens te verbeteren met deze nieuwe technologie, door onszelf uit te breiden met technologie, onze genen te repareren, defecte onderdelen te vervangen en onszelf te versterken. Bril, gehoorapparaat en pacemaker zijn al volledig ingeburgerd. Met draagbare horloges en smartphones is technologie de afgelopen jaren steeds dichter bij ons komen te staan: we dragen het op ons lichaam. Naast een slimme bril en oordopjes wordt ook hard gewerkt aan een ‘breinhelm’. Daarbij wordt niet alleen naar medische toepassingen gekeken maar ook al gekeken naar consumententoepassingen zoals gaming. De stap naar slimme implantaten wordt steeds kleiner: het is een kwestie van tijd tot we onze betaalpas laten injecteren in onze arm of ons laten inspuiten met nanobots, kleine machientjes die in onze bloedbaan onze weerstand gaan versterken? De technologieën hiervoor worden momenteel ontwikkeld. We zijn op weg naar een toekomst waarin we zullen samenleven met een technologie die slimmer is dan wijzelf, die zichzelf kan vermenigvuldigen en die intiem met ons verweven zal zijn. Je zou het een levensvorm kunnen noemen. Is het onderscheid tussen mens en machine dan nog te maken? Deze ontwikkelingen leiden tot talloze strategische en maatschappelijke vragen. Lees meer: De verbeterde mens

___________________________________________________________________________________________________________________

Mensen zoals wij, die geloven in natuurkunde, weten dat het onderscheiden van verleden, heden en toekomst een illusie is. Albert Einstein.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Claudia de Breij zingt ‘Deze armen’ uit “Soof de Musical” die komend seizoen in de theaters te zien zal zijn. Prachtig nummer wat je weer helemaal in het “NU” brengt!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Is ons leven meer dan een dans van vluchtige dromen?
Verandert alles niet voortdurend: de bladeren aan de bomen in het park, het licht in je kamer terwijl je dit leest, de seizoenen, het weer, de tijd van de dag, mensen die je op straat voorbij gaan? En hoe zit het met ons? Lijkt alles wat wij in het verleden gedaan hebben nu niet een droom? De vrienden met wie we opgroeiden, de geliefde plekjes uit onze jeugd, de visies en meningen die we eens zo hartstochtelijk op na hielden: we hebben ze allemaal achter ons gelaten. Nu op dit moment lijkt het lezen van deze tekst een levendige werkelijkheid, maar zelfs dit artikel is binnenkort slechts herinnering. De cellen in ons lichaam sterven, de neuronen in onze hersenen vergaan, zelfs onze gelaatsuitdrukking verandert voortdurend, afhankelijk van onze stemming. Wat we verstaan onder karakter is in feite niet meer dan een bewustzijns stroom. Vandaag voelen we ons goed, omdat de dingen goed gaan; morgen voelen we het tegenovergestelde. Waar is het goede gevoel gebleven? Nieuwe invloeden namen bezit van ons tot de omstandigheden veranderden: wij zijn vergankelijk, de invloeden zijn vergankelijk en er is nergens iets te vinden dat solide of blijvend is. Niets is zo onvoorspelbaar als onze gedachten en emoties: heb je enig idee wat je volgende gedachte of emotie zal zijn? Onze geest is in feite zo leeg, zo vergankelijk en vluchtig als een droom. Kijk maar eens naar een gedachte: hij komt, hij is er en hij gaat. Het verleden is voorbij, de toekomst nog niet aangebroken en zelfs de gedachten die we nu hebben wordt, op het moment ervaren, verleden tijd. Het enige wat we werkelijk hebben is het nu.

________________________________________________________________________________________________________________________

Ricky van Dijk is de “Dichteres van de Nieuwsbrief”! Ze voert de auteurs naam Vian Moo. Haar motivatie: Zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met taal: spelen, spreken, schrijven en zingen. Het boeit, verbindt en raakt. Mijn taalkracht zit in het schrappen. Net zolang tot de kern overblijft. Daar draait het om. Fijne zinnen!

