Nieuwsbrief Juni 2017

Afbeeldingsresultaat voor energievreters en energiegevers

Er zijn energiebronnen en energievreters! Natuurlijk is het voor iedereen anders, zoeken naar een persoonlijke balans. En wat mij energie geeft, kan jou energie kosten! Wat mij irritatie geeft, daar kun jij wellicht om lachen en andersom. Het is dus heel persoonlijk. Wat mij energie vraagt, is dat ik soms teveel nadenk, gewoon over de meest vanzelfsprekende dingen. Welk thema kies ik voor de nieuwsbrief, maar ook wat eten we vanavond? Wat ook energie vraagt is dat ik ook soms geïrriteerd ben, omdat bepaalde handelingen of zaken niet gaan zoals ik het wil, of zou willen. Ik ben full time yoga- en ontspanningsdocent en zzp’er en moet dus zelf mijn financiële boekhouding bij houden en eerlijk gezegd doet mijn vrouw dat voor 90% en toch kan die 10% mij al irritatie geven. En dat geeft ook weleens frustraties. Had ik nu maar anders gereageerd of juist wel gereageerd op het moment dat het me stoorde! Wat ook energie vraagt, is mijn gemakzucht. Dat doe ik wel even, en dan blijkt het toch aanzienlijk meer werk te zijn, of ik zie wel en dan vergeet ik het, waardoor de ander zich niet gehoord of gezien voelt. Gelukkig heb ik meer energiegevers! Bewegen geeft mij energie, hardlopen, yoga les geven! Slapen geeft mij energie, ik lig en ik slaap. Een boek lezen, sport kijken, schrijven, muziek luisteren, gezond eten, regelmaat mijn dagelijkse meditatie geven mij veel energie. Wat vraagt veel energie van jou? En wat geeft jou veel energie? Schrijf het net als ik eens een keer op voor jezelf!

_________________________________________________________________________________________

Er is sprake van echte liefde als je elkaar niet meer wilt verbeteren. V.Uyen.

_________________________________________________________________________________________

Waterlek[1]

Waar zit jouw energie lek? Met tips! Energie staat voor kracht en levenslust. Wanneer je je energiek voelt, kun je dat merken aan de kracht die je voelt, het uithoudingsvermogen, de helderheid in je hoofd, de zin om ‘dingen’ te doen en ook aan een bepaalde mate van zelfvertrouwen of minstens het ontbreken van belemmerende twijfel. En dan ineens merkt je dat de activiteiten die je altijd deed steeds meer moeite kosten. Of misschien is het al zover dat je helemaal niets meer kan. Kijkend naar bijvoorbeeld de oorzaken van een burn out is dat in de kern een gevolg van overbelasting. Je hebt langere tijd meer getild dan je kon. Je begint te buigen en te kraken, er ontstaat stress. Niet alleen de taak waarvoor je staat is een belasting, maar ook je gedachten daarbij. Vaak gaan de gedachten dan over angst, de angst de taak niet goed te kunnen vol brengen. En als je dit maar lang genoeg blijft doorzetten is de pijp op een gegeven moment helemaal leeg. Het mooiste zou zijn, als je dat voor kunt blijven. Op het moment dat je merkt dat het lastiger wordt om te doen wat je altijd deed, is het tijd om de balans op te maken en wijzingen aan te brengen in je dagbesteding. lees hoe jij je energiebronnen en je energievreters in balans kunt brengen! Lees meer: Energie bronnen en energie vreters

_________________________________________________________________________________________

Verbinding met de natuur! Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maanden Juni en Augustus. Op 4 – 11 – 18 en 25 Juni en 6 – 13 – 20 – en 27 Augustus zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yogales in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo en bansuri. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook al het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur.

_________________________________________________________________________________________

 jacq (3)

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 29

________________________________________________________________________________________

Onze wereld blinkt niet uit in communicatie, zo besluit voormalig radiopresentatrice Celeste Headlee ( Amerika 1969). Meer dan ooit laten mensen zich verstrikken in allerlei doodlopende situaties en spaak lopende relaties, simpelweg omdat ze niet meer naar elkaar luisteren. Om ons opnieuw constructief op weg te helpen destilleerde Headlee vier hoofdbestanddelen voor een goed gesprek: eerlijkheid, bondigheid, duidelijkheid en een gezonde dosis bereidheid tot luisteren. In deze Ted Talk reikt ze tien bruikbare handvaten aan om beter met elkaar te communiceren.

