Nieuwsbrief December 2017

Wat doet vuur met jou? En dan bedoel ik natuurlijk het innerlijke vuur. Het vuur wat jou de kracht en de energie geeft om te zijn wie je bent, om je te manifesteren in je leven. Als uniek en prachtig individu tussen al die andere mensen op aarde. Maar dat vuur vraagt wel aandacht. Als je er totaal geen aandacht besteedt aan de hoeveelheid hout, aan het afvoeren van de as, het aanvoeren van verse lucht en het afvoeren van de rook, dan zal het vuur doven. Dat geldt ook voor je innerlijk vuur. Wat doe jij om je innerlijk vuur brandende te houden. Besteed je genoeg aandacht aan jouw innerlijk vuur door aandacht te schenken aan jouw passies, aan jouw enthousiasme, aan jouw wensen en behoeften, maar ook aan het af kunnen voeren van jouw emoties. Want als je dat niet doet, dan is het net of de kamer vol met rook komt te staan en werkt dat verstikkend, waardoor uiteindelijk het vuur ook zal doven. Soms is het zelfs nodig om alles even “los te porren”. Weer even ervoor zorgen dat het vuur op kan laaien. Dat is ook in jouw lijf zo. Als je nooit iets doet om jou innerlijk vuur op te porren, om het weer op te laten laaien, dan zal het voort smeulen en uiteindelijk zal het helemaal doven. Dus kijk eens wat jouw behoeften zijn, waar geniet je van, waar kun je enthousiast van worden, waardoor krijg je het gevoel dat je hele lijf tintelt van enthousiasme…net zoals je dat vroeger had als er iets spannends of leuks stond te gebeuren toen je nog klein was. Je hebt voeding nodig om je innerlijk vuur brandende te houden, want daardoor voel je je gekoesterd, warm, geliefd en heb je het gevoel dat je leeft! Wat is jouw voeding?

____________________________________________________________________________________________________________________________

Hoe dichter je bij je droom komt, hoe meer je eigen legende je ware bestaansreden wordt. Paulo Coelho uit de Alchemist.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen voor de vrede? De 15eWereldvredewandeling op Zondag 31 december. Vertrek om  uur bij de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Verrijzeniskerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven!

Mediteren voor de vrede? De 25e Wereldvredemeditatie op Zondag 31 december. Aanvang 12.45, de Verrijzeniskerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2017!  Er is mogelijkheid tot een vrije gave. Laatste meditatie!

________________________________________________________________________________________________________________

 Train de trainer!

Afgelopen 17, 18 en 19 November heb ik deelgenomen aan een retraite met als thema: Hoe houd je je staande in deze veranderende maatschappij? Dit bezien vanuit het Tibetaanse Boeddhisme met Lama Michel als trainer. Lama Michel is 36 jaar , die vanaf zijn 12e tot zijn 24e jaar in Zuid India in een Tibetaans Klooster is opgeleid tot monnik en daarna heeft hij nog een universitaire studie gedaan. De Lama komt oorspronkelijk uit Sao Paulo, Brazilie uit een relatie van een Joodse vader en een Katholieke moeder. Zijn opa is gevlucht uit Duitsland in de 2e Wereldoorlog. Toen Lama Michel een jaar of 5 a 6 was hoorde hij thuis vaak op grote feesten dat bijna iedereen klaagde en mopperde. Terwijl iedereen zakelijk succes had. Zijn moeder was een geïntereseerd in het Tibetaanse Boeddhisme en nodigde Lama Gangchen zo ’n dertig jaar geleden uit om naar Sao Paulo te komen. En zodoende kwam Lama Michel al vroeg met Lama Gangchen in contact. En hun eerste contact vertelde Lama Michel was heel bijzonder, dit was iemand die straalde, die blij , relaxt en gelukkig was en de eerste gedachten bij Lama Michel waren: zo wil ik ook worden! Sinds die ontmoeting zijn ze elkaar blijven ontmoeten en mocht Lama Michel al op jonge leeftijd mee naar verschillende internationale retraites in verschillende landen. Lama Michel is een inspirerende leraar, zijn Engels is goed te volgen en zijn wijsheid is bijzonder groot. Het voert hier veel te ver om het allemaal te delen met jullie, maar geloof me de mensen die bij mij op yoga- en meditatieles zitten krijgen zeker wat mee van dit bijzondere weekend. Ik heb weer veel mogen leren van deze inspirerende filosofie, waarvan men uitgaat dat we allemaal de Boeddhanatuur kunnen bereiken. Gelukkig hoop ik nog lang te mogen oefenen en blijf ik een student van het leven!

