Nieuwsbrief Februari 2017

Afbeeldingsresultaat voor een nieuw begin

Opnieuw beginnen? We staan er vaak niet bij stil maar in ons leven kunnen we telkens of wel elke dag opnieuw beginnen. Een nieuwe baan, een nieuwe relatie, een nieuwe dag. Waarom voelt een nieuw begin zo fijn, maar is het tegelijk een beetje eng? Je neemt je verleden namelijk altijd mee! Alle schepen achter je verbranden, een pakje sigaretten halen en nooit meer terugkomen: weinig mensen willen écht met een schone lei ­beginnen, betoogt filosoof Marli Huijer in haar boek Opnieuw beginnen. ‘We worden tegengehouden door het verlangen naar continuïteit, naar herhaling. Boven­dien is het een illusie dat we ons verleden kunnen uitwissen. We kijken immers naar de wereld door de bril van onze ervaringen.’ Volgens Huijer brengt het je verder om in het bestaande iets nieuws in gang te zetten: ‘Iemand die het initiatief neemt om dingen anders te doen in zijn werk of relatie, brengt meer verandering teweeg dan iemand die plomp­verloren ­vertrekt om elders opnieuw te beginnen.’ Ook is er de angst voor het onbekende. Iets nieuws aanpakken betekent iets anders loslaten. Maar dat doen we niet graag, volgens klinisch psycholoog Barry Lubetkin. Het voelt niet fijn om vertrouwde dingen te beëindigen. Het ultieme einde is natuurlijk de dood, maar zelfs het einde van een leuk feestje of een slechte relatie kan een ­ongemakkelijk gevoel oproepen. Het is spannend om een nieuwe weg in te slaan, want je weet nooit wat je te wachten staat. Het is een ingewikkelde tweestrijd: de vertrouwde weg voelt veiliger dan het on­­bekende terrein, maar het onbekende kan mogelijk tot een beter leven leiden. Het advies van Lubetkin: “Laat ongemakkelijke gevoelens gewoon toe als  een nieuwe start spanning oproept. Je zult zien dat ze vanzelf wegebben. ­Emoties hebben het verloop van een golf. Ze beginnen klein, groeien dan tot een breekpunt en als ze helemaal zijn uitgegolfd, verdwijnen ze weer.”

_________________________________________________________________________________________

Het leven is net ganzenborden, je kunt telkens weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten!

_________________________________________________________________________________________ IMG_0940

Ik ben mijn liefde. Toen ik de moed had gevonden alles van mezelf onder ogen te komen zonder ook maar iets te ontkennen, te vermijden of te vertekenen, kwam ik erachter dat er niets mis is met mij. Dat ik me had laten verblinden door oordelen en onwetendheid van buitenaf maar bovenal door mijn eigen angsten hierover. Doordat alle aandacht gericht was op wie en wat ik niet ben – maar even dacht te zijn – kwam mijn eigenliefde en daarmee de liefde voor anderen, in de knel. Op het moment dat ik alles in mij kon omarmen, werd ik weer liefde. De liefde die er altijd al was. En hoefde ik niets of niemand meer verantwoordelijk te laten zijn voor mijn geliefd voelen. Ik ben mijn liefde! Liefde is enige wat niet minder wordt wanneer we het met anderen delen!

