Nieuwsbrief November 2017

Afbeeldingsresultaten voor in to the wild film

Samen. Om gelukkig te zijn, heb je niemand nodig. De natuur geeft je voldoende om van te leven. Om voor te leven. Dit was het thema van de indrukwekkende film ‘Into the Wild’. Het gaat over een jonge Amerikaan die alles en iedereen verlaat om in de wildernis van Alaska te gaan leven. Een waar gebeurd verhaal. Eerst telt het avontuur, het overwinnen, het overleven. Later wordt het filosofischer en ervaart hij de eenheid met de natuur als vervullend. De teksten zijn mooi, de beelden nog mooier. Maar binnen die schoonheid zie je heel subtiel de eenzaamheid naderen. Uiteindelijk moet deze Chris McCandless zo eenzaam zijn geweest. In zijn dagboek, dat later door jagers werd gevonden, blijkt dat ook uit zijn ontroerende slotzin: Happiness is scharing. Geluk is delen. Je mag de ander (dat weten we inmiddels) nooit de taak opleggen jou gelukkig te maken, maar je hebt wel de ander nodig om te delen, om te geven, om samen dingen te ervaren. Het maakt gelukkig om in iemand iets te zien wat misschien niemand anders ziet. En andersom natuurlijk. Het maakt mij gelukkig om mijn woorden, kennis, gevoel, creativiteit, emoties, gedachten, inzichten te mogen delen!

____________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ik wens dat er vandaag een zonnestraal precies op je gezicht valt. Zo eentje die je zachtjes kriebelt, je wang verwarmt en je ogen laat schitteren!

____________________________________________________________________________________________________________________________

“Wat gaan de wolken snel” van Matthijn Buwalda. Voor wie steek jij morgen Allerzielen een lichtje op? Wie is jouw held!

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ik kijk door mijn venster! Ik kijk niet door het venster van mijn buurman. Maar als ik hem liefheb en dat kan geen kwaad, moet ik wel luisteren naar zijn beschrijving van wat hij ziet. Ik zeg dan ‘sorry, dat zie ik niet, want ik kijk door mijn venster. Maar ik hoor dat jij mij iets anders vertelt.’ Daarna ontdek ik twee dingen: ik ontdek dat de ander, mijn buurman, niet dezelfde wereld ziet als ik; maar ik ontdek ook dat ik niet de hele wereld zie. Dus tenzij hij gek is en ik een fanaticus ben of niet geluisterd heb, hoor ik de ander iets vertellen over wat hij door zijn venster ziet en ik niet. En dan zeg ik: De wereld is nog veel mooier dan ik dacht. Ik dacht dat ik alles zag en nu vertel jij dat er meer is. Daar begint de dialoog. Raimon Pannikar.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Elke golf van pijn. Elke golf van verdriet. Elke golf van walging. Elke golf van angst. Intens ervaren. Biedt ruimte aan Golven van Vreugde. Ines.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 34

___________________________________________________________________________________________________________________________

Als de man een beetje doof is en de vrouw een beetje blind is de kans groot dat de relatie slaagt.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Lama Michel Rinponche on Tour in Nederland. Van 13 tot en met 17 november a.s. zal Lama Michel Rinpoche door heel Nederland lezingen geven over onderwerpen als: Hoe blijf je gelukkig in deze grillige wereld; Hoe draag je bij aan kwaliteit van leven; Hoe vergroot je je eigen geluk, en draag je bij aan het geluk van anderen. Wat hebben we in deze moderne tijd aan eeuwenoude boeddhistische filosofie? Hoe pas je deze wijsheid toe in je dagelijkse drukke leven? Lama Michel Rinpoche (36) heeft er zijn levenswerk van gemaakt om de oude kennis – die hij als jonge Braziliaan vanaf zijn twaalfde jaar opdeed in traditioneel Tibetaanse kloosters – op een toegankelijke manier over te dragen aan mensen van deze tijd. Hij geeft les en lezingen over de hele wereld. Met name in zijn moederland Brazilië is hij een nationale bekendheid. Als kind werd hij daar ook wel de Buddha boy genoemd. Hij komt op 14 November in Oosterhout, hij is te gast bij Sint Oelbert gymnasium, in principe komt hij voor de leerlingen, leraren en medewerkers, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij. Geef mij even een telefoontje als geïnteresseerd bent! 0162 450832.  S’ Avonds 14 November is hij te gast bij Fontys Internationale lifestyle studies. Prof. Goossenlaan 1 Tilburg. Aanvang 19.00 t/m 20.30 uur. Verder komt hij in Amsterdam, Nijmegen, Leeuwarden, Groningen en Dalfsen. Persoonlijk volg ik de workshop in Dalfsen van 18 en 19 November. Wil je elders deelnemen, kijk dan op https://www.lamagangchenpeacefoundation.org/Lama+Michel+Rinpoche%27s+najaarstour