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur. William Butler Yeats.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Kat Eaton is een nieuw Engels zangtalent. Ze zingt hier het nummer Tightrope van Kate Todd in een studio. Het nummer gaat ongeveer hierover: Uw meningen gebruiken uw kracht, neem adem als u gaat klimmen en sluit je ogen niet, het is slechts een moment in de tijd. Droom, zoals u nooit weer zult dromen. Zing als een vogel op de hoogste vertakking. Dans zoals u nog nooit hebt gedanst en dans opnieuw. Niet loslaten je bent op het koord van je leven aan het lopen. Whoa. Ik zie je schudden als een blad, soms krijg je hiervan zwakke knieën. Laat de wind je niet omlaag blazen er is altijd een engel rond om je heen.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Confrontatie met krachten van buitenaf!

Wat doe je bij tegenwind? Trap je harder? Schakel je een versnelling terug? Stap je van je fiets en ga je lopen? Wacht je tot het overwaait? Je eerste antwoord geeft vaak aan, wat je eerste impuls is bij een confrontatie met externe krachten. Vaak roept een dergelijke confrontatie weerstand op. Weerstand tegenover iets wat iemand anders doet of zegt. Als we weerstand ervaren zijn we meestal geneigd volgens een bekend patroon te reageren zoals bijvoorbeeld: “Aanvallen”! Wij zijn verontwaardigd en willen ons gelijk halen. De valkuil is dat we vervolgens middenin een woordenwisseling belanden terwijl we dit eigenlijk helemaal niet wilden. Of “Harder trappen bij tegenwind” oftewel extra je best doen! Wij willen onszelf bewijzen en laten zien dat we het echt wel kunnen. Daar is op zich niets mis mee zolang je maar goed je grenzen bewaakt. Doe je dat niet, is de kans groot dat je jezelf voorbij loopt. Dat vreet energie. Of “Terugtrekken”. Dat doen we meestal uit onzekerheid omdat wij niet weten hoe te reageren. De valkuil daarbij is dat we het contact met de ander verbreken. Als wij ons terugtrekken worden wij onzichtbaar, dan weet de ander ook niet meer waar wij voor staan. Of “Bevriezen”. Deze reactie wordt vaak ingegeven door angst. Angst verlamt en maakt passief. Wij verstarren en houden onszelf klein in de hoop dat alles weer snel overwaait. Doen wij dit te vaak, raken wij de regie kwijt. Deze reactiepatronen kun je beschouwen als vormen van verdediging. Bij tijd en wijle zijn het prima reacties. Maar als we daarin doorschieten worden het energievreters die ons uit onze kracht halen. In hoeverre durf jij echt in je kracht te staan op momenten dat jij weerstand ervaart? Zie iets dat weerstand bij je oproept als een uitnodiging om in je kracht te komen. Sta voor hetgeen je belangrijk vindt, zonder je meteen te verdedigen. Maak vriendelijk maar duidelijk je grens kenbaar als die is bereikt. Want waarom zouden de verwachtingen van een ander meer waard zijn dan jouw wensen en verlangens? Laat zien waar jij voor staat. En als de ander het daar niet mee eens is, jammer, maar het zij zo. Jij hoeft dat niet op te lossen. Gun jezelf de ruimte om er écht te mogen zijn, laat jezelf zien en sta in je kracht.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 35