IMPROVISATIE______________________

je weet niet wat je meemaakt
wat zich aan zal dienen
of je in kunt spelen
op het onvoorziene
of je mee beweegt
totaal onvoorbereid
en versteld kunt staan
van je soepelheid

© Vian Moo
www.fijnzinnigeteksten.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

Elke minuut dat je je druk maakt om je verleden, gaat af van je toekomst…

_____________________________________________________________________________________________________________________

Het duo Zager & Evans bestond uit Denny Zager en Rick Evans en was afkomstig uit de Amerikaanse staat Nebraska. Het lied geeft door zijn opbouw meerdere impressies hoe de wereld er in de komende duizenden jaren uit kan zien als de mens teveel afhankelijk gaat worden van technologische ontwikkelingen. Het was het eerste singeltje wat er bij ons in de zomer van 1969 in huis kwam! Een ongewoon lied in een ongewone tijd. Maar nu ik het weer zie en hoor, daar zit toch veel waarheid in! 

___________________________________________________________________________________________________________________________

Verbinding met de natuur!  
Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maanden Juni en Augustus. Op 3 – 10 – 17 en 24 Juni en 5 – 12 – en 26 Augustus (dus niet op de 19de!) zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om vrijblijvend en gratis een yogales in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo en bansuri. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook al het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur.

____________________________________________________________________________________________________________________

De tijd is een beweging, die door de mens verdeeld is in verleden, heden en toekomst en zolang hij hem verdeelt, zal hij in conflict zijn. Krishnamurti

____________________________________________________________________________________________________________________

De afgelopen jaren hebben de mainstream media ons met opzet in een pessimistische samenleving veranderd. Je hoeft je tv maar aan te zetten of een krant te lezen om een ​​idee te krijgen dat het nieuws dat ons wordt voorgeschoteld somber en negatief is. Maar in werkelijkheid is de toestand van de wereld eigenlijk veel beter dan ooit tevoren. Wist je bijvoorbeeld dat zonne-energie over 20 jaar zo productief zal zijn dat we geen fossiele brandstoffen meer hoeven te gebruiken? Of dat tegen 2035 wereldwijde armoede tot het verleden kan behoren? De meesten van ons worden in het duister gehouden over recente technologische en humanitaire vooruitgang. Als het geen deprimerend nieuws is over oorlog, terreur of armoede krijgen we in plaats daarvan de nieuwste celebrity roddels of uitspattingen voorgeschoteld. Peter Diamandis is van plan hier een einde aan te maken.

_______________________________________________________________________________________________________________

Vrede is niet zozeer een doel ver weg in de toekomst, maar een middel waarmee we dat doel kunnen bereiken. Martin Luther King.

_______________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

De zonnegroet voor iedere ochtend, een fijne oefening om de dag te beginnen! Waar de zonnegroet goed voor is

__________________________________________________________________________________________________________________________

Kinga Bán (1981) zingt al vanaf haar 12e jaar. Dat begon in de kerk en op school. Ze studeerde aan het conservatorium in Utrecht waar ze in 2005 cum laude afstudeerde. Ook was dat het jaar de ze trouwde met haar man Reinder. Ze hebben samen drie kinderen: dochters Ike en Liva en zoon Kene. Ze heeft vorig jaar afscheid genomen als zangeres van de groep Sela en nu is daar een nieuwe C.D. Vandaag! Dit is de titelsong. 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Kan je gezondheid een impuls gebruiken? Ben je op zoek naar balans en wil je je leven een positieve richting geven? Er zijn 3 belangrijke pijlers om balans te creëren, hoe jij kunt werken aan jouw innerlijke vrede! 1. BEWEGING – HATHA YOGA met als doel om je lichaam in balans te brengen. 2. STILTE – MANTRA MEDITATIE zodat je gedachten richting krijgen en tot rust komen. 3. INSPIRATIE – DE NIEUWSBRIEF werken aan innerlijke vrede, zodat je positief de wereld tegemoet kunt treden. 