_________________________________________________________________________________________

 IMG_1079

Voor wat of voor wie loop jij het vuur uit je sloffen? Wat is het eerste wat spontaan in je naar boven komt? Geeft het energie of kost het energie?

_________________________________________________________________________________________ 

Elske Dewall (1985 Veenwouden) speelde tijdens The Passion dit jaar de rol van Maria en gaf een prachtig optreden!

_________________________________________________________________________________________

IMG_1003

________________________________________________________________________________________

Als een mens de roeping heeft om straatveger te zijn, dan zou hij de straat moeten vegen als Michelangelo schilderde, Beethoven componeerde en Shakespeare schreef. Hij zou zo de straat moeten vegen dat alle machten in de hemel en op aarde stil zouden worden en zeggen: Hier leefde een geweldige straatveger, die zijn vak verstond. Martin Luther King.

_________________________________________________________________________________________

1. Yoga & Meditatie

Een maand gratis Yoga in Juni! Yogaoefeningen, verbeteren je lichamelijke conditie. Dit heeft betrekking op de spieren, de gewrichten en het endocriene stelsel. Je leert je lichaam beter kennen en daardoor ook de mogelijkheden en de beperkingen die we kunnen hebben. Yoga kan de concentratie en de rust in jezelf verbeteren. Aandacht voor en bewustwording van het lichaam en de ademhaling maar ook het bewust worden van zintuigen en gedachten, staat centraal in de lessen. Je leert met aandacht in het hier en nu te zijn en zo leer je grenzen te voelen en daarnaar te handelen. Hierbij gaat het nooit om het leveren van een prestatie maar om het handelen naar eigen kunnen. Yoga beoefen je altijd op je eigen manier binnen de grenzen van je mogelijkheden en met respect voor je lichaam. Elke les eindigt met ruime aandacht voor de eindontspanning. De beoefening van yoga, aangepast aan je mogelijkheden, verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken. Iedereen kan yoga beoefenen, ongeacht leeftijd en ervaring. Je kunt in de maand Juni gratis in alle rust verkennen of yoga op dit moment bij je past. Er is yoga voor volwassenen en er is yoga voor ouderen (55+). Voor meer informatie bel 06-25276590.

_______________________________________________________________________________________

IMG_0630

Het licht dat het duister vergruizelt maar de stilte heel laat, dat ruimte vergroot maar nergens geweld pleegt, dat je zicht weer vernieuwt maar niemand iets opdringt, dat overal kleur verwekt maar zélf doorzichtig blijft, dat innerlijke orde schept maar je waardigheid eerbiedigt, dat verwant is met de bron maar gewoon zijn werk doet, dat de verlichting binnen bereik brengt maar je vrede onaangetast laat, dat licht het ik lief!

Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

________________________________________________________________________________________

Albert Sonneveld heeft een gesprek met Robert Benninga. Dit is een topspreker op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Zijn aanpak is uitnodigend, interactief en dynamisch. Weliswaar is hier het thema geluk, maar kijk het filmpje gerust af, want hij geeft leerzame tips om beter met jezelf in balans te blijven!

