Nieuwsbrief Januari 2017

Nieuwjaarswens 2017:

“Wie in vrede leven wil, mag horen, zien en zwijgen”.                                                                      De foto’s van kleinzoon Tijn hebben de intentie om de begrippen vrede, verbinding, mededogen, liefde en kwetsbaarheid door te geven in 2017. De uitnodiging is om te stoppen met jezelf doof en blind te houden en maar te blijven zwijgen. Maar luister, zie en word regelmatig stil om te voelen en je kwetsbaarheid en mededogen toe te laten. Blijf verbinding maken en blijf werken aan innerlijke vrede, dat wens ik je toen in het nieuwe jaar!

horen-wvmHoren is de kunst van het luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Luisteren zonder aannames, diagnose of interpretatie, zonder oordelen, kritiek en vergelijking. Luister ook tussen de regels door. En luister naar de stem van je hart!

zien-wvm-defZien is kijken wat er gebeurt. Kijk de ander aan. Observeer de uitstraling van de ander. Kijk om je heen naar het moois wat er gebeurt. Zie de uitdaging en de mogelijkheden, zie de kansen om bewust te worden. Zie en laat jezelf zien!

zwijgen-wvmZwijgen is de kunst van het even stil worden. Erken wat je voelt en word jezelf gewaar van je emoties en je veerkracht. Niet gelijk reageren om je eigen verhaal te vertellen, niet gelijk je mening en je gelijk willen halen. Niet over anderen praten. Accepteer hoe het leven zich nu ontvouwt. En werk aan je innerlijke vrede en vier het leven!

Tekst Wereldvrede meditatie 2016. Dit is de gehele tekst van de meditatie: 24e-wereldvrede-meditatie-2016-docx-nieuw

Als het oog vrij is, is dit het resultaat van het zicht.

Als het oor vrij is, is dit het resultaat van het gehoor.

Als de mond vrij is, is dit het resultaat van het resultaat.

Als de geest vrij is, is dit het resultaat van de waarheid.

Als het hart vrij is, is dit het resultaat van vreugde.

Met andere woorden, je hebt het nu allemaal, maar het wordt belemmerd? Zoek niet naar waarheid en geluk en vreugde! Doe je obstakels weg.

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor altijd druk

Beroering of wel altijd druk. ’s Nachts slapen we netjes de uren die we nodig denken te hebben en dan begint onze dag. De dag die vol zit met allerlei belangrijke zaken. We moeten werken, boodschappen doen, koken, vriendschappen bijhouden, uitjes plannen, familie bezoeken, het huis wordt ook niet vanzelf schoon en misschien hebben we zelfs nog wat werk mee naar huis genomen. Uitgeput vallen we ’s avonds op de bank en kijken dan nog wat ‘ontspannen’ naar de televisie of lezen een boek tot het tijd is om weer naar bed te gaan. De hele dag hebben we geen moment rust genomen, want in deze drukke wereld lijkt ‘niets doen’ op tijdverspilling. Als je even ‘niets’ zit te doen dan voel je je meteen schuldig. Toch wil het feit dat de wereld en het internet 24 uur per dag actief is, niet zeggen dat wij dat ook moeten zijn. Onze maatschappij staat bol van de stress en mensen die vinden dat zij altijd productief moeten zijn. We moeten altijd maar bereikbaar zijn en klaar staan voor van alles en iedereen. Door al die elektronica en technologie is het natuurlijke slaap- en waakritme van ons lichaam behoorlijk in de war geraakt. Niet slaap, maar rust biedt hiervoor uitkomst. Neem de juiste rust! Hoe? lees meer: beroering-of-wel-altijd-druk

_________________________________________________________________________________________

Uit beroering en chaos ontstaat vaak leven, uit orde gewoonte!

__________________________________________________________________________________________________________

Kelly Mc Gonigal (1977) is een Amerikaanse psychologe die een inspirerende kijk heeft op stress.

_____________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor down to earth film

Down to Earth is een prachtige reisdocumentaire. Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.
De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd. De film draait op dinsdagavond 10 Januari om 20.15 in het Oosterhouts filmcafé en op 11 Januari woensdagmorgen om 10.30 uur.