____________________________________________________________________________________________________________________________

9 december de feestelijke C.D. presentatie van Renze Ferwerda! Na een creatieve zomer met het maken van de liedjes, met behulp van vrienden en donateurs ziet de C.D. “Laat geluk” het daglicht. Renze het is een puike prestatie van je, waar ik graag 9 december bij wil zijn. Jij ook? Reserveer eenvoudig via info@renzeferwerda.be of bel + 32 33444564. Je kunt de c.d. ook bestellen natuurlijk:  http://renzeferwerda.be/winkel.php dan heb je hem voor Kerst in huis!  Muziek is er om uit te delen en mensen met elkaar te verbinden. En dat kan Renze als geen ander! Een huiskamerconcert van Renze is het grootste cadeau wat je jezelf en je familie en vrienden kunt geven! Kun je er niet bij zijn dan is wellicht het loftconcert van 4 Februari 2018 (15 uur) een idee? De c.d. presentatie vindt plaats in LE CIRQ in Hoogstraten. Aanvang 20.15 uur. Bijdrage € 15,00. (Friends van de friendsfunding gratis toegang)
____________________________________________________________________________________________________________________

Celeste Headlee (1969) California is radiojournaliste en zangeres. Celeste is ook communicatie deskundige. Haar opa was een  bekende componist.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Luister wat opstijgt uit jezelf. Veel wat je doet is toch imitatie of ingebeelde plicht of valse voorstellingen van wat een mens moet zijn. De enige zekerheid over hoe je moet leven en wat je moet doen, kan toch alleen maar opstijgen uit die bronnen die daar bij jezelf in de diepte borrelen. Etty Hillesum

________________________________________________________________________________________________________________

Vraag van een lezer. Ik krijg regelmatig reacties op de nieuwsbrief en deze is van Marianne (fictief). Beste Piet, bedankt voor al je mooie en inspirerende nieuwsbrieven, maar ik mis het vuur in me, ik kan mezelf niet motiveren, heb nergens zin in, alles kost moeite. Doe de dingen plichtsgetrouw en heb me verloren in onzekerheid en angst. Dus sta ik nu op een kruispunt en weet het niet meer.” Hoe krijg ik het vuur en de passie weer terug? Beste Marianne, plichtsgetrouw iets doen, geeft al aan dat je dit vermoedelijk niet spontaan uit jezelf doet. Er is forceren bij nodig. Je kunt dit een tijd volhouden. Nadien kraak je. Dat kraken, mogelijk gepaard met onzekerheid en angst, is een signaal vanuit diepere lagen in jezelf. Het is tijd om je gevoel te volgen en het vuur in jezelf terug te laten aanwakkeren, zodat je eindelijk je passie in de wereld kunt brengen. De wereld heeft jou nodig. En eerst en vooral heb je jezelf nodig. Alleen jijzelf kan je daar toelating voor geven. Lees meer: Vraag van Marianne

__________________________________________________________________________________________________________________________

Ik ben er misschien beetje romantisch over, maar ik denk dat wij mensen het contact met vuur missen. We hebben het nodig. Jamie Oliver chef kok.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Geef jezelf een gratis proefmaand yoga les! Yoga komt van het begrip Yuk. Op oude afbeeldingen zie je het nog weleens staan. Het Yuk verdeelt de lasten waardoor we méér kunnen dragen. Eigenlijk is dat het succes van Yoga. Het bied een natuurlijk evenwicht tegen de snelle wereld van consumptie, prestatie en automatisering. Yoga is interactie met de binnenwereld middels lichaam en ademoefeningen, met daarbij de interactie van concentratie en zelfreflectieoefeningen! Door inspanning naar ontspanning, gewoon door één uur met jezelf bezig te zijn! Even je lichaam centraal stellen, onderhoud plegen aan het belangrijkste aspect van jou leven: jouw lichaam, adem, gemoedsgesteldheid en  innerlijke vrede! Gebruik het Yuk! De lessen worden verzorgd in het Stiltecentrum, Arendstraat 35 in Oosterhout. Kijk voor het schema: OVERZICHT YOGA- EN MEDITATIELESSEN 2015 Voor méér informatie kijk op: Folder Yoga als ontspanning-volwassenen.2016              