________________________________________________________________________________________

IMG_1286

________________________________________________________________________________________

IMG_1229Eenling. “Iedereen is een eenling, zei de wijze man, maar bijna niemand weet het.” Frederike keek hem ernstig aan. “Waarom niet?” Omdat de meeste mensen bang zijn voor zichzelf. Ze willen liever samen eenzaam zijn”. “Ben ik ook een eenling?” vroeg Frederike. “Ja, jij ook”, zei de wijze man. “Zal ik later ook een eenling zijn?” vroeg Frederike. “Dat hangt van jou af. Bedenk wel dat het heel moeilijk is om een eenling te zijn. Ieder mens wil je beïnvloeden. Ieder wil zich met jou bemoeien, zodat je net zo wordt als zij. Want als je een eenling wilt zijn, dan blijf je altijd een ander voor de ander en dezelfde voor jezelf. Dan blijf je vrij. Zorg dat je vrij blijft!” “Hoe moet ik dat doen? vroeg Frederike zacht, ik ben vaak heel bang voor mensen, vooral op school. Ze schelden me uit omdat ik zo goed kan leren.” “Dat maakt niet uit, het gaat erom dat je niet bang bent voor jezelf. Eenlingen reageren altijd op zichzelf en nooit op de ander. Dus als de ander je uitscheldt, dan scheld je niet terug. Je vraagt je alleen af: waarom doet dat nou zo zeer in mij? Is dat mijn trots, is dat mijn onzekerheid, is dat mijn angst? En waarom wil ik nou zo graag terug schelden? Komt dat door de ander of komt dat omdat ik zo van schelden houd? Omdat ik nog zoveel gescheld in mij heb zitten? Vraag altijd aan jezelf en nooit aan de ander want anders komt er een ander in je wonen en weet je niet meer wie je bent.” De wijze man pakte een beukennootje van de grond en zei: “Ieder mens is als dit zaadje. De ander is alleen het water of het zonlicht, maar nooit het zaadje zelf. Dat zaadje zit in jou. Verbind je altijd met jouw eigen oorzaak en niet met de motieven van de ander. Zo maak je je vrij van de motieven van de ander. Lees meer: Eenling

_________________________________________________________________________________________

Schrijf deze week een hartelijke brief aan iemand om wie je geeft, maar die je hebt verwaarloosd.

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor marja vis stemwerk

CD presentatie 11 Juni van Marja Vis in Breda! Heel graag nodig ik je uit voor een Mantra Zangavond waarop ook m’n CD wordt gepresenteerd. Een cd? Ja een cd! Het is nl mijn missie om mensen aan het zingen te krijgen, want zingen maakt vrij! En bij mantra’s hoef je niet na te denken, uit je hoofd en in je hart! Het wordt een avond waarop vooral gezongen wordt, alle muzikanten die meegewerkt hebben aan de cd zijn aanwezig en we laten live onze mantra’s horen. Uiteraard wordt iedereen van harte uitgenodigd mee te zingen, maar luisteren mag ook!  Graag en in grote dankbaarheid noem ik de medemuzikanten, hun komt alle eer toe, alleen was het me nooit gelukt! Ik zou het echt ontzettend leuk vinden als je komt naar  de Lucaskerk te Breda, Tweeschaar 125.  De inloop is vanaf 18.30 uur, koffie/thee verkrijgbaar. Het zangevenement is van 19.00 tot 21.00 uur, daarna nog een drankje en een hapje om de lancering van de cd te vieren! En o ja, de entree is gratis! Uiteraard is de cd dan ook te koop. Hij kost € 15,=  maar in de voorverkoop en op 11 juni € 12,50 (de voorverkoop is t/m 11 juni) Kom je niet op deze avond maar wil je toch de cd bestellen, dat kan natuurlijk! De eventuele verzendkosten zijn € 3,12. Fijn als je je aanmeldt, dan staat er een stoel voor je klaar! En als je iemand meeneemt, dan ook graag naam en mailadres vermelden.
Heel graag tot ziens én zings! liefs, Marja.

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor leonardushoeve

Herbronnen doe jij dat weleens? In het verleden heb ik dat veel gedaan. Eind jaren ’80 tot 1997. Ik ging dan naar de Leonardushoeve.nl in Belfeld in Limburg. Hij bestaat nog steeds en je kunt er nog steeds heel goed herbronnen. Op het moment dat ik er heen ging, was Ad Stemerding de grote inspirator en mijn leraar. Als ik na een week herbronnen weer thuis kwam, was mijn batterij weer opgeladen, was mijn blik weer fris, waren mijn zintuigen als nieuw. Toen ik mijn studie bij Ad had afgerond, kreeg ik de liefdevolle tekst mee: Nu, mag je de eerste twee jaar niet op de Leonardushoeve komen, nu wordt het tijd om je zelf dagelijks op te laden en je bewust te zijn dat je niet afhankelijk bent van iets of iemand. Ik kijk nog met veel dankbaarheid, inspiratie en bewondering terug naar die tijd. Herbronnen, doe jij dat wel eens? Hoe vaak verlang jij naar er even tussenuit gaan? En dóe je het ook regelmatig? Behalve dat het ‘fijn’ is, sta je er wel eens bij stil wat er ónder die behoefte zit? Vaak zit er een verlangen naar loskomen van al het doen in. Zodat je je weer opnieuw kunt verbinden met jezelf. En met je lief, je naasten, je leven. Of je nu naar een exotisch oord gaat, de Leonardushoeve, de bergen in trekt of een dagje sauna doet, met je ‘eruit stappen’ verander je in ieder geval tijdelijk heel wat: Van doen naar zijn! Lees meer: Herbronnen doe jij dat weleens