________________________________________________________________________________________________________________________

Ricky Koole (1972) is een Nederlandse actrice en zangeres en laatst was ze in theater de Bussel hier in Oosterhout en mijn vrouw was onder de indruk en na het luisteren van haar 1e Nederlandse c.d. was ik ook onder de indruk. Dit is een mooi nummer om helemaal te luisteren: Ik draag je wel naar huis.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Eenzaamheid. Een veelgebruikt begrip. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Weinig mensen zien? Met niemand iets kunnen delen? Alleen zijn terwijl je toch samen bent? Of zoals Carl Rogers dat zo mooi zegt: ‘je binnenkant niet met de buitenwereld delen’. Hij heeft het dan over ‘opgesloten zitten in je eigen kerker’, daarbij doelend op het feit dat we veel te weinig met anderen in gesprek gaan over wat ons echt bezighoudt, waar we écht mee zitten. En waarbij we dan – omdat we misschien denken dat de ander er niet op zit te wachten – een maskerade ten toon spreiden. ‘Hoe gaat het?’ ‘Oh ja, alles goed hoor!”….Waarna we vervolgens het wel soms moeilijk vinden dat niemand ons écht begrijpt, met – je begrijpt het al – eenzaamheid tot gevolg. Tegenover eenzaamheid staat voor mijn gevoel ‘ontmoeten’ en ‘verbinden’ . En dan niet elkaar ontmoeten qua ‘buitenkant’, maar elkaars binnenkant ontmoeten, die oh zo vaak kwetsbare binnenkant. Zo’n ontmoeting is niet aan regels gebonden. Hoeft niet per se plaats te vinden met bekenden. Het enige eigenlijk wat er eigenlijk voor nodig is is oprechte aandacht, de moed om je te durven laten raken, en de moed om je eigen kwetsbare binnenkant te durven laten zien. Een voorbeeldje. Lees meer: Eenzaamheid 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaten voor swami gajanand

Vrijdagavond 10 November een lezing over Karma en het Lot. En op zaterdag 11 November de Workshop: Yoga voor stressmanagement. Ook verzorgd door Swami Gajanand, hij is in 1949 in Duitsland geboren en is al jarenlang leerling van de Indiase leermeester Swami Maheshwarananda. Sinds 1990 is hij ingewijd tot monnik (swami) en onderricht hij Yoga in Daily Life en geeft hij lezingen en workshops in India, Canada en sinds 2011 in Europa. Vrijdagavond de lezing, van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten 10 euro. Provinciale weg 111 in Oosteind. Zaterdag de workshop van 10.00 tot 16.30 uur met Vegetarische Lunch, koffie/thee en snacks, hetzelfde adres, kosten: 35,- Graag aanmelden voor 5 november, er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar! T.a.v. Susan Mulder, netherlands@yogaindailylife.org, telnr: 06-15186774. www.yogaindailylife.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________

