Wat zijn jouw meevallers? Ik ben en voel me nog steeds een bofkont. Wat ooit in mijn jeugd als het ware vanzelf gekomen is, draag ik nog steeds in of bij me. En natuurlijk is mijn moeder degene geweest die dat wellicht duizend keer tegen mij heeft gezegd als kind, maar toch! Ik beschouw het nog steeds als een meevaller! Een meevaller wordt vaak gezien en ervaren als iets wat gunstiger uitvalt dan je had gedacht. Natuurlijk heb je emotionele, rationele en financiële meevallers en soms valt alleen het weer een beetje mee! Ik heb eerlijk gezegd veel meevallers mogen koesteren in mijn leven. Dat begon al met mijn ouders en vooral mijn moeder natuurlijk, alhoewel ik wel de rust van mijn vader heb. Dat ik geluk heb gehad, heeft ook te maken met het feit dat ik de juiste mensen op het juiste moment mocht tegenkomen. En zo kom ik op een voor mij kloppende beredenering: Wat je geeft, krijg je terug! Er wordt wel eens gezegd dat er op deze aarde genoeg is voor iedereen. Je kunt het vergelijken met een investering ofwel een kwestie van zaaien en oogsten. Hoe meer je erin stopt, des te meer je er aan de andere kant voor terugkrijgt. Vreemd genoeg werkt het altijd. Soms in het groot, soms in het klein. Waak er wel voor dat je niet te veel verwachtingen schept of een eisenpakket stelt als je iets (weg)geeft. Het moet uit je hart komen zonder dat je een ander tot iets verplicht. Denk vooral niet alleen aan het geven van materiële zaken als geld of cadeaus. Het gaat ook om het geven van aandacht of het hebben van belangstelling voor iemand. Mijn dochter deelde ooit haar snoepjes met een onbekend meisje. Als dank kreeg ze er een kaartje voor de draaimolen voor terug. Als je er op gaat letten, ga je merken dat het leven soms vol met verrassingen zit, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Wat je geeft krijg je terug. Dat is nu eenmaal de kosmische wet waar we niet onder uit kunnen komen. Als we goed zijn, zullen we op een moment goede gevoelens terug krijgen, zijn we slecht zal het eens zo hard terug komen. Wat zijn jou meevallers? Waarin voel jij je een bofkont? Wat geef jij en wat krijg je terug?

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1994

_______________________________________________________________________________________________

Liefhebben van mens tot mens: dat is misschien wel het moeilijkste dat ons is opgedragen, de hoogste en laatste proef en beproeving, het werk waarvoor al het andere werk slechts voorbereiding is. Rainer Maria Rilke.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 Lama Gangchen Rinpoche Toet de Best

Lezen in het boek van leven en sterven. 10 Oktober a.s. gaan we weer van start en het geeft niet als je je nog niet opgegeven hebt! Je hoeft voor de 1e bijeenkomst nog niets te lezen! Omdat ik een hele bijzonder gast heb in de persoon van Toet de Best. Toet heeft het boek geschreven De Magie van het Tibetaanse Boeddhisme. Toet is even in Nederland, ze woont in Italië en is ingewijd met het Tibetaanse Boeddhisme, ze is daar al 30 jaar dagelijks mee bezig. En ze komt niet lezen met ons, maar ze doet een eenvoudige begeleide meditatie genaamd: “Dood- en Wedergeboorte Proces” waarna men vragen kan stellen? Jullie snappen dat een beter begin niet denkbaar is. Wil je méér over Toet lezen klik dan op de link: Informatie Toet de Best De andere bijeenkomsten zijn: samen lezen, samen delen, samen ervaringen uit wisselen. Aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleidt de gesprekken. Plaats: Ridderstraat 71 Oosterhout Data: dinsdag 10 Oktober en 24 Oktober, 7 November en 28 November. Tijd: van 14.00 – 16.00u. Kosten: €25,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst. Opgave 06-25276590 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1182