____________________________________________________________________________________________________________________________

Het kerstverhaal is een inspirerende mythe. Het staat in feite summier beschreven in de evangeliën van Lucas en Mattheus, maar deze spreken zich op alle fronten tegen. In feite weten we niets van de geboorte van Jezus. We weten feitelijk alleen iets van de laatste drie jaren van zijn leven. In ongeveer ±500 jaar naar Christus is de jaartelling pas ingegaan. Maar de wijzen in de katholieke kerk hebben een mooi verhaal gemaakt van de geboorte met duidelijke symbolieken. Zo staat het eerste chakra voor: De stal – grot = eerste levensbehoefte, we zijn allemaal op zoek naar zekerheid. Het tweede chakra gesymboliseerd door Josef en Maria = De dualiteit, omgaan met emoties en gevoelens, vertrouwen ondanks maagde­lijk­heid. Het derde chakra wordt gesymboliseerd door de ster = Het licht ofwel de levenskracht, het vuur in onszelf. Het vierde chakra wordt gesymboliseerd door het Kindje Jezus = De verlosser. We zijn altijd op zoek naar een redder, we zijn altijd op zoek naar liefde. Het vijfde chakra wordt gesymboliseerd door de herders = zijn de zoekende, creatief, onthecht en volgzaam. Het zesde chakra wordt gesymboliseerd door de drie wijzen = zij wisten of weten. Zij vertegenwoordigen inzicht, volgden hun intuïtie en hadden een duidelijke identiteit. In alle volkeren over de gehele wereld bestaat er in de meest donkere periode een lichtfeest. Bij Hindoes heet het Devaki, ofwel de geboorte van Krishna. Bij de Vikingen ofwel Scandinaviërs het loofhutten feest en bij de joden het Chanoeka feest. Chanoeka is het joodse feest van het licht. Laten we met Kerstmis de inspiratie van het licht doorgeven aan elkaar!

_________________________________________________________________________________________________________________

Marco Borsato met zijn nieuwe C.D. Thuis. Dit is het nummer thuis, op een hele bijzondere manier opgenomen! Kijk elkaar eens vaker in de ogen! Wil je graag de tekst klik op:

____________________________________________________________________________________________________________________________

Zondag 17 december een Dinner Lecture van Dos Winkel in Breda. Fysiotherapeut Dos Winkel heeft in de afgelopen 30 jaar ongeveer 4500 duiken gemaakt in de meest uiteenlopende ecosystemen. Doordat hij overal in de wereld de onderwaterwereld achteruit zag gaan, heeft hij zijn praktijken en lesgeefinstituut verkocht en houdt hij zich sinds tien jaar met name bezig met oceaanbescherming. De oceaan is het belangrijkste ecosysteem op aarde. De oceaan houdt ons in leven. De oceaan is immers de belangrijkste zuurstofproducent voor iedereen, meer lezen? https://www.seafirst.nl/ Toegang tot de lezing is gratis, voor het driegangendiner betaal je € 35 per persoon exclusief drankjes. Er is plek voor 25 personen. Ook deze zinnenprikkelende avond bijwonen? Je kunt ook 28 Januari!Reserveer dan een vóór 11 december je plek aan tafel via info@restaurantloff.nl

_________________________________________________________________________________________________________________________

   Deze kaart is gemaakt Miranda Degenaars.