Een vriendelijk woord is de tederste aanraking!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Een brief aan mijn jongere ik. Beste 22 jarige ik, weet je nog dat je vaak twijfelde over wat je wilde met je leven? Je had veel ideeën en plannen, maar vond het lastig om keuzes te maken. Wat je toen niet inzag, maar wat ik nu wel zie: je liet je nogal veel gelegen liggen aan wat anderen vonden, je ouders, je broers, je vrienden, het dorp waar je woonde. Wat zou men wel niet denken als je de dingen anders zou doen dan men gewend was? Niemand zei dat soort dingen daadwerkelijk tegen je, dus het was helemaal niet nodig om je daar zo druk over te maken. Maar blijkbaar zat dat in je hoofd geprent. Je hoorde anderen al bij voorbaat oordelen. De enige die niet oordeelde en je toen vertrouwde en nu nog steeds vertrouwt is Arna. Je zei op één middag tegen haar: dat je graag paard ging rijden, politieagent wilde worden en dat je Frans ging studeren. Arna was en is nog steeds mijn baken in onzekerheid. Maar wat was ik in die tijd streng voor mezelf. Soms, als je niet echt durfde te kiezen, liet je je leiden door toevalligheden. En later vroeg je je dan weer af of je nu wel echt deed wat je wilde. Maar misschien hoort dat bij jong zijn. Je doet maar wat. Je denkt dat je heel bewust leeft, maar op veel vlakken heb je nog geen idee. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd beter te luisteren naar mijn gevoel dan jij toen deed. En tegelijk weet ik ook dat het niet erg is dat je leven soms anders loopt. Want als ergen een deur dicht gaat, gaat er ergens anders weer een deur open. Gelukkig heb ik genoeg tijd gehad om nieuwe dingen over mezelf te ontdekken, zelfs als je de 60 gepasseerd bent. Groetjes je 62 jarige ik. Schrijf ook eens een brief aan je jongere zelf?

____________________________________________________________________________________________________________________________

Relaties zijn moeilijk. Als dat nu eens niet komt door jou of door hen, of door seks, geld of wie de sokken opraapt? Stel nu eens dat het een veel primitievere reden heeft. In deze talk beschrijft relatie-expert Stan Tatkin de redenen waarom we ruzie maken vanuit het oogpunt van de neurologie en hoe je je relatie een kans kunt geven zich daar doorheen te slaan. Stan Tatkin is clinicus, onderzoeker, docent en relatietherapie vanuit een psycho-biologische benadering. Hij heeft een kliniek in Calabasas, Californië, waar hij zich de laatste 15 jaar heeft toegelegd op het werken met mensen die relaties willen hebben. Hij ontwikkelde samen met zijn vrouw Tracey Boldemann-Tatkin het PACT-instituut, waar andere psychotherapeuten worden getraind om deze methode ook in hun praktijk toe te passen.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor een vlucht ganzen

Eenheid van handelen. Een vlucht ganzen biedt een van de mooiste aanblikken die er is. Hun manier van vliegen is een volmaakte uiting van een­heid. De eerste gans breekt de luchtstroom open en vangt de grootste weerstand op, zodat de anderen minder inspanning hoeven te leveren. Je beseft dat ze een gemeenschappelijk doel hebben. Na een kilometer of vijf neemt een andere gans de leiding over. Op die manier kunnen ze honderden kilometers achtereen vliegen. Stel je voor wat er daarboven in de lucht zou gebeu­ren als één van de ganzen zou weigeren om mee te werken. Want het is zonneklaar dat samenwerking de voorwaarde is voor eenheid en de verwezenlijking van hun gezamenlijk doel. De ganzen helpen elkaar om hun bestemming te bereiken. De ganzen zijn op zoek naar warmte, naar voeding. Ze vertrou­wen op hun intuïtie en gaan op weg. Wat is onze bestemming als mens?  Wat is het gemeenschappelijke doel dat wij moeten verwezenlij­ken? Uit Adempauzes.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ik was een kind en speelde met het licht en nog trekt licht mij onweerstaanbaar aan. Ik ben erheen op weg, kom er vandaan. Ik was een kind en speelde met het licht. Nog mogen geen gordijnen dicht. Ik moet de sterren en de maan zien staan. En nog trekt licht mij onweerstaanbaar aan. Ik was een kind en speelde met het licht. Uit geef het licht eens door van Hein Stufkens.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Wandelen voor de vrede? De 15eWereldvredewandeling op Zondag 31 december. Vertrek om 09.30  uur bij de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout. We naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Verrijzeniskerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven! Laatste wandeling! Waarvoor stoppen met de Wereld vrede meditatie

___________________________________________________________________________________________________________________________