Een maand gratis Yoga in juni! Yogaoefeningen, verbeteren je lichamelijke conditie. Dit heeft betrekking op de spieren, de gewrichten en het endocriene stelsel. Je leert je lichaam beter kennen en daardoor ook de mogelijkheden en de beperkingen die we kunnen hebben. Yoga kan de concentratie en de rust in jezelf verbeteren. Aandacht voor en bewustwording van het lichaam en de ademhaling maar ook het bewust worden van zintuigen en gedachten, staat centraal in de lessen. Je leert met aandacht in het hier en nu te zijn en zo leer je grenzen te voelen en daarnaar te handelen. Hierbij gaat het nooit om het leveren van een prestatie maar om het handelen naar eigen kunnen. Yoga beoefen je altijd op je eigen manier binnen de grenzen van je mogelijkheden en met respect voor je lichaam. Elke les eindigt met ruime aandacht voor de eindontspanning. De beoefening van yoga, aangepast aan je mogelijkheden, verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken. Iedereen kan yoga beoefenen, ongeacht leeftijd en ervaring. Je kunt in de maand Juni gratis in alle rust verkennen of yoga op dit moment bij je past. Er is yoga voor volwassenen en er is yoga voor ouderen (55+). Voor meer informatie bel 06-25276590.

____________________________________________________________________________________________________________________

Algoritmen die bepalen welke studie je kiest, op welke baan je moet solliciteren, maar ook wie je grote liefde is. Het is volgens de Israëlische historicus en schrijver Yuval Noah Harari de toekomst van de mensheid. Na zijn succesvolle boek over de geschiedenis van de mensheid Homo Sapiens, beschrijft Harari in zijn nieuwste boek Homo Deus wat de mens in de toekomst te wachten staat. Van het boek dat in februari in het Nederlands verscheen, werden al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Barack Obama en Bill Gates verklaarden zich fan. Algoritmen beslissen! Harari beschrijft in het boek hoe het humanisme, waarbij de menselijke geest als hoogste autoriteit wordt gezien, wordt vervangen door een wereld waarbij algoritmen en data beslissend zijn. Vorig jaar was er een doorbraak in de geschiedenis van de kunstmatige intelligentie. Experts dachten dat het nog tien jaar zou duren, maar de toenmalige wereldkampioen van het spel go verloor van een computer. Harari verwacht dat in de niet heel verre toekomst algoritmen niet alleen beter zullen worden in het spelletje go, maar ook beter weten wat wij voelen. Zij kennen ons straks beter dan wij onszelf kunnen kennen. Daarmee komt het einde van de homo sapiens in zicht. In de 21e eeuw zal de hoogste autoriteit terugkeren naar de clouds, en daar bedoel ik niet God mee, maar de clouds van Microsoft, Google en Facebook. Met het humanisme werd God als hoogste autoriteit vervangen door de menselijke geest. “God bepaalde wat goed of slecht was. Dat werd met het humanisme vervangen door het menselijke gevoel. Zo werd homoseksualiteit door God als zonde gezien, maar onder het humanisme geaccepteerd”, vertelt Harari tegen Nieuwsuur. Nu nadert ook het einde voor het idee dat de mens autonoom is en een vrije wil heeft, denkt Harari. “In de 21e eeuw zal de hoogste autoriteit terugkeren naar de clouds, en daar bedoel ik niet God mee, maar de clouds van Microsoft, Google en Facebook.” Als je op deze link klikt kom je bij het interview van de NOS. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2170543-homo-deus-na-god-en-de-mens-bepalen-algoritmen-straks-alles.html  Hier vindt je een samenvatting van het boek Homo Deus.  https://www.bibliotheekhlb.nl/dam/bestanden/2017/Filosofie/4_homo-deus-korte-samenvatting-van-het-boek-harari.pdf