Wat is geluk? Je hoort wel eens dat geluk voor iedereen anders is. En, inderdaad, stel de vraag ‘wat is geluk?’ maar eens aan een aantal mensen en je zult heel verschillende antwoorden te horen krijgen. Iedereen heeft, zo lijkt het wel, een eigen mening over geluk. Geluk is een gevoel. Je kunt het niet aanraken, je kunt het niet vasthouden. Je kunt het niet ergens neerzetten en het dan later weer ophalen. Hoe kunnen we van iets dat zo ongrijpbaar lijkt, nu zeggen wat het is? Toch vindt bijna iedereen geluk heel belangrijk en denken we allemaal dat we er wel iets van afweten. Of zoals Hermann Hesse het zo mooi formuleert:  Fantasie en inlevingvermogen zijn niets anders dan vormen van liefde.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Laura van Kaam belandde na haar winst bij The Voice Kids in 2013 in een zware depressie. Eind vorig jaar maakte ze dat via Facebook bekend aan de rest van de wereld. Deze zomer heeft Laura grote stappen gemaakt in een kliniek en ze heeft zelfs een nummer geschreven over deze periode.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Geluk hebben is een gunst van het lot, gelukkig zijn is mensenkunst! Fliegende Blatter.

_________________________________________________________________________________________________________________________

jacq (3)

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 33

___________________________________________________________________________________________________________________________

Als je niet schiet, kan je niet scoren. Johan Cruyff.

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1287

Mazzel dwing je af. Eelco Smit coach. In het Engels is het “luck”, in het Nederlands praten we over “mazzel”. Mazzel hebben is wat anders dan gelukkig zijn. Dat voel je wel aan. Ze hebben wel veel met elkaar te maken. Moet je mazzel hebben om je perfecte partner te ontmoeten, om je professionele ambities te realiseren, om een leuke baan te vinden, of om een gelukkig en zinvol leven te leiden? Moet je mazzel hebben om gelukkig te zijn? Als je gelukkig bent, heb je dan vaak mazzel? Sommige mensen zijn altijd op het juiste moment op de juiste plek. Mazzelaars, of is er iets anders aan de hand? Richard Wiseman is een psychologie professor die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan dat verklaart waarom sommige mensen zo mazzelend door het leven slingeren. Hij heeft technieken ontwikkeld die ervoor zorgen dat mensen hun mazzel kunnen vergroten. Daarnaast heeft hij ook een boek geschreven over mazzel: “The Luck Factor”. Zijn wetenschappelijke onderzoeken naar mazzel zijn gebaseerd op tests met honderden uitzonderlijk gelukkige en ongelukkige mensen, om zo een beter inzicht te krijgen in de psychologie van de mazzel. De 4 mazzel principes. Uit de resultaten van de mazzelonderzoeken blijkt dat mensen niet met mazzel geboren worden. Mensen met mazzel passen, meestal zonder het te beseffen, vier basisprincipes toe om voorspoed en mazzel te creëren in hun leven. Lees de 4 mazzel principes: 4 principes van mazzel

____________________________________________________________________________________________________________________________

In haar unieke stijl spreekt Caroline over drie cruciale keuzes die mensen in hun leven kunnen maken. Caroline Myss is de auteur van vijf New York Times-bestsellers en een internationaal bekend spreker op het gebied van het menselijk bewustzijn, spiritualiteit en mystiek, gezondheid, energiegezondheidszorg en de wetenschap van medische intuïtie.