_________________________________________________________________________________

Een heel oud nummer Bob Dylan uit 1960, nu gezongen door Jason Marz. De tekst wordt ondersteund, door mooie beelden en is nou niet bepaald vrolijk, opbeurend en positief, maar soms kan het hard regenen. Maar na regen komt……de nobelprijs voor literatuur!

_________________________________________________________________________________________

Ik accepteer chaos, ik weet niet zeker of hij me accepteert. Bob Dylan.

_________________________________________________________________________________________45149

Hoe vind ik rust in de beroering en chaos? Het is voor velen momenteel een tijd van chaos. Zekerheden lijken plots niet meer zeker. De crisis roert, knaagt aan vertrouwen en gevoelens van veiligheid. We zoeken houvast en controle. De zelfstandigen onder ons zijn druk in de weer op Face-book, Linkedin en Twitter. We tweeten en retweeten, reageren op forums en creëren wervende nieuwsbrieven. Ik heb mij er meer dan eens op betrapt dat ik in de hele malle molen mee aan het draaien was. Dat ik eigenlijk heel onrustig was, en moe. Regelmatig sprak ik mijzelf toe: waar ben jij nu helemaal mee bezig? Waarom loop jij niet lekker buiten in de zon? Waarom loop jij ’s ochtends als eerste naar je computer en niet naar je meditatiekussentje? Word je hier eigenlijk wel zo blij van? Toeven in niet-weten, rusten in vertrouwen, ook als het om andere ‘crisis’ momenten in je leven gaat, het is gewoon niet zo eenvoudig. We denken pas rust te kunnen vinden als alles weer onder controle is. We willen een plan, een focus, weten en begrijpen. Want dan weten we wat we eraan kunnen dóen. Niet iets doen, is voor ons gewoontezelf eigenlijk geen optie. Lees meer: hoe-vind-ik-rust-in-de-beroering-en-chaos

________________________________________________________________________________________

jacq (3)

Jacqueline Etman, sedert 2 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, klik op: ons-aller-wereld-in-beroering

________________________________________________________________________________________________________

Neil Pasricha (1979) heeft een Keniaanse moeder en een Indiaase vader. Is geboren in Canada en heeft een inspirerende TEDx talk over de 3 A’s.

_________________________________________________________________________________________

306b57b

Vervolg cursus Schrijven vanuit je hart. Heb je al enige ervaring opgedaan met schrijven en wil je jezelf creatief verder ontwikkelen? Doe mee met het vervolg van de cursus Schrijven vanuit je hart. Met een kleine groep ga je ontdekken wanneer jij schrijft vanuit je hart en hoe je jezelf verder vormt. We starten de eerste lessen met verschillende schrijfopdrachten om lekker in te komen. Vervolgens gaan we wat dieper op het schrijven in; hoe krijg ik een betere versie van mijn verhaal, welke schrijfstijlen zijn er, wat is de functie van (verschillende) personages? Wat gebeurt er als ik het herschrijf? Dit doen we met wat we in de les schrijven en aan de hand van het delen en bespreken van het huiswerk. Uiteindelijk ontdek je steeds meer over wat je eigenlijk neerkrabbelt en waarom je het schrijft. De cursus bestaat uit acht lessen van 19.45 – 21.45 uur. Data: 11, 18 en 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari. Investering: € 157, Locatie: De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout. Aanmelden: stuur een e-mail naar office@margreetkwaks.nl of bel 06 48758724. www.margreetkwaks.nl

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor quotes citaten over chaos

_______________________________________________________________________________________

 

Afbeeldingsresultaat voor altijd druk

_________________________________________________________________________________________

De soulvolle singer-songwriter Trixie Whitley, de 28-jarige Belgisch-Amerikaanse dochter van blues muzikant Chris Whitley, loopt al haar hele leven tussen de muzikanten en was er zelf ook vroeg bij. Het lied is een uitnodiging om in 2017 nog closer of nog dichter bij je geliefden te zijn!