Geluk is iets dat we in onze geest scheppen. Het is niet iets wat je zoekt en zo zelden vindt. Geluk is ontwaken en de dag beginnen met onze zegeningen te tellen. Het is gedachten opgeven die ontevredenheid veroorzaken en aanvaarden wat komt als een geschenk van de hemel. Het is opgeven dingen te wensen die we niet hebben en het beste maken van wat we hebben. Het is weten dat het leven voor ons bestemd is en onze taken voortzetten zonder ergernis, woede of opwinding. Want het door ons uit te voeren wat de liefde ons geeft om te doen, dat we echte tevredenheid en ook geluk vinden! Helen Steiner Rice.

__________________________________________________________________________________________________________________

Er is maar één ding dat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen. Paulo Coelho uit de Alchemist.

____________________________________________________________________________________________________________________

 

De Mantra Om Mani Padme Hum is de wijdst verspreide van alle Boeddhistische mantra’s. Hij kan worden gebruikt door iedereen die zich erdoor geïnspireerd voelt. Veel mensen in het Westen zingen deze Mantra. Hoewel het misschien in de eerste plaats gaat om het gevoel dat je bij het zingen hebt, de staat waarin je erdoor komt en de eerbied die het oproept, is het ook fijn om iets over de betekenis te weten. Om Mani Padme Hum kan echter niet simpelweg worden vertaald in een paar zinnen. Het betekent ongeveer: “Ik eer de vrucht van de lotusbloem”. Ook wordt het wel eens vertaald als “O, parel in de lotusbloem”. Met vrucht/parel wordt wijsheid bedoeld. Alle aspecten van Boeddha’s leringen zijn vervat in de mantra “Om Mani Padme Hum”. Zijn hele lering is gebaseerd op zijn ontdekking dat lijden niet nodig is. Boeddha leerde verschillende manieren om de oorzaak van lijden weg te nemen, methoden die zijn aangepast aan de verschillende omstandigheden en de aard van ieder individu. Voor hen die het kunnen bevatten is de mooiste methode die van het praktiseren van mededogen. Deze mantra roept de zegen van de Boeddha van Mededogen aan.

____________________________________________________________________________________________________________________________

De zangeres is Dechen Shak – Dagsay (Nepal 1959) is een Tibetaanse zangeres van traditionele Tibetaans boeddhistische mantra’s. Haar ouders vluchten uit Tibet in 1959 tijdens de Tibetaanse diaspora om gevangenschap te voorkomen. Zwitserland nam in die tijd duizend Tibetaanse vluchtelingen op en in dat land arriveerde ze in 1963 als driejarig meisje. Ze woont nu in Zurich en treedt vaak op en heeft 7 CD gemaakt en een boek geschreven. https://www.dechen-shak.com/en/home.html

________________________________________________________________________________________________________________________

De meester zei: Rijk worden kan ik je leren! Ga zitten en stop met begeren! Hein Stufkens.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor janneke hartveld

Janneke Hartveld met het boek: Het spel dat leven heet. Als mens word je voortdurend geconfronteerd met ‘ideaalbeelden’. Het lijkt erop alsof je steeds maar bezig moet zijn met hoe je van jezelf een ‘ander’ persoon kunt maken. Hoe je krachtiger, succesvoller of stralender kunt worden. Slanker, gezonder of slimmer. Hoe je een ‘perfect’ plaatje voor de buitenwereld kunt zijn. Je moet vloggen, mooi zijn, studeren, afvallen, een goeie baan vinden, veel geld verdienen, trouwen, en een gezin stichten, zodat jij voor de wereld om je heen een geslaagd, gewaardeerd en begeerlijk  mens bent. Maar is de belangrijkste toeschouwer van jouw leven hier op aarde niet JIJ-zelf? Gaat het er niet vooral om hoe stralend je wordt voor JOU? Zodat je van daaruit alles al bent waar je ooit van gedroomd hebt, namelijk een fantastisch, compleet en uniek mens? Dit boek geeft je handvatten om de focus van buiten naar binnen te leggen. Op een simpele manier. We zijn vaak geneigd om alles héél serieus te nemen en we strijden onszelf vaak moe om diegene te worden die we zouden willen zijn. Maar is dit werkelijk nodig? Kan het niet veel simpeler? Degene die je zoekt, namelijk dat compleet volmaakte wezen, dat is er al. En om deze te vinden heb je geen boeken, geen opleiding, geen regels, geen strijd en geen cursussen nodig. Alleen maar nieuwsgierigheid. Vertrouwen. Èn overgave…Hoe dan? https://www.bol.com/nl/p/het-spel-dat-leven-heet/9200000078889734/?suggestionType=browse

______________________________________________________________________________________________________________

Maak fouten. Heb spijt. Struikel, val en neem de tijd!