___________________________________________________________________________________________________________________________

20170912_152001

In memorandum Toos Hooghwinkel. Toos is op 89 jarige leeftijd langzaam van ons weggegaan. Afgelopen jaar zag het kaarsje langzaam uitgaan. In Mei werd duidelijk dat het hart niet meer goed functioneerde en dinsdag 19 September j.l. is ze rustig overgegaan. Toos was een van mijn yogacursisten die het langst op yoga les was, ze begon in 1987 in het wijkhuis de Schervenheuvel. Ze gaf destijds les op de huishoudschool en al snel hadden wij een bijzondere klik. Ik bracht in die tijd een boek terug bij haar thuis en we raakte bij toeval het onderwerp van haar levensloop aan en ik heb met open mond zitten luisteren. We deelden samen de liefde voor India en toen ik een week voor haar overlijden naar haar toeging in het verzorgingstehuis Zuiderhout in Teteringen, heb ik wierook meegenomen uit India. Soms was ze even uit beeld omdat ze lang in India verbleef bij Pater Frans Baartmans, haar held. (http://benaresfonds.nl) In de tijd dat ik in Benares was heb ik helaas de Pater niet thuis getroffen. We hebben samen een hele yogareis afgelegd, van buurthuizen, naar de dansschool en de laatste jaren bij mij thuis. En zolang ik Toos ken, hebben we met elkaar boeken uitgewisseld en bleven we op de hoogte van elkaars leven, interesses en levensloop. Toos was in mijn beleving klaar met haar leven en in verschillende telefoongesprekken begon ze me steeds meer vragen te stellen over wat mijn beeld was van de dood. En ik heb haar het Emmanuels boek 1 gegeven en daar heeft ze heel veel acceptatie en rust in gevonden. En als alle mensen zoals Toos hadden geleefd en gehandeld in het leven, dan was het nu een paradijs op aarde. De manier waarop Toos belangenloos voor de medemens in de arme delen van de wereld gewerkt heeft, verdient een groot respect. En natuurlijk had ze ook haar achterkant, haar naïviteit en onzekerheden, maar als haar lach dan weer op haar gezicht kwam, haar onschuldige ogen je aankeken, dan kon je niet boos op haar worden, laat staan blijven. Toos bedankt voor je lange vriendschap, voor alle lessen die ik van je mocht en kon leren, bedankt voor al je boeken en spirituele wijsheid, bedankt voor je laatste woorden die je tegen mij zei: Piet, ik had je niet verwacht, maar ik wist dat je zou komen! Ik en velen met mij zullen je nooit vergeten Toos! Rust zacht en onze lieve Heer had vast behoefte aan een ziel die zich ingezet heeft voor haar medezielen, die liefdevol en hartelijk was, zachtmoedig en vol was van mededogen.

____________________________________________________________________________________________________________________________

aankondiging

_________________________________________________________________________________________________________________________

Een compliment is een vriendelijke waarheid met een beetje make-up. Hannelore Schroth.

__________________________________________________________________________________________________________________________

De ontspanning De Berg, de afbeelding is de heilige berg in Nepal de Macha Puchare. Kom tot rust als een stabiele en stevige berg!

____________________________________________________________________________________________________________________________

 IMG_1455

Dankbaarheid is een deur naar bevrijding omdat dankbaarheid het hart opent. Het is mogelijk om dankbaarheid te cultiveren. Dat kan onder meer door deze oefening: voor je gaat slapen, sluit je ogen en zit of lig even in stilte. Kijk terug op je dag en beschouw de dingen waar je dankbaar voor bent. Je hoeft niet na te denken; focus op wat zich spontaan aanbiedt. Identificeer de momenten die je hart vanzelf deden openen. Dat kunnen zeer kleine dingen zijn… Misschien was je gewoon blij met iets wat je gegeten hebt, of voor de koele wind op een warme dag, of het gezelschap van een vriend(in), mooie herinneringen aan je kindertijd, een glimlach op het gezicht van een kind, de warmte van de zon… En misschien ben je zelfs in staat dankbaar te zijn voor een uitdaging omdat ze je de kans geeft te groeien en te transformeren. Slaap zacht!