_________________________________________________________________________________

cover_adempauzes_desktop

Niet vergeten de kist te bewaren. Een oude man had zijn leven lang gewerkt. Hij ging met pensioen en kocht een landgoed met een grote boerderij. Zijn zoon zou het bedrijf leiden en hijzelf zou de rest van zijn levensdagen slijten op de veranda van het landhuis. Zijn zoon werkte drie jaar en voelde toen een enorme woede in zich opkomen. Mijn vader doet helemaal niets, merkte hij op tegen zijn vrienden. Hij zit de godganselijke dag naar de tuin te kijken. Hij laat mij werken als een slaaf en ik kan hem onderhouden. Op een dag besloot hij aan deze onrechtvaardige situatie een einde te maken. Hij timmerde een grote houten kist, ging ermee naar de veranda en zei: Pa, doe me een plezier en ga er eens in liggen. De vader deed wat hem gezegd werd. De zoon schoof de kist op zijn vrachtwagen en reed naar een ravijn. Hij zette de auto bij de rand en toen hij op het punt stond de kist in de afgrond te duwen, hoorde hij zijn vader zeggen: Jongen, oké, je mag me in het ravijn gooien, maar bewaar de kist. Als ouder geef je het voorbeeld. Ongetwijfeld zal de kist je eigen kinderen nog eens van pas komen. Voor jou! Uit Adempauzes. Ze zijn nog volop verkrijgbaar!

_________________________________________________________________________________________

Poppy's

Activiteiten bij inloophuis Poppy’ s. Iedereen is al een beetje aan de agenda van Poppy ‘s gewend in de niuwsbrief. Deze keer een uitgebreide aankondiging, wan sinds 1 Januari heeft het inloophuis een echt huis ter beschikking en wel midden in het centrum van Oosterhout in de Mathildastraat. En nu worden er natuurlijk méér activiteiten aangeboden. Zo wordt er een workshop Yoga aangeboden op 17 Januari, met als werktitel: “Vertrouwen in je lichaam”!  Yogadocenten Cilie Wassing, Marlou Snelders en Piet van der Pluijm verzorgen de workshop en zij gaan wekelijks een yoga les verzorgen in het centrum op dinsdagmiddag om 14.00 uur, de lessen duren een uur. Begrippen als lichaam en geest meer in balans, het werken met ontspanning- meditatie- klank- grondings en ademoefeningen staan centraal. Zo ook het goed bewaken van de eigen grenzen. De kosten zijn 5 euro per les. Geef je op bij: www.inloophuisoosterhout.nl

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor mohamed el bachiri

Jihad van liefde. Mohamed El Bachiri, echtgenoot van Loubna die omkwam bij de aanslagen van 22 maart, bewijst dat er meer in een mens zit dan oneindig veel verdriet. Hij roept hij op tot een “Jihad van liefde”, als antwoord op verdeeldheid en terrorisme. De aanslagen van Brussel hebben het leven van honderden mensen verwoest. Ook het leven van Mohamed El Bachiri zal na 22 maart nooit meer hetzelfde zijn. Hij verloor zijn vrouw Loubna in het metrostation Maalbeek en moet sindsdien – samen met zijn drie kinderen – alleen verder. Toch koestert hij geen haatgevoelens. Op een TEDx-conferentie in Nederland ontroerde hij zijn luisteraars met zijn oproep tot een “Jihad van liefde”, kijk op het bijgevoegde filmpje. https://youtu.be/AtUGW7urelM

______________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor hoe vind ik rust in de beroering

Bij beroering en chaos is het de kunst om los te laten! Loslaten lijkt het toverwoord te zijn als je je op het pad van bewustzijn begeeft. Maar hoe doe je dat dan? Hoe laat je los als je gedachten maar met je aan de haal blijven gaan. Als dat wat je is aangedaan zo verdomde zeer doet. Als de boosheid maar niet weg lijkt te gaan. Als alles in je roept: ik wil niet loslaten, ik wil dat het anders is! Vaak zijn we bang dat loslaten gelijk staat aan opgeven. Opgeven van dat wat je zo graag waar wil laten zijn: je diepe verlangen naar contact en verbinding. Loslaten betekent niet dat je behoeften verloochent, of dat je uit contact gaat en alleen achter blijft. Loslaten gaat over stoppen met wensen dat de realiteit anders is dan hoe die zich aan je voordoet. Loslaten gaat over het volledig erkennen van de waarheid van het nu. Niets meer en niets minder. Lees meer:  bij-beroering-en-chaos-is-het-de-kunst-om-los-te-laten-automatisch-opgeslagen