______________________________________________________________________________________________________________

Dromen en het heilige vuur. Als jong ventje wilde ik Pastoor worden. Er was zelfs een filmpje, wat door de tand des tijds is vergaan, waarop ik een liedje zong voor mijn naamgenoot en achterneef, die tot priester gewijd werd in Hank. Ik was 5 – 6 jaar en verkondigde boven op tafel staand, na het liedje te hebben gezongen dat ik ook pastoor wilden worden! Heel de feestzaal lag plat van het lachen. Einde droom. Op de lagere school kon ik behoorlijk zingen en ik mocht zelfs in Oosterhout bij de nachtegalen komen zingen, maar moeder zei: dat gaan we niet doen, dat kost teveel geld. Einde droom. Toen als puber gekozen voor het wielrennen wat ook niet mocht, want dat was natuurlijk ook veel te duur. Maar het geluk was met mij. Moeder in het ziekenhuis voor een galoperatie en zoon Piet ging werken in de uienfabriek in Geertruidenberg en met ondersteuning van broer Wil en vriend Wim Prinsen stond er een heuse wielrenner toen moeder uit het ziekenhuis kwam! Dromen, durven, doen! En ik was geen topper in het wielrennen, maar wat heb ik genoten van die tijd. Dan komt de tijd van een meisje, verkering, toekomst, geld op de plank en ik stopte met halve dagen werken en ging als zelfstandig schilder met vrienden de bouw in en dat was hard werken voor je geld. Daar geen dromen, durven en doen. Lees meer: Dromen en het heilige vuur

____________________________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur. William Butler Yeats

_________________________________________________________________________________________________________________________

Oh, Danny Boy is van oorsprong een Iers volkslied. Het is geschreven in 1913 voor de soldaten van de 1e Wereldoorlog. Danny neemt hartverscheurend afscheid van zijn moeder om te gaan vechten in België en Frankrijk. Jonny Cash, Elvis Presley, Judy Garland, Bing Grosby, Jim Reeves, Roy Orbinson, in totaal door 32 verschillende artiesten gezongen. Deze is van Eva Cassidy, deze Amerikaanse zangeres is helaas veel te vroeg gestorven aan kanker op 33 jarige leeftijd. Maar haar muziek blijft mooi! Speciaal voor al onze soldaten en voor alle mensen die op de vlucht zijn, kom veilig thuis!

____________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________

Waar liefde is, daar is geen vrees! Maar velen vrezen de liefde het meest! Hein Stufkens.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Inloophuis Poppy’s activiteiten! Kanker kan je leven totaal op z’n kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt. Of iemand die je lief is. Dan merk je hoe moeilijk het is om opnieuw zin te geven aan je leven. Poppy’s wil er voor jou zijn. Door een fijne plek te creëren waar je naartoe kunt gaan. Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar  je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen. Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Er is een grote diversiteit aan activiteiten van Yoga, wandelen, euritmie, high tea, schilderen, boekenclub, op verhaal komen, teveel om op te noemen! kijk op: http://inloophuispoppys.nl/

____________________________________________________________________________________________________________________________

Clean Bandit heet de band. Jack en Like Patterson, Grace Chatto en Milan Neil Amin-Smith leren elkaar kennen op de universiteit van Cambridge. Het drietal schrijft dan al het nummer Mozart’s House. In thuisland Groot Brittannië hebben ze al veel hits. Ze treden vaak op met verschillende gastzangers! Dit nummer “stronger” is niet hun laatste hit, maar dit is een heel mooi nummer en de videoclip laat je dansen in je stoel. Het maakt je sterker!