________________________________________________________________________________________

Verlangen naar de toekomst wijst op de wens het heden te vermijden. Krishnamurti

_____________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor mantra zingen

Mantra zingen? Wat is het en waarom is het goed voor je? Het woord ‘mantra’ komt uit het Sanskriet, een oude cultuurtaal uit India en is opgebouwd uit 2 woorden. ‘Man’ = geest en ‘tra’ = bevrijding en je kunt het wat algemener vertalen naar bevrijding door beheersing van de geest. Een mantra is een heilige tekst, woord of woordcombinatie die steeds wordt herhaald. Door het herhalen, ook wel reciteren genoemd, kom je los van je gedachten zodat je de stilte in jezelf kunt ervaren. Er zijn duizenden mantra’s in verschillende talen en elk heeft zijn eigen doel en eigenschap. Zo zijn er mantra’s die je hart meer openen zodat je meer liefde in jezelf en voor anderen gaat ervaren. Of mantra’s die je kunnen helpen je lichaam te genezen of je geest te ontspannen. Zoals elke edelsteen een ander helend effect op ons heeft, zo heeft elke mantra ook zijn eigen uitwerking. Voor elk moment van de dag, voor elke situatie en voor elke staat van zijn: kortom voor elk wat wils. Waarom is mantra zingen goed voor je? Ik heb een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees meer: Mantra zingen 

______________________________________________________________________________________

Al jaren coacht en traint Anatol Kuschpeta (ouders woonden in de Oekraïne) mensen, zowel particulier als zakelijk, zowel individueel als in groepsverband.Hij heeft veel mensen met angsten en fobieën, met verdriet, burn-out, ziekte, onrust, ontevredenheid op weg geholpen. Daar bij heeft hij één devies: volg je hart, doe het! Als ervaringsdeskundige die meerdere keren zijn baan heeft opgezegd zonder een nieuwe in het verschiet en die niet bang is voor veranderingen of iets nieuws, laat Anatol Kuschpeta zien hoe het óók kan.

________________________________________________________________________________________

“Verander wat je niet kunt accepteren, accepteer wat je niet kunt veranderen en heb de wijsheid om het onderscheid te zien.” Franciscus van Assisi.

_______________________________________________________________________________________

IMG_0961

Het luisteren naar je innerlijke stem. tekst Lenny Kuhr uit gekwetst door de eeuwigheid. Je innerlijke stem lokt je over de grens van je beperkte gedachten en verwijst je naar ruimere rijkere harmonieën.Hij daagt je uit om je uit te strekken als een danser en de stem te volgen.Hij brengt je steeds dichter naar de bron.Hij leert je luisteren naar de stilte tussen en in de beweging, een stilte die vol is van vitale levensenergie.Hij leert je te luisteren naar de toon die er al is voordat hij wordt gespeeld of gezongen.Hij is de stap die al is gezet voordat jij hem zet.Hij is de stille grote leraar die voor je uit loopt wanneer je je verlangen naar eenheid volgt.

_________________________________________________________________________________________

IMG_1403

Moeten of mogen? Ieder mens is vrij om kunnen zijn zoals die werkelijk is. Alles wat je denkt dat MOET is slechts een keuze die je jezelf oplegt omwille van een mogelijk voordeel of een te begeren doel. Iets waarvan je vindt dat je dat MOET doen, kan soms betekenen het trachten te voorkomen of ontwijken van een confrontatie of conflict. In het woord moeten ligt dwang, spanning en onvrijheid besloten. In het woord mogen ligt acceptatie, vrijheid en ontspanning besloten. Let eens op hoeveel je in je dagelijks leven moet! Moeten van je zelf! Let eens op hoeveel je in je dagelijks leven mag, mogen van jezelf! Hoe is de balans bij jou?