Elkaar tot steun zijn. In een uitgestrekte weide staan twee paarden. Een van de paarden blijkt blind te zijn. Zijn eigenaar heeft besloten het paard niet af te laten maken. Hij heeft een veilige en comfortabele schuur voor de paarden gebouwd. Bij het andere paard heeft hij een kleine, koperkleurige bel aan zijn halster vastgemaakt. Het belletje zorgt er voor dat het blinde paard weet waar het andere paard is. Zo kan hij volgen. Het blinde paard vertrouwt het andere paard. Zo houden ze elkaar de hele dag in de gaten.’s Avonds als ze naar de beschutting van de schuur gaan, loopt het paard met de bel voorop. Regelmatig stopt hij om zeker te weten dat het blinde paard volgt. En zo brengen de paarden samen de dag door. Ze accepteren wie ze zijn, houden rekening met elkaar. En het gegeven dat ze niet perfect zijn… ze kunnen er samen prima mee leven. En de eigenaar ook.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Samen staan we sterk van Stef Bos, blijft inspirerend mooi!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap maakt ongelukkige relaties. Nietzsche.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ontdek wie je echt bent. De gedachte dat je wijzer en liefdevoller dient te worden bevat een foute premisse. Wat je echt bent, jouw ware natuur IS wijs en liefdevol. Observeer eens hoe spontaan liefdevol kinderen zijn en hoe ze soms hele wijze uitspraken kunnen doen. Je hoeft dus niet liefdevoller en wijzer te worden; je hoeft alleen te herontdekken dat je het al bent. Het is niet een kwestie van worden maar van ontwaken tot wat je echt bent… Ontwaken is niet iets wat je doet. Het is iets wat spontaan gebeurt net zoals ’s ochtends wakker worden of ’s avonds in slaap vallen. ‘Jezelf realiseren’ is iets meestal wat gebeurt dankzij een hele reeks spontane inzichten. In de Oosterse filosofie zegt men dat je ‘per ongeluk’ ontwaakt en dat het dus een kwestie is om de kans op dat ‘ongeluk’ te vergroten. Inzicht in je ware natuur komt door naar binnen te kijken en het verschil te leren tussen dat wat reageert op prikkels als het gestrest wordt en dat wat altijd in een staat van vrede is, wat er ook gebeurt in de buitenwereld. Als je diep genoeg ontspant openbaart jouw vredevolle wezen zich vanzelf. Raak er vertrouwd mee. Ga er vaak heen. Leer te voelen wat het betekent om thuis te zijn in jezelf. Leer te WETEN door ervaring dat je spontaan inzichten krijgt als je denken stil is en dat je aan die spontaan oprijzende ideeën zoveel meer hebt dan aan de gedachtestroom van je gestreste ‘oppervlakte zelf’. Dat vaak ervaren doet jouw vertrouwen in je ware zelf toenemen. Je intuïtie wordt meer en meer de intelligentie die de leiding neemt. Ons natuurlijke, vrije en ongeconditioneerde zelf bestaat niet in tijd en ruimte. Het bestaat in het tijdloze NU. Het is niet vormelijk en het is niet definieerbaar. Je kan het alleen intuïtief aanvoelen. En uiteraard kun je het ‘zijn zonder woorden’. Lees meer: Ontdek wie je echt bent