____________________________________________________________________________________________________________________________

Siddharta. Dit is mijn lievelingsboek van Herman Hesse, geschreven in 1923. Siddharta is de benaming van Boeddha, het is een soort biografie op de specifieke Herman Hesse manier. Siddharta zocht, zijn hele leven lang op allerlei manieren de waarheid. Eenmaal oud geworden had hij de waarheid nog steeds niet bereikt terwijl hij heel wat tegenslagen had moeten incasseren, zelfs het verlies van zoon. Op een dag zit hij bij de rivier te luisteren. Hij luistert naar het ruisen van de rivier en hoort ook de stem van zijn zoon en nog vele andere stemmen. Jammerende en lachende stemmen, mannenstemmen en kinderstemmen. Hij hoort het gekreun van stervenden en het gehuil van kinderen, hij hoort de stemmen van alle mannen e vrouwen die zich met elkaar vermengen en zich door elkaar vlechten tot één enkele stem. Op dat moment bereikt Siddharta de waarheid. Hij beseft dat, wanneer hij niet probeert een of andere stem te omschrijven, of die stemmen uit elkaar te halen, als hij niet oordeelt, niet uit gaat leggen, dat hij dan echt alle stemmen hoort. Dat alles een eenheid vormt. Intuïtief krijgt hij inzicht in het voornaamste gegeven: dat alles wat bestaat waard is om bemind te worden. _________________________________________________________________________________________________________________________

De enige manier om onze dromen te redden is door aardig te zijn voor onszelf. Paulo Coelho.

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

In stilte rust het ontwaken. Te midden van vuur en vlam ontwaakt heel vroeg in alle rust de wereld van alle dag. Verlichte sterren doven langzaam uit. Een nieuwe dag begint! De zon komt weer op! Welkom nieuwe dag en levenskracht!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Ik had net de bovenstaande tekst geschreven en oeps, ik zag deze mooie opname en wat een mooi nummer full circle van Loorena Mc Kennitt. Ik ben een echte fan van deze bijzondere Canadese Zangeres met haar Keltische gezangen.

___________________________________________________________________________________________________________________

Moedig zijn is durven! Juist als het in je leven of in de wereld even niet zo gaat als je zou willen, is er moed nodig. Daarom: een uitnodiging om moedig te zijn. ‘Moed’ is een lastig begrip, want het kent vele gezichten. Is het met een parachute uit een vliegtuig springen? Voor een volle zaal op een podium staan? Overleven op een onbewoond eiland voor een cameraploeg? Ja, dat is allemaal moedig. Maar moed is ook: vandaag iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. Een briefje onder iemands deur doorschuiven. Glimlachen naar een onbekende. Schoenen aantrekken die niemand mooi vindt behalve jijzelf. Opstaan als je eigenlijk wilt blijven liggen. Moedig zijn als alles goed gaat, dat is makkelijk. Dat is durven voor beginners. Juist als het leven je in de steek lijkt te laten, is er moed vereist. Of als de wereld niet is zoals je zou willen dat hij zou zijn. ‘Moedig voorwaarts’, zei Gerard Reve in 1998 in een toespraak, toen hij op zijn 75e verjaardag bevorderd werd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. ‘Maar waarheen?’ voegde hij eraan toe. Een hoopvolle uitspraak, die door het aarzelende ‘maar waarheen?’ iets paradoxaals krijgt. Toch blijf ik zijn woorden hoopvol vinden, want juist als we niet weten waar we precies heen gaan, is het zaak om met opgeheven hoofd het onbekende tegemoet te treden, hoe doodeng dat soms ook is. Lees meer: Moedig zijn is durven

____________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

Lezen in het boek van leven en sterven. samen lezen, samen delen, samen ervaringen uit wisselen. Aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleid de gesprekken. Plaats: Ridderstraat 71 Oosterhout Data: dinsdag 27 Februari, 20 Maart en 10 en 24 April. Tijd: van 14.00 – 16.00u. Kosten: €25,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst. Opgave 06-25276590 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________

Eerst als het leven je heen en weer heeft geslingerd, kun je werkelijk bewogen zijn. Carla Pols.