________________________________________________________________________________________

IMG_0208 

Een nieuw begin….. Scheiden is ook een nieuw beging. Een nieuwe relatie is ook een nieuw begin. Een andere werkgever is ook…..Stoppen met werken is ook……Verhuizen is ook een nieuw begin. Bewust afval gaan scheiden is ook ….. Meer gaan bewegen of gaan sporten is ook…..Beter op je voeding gaan letten is ook…..Met een nieuwe hobby beginnen is ook…. Een inspirerend boek lezen of film kijken is ook een nieuw begin. Een ziekte overwinnen is ook …..Opa of oma mogen worden is ook….. Beter naar elkaar gaan luisteren is ook een nieuw begin. Je inschrijven op een datingsite is ook…. Straks op een politieke partij gaan stemmen is ook…..Met de fiets naar je werk gaan i.p.v. met de auto is ook…..Bewust minder alcohol drinken is een ook een nieuw begin. Een keer uit de gewoonte sleur breken is ook……Op een andere manier naar jezelf gaan kijken is ook….. S’ morgens wakker worden is ook een nieuw begin. Gaan studeren is ook……..Kennismaken met meditatie en yoga is ook…..Een kaarsje aansteken voor je medemens is ook een nieuw begin. Aan jezelf vragen als je gaat slapen, waar je die dag dankbaar voor kunt zijn is ook….Vrijwilligerswerk gaan doen is ook…..Naar een museum, klooster, kerk of tempel gaan is ook….Meer luisteren naar je eigen grenzen en je innerlijke behoeften is ook nieuw begin. Meer tijd en ruimte besteden aan die dingen die jij belangrijk vindt is ook……..Bewust een tijd van rouw durven door maken is ook……Zelfs als het einde daar is, begint er weer iets nieuws!

____________________________________________________________________________________

Keb’ Mo’, is de artiestennaam van Kevin Moore (Los Angeles, 1951), is een Amerikaans blues muzikant. Bij tijd en wijle speelt hij in films en televisieseries. Hij won drie Grammy Awards met zijn albums. Keb Mo is voor mij de ontdekking van de afgelopen maanden en hoe meer ik hem zie op you tube, hoe enthousiaster ik wordt. Live is beautiful?

_________________________________________________________________________________________

jacq (3)

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: column 25

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaten voor elke ochtend als ik de gordijnen open doe begint er weer een nieuwe show

________________________________________________________________________________________

Yoga maakt niet alleen je lichaam, maar ook je geest leniger. De populariteit van yoga is redelijk gemakkelijk te verklaren. Een oase van rust in de drukte van het dagelijkse leven, die vastzittende spanningen in lichaam en geest kan oplossen: dat is toch geweldig? Want aan die hectische maatschappij kunnen we niet zoveel doen, maar met yogabeoefening kun je wel leren je gevoelens en gedachten daarover te managen. Daardoor laat je je niet meer zo meeslepen door je emoties en drukte in je hoofd en kun je opkomende stress in lichaam beter herkennen, zelfs voor het gaat vastzitten in je lijf. De wijze Patanjali, die de basis van yoga zo ongeveer twee eeuwen voor Christus heeft vastgelegd in zijn filosofische strofen, schreef het al: Yoga is het stopzetten van de wervelingen van de geest. Folder: Folder Yoga als ontspanning-volwassenen.2016

______________________________________________________________________________________ 

blauwe lucht

Niemand ‘doet’ de wolken… Niemand ‘doet’ de wind. Niemand ‘doet’ jouw hart kloppen. Het gebeurt allemaal spontaan dat wil zeggen van zelf. Datgene wat we niet zijn maar denken te zijn, is wat het spontane in de weg staat… Ontwaken is dus een proces van weerstand loslaten tegen de spontane stroom der dingen zodat de stroom het ‘doen’ kan ‘doen’. Dat kan alleen wanneer je wat je echt bent –  het leven in een unieke expressie – totaal leert te vertrouwen… Dat is het enige echte ‘zelfvertrouwen’ Zet de ramen en deuren van leven tegen elkaar open en vergeet dat je ooit wist wat wind was. Suzuki Roshi. Leraar Leonard Cohen.

