Nieuwsbrief Juli 2016

IMG_2105

Waar haal jij inspiratie uit? Ik haal mijn inspiratie uit bewegen, het verzorgen van yoga en meditatielessen, hardlopen, schrijven, studeren, koken, klussen, mediteren, wandelen, een boek lezen, fotograferen, studio sport kijken. Ik luister graag naar NPO1, ga graag naar het theater en naar de betere film. Als het woord graag erbij komt, dan is het goed. Ik ga ook graag uit eten, een terrasje pakken en een lekker Belgisch biertje drinken, eindje fietsen, op vakantie. De nieuwsbrief schrijven is een uit de hand gelopen hobby, waar ik maandelijks met veel plezier en inspiratie mijn activiteiten, muziek, quote’ s, thema’s en overdenkingen kan delen. Ook de complimenten en positieve reacties die ik maandelijks ontvang inspireren mij! Ik kijk ook graag naar documentaires die over inspirerende mensen gaan. Soms kan het gebeuren dat je teveel keuzes hebt en niet meer zo goed weet, waar je zin in hebt. Dan heb ik een aantal adviezen voor je. Ik wens je veel inspiratie bij het zoeken naar jouw eigen inspiratie. Lees de 10 adviezen: Tien adviezen voor inspiratie

_____________________________________________________________________________________________________

De grootste fout die je kunt maken is om er geen te maken!

_____________________________________________________________________________________________________

Je levenspatroon. Een vogel pikt zich uit een ei. Een knop komt tot bloei in een waterlelie. Een ster krijgt vorm door de verdichting van gaswolken in de ruimte. Er lijken dingen te zijn die moeten gebeuren: waardoor iets wordt wat het bedoeld is te zijn. Of het nu gaat om een vlin­der die uit zijn cocon vliegt, een rijpe vrucht die uit de boom valt of om een eikel die eik wordt, dit gebeuren ver­toont duidelijke eigenschappen van harmonie en een onderlig­gende intelligentie. Zijn mensen ook geneigd om zich volgens derge­lijke innerlijke plannen te ontplooien, of is ons leven een en al toeval? Het lijkt redelijk en nuttig om ervan uit te gaan dat we hierin niet anders zijn dan de rest van de schep­ping. Volgens de Oosterse leer van “Dharma” is iedereen geroepen om een bepaald levenspatroon te bereiken. En terwijl alle patro­nen evenveel waardigheid bezitten, moet ieder van ons de mogelijkheid gebruiken die uitsluitend de zijne is en niet die van de ander. Een ieder dient het patroon te ontdekken van zijn leven en trachten dit unieke levenspatroon te verwezen­lij­ken.

_____________________________________________________________________________________________________

Jack1  

Mensen die inspireren en hun hart volgen! Er zijn drie mensen die ik graag even wil benoemen. Jack Bastiaansen 53 jaar die in Breda heeft gewoond en sinds anderhalf jaar in het noorden van Portugal woont. Via de mail krijg ik de mooiste foto’s van een prachtig gebied. Hij is iemand die zijn hart volgt en zijn eigen versie maakt van: Ik vertrek. Lees wat Jack allemaal onderneemt: Ik ben Jack Bastiaansen     

Afbeeldingsresultaat voor jolanda groeneveld oosterhout                                                                                                                                                                                                                            En graag wil ik iets delen wat ik van collega yogadocente Jolanda Groeneveld heb ontvangen. Zij oefent Nederlands met een stel vluchtelingen uit Syrië en dat doet ze via de stichting www.oosterhoutvoorelkaar.nl een inspirerend initiatief lees er meer over:  vrijwillerswerk Jolanda  

Mark Bruns woont in Oosterhout en is actief onder de noemer aandachtscoach. Iedere maand krijg ik van Mark een e-mail en daarin geeft hij advies. Deze maand ging het over het thema: hoe houd ik balans. Daar hoort dan een afbeelding bij, suggesties, adviezen, liefdevolle goede raad. En dit alles is geheel gratis. Wil je meer weten over deze inspirerende actie kijk op: http://www.aandachtscoach.nl/      

sound touch flyer (002)