____________________________________________________________________________________________________________________________

14 November j.l. was Lama Michel op bezoek bij het Oelbert Gymnasium in Oosterhout. Hij mocht de 5e klasstudenten toespreken over het innerlijke pad. De ondertiteling is niet altijd even goed, maar het was een inspirerende lezing.

____________________________________________________________________________________________________________________________

December tip! Het boek Adempauzes, met yogaoefeningen, korte inspirerende verhalen, mooie foto’s. Het is een inspirerend weggeef cadeau. Kosten 8 euro en voor 12 euro stuur ik het naar je toe!  Tijdens de wereld vrede activiteiten op 31 december is dit boekje voor 5 euro aan te schaffen.

________________________________________________________________________________________________________________________

Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag!

________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 2 en zaterdag 3 Maart.  In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop. Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaten voor tegelwijsheden december

 

6 Reacties

 • Vuurvogel,
  Geplaatst 1 december 2017 13:22

  Hallo lieve Piet, deze nieuwsbrief kwam binnen…..bij mij…..rakend…..alsof je het voor mij geschreven had en nog meer verrast was ik toen ik m’n kaart ineens voorbij zag komen! Er wacht mij een uitdaging als ik mijn vuur wil weer laten branden……..dank je voor je altijd mooie en inspirerende nieuwsbrieven Piet. Ik geniet van de muziek en de mooie afbeeldingen. de vuurvogel x

 • Loek Knippels,
  Geplaatst 1 december 2017 15:59

  Lieve Piet
  Geraakt, herkenbaar en soms zelfs even mijn ego geraakt bij het lezen van je indrukwekkende Nieuwsbrief.
  Manlief wat zet je iets moois neer.

  Fijne feestdagen alvast en een mooie Vredesmanifestatie. Ik ga het hier op mijn eentje doen in de Dordogne maar ben dan wel energetisch met jou/jullie verbonden.

  Loek

  • piet,
   Geplaatst 1 december 2017 16:07

   Lieve Loek,
   Bedankt voor je warme woorden. Ik wens jullie hele warme feestdagen en een heel inspirerend 2018.

 • Loek Knippels,
  Geplaatst 1 december 2017 15:59

  Lieve Piet
  Geraakt, herkenbaar en soms zelfs even mijn ego geraakt bij het lezen van je indrukwekkende Nieuwsbrief.
  Manlief wat zet je iets moois neer.

  Fijne feestdagen alvast en een mooie Vredesmanifestatie. Ik ga het hier op mijn eentje doen in de Dordogne maar ben dan wel energetisch met jou/jullie verbonden.

  Loek

 • Annelies,
  Geplaatst 8 december 2017 17:54

  Bedankt voor je mooie vurige nieuwsbrief.
  Groetjes van Annelies

 • Monique van de Laar,
  Geplaatst 22 december 2017 09:20

  Lieve Piet, Geraakt door vele teksten en spreuken in deze nieuwsbrief. Het gaf me een beetje meer vuur!
  Ben de afgelopen maanden heen en weer geslingerd, verloor mn vuur en herpakte het weer, was doodmoe van het vele en vaak verhuizen van spullen, geen energie om vooruit te dromen of voluit te verbinden, opgeven van een leven hier….vond weer kracht om verder te gaan…..omdat ik bezig ben met mijn droom en passie: eind januari vertrek ik naar Zuid-Afrika voor zolang het mogelijk is daar aan mijn droom te werken. Dankjewel voor je inspiratie Piet!
  Hele fijne feestdagen en een liefdevol vurig 2018 xx

Plaats reactie