________________________________________________________________________________________

 

Ruth Moody is een van oorsprong Australische muzikante, die inmiddels al weer flink wat jaren opereert vanuit Canada. Het leven is lang, mooi gezongen!

________________________________________________________________________________________

Poppy's

Inloophuis Poppy’s activiteiten! Kanker kan je leven totaal op z’n kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt. Of iemand die je lief is. Dan merk je hoe moeilijk het is om opnieuw zin te geven aan je leven. Poppy’s wil er voor jou zijn. Door een fijne plek te creëren waar je naartoe kunt gaan. Een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek, waar  je kunt praten of zwijgen, huilen of lachen. Waar je mag zijn wie je bent. En door activiteiten te organiseren waaraan je kunt deelnemen of waar je naartoe kunt komen. Het Inloophuis biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Er is een grote diversiteit aan activiteiten van Yoga, wandelen, euritmie, high tea, schilderen, boekenclub, op verhaal komen, teveel om op te noemen! kijk op:http://inloophuispoppys.nl/

________________________________________________________________________________________

Lucien Verkooijen

Nieuw boek van Lucien Verkooijen. ‘Levenswijsheid’ neemt ons mee op een reis waarin we de diepte van het leven leren kennen. We dalen diep af in onze ziel. Het onbewuste lost op in het licht van het bewustzijn dat ons vrij maakt. Het brengt ons door inzichten en bewustwordingen naar de eenheid met onze oorspronkelijke natuur. Waar we vaak zover vandaan zijn geraakt. Het laat ons de illusie waarin we leven overstijgen door de werkelijkheid te laten zien, waardoor het boek een waardevolle gids wordt op ons levenspad. Niets is meer boeiend dan het leven zelf. Wanneer we er ons voor openstellen kan het naar ons toekomen, waardoor het duidelijk wordt. Lucien Verkooijen is al decennialang werkzaam als spiritueel leraar, therapeut en auteur. Door zijn jarenlange ervaring, diepgaand zelfonderzoek en inspiratie heeft hij zich veel bewustzijn eigen mogen maken. Het verkregen bewustzijn is vormgegeven in meerdere boeken. Om mensen die daarvoor openstaan de weg te wijzen in de doolhof van het leven. Zijn werk maakt ons bewust van onszelf en het doel van ons leven. Om te ontdekken wie we werkelijk zijn. Lees hier alvast een stuk uit het boek van Lucien Verkooijen en kijk hoe je het boek kunt bestellen: Levenswijsheid van Lucien Verkooijen

_______________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor catharinadal oosterhout nb

Welkom in het leer en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal. Er zijn tal van nieuwe initiatieven de laatste jaren bij de Norbertinessen in het Catharinadal ondernomen. Dit om de toekomst van het prachtige Sint Catharinadal te behouden. Er is een wijngaard aangelegd er zijn tal van verbouwingen gedaan er zijn veel vrijwilligers actief. Zo is er ook een boek geschreven door journalist Jacques Hendriks van B.N. de Stem. Hij interviewde een 20 tal bekende Brabanders rond het thema “Stilstaan”. Vrijdagmiddag 16 Juni wordt ook het tweede exemplaar uitgereikt aan het klooster.

Op vrijdagmiddag 16 Juni om 15.00 uur wordt het leer en inspiratiehuis geopend met tal van inspirerende sprekers. Om 16.45 is er een toast en een informeel samenzijn met de gelegenheid om de wijngaard, de wijnwinkel en de conferentie en vergaderruimte te bezoeken. Sint catharinadal is het toekomstige huis van licht, gastvrijheid en cultuur. Iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom s.v.p. aanmelden voor 10 juni via secretariaat@sintcatharinadal.nl