_________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor remco veldhuis de verwondering

Iets heel anders gaan doen? Cabaretier en zanger Remco Veldhuis is de gast van Annemiek Schrijver in De Verwondering. Samen met zijn zwager Richard Kemper is hij het duo Veldhuis en Kemper. De twee werden onverwacht ongekend populair en uitverkochte zalen zijn voor de heren gewoon geworden. Veldhuis had behoefte aan een time out en verdiepte zich een aantal maanden in de bijbel waarna hij er in samenwerking met tekstschrijver Maarten van Voornveld een honderd minuten durende voorstelling van maakte ‘Lang verhaal kort’. Het alleen op het podium staan met dit programma heeft hem veel gebracht. Hij heeft oncomfortabele omstandigheden ervaren: niet volle zalen – wat hij een grote les in bescheidenheid noemt -, en de zelfkastijding van alles alleen te doen waardoor, aan de andere kant, de bevrediging ook groter is. Op de vraag wat er zo mooi aan is om op het toneel staan antwoordt hij dat het in de kern één grote schreeuw om aandacht is: zie mij, hou van mij! Maar je doet ook iets voor je publiek; je biedt troost, je loopt een stukje met mensen mee. Het gaat Veldhuis niet eens om een boodschap, het gaat om verwantschap: ‘We maken er samen iets leuks van, we lachen om maar niet te hoeven huilen’.http://www.npo.nl/de-verwondering/15-01-2017/KN_1687326

________________________________________________________________________________________

252019

Lezen in het boek van leven en sterven. Samen lezen, samen delen, samen ervaringen uit wisselen. Aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleid de gesprekken. Plaats: Ridderstraat 71 Oosterhout Data: dinsdag 14 en 28 Maart, 11 April en 9 Mei. Tijd: van 14.00 – 16.00u. Kosten: €25,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst. Opgave 06-25276590 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

Gerard van Maasakkers & Frank Cools zingen een liedje uit de show: Maar liefje nu heb je geen voetjes? Ik heb ze in Breda gezien en Gerard heeft nog nooit zo mooi gezongen, samen met zijn nieuwe liefde Frank. Soms mag de deur even dicht!

__________________________________________________________________________________________________________

formaat_middel

Activiteiten komend halfjaar:

cloud

Workshop op “Adem komen”op Zaterdag 11 Februari. Adem en angst zijn op een natuurlijke manier aan elkaar gekoppeld. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Meer informatie lees: Adem dag

ayurveda-spices1

Workshop “Kennismaking Ayurvedische keuken” op zaterdag 25 Maart. Aanvang om 14.00 uur en einde om ± 19.30 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt

Schermafbeelding-2015-01-22-om-16.37.12

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 12 en zaterdag 13 Mei. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop.

Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

Vrede zoekt mij iedere dag staat op de CD van Martine van Wensveen “Vlindervlucht genaamd”. Hij is nog volop te koop! Hij kost 15 euro en te bestellen op http://martinevanwensveen.nl/

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor wees jezelf

Wees jezelf

Wees sterk genoeg om de wereld elke dag tegemoet te treden

Wees zwak genoeg om te weten dat je niet alles alleen kunt doen

Wees een leider als je een pad ontdekt dat anderen hebben gemist

Wees een volgeling als je gehuld bent in de nevel van onzekerheid

Wees liefdevol voor hen die van je houden

Wees liefdevol voor hen die niet van je houden, misschien veranderen ze

Wees dwaas genoeg om in wonderen te geloven

Wees wijs genoeg om te weten dat je niet alles weet

En wees vooral jezelf. Uit Adempauzes.

________________________________________________________________________________________

IMG_5312

In Memorandum Johan van Belzen. Onverwachts is op 16 Januari Johan van ons heen gegaan op 64 jarige leeftijd. Op zijn rouwkaart stond de tekst: Jij ging stil van ons weg, eenzaam en zonder gerucht. Je ging een ander licht tegemoet, vriendelijk en veilig om bij te schuilen. Mag dat licht jou groeten en omarmen een schuilplaats voor jou zijn. Dat wens ik Johan van harte toe!

__________________________________________________________________________________________________________

Elke dag heeft een magisch moment. Het helpt ons om te veranderen en stuurt ons erop uit om onze dromen te verwezenlijken. Paulo Coelho.