______________________________________________________________________________________________________________________

TRAUMA van Judith van Beers. Soms zijn wonden zo diep. Dat ze onbewust het gedrag bepalen en kan iemand alleen nog maar negatief denken en handelen, zodat hij gelijk krijgt dat de wereld tegen hem is en het trauma zich nog meer verdiept. Trauma kan zo pijnlijk zijn dat zelfreflectie uitgezet wordt en projectie een gewoonte. Zodat het Zelf niet meer gezien wordt. Wanneer het Zelf niet gezien wordt is persoonlijke groei niet mogelijk en leeft het ego dankzij de prestaties in dat leven zichzelf altijd bewijzend, dat het meer dan okay is. Fysieke klachten – Disconnectie met het lichaam – Snelle ondiepe ademhaling – Hoge bloeddruk – Verslavingen – niet het vermogen om te reageren – Grensoverschrijdend gedrag – Slecht zelfbeeld – Controlebehoefte. Zijn er allemaal het gevolg van. Trauma lost op wanneer je in je lichaam zakt en je emotionele lichaam (Wat zich net buiten je fysieke lichaam bevindt) aanraakt of laat aanraken. Om van daaruit te ontspannen en jezelf beter te leren kennen. Trauma lost op wanneer het lichaam beweegt zoals het moet bewegen. Herinnert aan haar oorsprong tegen de beperking in met verlangens mee. Trauma lost op wanneer je voelen toestaat wat er gebeurt, hoe je reageert, voorbij reactiviteit een groter spel spelen dan wat je mind voor ogen had. Buiten je box ten volste durven Leven met de focus helemaal op jezelf, steeds meer en meer naar binnen. Dat vraagt moed durf en lef en tijd en liefde. Liefde voor jezelf om liefde te leren voelen, de deuren dicht en wees zorgvuldig wie je binnenlaat. Mijn wijste les was, me te focussen op de mensen die bij me passen, mijn soort. Bij wie ik kan ontspannen, bij wie ik helemaal mezelf kan zijn. Het trauma wat in mijn leven groots impact heeft gehad was toen ik net was geboren en ik de eerste 10 dagen van mijn leven huilde en niet opgepakt werd, 0p de 6x na dat ik te eten kreeg. Mijn moeder zei over die 10 dagen in de kraamkliniek ‘Ik hoorde je overal boven uit krijsen!’ Ze deed niets getraumatiseerd door haar eigen jeugd, lamgeslagen door haar narcistische moeder en deed zoals in de rest van mijn leven niets om werkelijk voor mij te zorgen. Daarom besloot ik in de relatie met haar heel veel van haar te gaan houden. Steeds weer wanneer ze me kwetste ging ik nog meer van haar houden, niet voor goedkeuring maar zodat zij ruimte kreeg voor mij. En haar wonden dankzij mijn liefde verzachten en versmolten. Enorm dankbaar voor de 15 jaar dat we in Liefde samen leefden, Trauma’s gezien werden maar niet meer geleefd.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Tracy McMillan(1964) is een Amerikaanse schrijfster voor t.v series en een relatie expert.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Als je echt van iemand houdt, iemand alles toevertrouwt, één die echt weet wie je bent en ook je zwakke plekken kent. Die je bij staat en vergeeft en die ‘naast’ en ‘ín’ je leeft, dan voel je pas wat leven is en dat liefde geven is….. Toon Hermans.

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ik ben chronisch en onzichtbaar ziek, niet als een ander fit en kwiek. Iedere dag in gevecht met mijn eigen grenzen en daarbij het onbegrip van sommige mensen. Want de ene dag denk ik, ik kan het prima aan. Om mezelf de volgende dag voor mijn kop te slaan. Dat is moe, liggen en weinig doen en daar wringt nu net de schoen. Men ziet me lachen, vrolijk en vol plezier. Maar niet dat mijn lichaam zegt: Ho stop, tot hier! Samen sterk.

__________________________________________________________________________________________________________________________

De verloren relatie? Er was eens een goede zakenman en hij had drie zonen: Elk van hen had zijn kwaliteiten. Op een dag kwam de jongste met de vraag of hij alvast een deel van de erfenis kon krijgen want hij wilde de wereld gaan verkennen. Vader had daar geen moeite mee maar vond wel dat dan ook de twee andere zonen alvast dat deel van hun erfenis moesten krijgen De oudste zoon kocht onmiddellijk aandelen en ging speculeren; de tweede zoon was zo bang om het geld te verliezen dat hij een kluisje aanschafte en daarin zijn erfdeel stopte. De jongste zoon trok de wereld in: hij feestte en had hier en daar een vriendinnetje. Hij probeerde van alles uit in het verre India, bezocht daarnaast in Nepal een klooster en zette op Hawaï de bloementjes buiten. De bodem van zijn ‘schatkist’ kwam in zicht en liftend lukte het hem om weer thuis te komen. Zijn vader was enorm blij en richtte een groot feestmaal aan voor familie, vrienden en kennissen omdat zijn verloren zoon weer thuis was. De twee andere zonen hadden hier vreselijk veel moeite mee. “Waarom geef jij een feest voor zo’ n klaploper: hij heeft al die tijd niet gewerkt, alleen maar gelanterfant en gefeest. Dat is niet eerlijk! lees verder: De verloren relatie

____________________________________________________________________________________________________________________________

Zou ik mijn ogen sluiten, zou ik net doen alsof ik het niet zie….of zou ik denken zolang het mij maar niet gebeurt? Waar het altijd om zal gaan…ben ik mens genoeg…..Erg indrukwekkend en mooi nummer van Maarten Peters van het album ‘Wat zou ik doen’….Maarten Peters (1959) is een Nederlands singer-songwriter. Hij speelt onder andere twee jaar in de Frank Boeijen Groep en brengt zelf enkele platen uit. Later gaat hij spelen in de band van zijn partner Margriet Eshuijs. Daarnaast schrijft hij voor artiesten als Rob de Nijs, Liesbeth List, Manuëla Kemp en Willeke Alberti.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 Foto Sjoerd van Dijk.