_________________________________________________________________________________________

Waarom yoga? Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Iedereen, jong en oud, kan yoga beoefenen. Of je het nu dagelijks doet of één maal per week, yoga verrijkt je leven! Je zal gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft voor lichaam en geest. Er zijn vele redenen om yoga te beoefenen. Lees meer:  waarom-yoga

_________________________________________________________________________________________logo innerlijke vrede

Activiteiten komend halfjaar:

cloud                                                                                                                                           

Workshop op “Adem komen”op Zaterdag 11 Februari. Adem en angst zijn op een natuurlijke manier aan elkaar gekoppeld. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Meer informatie lees: Adem dag

ayurveda-spices1

Workshop “Kennismaking Ayurvedische keuken” op zaterdag 25 Maart. Aanvang om 14.00 uur en einde om ± 19.30 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt 

Schermafbeelding-2015-01-22-om-16.37.12

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 12 en zaterdag 13 Mei. Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop.

Alle workshops vinden plaats in de eigen praktijk: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

________________________________________________________________________________________

img_0732

Mediteren is volledig breken met onze ‘normale’ manier van doen, want het is een staat die vrij is van alle kommer en zorgen, waarin geen wedijver is, geen verlangen iets te bezitten of te grijpen, geen intense wanhopige worsteling en geen honger naar prestatie. Het is een ambitie loos zijn, waarin aanvaarding nog afwijzing, hoop nog vrees zijn; een staat waarin we langzamerhand al die emoties en concepten die ons gevangen houden, loslaten in de ruimte van natuurlijke eenvoud. Sogyal Rinponche. Wil je een meditatie les een keer ervaren? Meditatie folder

________________________________________________________________________________________

Secret Garden is een Iers-Noorse groep. De groep bestaat uit de Ierse violiste Fionnuala Sherry en de Noorse pianist/componist Rolf Løvland. De groep heeft al meer dan 3 miljoen albums verkocht. In 1995 wonnen ze het Eurovisiesongfestival in Dublin met Nocturne. Hun eerste album was zo’n succes dat het een miljoen keer over de toonbank ging, het behaalde platina in heel veel landen. Hun bekendste lied is You raise me up, vertolkt door Brian Kennedy maar door vele artiesten gecoverd waaronder Westlife. Je kunt de muziek beluisteren op Spotify.

________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor zizioulas

Weekend workshop van Zizioulas in de onze lieve vrouweabdij in Oosterhout. Wie is Zizioulas? Dat is een hedendaags Grieks-orthodox Theoloog, met een hoge gevoeligheid voor de belangrijke vragen van dit moment. Het is een beginnersweekend het gaat over de inleiding op het denken. De inhoud van de studiedagen komen uit zijn boek Communion and othersness, vertaald. Voor wie? Voor iedereen die van nadenken houdt en verlangt naar dieper inzicht in geloofsvragen. Data zijn 10 t/m 12 Februari. Kosten zijn 85 euro, aankomst vrijdagmorgen en vertrek zondagmiddag. Meld je aan bij Zr. Hildegard Koetsveld. 0162 455079 of gastenhuis@olvabdijoosterhout.nl

_______________________________________________________________________________________

img_0720

Uit chaos ontstaat vaak leven, uit orde gewoonte.