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1939

Groeien van tegenslagen! Tegenslagen wie kent ze niet en wie heeft er geen moeite mee. Maar ondanks dat kun je de tegenslagen niet gemakkelijk weg toveren. Mogelijk kun je er wel wat anders tegen aan gaan kijken. Ik heb regelmatig mensen die met een klacht komen als depressies, burn-out of overspannenheid. Ik kan hier met ademsessies en coaching veel aan doen. Dit doe ik natuurlijk in samenwerking met de reguliere medische wereld. Tegenslagen zijn nu eenmaal een normaal verschijnsel in het leven. Door de persoonlijke ervaringen en omdat ik er al veel over geschreven heb de afgelopen jaren, heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet en ik hoop dat je hier je voordeel mee kunt doen. Ik noem het positief omgaan met tegenslagen, hoe vreemd dit misschien kan klinken. lees de 14 adviezen! Lees meer. 14 adviezen om met tegenslag om te gaan

_________________________________________________________________________________________________________________________

Alison Krauss (Illinois), 1971) is een Amerikaanse zangeres en -violiste. Ze ontving voor haar werk zevenentwintig Grammy Awards en heeft verscheidene platina platen ontvangen. Krauss werkt samen met het traditionele bluegrass-ensemble Union Station. Hier zingt ze met een koor een oud gebed, met mooie oude foto’s.

___________________________________________________________________________________________________________________________

God houdt van hoofdletters. Hij begint graag opnieuw! Okke Jager.

_________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1659

Hier staat de bofkont linksonder in. We waren thuis in Hank, met drie broers en ik was de jongste. Deze foto komt ongeveer uit 1958 en is door Pastoor van der Heijden gemaakt. De pastoor filmde het hele dorp in die tijd. Hij was een uitstekende fotograaf en filmer. Zijn vakanties bracht hij door in veel Europese landen en wij mochten op de lagere school naar de vakantiefilms en foto’s komen kijken. Ik doorliep de lagere school met vallen en opstaan. Vallen omdat ik dyslectisch was, dus een dictee was voor mij een ramp en opstaan omdat ik bij de gymles de beste was. Ik kom uit een arbeidersgezin, dus stond er thuis weinig druk op mij en mijn moeder zei toen ik in de laatste klas zat van de lagere school: “Wordt jij maar schilder, want ik heb al twee timmermannen”. En zo geschiedde. Ook op de middelbare school was het ongeveer hetzelfde. Taal was moeilijk voor me, maar het schilderen en sporten gingen mij goed af. Na de L.T.S. bleef ik nog een tijdje doorstuderen, dat was in die tijd 4 dagen werken en een dag naar school. Bij mijn eerste werkgever werd doorleren enorm gestimuleerd omdat zijn vader de voorzitter was van het toen bestaande Schilders leerlingwezen. Het was ook de tijd dat sport een belangrijke plaats innam. Ik was lid geworden van de Jonge Renner in Oosterhout en samen met vriend Henk  van Kuyk, koerste wij bij de jeugd van 14 tot 17 jaar in de verre omgeving. Daar kijk ik nu met veel plezier op terug. Het maakte me los van het dorp, los van mijn moeder, het leerde me om voor mezelf te zorgen, om te leren omgaan met teleurstellingen, goed op mijn voeding te letten, gedisciplineerd te zijn en het gaf me op dat moment zin en betekenis aan mijn jeugd. Natuurlijk ben ik een bofkont, verwend door moeder, de veiligheid en geborgenheid van een dorp, de ruimte genomen en gekregen om uit te vliegen middels mijn sport. Een vriend tegenkomen met fijne ouders met wie ik mocht mee rijden naar de wedstrijden. Mijn vriend Wim Prinsen die ouder was en in dezelfde straat woonden en die me heel goed geholpen heeft en waar ik altijd terecht kon met mijn wielerproblemen, de Jonge renner was een warme club, waar ik nu nog trots op ben. En om al deze meevallers, mazzel en geluk compleet te maken, nog een foto van mijn wielertijd in het shirt van De Jonge renner.

 IMG_1452

____________________________________________________________________________________________________________________________

Ieder kind komt met de boodschap, dat God nog niet ontmoedigd is over de mensen! Tagore.