Mediteren voor de vrede? De 25e Wereldvredemeditatie op Zondag 31 december. Aanvang 12.45, de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2015!  Er is mogelijkheid tot een vrije gave. Laatste meditatie!  Waarvoor stoppen met de Wereld vrede meditatie

__________________________________________________________________________________________________________________________

Een Tibetaans spreekwoord luidt: Overal waar je vrienden hebt, is je vaderland en overal waar je liefde ontvangt, ben je thuis. En ieder die jou liefde schenkt, is je ouder. Dalai Lama.

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Tips voor een fijner samenzijn: ”LAAT OMA THUIS”. Door Erin Meyer.  Dit staat voor Oordelen, Meningen en Adviezen. Zeker als Nederlanders zijn we daar goed in. Veel te direct en uitgesproken, zeggen ze van ons in andere landen. Open en eerlijk zeggen we van onszelf. Zeggen waar het op staat en er niet omheen draaien, want daar hebben we een hekel aan! Hangt het dan maar af van wat je gewend bent? Ja, in zekere zin wel. We hebben het dan over cultuur. Maar laten we om te beginnen eens naar onszelf kijken. Is OMA altijd fout? Is het nu altijd verkeerd om een oordeel of mening te hebben, of om met je advies klaar te staan? Dat hangt denk ik van de omstandigheden af en wie het zegt. Ga je naar de dokter bijvoorbeeld of je advocaat, dan wil je natuurlijk een mening horen en vraag je om advies. Dit is niet waar het probleem zich voordoet. Je hebt zelfs al heel vroeg geleerd om een mening te hebben. Mensen willen weten waar jij staat en een oordeel hebben helpt je om keuzen te maken. Iemand die zelfstandig keuzen kan maken wordt voor volwassen aangezien. En als je vaak de juiste keuzen maakt op basis van jouw oordeel, dan noemen we je zelfs wijs. Lees meer: Laat Oma thuis

________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________

Jenny Colquitt zingt songbird van Fleetwood Mac. Jenny komt uit England en ze is een typische succesvolle You Tube zangeres. Ze zingt alleen covers en dat doet ze heel goed. Luister zelf maar.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Een gelukkige relatie bestaat uit twee mensen die goed zijn in vergeven. Robert Quillen.

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Met dochter Joni en vriendin Ingrid en nog veel anderen enthousiastelingen samen spinnen voor Poppy’s op zondag 8 Oktober j.l. op de markt. Doe je mee volgend jaar?

Inloophuis Poppy’s activiteiten! Kanker kan je leven totaal op z’n kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt. Of iemand die je lief is. Dan merk je hoe moeilijk het is om opnieuw zin te geven aan je leven. Poppy’s wil er voor jou zijn. Door een fijne plek te creëren waar je naartoe kunt gaan. Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar  je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen. Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Er is een grote diversiteit aan activiteiten van Yoga, wandelen, euritmie, high tea, schilderen, boekenclub, op verhaal komen, teveel om op te noemen! kijk op: http://inloophuispoppys.nl/

____________________________________________________________________________________________________________________________

Relaties. Het lijkt wel of heel het leven uit relaties bestaat. We hebben met alles een relatie, je hebt nu een relatie met mij en de nieuwsbrief. De relaties die je hebt met dingen, eten, het weer, vervoers­ middelen en andere mensen, geven allemaal de relatie weer die je met jezelf hebt. De relatie die je met jezelf hebt is in hoge mate beïnvloed door de relaties die je als kind had met de volwassenen om je heen. De manier waarop die volwassenen toen op je reageerden is vaak de manier waarop je nu op je zelf reageert – zowel positief als negatief. De moderne psy­chologie zegt dat iedere belangrijke relatie die we hebben een weerspiegeling is van de relatie die we met onze ouders hadden. De verschillende relaties die we hebben, zijn spiegels van onze eigen eigenschappen en overtuigingen. We zouden deze mensen niet aantrek­ken of in ons leven laten zijn, als hun manier van zijn niet op één of andere manier ons leven zou verrijken. Uit Adempauzes.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Je weet pas hoe sterk je bent wanneer sterk zijn de enige keuze is die je hebt.