_________________________________________________________________________________________

 13935135_1158867797507626_5633494761910508912_n

Beste bezoekers van en deelnemers aan het Thomasprogramma! Met veel spijt en met een gevoel dat ‘iets kostbaars verloren gaat’ moeten wij u mededelen dat het Thomasprogramma van de Catharinaparochie in Oosterhout zal stoppen. Meer dan tien jaar verzorgde de programmagroep in Thomas’ naam een breed programma waarin geloof, kunst en betrokkenheid op onze samenleving centraal stonden. ‘Thomas’, zo schreven we, ‘ontdekt, maakt ruimte om stil te worden, stil te staan, even te vertragen in de drukte van alle dag en je af te vragen: hoe zit het in je leven? En Thomas, de heilige die niet zomaar over de grenzen van zijn eigen beleving en waarheid wilde stappen, bleek daarbij een eindeloze bron van inspiratie. Boeiende lezingen, anders leren kijken naar dementie; spirituele films; alle lievelingsdieren van Oosterhout op de foto; Stilteweekenden; verkenningen in de mystiek; samen een boek lezen; zeker honderd exposities; Brandon Bays over de reis van haar ziel; verhaal en dans; Tibetaanse monniken; Bijbelstudie; Christelijke meditatie; ‘de Lijkwade van Turijn’ en een maandelijkse Thomasviering …..al dat en nog veel meer heeft de afgelopen jaren op het programma gestaan. Meer dan tien jaar lang nam en kreeg Thomas ‘ de ruimte’, maar het pastorale team is klein geworden. De Mariakerk, vanaf het begin de thuisbasis van Thomas, is gesloten en verkocht. Dit najaar heeft Hennie van Hattum, de professionele kracht die het Thomasprogramma vanuit de Catharinaparochie ondersteunde, haar ontslag gekregen. Op 8 januari nemen we afscheid van haar. Hoe zeer het ons ook spijt, gezien de omstandigheden kan het niet anders dan dat het Thomasprogramma gaat stoppen. Van harte danken wij u voor al die mooie en (eigen)zinnige momenten die we samen hebben mogen beleven de afgelopen jaren. Dat het u goed moge gaan op uw reis door uw leven! En natuurlijk bent u van harte welkom op het afscheid van Hennie van Hattum zondag 8 januari. Om 10.00 is de afscheidsviering in de Basiliek, daarna is gelegenheid om elkaar even te zien en spreken in de pastorie op de Markt. Met vriendelijke groet en alle beste wensen voor het nieuwe jaar. De Thomas programmagroep.

________________________________________________________________________________________

img_0646

________________________________________________________________________________________

Spanning is wie je denkt dat je zou moeten zijn. Ontspanning is wie je bent. Oud Chinees spreekwoord.

________________________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor tranende ogen

Geen leven zonder water, geen leven zonder tranen! En er zijn heel wat verschillende! Tranen van verdriet, tranen van woede, tranen van machteloosheid. Tranen van ontroering, van geraakt zijn, van geluk, van opluchting. Van herkenning van iets wezenlijks: in de ander, in de natuur, in jezelf. En van die zandkorrel in je oog, de wind of een graspol. Is het een al te lang volgelopen emmer die eindelijk overstroomt? Het oplossen van een brok herinnering? Het smelten van een ijsklomp in je hart? Een volgezogen spons die nodig uitgeknepen moest worden? Het bevloeien van een dor stukje in jezelf dat tot ontginning wil komen? Laat je zakdoek gedrenkt zijn in dit soort vragen, dat doet leven!

_____________________________________________________________________________________

Volmaaktheid van karakter houdt in dat je zonder beroering, verstarring of huichelarij, iedere dag doorbrengt alsof het de laatste was. Marcus Aurelius.

_______________________________________________________________________________________

Dewa Che is het debuutalbum van Dechen Shak-Dagsay (Geboren in Nepal in1959). Ze leeft sinds haar kindertijd in Zwitserland, tezamen met meer dan 2000 andere Tibetanen. Al op vroege leeftijd raakte Dechen gefascineerd door de traditionele Tibetaanse zang en dans. Het succes van haar cd “Dewa Che” geeft haar de bevestiging dat we allen maar één taal spreken;de taal van ons hart. Ze hoopt dat ze een zo ver mogelijk bereik mag hebben met haar zang, om mensen over de gehele wereld te overtuigen dat we gezamenlijk het verschil kunnen bewerkstelligen om de wereld tot betere plaats te kunnen maken, om te leven. Ze heeft voor de Dalai Lama gezongen en ze zingt mee op de c.d. van Tina Turner (beyond). 