_________________________________________________________________________________________ Afbeeldingsresultaten voor jesse klaver

17 Maart 2e kamer verkiezingen, ga stemmen! Laat je stem niet verloren gaan en ik stem op Groen Links, maar dat wisten jullie al! Ik vindt het belangrijk dat ik tegen mijn kinderen kan zeggen: Opa heeft voor een schoon land geknokt, een land wat draait op zon en wind en zonder kolencentrales. Een land waarin de vervuilers gaan betalen zodat we een mooi land aan onze kinderen kunnen achterlaten. Waarin ook de welvaart eerlijk verdeelt wordt en waar belastingontwijking aangepakt wordt en waar meer aandacht is voor de zorg van mensen. Stem ook en weet je niet op wie? kijk dan op: www.stemwijzer.nl

_________________________________________________________________________________________

Het verhaal gaat over een klein stroompje dat van de berg afkomt. Het stroompje is nog klein en jong en wil zo snel mogelijk naar de zee. Het weet niet hoe het vredig moet stromen in het hier en nu. Het is gehaast omdat het zo jong is. Het stroomt dus van de berg af naar beneden, bereikt de vlakte en wordt een rivier. Omdat het een rivier geworden is moet het langzamer gaan en dit is irritant. De rivier is bang dat het nooit de zee zal bereiken. Maar omdat het gedwongen is om langzamer te gaan, stroomt het water rustiger en begint het water de hemel en de wolken te weerspiegelen. Witte wolken, paarse wolken, donkere wolken. Er zijn zoveel schitterende vormen. De hele dag kijkt en volgt ze de wolken en raakt gehecht aan de mooie wolken. Lees meer: Het verhaal gaat over een klein stroompje dat van de berg afkomt

_________________________________________________________________________________________

IMG_0936

Oosterhout by Night.

_________________________________________________________________________________________

Bij elk nieuw levensstadium ben je weer een groentje.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mooi animatiefilmpje over opnieuw beginnen. Hoe we vast zitten in onze gewoonten en hoe veel we van onze kinderen kunnen leren!

_______________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor bang voor honden

Angst of …… Er was eens een man en die was heel erg bang voor honden. En dat werd almaar erger. Hij raakte er helemaal van overtuigd dat alle honden altijd gemeen zijn. “Rothonden zijn het, allemaal,” zei hij tegen zichzelf. “Het enige wat ze willen, is bijten in mijn kuiten.” Tenslotte durfde hij de deur niet meer uit, bang om zo’n gemene rothond tegen te komen. Nu was het ook een heel intelligente man. Dus besloot hij een list te verzinnen. Hij bestelde per postorder een voorraad van de allerlekkerste hondenbrokjes. Toen die waren afgeleverd, stopte hij wat hondenbrokjes in zijn jaszak en dat gaf hem de moed om weer de straat op te gaan. “Want,” zo had hij bedacht, “als er dan zo’n gemene rothond op me afkomt, dan werp ik die aller heerlijkste hondenbrokjes op straat en dan zal die rothond vast en zeker de voorkeur geven aan die brokjes boven mijn kuiten.” En zo durfde hij weer elke dag naar zijn werk. Elke dag nam hij een verse voorraad hondenbrokjes mee, voor onderweg. Op een dag kwamen er aan de overkant van de straat nieuwe bewoners. Die hadden een hond. Net als de man had ook die hond een vaste overtuiging. Die hond was er zeker van dat alle mensen altijd lief zijn. “Lieve mensen zijn het, allemaal,” zei hij tegen zichzelf. Hij had daar ook alle reden toe. Lees meer: Angst of

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor nieuw begin quotes

________________________________________________________________________________________

De man met een nieuw idee is een dwaas, tot het idee een succes blijkt te zijn. Mark Twain.