____________________________________________________________________________________________________________________________

OOSTERHOUT - WILHELMINALAAN - 13/01/11 - FOTO: ROEL VAN DE LAAR - IN BEELD: TIJDENS DE BIJEENKOMST IN DE MARIAKERK GEBRUIKEN DE PAROCHIANEN VAN DE OOSTERHOUTSE CATHARINAPAROCHIE EEN KAART EN WAT GEKLEURDE "FISCHES" OM AAN TE GEVEN WAT ZIJ BELANGRIJK VINDEN - BVB WAAR MOET DE KERK HAAR AANDACHT OP RICHTEN

Pastores Hennie van Hattum heeft een nieuwe uitdaging in Veghel. Afgelopen maand was ik op de presentatie viering van Henny in de Franciscusparochie van Veghel en het was een bijzondere viering met een warm welkom voor Hennie, een kinder en een volwassen koor, met een kapelaan uit India, een diaken, een tamelijk nog jonge pastoor en heel veel vrijwilligers. Met ander woorden Hennie is een warm team terecht gekomen. Sinds 2009 tot afgelopen jaar heb ik vaak met Hennie mogen werken in de Mariakerk, kerstvieringen, goede vrijdag als stilte dag, samen lezen in het boek van leven en sterven, samen film draaien voor een select gezelschap. En natuurlijk niet vergeten alle midzomer- en wereldvredemeditaties. Hennie nogmaals dank voor de prettige samenwerking en fijn te hebben ervaren dat je reis aangenaam verder gaat met Franciscus!

____________________________________________________________________________________________________________________________

Simon Sinek (1973) UK studeerde culturele antropologie en ruilde zijn carrière als advocaat al vroeg in voor één in de reclame. In 2002 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Hij trok wereldwijde aandacht met zijn presentatie over leiderschap op TEDx (2009). Nu gaat het in dit filmje over de Millennials, de generatie geboren na 1984, zijn volgens oudere generaties moeilijk te managen, egocentrisch, niet gefocust, lui en ze vinden dat ze op van alles en nog wat recht hebben. Simon Sinek is hier om je te vertellen dat het niet aan de millennials ligt en dat de manier waarop we met deze generatie omgaan leidt tot een hoop problemen.

__________________________________________________________________________________________________________________________

ayurveda-spices1

Workshop “Kennismaking Ayurvedische keuken” op zaterdag 11 November. De Ayurvedische voeding en gezondheidsleer behoort tot de oudste medische geschriften ter wereld en de methodes ervan worden nog steeds op grote schaal in en buiten India toegepast. De holis­tische gezond­heidsleer komt heel veel overeen met de Ayurvedi­sche gezondheidsleer. Zij beschou­wen ook het li­chaam als een dynamisch energiesysteem, dat voort­durend aan veran­dering onderhevig is. Mensen zijn meer dan hun lichaam. Elk mens is een complete samenstelling van mentale, lichame­lijke en gees­telijke facto­ren. De Ayurvedische basisprincipes zijn voor een ieder goed te begrijpen in de dage­lijkse praktijk eenvoudig toepasbaar. De leer der elementen is een fundamenteel principe, dat als een rode draad door de gehele Ayurvedische lectuur is terug te vinden, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. Aanvang om 14.00 uur en einde om ± 19.30 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt

__________________________________________________________________________________________________________________________

Iets hemels niet kunnen delen is een beetje hel. Carla Pols.