______________________________________________________________________________________

_MG_0461

DE VERWONDERING. DIT NAJAAR VOOR DE TWEEDE MAAL KUNST IN OPENTUIN! Arjan van Dijk en Geertje van Dijk wonen werken en genieten in het kerkdorp Den Hout. De weilanden en oude eiken zijn in de loop der jaren veranderd in een 2 ha groot paradijsje van flora, fauna, water en beelden. Vanuit het huis zijn er twee zichtassen: een verticale smalle vijver met aan weerszijden gemengde bloemenborders en een grote meanderende vijver langs een platanenlaan met mooie onder begroeiing. Langs …het terrein torenen spierwitte strakke berken uit boven de hortensia’s. Er zijn sfeervolle tuinkamers, een buxustuin, een appellaan, een hostaveld met allium, betoverende bloemen, veel grassen, kortom een “belevingstuin”, waar veel plekken zijn om rustig van de natuur te genieten.  Zeven tot tien kunstenaars presenteren hier hun werk, ieder heeft zo gekeken naar zijn beste plek. Laat je verwonderen door kunst en natuur. Opening zaterdag 23 september 15.00 uur plus zondag 24 september. Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Zaterdag 7 en zondag 8 oktober en zaterdag 14 en zondag 15 oktober elke keer van 14.00 tot 18.00 uur open. Entree inclusief koffie €3.50. Groeps ontvangsten en horeca op aanvraag.

_______________________________________________________________________________________

IMG_1351

Alleen liefde kan de voorouderlijke wonden genezen die we dragen. Vergeving, vriendschap, vertrouwen, vrijheid, dankbaarheid, eerlijkheid en respect zijn een aantal van de verschillende dimensies van liefde die als wonderbaarlijke, spirituele remedies zijn. Dit zijn de ingrediënten die het elixer van liefde maken. Sri prem baba

_________________________________________________________________________________________

IMG_1337

Piekeren en tips? (Albert Sonneveld) Er worden de meest bijzondere zaken onderzocht tegenwoordig. Bijvoorbeeld hoeveel gedachten je hebt per minuut. Heb je enig idee? Niet te lang over nadenken, want dat verhoogd het gemiddelde. Het blijken 50 gedachten per minuut te zijn. Nu is het aantal gedachten niet zo’n probleem. Maar het soort gedachten is wel degelijk van invloed. Zeker wanneer het steeds dezelfde negatieve hersenspinsels zijn. Dit staat in de volksmond ook wel bekend als PIEKEREN. Piekeren is een kopzorg. Dit kan je er aan doen. Lees meer: Piekeren is een kopzorg

_________________________________________________________________________________________

Sluit je ogen, adem rustig en breng je aandacht naar het middelpunt van je borst. Vraag je hart om tot je te spreken.

_______________________________________________________________________________________

Grégory Lemarchal (1983  was een Franse zanger. Hij is bekend geworden als winnaar van het talentenjachtprogramma Star Academy. Zijn album “Je deviens moi” werd met ruim 500.000 verkochte exemplaren een groot succes in eigen land en onderscheiden met platina. Door het Franse volk werd hij “le petit prince” genoemd, zijn stem “la voix d’un ange”. Hij overleed op in 2007 op 24 jarige leeftijd aan taaislijmziekte.

_________________________________________________________________________________________ 

IMG_1235

De kern is in rust opdat het wiel kan draaien.De kern is leegt waarin alles z’n plek heeft of verdwijnt.De kern is integratiepunt van waaruit de kroonbladeren zich ontvouwen.De kern is stilte als alle stemmen geklonken hebben.De kern is vuur waarom heen dansers zich bewegen. e kern is het hart waaruit alles voorkomt. e kern is een zaad dat ontkiemen wil.

Mandala tekenen geeft energie! Het maken van een Mandala kan je gebruiken als spiegel voor jezelf. De opzet, waarvoor concentratie nodig is, de verdeling die een bepaalde trilling teweegbrengt en het inkleuren, wat een meer intuïtieve bezigheid is, geven een momentopname van jezelf weer. Je komt tijdens het tekenen eventueel bewegingen of plekken tegen die je wat moeilijker vindt om te maken of in te vullen. Hier kan je aandacht aan besteden. Het is een spiegel naar je dagelijks leven: hoe ga je om met dat wat gebeurt en hoe kun je het beïnvloeden? Bewegingen op papier, kleuren en verdelingen hebben hun eigen energetische waarde en kunnen van invloed zijn in je leven. Elke plek van de Mandala staat voor een plek in je wezen en omgeving. Elke beweging en kleurkeuze heeft zijn symbolische waarde. Zo kun je gaan afleiden waar je eventueel moeite mee hebt, wat je sterke of zwakke plekken zijn. Dit alles is goed, niets is fout. Al wat tijdens het tekenen gebeurt is echt en heeft voor jou zijn eigen functionele en/of intuïtieve waarde. Wil meer weten kijk dan op de website: https://praktijkmariannegeerts.com