________________________________________________________________________________________

IMG_0917 (2)

Drie koningen, drie koningen, geef mij een nieuwe hoed! Afgelopen 6 Januari trokken we weer zingend door Oosterhout, langs de kloosters, zorgcentra’ s, particulieren, ijsbaan, levende kerststal en wat al niet meer af voor het goede doel. Dit keer voor inloophuis Poppy’s. En daar bleef de sterre even stille staan! En konden we dochter Joni onze schooidoos overhandigen met 1.000 euro! 1 Februari opent het inloophuis haar deuren in de Mathildastraat 31 in Oosterhout. Daar is het nu echt een vaste ontmoetingsplek voor de mensen die getroffen zijn door kanker. Het bruist er van de activiteiten! Kijk maar op de website:http://www.inloophuisoosterhout.nl/

_______________________________________________________________________________________

Laten we een einde maken aan haat! Dit zegt Suzanne Barakat, nadat haar broer Deah en zijn vrouw en schoonzus is vermoord door een buurman die moslims haat.

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaten voor freek de jonghe

Wees niet bang

wees niet bang je mag opnieuw beginnen
vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast
houd je aan regels volg je eigen zinnen
laat die hand maar los of pak er juist een vast

wees niet bang voor al te grote dromen
ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht
hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen
het mooiste overkomt je het minste is bedacht

wees niet bang voor wat ze van je vinden
wat weet je van een ander als je jezelf niet kent
verlies je oorsprong niet door je te snel te binden
het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went

wees niet bang je bent een van de velen
tegelijk is er maar een als jij
dat betekent dat je vaak zult moeten delen
en soms zal moeten zeggen laat me vrij

Een gedicht van Freek de Jonge uit ‘Kijk, Dat Is Freek’, 2011.

_________________________________________________________________________________________

IMG_0239

De maakbaarheid van de mens. Het gaat mensen in deze tegenwoordige tijd geen zee te hoog wat betreft het beantwoorden aan het ideale beeld van de maakbare mens. Wie vroeger voor een dubbeltje werd geboren werd nooit een kwartje, zei mijn moeder altijd. Onbewust zit deze tekst als een overtuiging in mijn hoofd geprent. Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt, hoor jongen, is er ook zo een. Het geeft mij een duidelijk beeld van de generatie voor mij en mijn eigen generatie. Ik ben van een generatie die de maakbare wereld mede heeft gecreëerd. Alles moet kunnen, grenzen dienen verlegd te worden en wat er eventueel nog niet is, scheppen we of maken we. En zo zijn we op dit moment beland in de maakbare wereld. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat we een beetje zijn doorgeschoten. Zeker als je naar de problematiek in de wereld kijkt. En als ik naar de t.v. zit te kijken en met name de reclames, dan overvalt me het gevoel dat ik in een soort massahysterie ben terecht gekomen, alles moet perfect zijn, schoon zijn, slank zijn, rijk zijn, et cetera. Het leven ziet er op t.v. vaak zo maakbaar uit dat er in feite niets mis kan gaan. De goede en informatieve programma´s daarvan uitgezonderd natuurlijk. En zoals we allemaal wel weten, er kan zoveel mis gaan in onze maakbare wereld. En juist dan voelen we onszelf te kort schieten, schamen we onszelf voor onze dip, voor ons tekort aan emotionele vaardigheden. Voor je het in de gaten hebt lijd je onder de blessure van het ik, een blessure die is ontstaan uit onzekerheid over de eigen prestaties, uit teleurstelling over erkenning die is uitgebleven. We missen in deze maakbare wereld de begrippen als: dienstbaarheid, overgave, dankbaarheid, respect, zingeving, innerlijke vrede, stilte, mededogen, rust en verwondering. Laat deze woorden maar op je in werken en geef ze een persoonlijke plaats in deze hectische maakbare wereld van dit moment. Uit adempauzes.