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1970

Een kind wordt vrij en spontaan geboren, en toont de geuren van zijn dat zij zijn. Een van deze geurstoffen is vertrouwen: een kind neemt de hand van hun vader of moeder en gaat waar ze worden geleid, zonder te weten waar dat is. Kinderen kunnen zelf zelf zijn, omdat ze nog niet door schaamte of door angst besmet zijn.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Poppy's

Inloophuis Poppy’s activiteiten! Kanker kan je leven totaal op z’n kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt. Of iemand die je lief is. Dan merk je hoe moeilijk het is om opnieuw zin te geven aan je leven. Poppy’s wil er voor jou zijn. Door een fijne plek te creëren waar je naartoe kunt gaan. Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar  je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen. Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Er is een grote diversiteit aan activiteiten van Yoga, wandelen, euritmie, high tea, schilderen, boekenclub, op verhaal komen, teveel om op te noemen! kijk op: http://inloophuispoppys.nl/

____________________________________________________________________________________________________________________

India.Arie, geboren als India Arie Simpson(41), is een Afro-Amerikaanse neo-soul- en R&B-zangeres, tekstschrijfster en gitarist. Woont in Denver, Colorado in de USA. Dit zingt ze speciaal op een show die door Opra Winfrey georganiseerd werd.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Dat is het vreemde aan geluk: je maakt het waar of je maakt het stuk. Stef Bos

____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_2137

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 1 en zaterdag 2 December.  In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop. Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_______________________________________________________________________________________________________________________

Heb het leven lief, met je ogen dicht of in het volle licht. Hou van wie je ziet, pak de liefde vast en verlies haar niet. Heb het leven lief in de grijze nacht en als de morgen lacht. Heb het leven lief en wees niet bang. Liesbeth List. En korte documentaire van deze bijzondere vrouw die nu strijd tegen dementie.

_________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_1969

Mazzel is niet één ijsvogel zien in de Biesbos, maar vijf op een rij!

______________________________________________________________________________________________________________

IMG_1797

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Wat het zonlicht is voor het landschap, dat is het ideaal voor ons leven: het spreidt over de meeste alledaagse dingen een betoverende gloed. Carmen Sylvia.

__________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_2140

In het kleine ligt een oplossing voor een gezonde samenleving. Raf Daenen docent sociale studies bij fontys. Nu ik in de vakantie meer tijd heb voor nieuws en achtergrondinformatie wordt bij mij de indruk gewekt dat er in de wereld behoorlijk wat speelt, maar dat we er hier in Nederland pas echt slecht aan toe zijn, en dat het hier een grote puinhoop is. Ik denk dan toch wel eens: als al die negatieve energie die wordt besteed aan opiniestukken, columns, onderzoeken en controles nu eens omgezet zou worden in constructief handelen en elkaar helpen, dan zouden we er veel beter voor staan. Natuurlijk, ook ik maak me zorgen over narcistische leiders die vanuit een ivoren toren vreemde dreigementen uiten en over extremistische buitenstaanders die met busjes inrijden op onschuldige vakantiegangers. Over korte lontjes en grote ego’s die misschien te veel of juist te weinig liefde, veiligheid of verbinding hebben ervaren. Soms denk ik bij het lezen van nieuws: “l’histoire se répète”, vooral wanneer het de huidige massabewegingen betreft, en de manier waarop ze door leiders worden bespeeld. Massa’s zijn er in vele soorten en maten, maar kenmerkend is dat ze manipuleerbaar zijn, en te beïnvloeden door een beroep te doen op een oerverlangen I.r.t. ras, religie, natie, naar meer en beter. Grote massa’s kunnen in beweging worden gebracht door een sterke leider die op ongenuanceerde wijze appelleert aan oerverlangens en de belofte brengt dat ze waargemaakt kunnen worden als de massa bepaalde obstakels effectief en doortastend uit de weg ruimt. Er bekruipt me regelmatig het gevoel dat ik op een tikkende tijdbom zit. Lees meer: In het kleine ligt een oplossing

_______________________________________________________________________________________________________________________

IMG_4182 (2)

Wandelen voor de vrede? De 15eWereldvredewandeling op Zaterdag 31 december. Vertrek om 09.30 uur bij de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout. We lopen we naar de heilige driehoek, waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij Verrijzeniskerk.  Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om  je meegebrachte lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven! Het is de laatste keer dat dit evenement door mij georganiseerd wordt.