___________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________

Geen liefde zo groot als de liefde bij welke men zijn zwaktes mag tonen. Wiechert.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 1 en zaterdag 2 December. Er is nog plaats! In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar  buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop. Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________

Gehechtheid. We worden ongelukkig door één ding: gehechtheid. En wat is gehechtheid? Een emotionele staat waarin je jezelf vastklampt aan de idee dat één iets of een iemand je gelukkig maakt en dat je niet zonder dat ene of die ene verder kunt. Maar zelfs als je dat wat je zo hard wilt wel hebt is dat niet wat je gelukkig maakt. Het kan je hoogstens tijdelijk een gevoel van plezier geven maar daar zit onvermijdelijk ook de angst onder dat je het kunt verliezen. Geluk daarentegen is onze natuurlijke staat. Het is wat je bent onafhankelijk van externe voorwaarden. Dat zie je duidelijk in kleine kinderen zolang ze nog niet bezoedeld zijn door onze onbewuste maatschappij. Anthony de Mello.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Passenger  Scare Away The Dark. Passenger is de artiestennaam van de Britse singer-songwriter Michael David (1984). in gedachte aan Sara.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Voor een goede relatie is het nodig heel vaak verliefd te worden en altijd op dezelfde persoon. M.M. McLaughlin.

___________________________________________________________________________________________________________________________

“Levenstekens” Het nieuwe boek van Lucien Verkooijen bevat bezinningsteksten en gedichten die de essentie van onszelf en het leven weergeven. Het opent deuren in uw gevoelsleven die tot een diepere verbinding met uw ziel leiden. Waardoor we ook de diepere betekenis van het leven beter zullen kunnen begrijpen. Door deze positieve aandacht voor onszelf, zullen we ook onszelf beter kunnen begrijpen en leren liefhebben. Het licht van ons bewustzijn zal de duisternis van het onbewuste voor altijd oplossen. Wanneer we deze weg in ons leven bewandelen, voert het ons naar de verbondenheid met de bron van al het leven die wij God noemen. Boek bestellen klik op: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8186

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

De nieuwe Iphone is uit. Hij draagt niet echt bij op het gebied van relaties.

___________________________________________________________________________________________________________________

Ed Sheeran zingt over de liefde en het wordt heel mooi getekend in beeld gebracht.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ben ik aan het wandelen in het bos?

__________________________________________________________________________________________________________________________

Ingeborg Sergant was in België een t.v. persoonlijkheid, ze presenteerde veel programma’s en nam in 1989 voor België deel aan het songfestival. Een succesvolle carrière zo zegt ze zelf voor de buitenkant en de binnenkant van mij vroeg om rust, persoonlijke groei en bewustwording. 10 jaar geleden is ze gestopt, ze heeft een yogastudie gedaan en geeft in de buurt van Brugge al weer jaren yogalessen. Sinds kort heeft ze een nieuwe cd van uitgebracht: “Where the sky touches the sea”! Bij Lieven van Gils, een bekend programma bij de buren, brengt ze live de prachtige mantra “Earth and sky”.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Herfst in Amsterdam.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Tegelwijsheid:

 

 

 

 

 

 

 

5 Reacties

 • Nathalie,
  Geplaatst 1 november 2017 11:54

  Wow, wat een prachtige, gevoelige en waardevolle nieuwsbrief is dit weer. Iedere keer weer een cadeautje!! Dank je wel hiervoor!!!

 • Elsbeth,
  Geplaatst 1 november 2017 15:28

  Dank je wel Piet voor opnemen van “scare away the dark” van Passenger ter nagedachtenis van Sara!

  • Lisette Boelens,
   Geplaatst 3 november 2017 11:01

   Hallo Piet,

   Iedere keer weer zijn je teksten,documentaires en foto’s een bron van inspiratie.

   Bedankt dat we dit zomaar krijgen aangereikt.

   Lisette

 • Emmy,
  Geplaatst 5 november 2017 22:53

  Wat n inspirerende nieuwsbrief weer , met prachtige muziek ! Dank je Piet !!!

 • Leny,
  Geplaatst 12 november 2017 13:04

  verhelderend en troostvol. Bedankt Piet!

Plaats reactie