__________________________________________________________________________________________________

Relaties en Ruzie! In Nederland loopt bijna 40% van de huwelijken uit op een echtscheiding. En dat percentage stijgt nog steeds. Heb jij er weleens bij stilgestaan hoe dat komt? Er is namelijk een vaardigheid die de moderne partner (dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen) onvoldoende onder de knie heeft om zijn of haar huwelijk in stand te houden – laat staan om het boeiend te houden – en dat is…Ruziemaken! Misschien dacht je dat ontrouw de grootste boosdoener was voor dat oplopende echtscheidingspercentage, maar niets is minder waar. Bij 36% van de echtscheidingen is ontrouw inderdaad de oorzaak, maar vaker ligt het aan botsende karakters (52%). De meeste mensen die gaan scheiden, doen dat echter omdat ze niet met elkaar kunnen praten (62%). En als je niet met elkaar kunt praten, dan kun je dus ook niet deugdelijk ruziemaken! Nu vind ik het niet zo gek dat je dit misschien niet kunt. Want deugdelijk ruziemaken is een vaardigheid die je moet leren. Ruziemaken moet je leren omdat je dit net zoals iedere andere vaardigheid (schrijven, tennissen, pianospelen, et cetera) niet van de ene dag op de andere dag zomaar kunt. En deugdelijk ruziemaken moet je leren als je je relatie in stand wilt houden. Lees meer: Relaties en Ruzie

____________________________________________________________________________________________________

Incantation (Stabat Mater, Karl Jenkins), Geliah Dansànima (dance) & Cumie (voice). Karl Jenkins (1944) is een Welsh componist.  Hij bespeelt onder andere saxofoon, hobo en piano. Hij componeert zowel, jazz als gewijde muziek, zoals hier met het klassieke stuk Stabat Mater. Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa (Nederlands: ‘De moeder stond bedroefd’). Geliah Dansanima is een bekende Spaanse danseres. En Cumie komt uit ook uit Spanje en heeft die specifieke stem. Ze is ook yogadocent in Mallorca.

_____________________________________________________________________________________________________

“Het is onmogelijk”, zei trots. “Het is riskant”, zei ervaring. “Het is zinloos”, zei het verstand. “Geef het een kans”, fluisterde het hart!

_____________________________________________________________________________________________________

Hou je kaarsje brandend. Eigenlijk hebben we allemaal hetzelfde doel in het leven, namelijk dat we gelukkig en gezond willen zijn. En elke keuze die we vervolgens maken, is met dit doel voor ogen; we hopen dat we ons er beter door voelen dan dat we deden. De mogelijkheden waar we uit kunnen kiezen, zijn eindeloos. De meesten van ons, inclusief ikzelf, hebben dan ook al een aardige CV opgebouwd met try outs van dingen die ze uitgeprobeerd hebben in de hoop dat dat hun vuur zal ontsteken. Want is dat niet het meest essentiële onderdeel van gelukkig zijn? Dat we de juiste voeding voor onze ziel vinden zodat ons innerlijk vuur ontbrandt? Zelf heb ik al een aardige reis afgelegd om de roep van mijn ziel te kunnen beantwoorden, want ik hoorde en voelde hem zo duidelijk. Voor mij blijkt het antwoord te liggen in persoonlijke groei en ontwikkeling, spiritualiteit het verzorgen van yoga- en meditatielessen. Dat voelt als thuiskomen bij mezelf en blijkt mijn passie en missie te zijn. Voor mij valt alles hiermee op z’n plek; ik ervaar innerlijk rust en kan enorm genieten van het proces van het leven omdat ik het ervaar vanuit mijn bron, mijn passie en vuur. Voor jullie is het misschien een vorm van religie, yoga, schilderen, muziek, of sporten. Het maakt niet uit wat het is, vele wegen leiden namelijk naar Rome. Het gaat erom dat je de vrijheid voelt om dit voor jezelf te onderzoeken en dat niet één waarheid DE waarheid is omdat we allen uniek zijn met eigen verlangens. Lees meer: Hou je kaarsje brandend