_________________________________________________________________________________________

 img_0593

Chaos is het woord dat we bedacht hebben voor een orde die we niet begrijpen. Henry Miller.

_______________________________________________________________________________________

open_hand_ftr_b_stretch_width800_height400_crop-x50y50

Onrust is zo’n vaag gevoel wat je niet echt kunt omschrijven. Het is niet onder een microscoop te zien, terug te vinden in het bloed en je gaat er niet aan dood. Toch is onrust geen prettig gevoel en veel mensen willen er vanaf. Stress, angst, verwarring, vermijdingsdrang, strijd en gejaagdheid zijn synoniemen voor onrust. De sleutel tot bevrijding ligt, gek genoeg, in acceptatie én het voelen van onrust. Innerlijke rust komt opeens tevoorschijn als je bereid bent de onrust onder ogen te komen. Het is steeds weer de bereidheid om door de onrust heen te zakken. Het volledig voelen van onrust kan de eerste paar tellen ongemakkelijk zijn, maar dan, vanuit het niets, is er plotseling stilte en ruimte. Daal met je aandacht af van hoofd, via het hart, naar de onderbuik. Richt je aandacht op je onderbuik gevoel. Daar bevindt zich een deur naar een stille en oneindige ruimte. Wanneer je onrust ervaart betekent dit dat de deur nog dicht zit. De gesloten deur is als een gebalde vuist in je maag. De gebalde vuist is de onrust. Op het moment dat je de gebalde vuist observeert en zonder oordeel voelt, gaat het langzaam open. De onrust kan eerst erger worden, omdat de ontstane ruimte voor je gevoel te groot wordt. Blijf bij de onrust aanwezig, zonder het weg te willen hebben of veranderen. Zie wat er gebeurt. De ruimte die lijkt te ontstaan in je buik kan zó groot worden dat het lichaam, denken en voelen omvat. Opeens ben jezelf die stille en oneindige ruimte. Een ruimte die zich bewust van alles is. De steeds groter wordende ruimte kan zelfs het universum omvatten. Denk hier niet over na, maar laat het gebeuren. Je verliest jezelf, de grenzen van de ‘ik’ verdwijnen en je gaat op in het onnoembare. Een fundament van rust en stilte blijft over. Nu weet je vanuit directe ervaring dat onrust een deur is naar wat je werkelijk bent. Wil je hier graag ondersteuning in schroom niet om een afspraak te maken. 06-25276590.

_________________________________________________________________________________________

img_0722

_________________________________________________________________________________________

img_0724

Klik voor de drie oefeningen op de link: drie-oefeningen-om-de-geest-tot-rust-te-laten-komen

_________________________________________________________________________________________

Wanneer we kwetsbaarheid ervaren als kracht en niet als zwakte, dan zijn we voorbij de schaamte! Brené Brown.

________________________________________________________________________________________

Aleppo

als kinderen niet meer kunnen huilen

als hun gevoelens zijn versteend

omdat ze nergens meer kunnen schuilen

zelfs God zich zal schamen omdat hij geen hulp verleend

maar misschien ook niet kan,wat doe je dan, als God

stil alleen te blijven buiten schot, met veel verdriet

blijf je toch met elkaar verbonden,ook als je hem niet ziet

wp731cb9ad  Wekelijks presenteert Leen van der Burg het programma muzikale groeten, een gevarieerd muziek-programma op Donderdagmorgen tussen 10:00 – 12:00. Daarin leest hij ook zijn eigen geschreven gedichten voor. Meer dan de moeite waard. Kijk op www.rozoradio.nl

_______________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor vliegers

Gooi je dromen in de ruimte als een vlieger. Je weet niet wat het zal terugbrengen, een nieuw leven, een nieuwe vriend, een nieuwe liefde…