_______________________________________________________________________________________________________________

Inloophuis Poppy’s activiteiten! Kanker kan je leven totaal op z’n kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt. Of iemand die je lief is. Dan merk je hoe moeilijk het is om opnieuw zin te geven aan je leven. Poppy’s wil er voor jou zijn. Door een fijne plek te creëren waar je naartoe kunt gaan. Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen. Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Er is een grote diversiteit aan activiteiten van Yoga, wandelen, euritmie, high tea, schilderen, boekenclub, op verhaal komen, teveel om op te noemen! kijk op: www.inloophuispoppys.nl

___________________________________________________________________________________________________________

Deva Premal en Miten met de mantra NARASIMHA TA VA DA SO HUM. Een krachtige mantra voor bescherming tegen negatieve invloeden.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Algoritmes veroveren in rap tempo de wereld. Ze maken tegenwoordig zelfs schilderijen en muziekcomposities. En ze nemen steeds vaker belangrijke beslissingen voor ons, bijvoorbeeld bij het afsluiten van leningen, bij sollicitaties, het voorspellen van criminaliteit, de schoolkeuze in het voorgezet onderwijs, het opsporen van kanker en het vinden van een partner. Maar geven deze computergestuurde beslissingen ook altijd de beste uitkomst? Moeten we ze blindelings vertrouwen? Wetenschappers in Nederland stellen dat er maar een manier is om misbruik te voorkomen: ze moeten allemaal openbaar worden gemaakt. Wie doet het beter: het algoritme of de mens? Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen gaan op zoek. Klik op de link voor de uitzending van de NTR. https://www.ntr.nl/Focus/287/detail/Het-algoritme-spreekt/VPWON_1283737

___________________________________________________________________________________________________________________

Het doel van het bestuderen van de geschiedenis is niet om het menselijk handelen te bespotten, noch om erover te huilen of om het te haten, maar om het te begrijpen en er hopelijk dan van te leren voor onze toekomst. Nelson Mandela.

_____________________________________________________________________________________________________________________

De wijsheid van het één zijn. Door middel van biochemische en elektrische signalen communiceren onze lichaamscellen met elkaar. Geen spoor van trots, jaloezie, minderwaardigheidscomplexen, discriminatie of wrok stoort het contact. Onze cellen leven de wijsheid van één zijn, van geen voorkeur en geen uitsluiting. Het hart pompt bloed voor het hele lichaam, onze spijsvertering zorgt voor het welzijn van alle lichaamscellen en de longen ademen voor ons hele lichaam. Alle cellen zijn belangrijk en alle cellen zien het geluk van het hele lichaam als hun eigen geluk.
Ons lichaam is een toevlucht voor miljarden cellen. Ook onze planeet aarde is een toevlucht voor miljarden levende wezens en heeft de wijsheid van één zijn heel hard nodig. Ons vermogen diepgaand te luisteren en liefdevol te spreken is een groot geschenk aan onszelf en aan de hele wereld. Er voor elkaar zijn met onze tijd en energie, vreugde brengen en iemand troosten is een bijdrage aan de wijsheid van één zijn. Een zijn geeft zin en betekenis aan jezelf en aan je leven en aan een beter natuurlijk evenwicht voor je hele omgeving.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Alle toekomst kan me even wat! Soms heb ik gewoon zin om nog een uurtje met mijn moeder te praten, stel dat het zou kunnen. Een prachtig lied van Jan Rot waar hij niet voor niets de Anne MG Schmidtprijs in 2015 won. Het kan toch ontzettend heerlijk zijn om te mijmeren over vroeger!

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

2 Reacties

 • P.Ongering,
  Geplaatst 30 april 2018 23:34

  Mooi stukje over de wijsheid van het één zijn! De liedjes miet ik nog beluisteren. Enne, bedankt, Piet!!

 • Annelies,
  Geplaatst 22 mei 2018 19:47

  Wat een geweldige nieuwsbrief .
  Jan Rot wat een prachtig liedje wat zou het fijn zijn 1 uurtje met me moedertje.
  Dankjewel Piet.

Plaats reactie