_________________________________________________________________________________________

We kwamen met de Wereldvrede wandeling op 31 December in de kapel van de Paulusabdij en werden verwelkomd door Zuster Ruth en Broeder Jean Paul. Zij hadden weer een inspirerende korte (10 minuten) viering in elkaar gezet voor ons wandelaars. Er werd begonnen met deze muziek: Sela is een Nederlandse christelijke band, die zich ten doel stelt om kerken van eigentijdse kerkmuziek te voorzien. Ze schrijven daartoe liederen, geven concerten in het hele land en brengen albums uit. De muziekstijl van Sela is een combinatie van worship-rock met Ierse folk en klassieke invloeden. De teksten kenmerken zich door inhoudelijke teksten vanuit de Bijbel. Voor meer informatie kijk op: https://www.sela.nl

________________________________________________________________________________________IMG_0287

We zijn reizigers gaande van plaats tot plaats

Gaande door de tijd en door de fasen van ons leven

We zijn onderweg naar de volgende pleisterplaats

En luisteren naar de verhalen van onze tochtgenoten

We zijn te gast in deze wereld, te gast bij onszelf

En we aanschouwen de wonderen die het leven ons schenkt.

_________________________________________________________________________________________

Regen valt omdat de wolken het gewicht niet langer kunnen dragen! Tranen vallen omdat het hart de pijn niet langer kan dragen!

_________________________________________________________________________________________

Stan Van Samang  (1979) is een Vlaamse acteur en zanger. Sarah Bettens (1972) is een ook een  Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K’s Choice. Stan en Sarah brengen samen dit beklijvend nummer in Van Gils & Gasten, 16 januari 2017.

______________________________________________________________________________________

 IMG_0893

Je bent wat je diepe bezielde wens is, zoals je wens is zal je wil zijn, zoals je wil is zullen je daden zijn, zoals je daden zijn zal je lot zijn.

_______________________________________________________________________________ 

Meditatie is iets worden wat je al bent! Iets verwerven wat je al bezit! Iets kwijt raken wat nooit heeft bestaan!

_________________________________________________________________________________________

IMG_0923

________________________________________________________________________________________

Henk Fransen (arts) neemt ons mee naar zijn nieuwe visie en zijn droom. Anders met kanker omgaan in samenwerking met de reguliere gezondheidszorg.

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor stijn hilgers

Mee wandelen met schaapsherder Stijn?  Ze zijn er nog: herders die schapen hoeden zoals zestig jaar geleden. Stijn Hilgers is schaapsherder ”een keiharde manier van leven, maar ook keimooi.” ‘Schapenheld’ Stijn vertelt er graag over. Tegenover nummer 18 moet je zijn, had schaapsherder Stijn Hilgers (35) aan de telefoon gezegd. ”Waar de zandpad het veld in gaat.” Maar nu wachten we al bijna drie kwartier op een stil weggetje aan de rand van Moergestel, in de Noord-Brabantse Kempen, en er is nog niemand te zien. Schapen zijn er wel. Op een omrasterd landje naast het pad liggen er zeker tweehonderd in de schaduw te suffen. Het ochtendzonnetje is heerlijk, dus we zijn nog steeds niet boos als een paar minuten later dan toch een witte terreinwagen komt aanrijden. ”Sorry!” roept de herder terwijl hij, gevolgd door zijn twee bordercollies, uit de auto springt. ”Er waren drie schapen ontsnapt, die moest ik eerst vangen. Hun kudde staat twintig kilometer verderop. En ik kon jullie niet bellen, want mijn I-Phone is gisteren stuk gegaan. Maar dan weet je het maar vast: mijn schapen gaan altijd voor.” Lees meer: Mee wandelen met schaapsherder Stijn

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor wees jezelf

 

3 Reacties

 • Paulien Ongering,
  Geplaatst 2 februari 2017 11:17

  Hallo Piet, bedankt voor deze nieuwsbrief, zoveel mooie dingen. Gerard en Frank, Sela en Martine, wat een stemmen! En de Ted-talk, ppfff, groet!

 • Leny van Vugt,
  Geplaatst 5 februari 2017 10:57

  Beste Piet,weer even een rustmoment met inspirerende overdenkingen en prachtige muziek.
  Bedankt voor deze bijdrage!

 • Annelies,
  Geplaatst 11 februari 2017 18:52

  Heey Piet
  Wat een geweldige nieuwsbrief hier mijn dank voor.
  Heb er echt weer van genoten.
  Groetjes Annelies

Plaats reactie