_______________________________________________________________________________________

Een lach is als een bliksemstraal, die door sombere wolken schiet en alles even oplicht; opgewektheid is als daglicht en vervult de geest met aanhoudende rust. Joseph Addison.

_______________________________________________________________________________________

Het Angel City Chorale is een koor gevestigd in Los Angeles, bestaande uit 160 getalenteerde zangers. Echter, hun muziek alleen in lied niet beperken. Verschillende geluidseffecten maken met de handen en het lichaam, zoals te imiteren het geluid van regen op dit uitstekende stuk a capella interpretatie “Afrika” van Toto.

_________________________________________________________________________________________

IMG_1230

Gene Schiavone is een Amerikaanse fotograaf van Italiaanse afkomst. Zijn vrouw was een balletdanseres en zodoende maakte hij kennis met de balletwereld. Hij is op latere leeftijd enorm bekend geworden als balletfotograaf getuige zijn prachtige foto! Wat een prachtige foto in balans!

_________________________________________________________________________________________

Het grootste kwaad dat een mens kan overkomen is dat hij slecht over zichzelf gaat denken. Johan Wolfgang von Goethe.

_________________________________________________________________________________________

 IMG_1228

________________________________________________________________________________________

Activiteiten komend najaar:

cloud

Workshop op “Adem komen”op Zaterdag 7 Oktober Adem en angst zijn op een natuurlijke manier aan elkaar gekoppeld. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Meer informatie lees: Adem dag

ayurveda-spices1

Workshop “Kennismaking Ayurvedische keuken” op zaterdag 4 November. Aanvang om 14.00 uur en einde om ± 19.30 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt

Schermafbeelding-2015-01-22-om-16.37.12

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 1 en zaterdag 2 December. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop. Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

foto arjanfoto Arjan van Dijk.

Twee mensen kijken naar de foto: De een ziet alleen maar blad en de ander ziet de wereld onder zee! Wat zie jij?

_________________________________________________________________________________________

_DSC7591

Yoga in Augustus! Opnieuw zijn er weer Hatha yogalessen in Augustus voor de liefhebbers die niet op vakantie zijn! Iedere maandag en woensdagavond om 20.00 is er een yoga les bij mij thuis in de Ridderstraat 71. Er is plaats voor 8 deelnemers, geef je op als je graag deel wilt nemen. 06-25276590 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

______________________________________________________________________________________

anselmgr

Anselm Grün 22 juli naar Abdij van Berne in Heeswijk.

De wereldberoemde monnik Anselm Grün bezoekt de Abdij van Berne in Heeswijk op zaterdag 22 juli 2017. Hij verzorgt een lezing, gaat in gesprek met het publiek en signeert zijn boeken bij boekhandel Berne. De datum is vastgelegd, het precieze programma is nog niet bekend. U kunt wel al plaatsen reserveren. Anselm Grün (1945) groeide op in München. Hij studeerde filosofie en theologie, waarna hij zich verbond met de benedictijnen van de abdij van Münsterschwarzach. Grün is uiterlijk een echte monnik: bedachtzaam pratend, in zwarte pij, lange haren, lange baard. Maar wereldvreemd is hij allerminst. In het klooster is hij in de eerste plaats economisch directeur (cellarius). Hij draagt er de zakelijke verantwoordelijkheid voor een honderdtal monniken en 280 employees, die werkzaam zijn in de verschillende bedrijven die verbonden zijn met het klooster. Bovendien is hij werkzaam als geestelijk adviseur en cursusleider. Zijn doel is het geloof zo praktiseren en uitleggen dat anderen het kunnen of weer leren begrijpen. Daarin is hij zo succesvol gebleken dat hij zich nu met recht ‘de bekendste spirituele auteur van onze tijd’ mag noemen. Zijn boeken zijn internationale bestsellers en in 28 talen vertaald. Anselm Grün heeft een op het christendom gebaseerde boodschap voor de moderne mens, waarbij hij spirituele inzichten combineert met inzichten uit de moderne psychologie en oosterse meditatie. Vanuit zijn ervaringen als zakelijk directeur richt hij zijn boodschap vaak tot leiders van organisaties. Praktische informatie: Datum: 22 juli. Aanvang: 14.30 uur. Abdijkerk, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk. De entree bedraagt € 15,-, plaatsen kunnen gereserveerd worden via activiteiten@bernemedia.com