______________________________________________________________________________________

Een lied waar je blij van wordt en de tekst wens ik iedereen toe in 2017! Isabelle Geffroy zangeres en ze noemt zich Zaz. Ze is geboren te Tours op 1 mei 1980 in een heel normaal gezin. Al van kinds af aan was ze geïnteresseerd in muziek, op haar vijf jaar al ging ze naar het conservatorium. In 2000 ontving ze een prestigieuze beurs, één jaar later ging haar zangcarrière pas echt van start toen ze zangeres werd bij enkele muziekgroepen, maar vaak duurde het niet lang of ze stopte en ging met een andere groep verder. Die rollercoaster van gebeurtenissen zet zich verder in de rest van haar leven: zij heeft aan de meest uiteenlopende projecten gewerkt, enkel de muziek was de rode draad. Verder is ze ook nog straatzangeres geweest, heeft ze getourd door Rusland, Egypte en Marokko met liedjes van o.a. Edith Piaf en Jacques Brel … tot 2010: het jaar van de release van haar debuutalbum ‘Zaz’.

Tekst Je Veux                                                                                                                                                                                                                   Geef me een kamer in Hotel Ritz, dat wil ik niet. Sieraden van Chanel, dat wil ik niet. Geef me een limousine, wat moet ik ermee? Geef mij personeel, wat moet ik ermee? Een landhuis in Neufchatel, dat is niet voor mij. Geef mij de Eiffeltoren, wat moet ik ermee? Ik wil liefde, vreugde, goed humeur. Het is niet jouw geld dat mij blijdschap geeft. Ik, ik wil sterven met de hand op het hart. Laten we samen gaan, mijn vrijheid ontdekken vergeet dus al jouw clichés. Welkom in mijn realiteit. Ik ben zat van jouw goede manieren, het is te veel voor mij. Ik, ik eet met de handen en ik ben zoals ik ben. Ik praat hard en ik ben direct, sorry. Stop de huichelarij, ik breek daar mee. Kijk mij, van al jouw manieren, wil ik er geen van zijn, ik ben zoals dat. Ik wil liefde, vreugde, goed humeur. Het is niet jouw geld dat mij blijdschap geeft. Ik, ik wil sterven met de hand op het hart. Laten we samen gaan, mijn vrijheid ontdekken. Vergeet dus al jouw clichés. Welkom in mijn realiteit.

_______________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor quotes citaten over chaos

 

5 Reacties

 • Monique van de Laar,
  Geplaatst 1 januari 2017 15:10

  Lieve Piet, allereerst een gezegend nieuw jaar vol verwondering vaor nieuwe uitdagingen en inspiratie om jouw mooie werk voort te kunnen zetten! Werk waar jouw hart van zingt en waar je vele mensen blij mee maakt. Zo ook nu jouw filmpje over yoga….heerlijk en ik wacht nog steeds op een CD met jouw stem met medtaties 🙂
  Dank voor deze mooie nieuwsbrief, wat een heerlijk kleinkind en lieve mensen, de film Down to earth zal je zeer wss raken, op een positieve manier, in je hart. Een aanrader! Een fijn nieuw begin voor iedereen en Piet, ik hoop dat Arna weer spoedig helemaal op de been is! Veel liefs Mo

 • Paulien Ongering,
  Geplaatst 3 januari 2017 18:45

  Ze is goed hè, die Zal!

 • yvonne,
  Geplaatst 5 januari 2017 17:05

  Beste Poet,
  Alle goede wensen voor 2017!
  Nu de kerst(drukte) weer voorbij is heb ik vanmiddag een mooie stilte in huis, waarin ik je nieuwsbrief heb gezien en beluisterd.
  Dank voor deze fijne uurtjes , al is het dan via de p.c.op afstand. (Alkmaar)
  Lieve groet,
  Yvonne

 • yvonne,
  Geplaatst 5 januari 2017 17:07

  Lieve Piet, helaas een typefoutje in je naam. Bij deze de correctie!

 • Annelies,
  Geplaatst 8 januari 2017 16:43

  Lieve Piet
  Allereerst de beste wensen voor 2017.
  Wat heb ik genoten van de Wereldvrede meditatie 2016 echt wat was het geweldig.
  Fijn dat je zoiets kan doen met heel je gezin zelfs je vrouw Arna was er.
  En de nieuws brief ook weer heel inspirerend vooral ZAZ word je echt blij van.
  Een vriendelijke groet van Annelies

Plaats reactie