©SjoerdFotografie_SVD_4297 Foto Sjoerd van Dijk.

Mediteren voor de vrede? De 25e Wereldvredemeditatie op Zaterdag 31 december. Aanvang 12.45, de Verrijzenis gaat om 12.00 uur open. De meditatie begint om 13.00 en duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2017.  Er is mogelijkheid tot een vrije gave. Het is de laatste, dus zet in je agenda! Waarvoor stoppen met de Wereld vrede meditatie

____________________________________________________________________________________________________________________________

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten der herinnering. Dietrich Bonhoeffer.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 IMG_1541

Wat was je voor je kon denken wat je was? De Boeddha zei ooit ‘We worden wat we denken’. Dat verandert nogal door de jaren… Gedachten en overtuigingen komen en gaan. Wat je dacht te zijn als tiener is waarschijnlijk niet wat je nu denkt te zijn. En toch zijn het beide gedachten die weer kunnen veranderen. Maar wat ben je als je niet denkt? Wat ben je voorbij de gedachten? Of zoals Byron Katie zegt: ‘Wie zou je zijn als je het verhaal wegliet?”. Onze veranderlijke gedachten over wat we zijn kunnen nooit ons wezen zijn. Wat we echt zijn was er toen je geboren werd en het is er nu nog. Als je terugkijkt in de tijd vind je een constante die er altijd is in alle ervaringen op alle leeftijden. Dat is niet een veranderlijke gedachte. Het is niet een variabele maar een constante. Het is IK BEN. Zie je dat IK BEN altijd NU is? Het reist niet in de tijd. Het is in het eeuwige nu. Het is altijd hier en nu. Ook tijd is een gedachte, een concept maar NU is geen gedachte. Het is onweerlegbaar altijd NU. Alles wat je denkt te zijn ben je niet. En wat je bent kun je niet bedenken. Het bestaat voorbij het denken. Het bestond voor je kon denken en praten en het bestaat nog net zoals in een diepe meditatie als het denken tijdelijk stopt. Het voelt als welzijn. Het is je natuurlijke zelf. Kijk eens naar het welzijn in deze baby. Dat bestaat nog altijd in je onder alle gedachten en overtuigingen over wat je bent… Als je stil genoeg wordt kun je weer bij dat gevoel komen… Niet denken maar zijn…

___________________________________________________________________________________________________________________________

I am the light of my soul – Sirgun Kaur & Sat Darshan Singh. Sirgun Kaur is een Amerikaanse zangeres, songwriter en auteur. Ook verzorgt zij een blog over vrede, ze is kundalini yogadocente en moeder van twee kinderen. Sat Darshan Singh is een Amerikaanse muzikant, die jaren les heeft gehad in India. Hij is ook toegewijd kundalini yogadocent. Ze treden vaak op bij kirtan festivals, dat worden alleen mantra’s gezongen. Ze zijn bekend geworden door de optredens bij de Ophra Winfrey shows.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 IMG_0727                                                                  

Hoezo Mazzel. Ik ben in 1982 met mijn innerlijke reis begonnen middels mijn Yogastudie. In die tijd was de Astrologie enorm populair, daarna was het Tarot, toen werd het Reiki. Later kwamen de edelstenen, Tai Chi, Quantum touch, de M.I.R. methoden, Mindfulness, de kracht van positief denken, et cetera. En van al deze stromingen is er maar één steeds groter geworden, op dit moment doen meer dan 1 miljoen mensen in Nederland aan Yoga. Ontdek ook de kracht en de helende werking van Yoga. Folder Yoga als ontspanning-volwassenen.2016 nog meer informatie waarom-yoga

__________________________________________________________________________________________________________________________

Tegelwijsheid. Dit keer naar aanleiding van de orkaan Irma die zo huis hield op St. Maarten. Deze uitspraak hoorde ik twee bewoners tegen elkaar zeggen!

naamloos

 

Plaats reactie