______________________________________________________________________________________

Vraag jezelf vandaag in contact met anderen: wil ik gelijk hebben? Of wil ik gelukkig zijn?

_____________________________________________________________________________________

Voor het eerst in zijn geschiedenis won Portugal het Eurovisie Songfestival. Salvador Sobral (27) versloeg met zijn sobere jazzy lied alle concurrentie in Kiev. Tot zijn eigen verbazing. Ik heb me geen moment geïnteresseerd voor de stemmen. Melden Eurovisiewinnaars doorgaans niets liever te willen dan vanaf nu de wereld te veroveren, Sobral verklaarde het tegenovergestelde: Ik ben niet geschikt als popster. En al helemaal niet als nationale held van Portugal. Natuurlijk zal er best gedoe zijn de komende tijd, maar daarna wil ik terug naar hoe mijn leven tot nu toe was: eenvoudig.”

_____________________________________________________________________________________

IMG_1180

Oprecht zijn. Het menselijk leven kan soms een bijzonder moeilijke leer­school zijn. Je loopt als mens nou eenmaal de kans dat je in een crisis verzeild raakt, waar je vaak ook zelf niet voor kiest maar wat je toch overkomt. Ziekte, overlijden, scheiding, schulden, verslaving, een ernstig ongeluk. Het zijn allemaal thema’s waar we weleens mee te maken hebben, de een meer dan de ander. En zo kun je dan terecht komen in een crisis. Een crisis is een leerproces en je kunt het leven in al zijn facetten zien als een grote leerschool en we blijven tot de laatste dag leerlingen van het leven. Vaak bestaat de behoefte dat je even geen leerling meer wilt zijn. Je wilt gewoon rust en niet langer geconfron­teerd worden met al die ellen­de die jij al genoeg hebt meegemaakt. Je voelt jezelf een slach­toffer van de omstandigheden en dat maakt je opstandig, verdrietig en moe. Probeer toch oprecht te zijn tegenover jezelf, want in je oprechtheid zit je kracht, je verlossing. Oprecht zijn is eerlijk zijn tegenover jezelf, open zijn, jezelf uiten, je pijn toelaten. Zodra je deze moeilijke les toe kunt laten, wordt het leven steeds draaglijker voor je en eenvoudi­ger en kun je weer meer genieten van al het mooie wat het leven ons te bieden heeft.

________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor tegelwijsheden

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Reacties

 • mieke van Nistelrooij,
  Geplaatst 8 juni 2017 10:25

  Lieve Piet,

  ik noem je lieve Piet, terwijl ik je niet persoonlijk ken. Dit heeft alles te maken met dat je nieuwsbrief zoveel aandacht en liefde uitstraalt. Wat is er mooier dan op mijn vrije dag, na het sporten met een heerlijke mok Latte op mijn gemakske jouw nieuwsbrief lezen en thuis komen bij mezelf.
  Hier word ik blij en gelukkig van.

  Bedankt Piet

  Hartelijke groet,

  Mieke

  • piet,
   Geplaatst 8 juni 2017 11:55

   Bedankt Lieve Mieke!

 • Annelies,
  Geplaatst 25 juni 2017 21:09

  De nieuwsbrief heeft me energie gegeven bedankt Piet.
  Groetjes Annelies

 • Carla den Dunnen,
  Geplaatst 4 juli 2017 16:54

  Dank voor weer een geweldige inspirerende nieuwsbrief !
  liefs Carla

Plaats reactie