_____________________________________________________________________________________________________

Waar komen je over-overgrootouders vandaan? We kunnen het nu zien aan je D.N.A. Met grote hoeveelheden mensen en culturen lijkt het alsof onze aarde een enorm grote plek is. Jarenlang leven verschillende rassen in oorlog met elkaar door de meest uiteenlopende redenen. Na duizenden jaren in conflict met elkaar, zou je denken dat we ons lesje wel geleerd moeten hebben. Toch lijken er steeds weer nieuwe redenen boven te komen drijven om oorlog te voeren. Trots op je vaderland is natuurlijk alleen maar goed. Als je het hebt over het pure kwaad bestrijden, zoals de Tweede Wereldoorlog, is oorlog soms onvermijdelijk. Maar veel van de ideologische redenen achter onze oorlogen zijn zo klein, dat het voelt als pure verspilling van zoveel waardevolle mensenlevens. Waarom zou je vechten als je ook kan praten? Dus wat zou er gebeuren er als je een grote groep mensen van schijnbaar verschillende culturen bij elkaar zet in een kamer? Iedere persoon in de kamer voelde een diep gevoel van trots voor zijn/haar vaderland. Dan wordt gevraagd of ieder van deze personen een DNA test wil afstaan, om er op deze manier achter te komen waar de “echte” roots liggen. Het eindresultaat laat iedereen in shock achter. Want waar komt jou DNA nou daadwerkelijk vandaan? Misschien komen jou voorouders wel uit een totaal ander continent. Bijna iedereen die zijn/haar resultaten te horen kreeg, werd emotioneel van het eindresultaat. Deze video bewijst maar eens als geen ander dat afkomst geen enkele rol speelt. Een geweldig experiment als je het mij vraagt!

_____________________________________________________________________________________________________

Yoga in de stadstuin “De Schelp” in Augustus. Op 7 – 14 – 21 – en 28 Augustus zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yoga les in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo en bansuri. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook als het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen in de Stadstuin, maar ook de lessen in het Stiltecentrum zijn vrij te bezoeken, om te ervaren of yoga jou ontspanning en rust kan brengen. Je kunt met de yogalessen in het Stiltecentrum ieder moment van start gaan (even telefonisch overleggen over de tijd). pietvanderpluijm@hetnet.nl of 06-25276590.

_____________________________________________________________________________________________________

Soms moet je afstand nemen van wat je doet en iets anders gaan doen om inspiratie te krijgen. Tori Amos

____________________________________________________________________________________________________

IMG_2096

____________________________________________________________________________________________________

jacq (3)

Jacqueline Etman, sedert 1 jaar columniste van de nieuwsbrief, getrouwd met Ton, moeder van Maud, werkzaam als doktersassistente, volgde daarnaast onderwijs in de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk en studeerde op latere leeftijd af in de theologie als geestelijk verzorger/pastoraal werker. Schrijven, zingen en cabaret hebben een speciaal plekje bij haar. Haar column is gelijk aan het maandelijkse thema, genaamd: Hoezo inspiratie, klik op: column 18

____________________________________________________________________________________________________

Elise Mannah (32 jaar) zingt over liefde, hoop, geloof en over het leven van alledag. Eigenlijk is ze veel meer dan een (gospel) zangeres. Ze schrijft liedjes, ze vertelt verhalen, ze ontroert, relativeert, entertaint. Prachtige tekst en indrukwekkend mooi gezongen.

_____________________________________________________________________________________________________

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven!

_____________________________________________________________________________________________________IMG_2289 (2)

Meditatie Avonden. Maandagavond 4 juli 2016 wordt er een meditatie-avond gegeven in Terheijden. Tijdens deze meditatie-avonden kunt u o.a. licht-meditaties en chakra-meditaties ervaren. Voor uw rust en ontspanning en om uw herstellende vermogen te stimuleren. Meditatie is een middel tot zelfontwikkeling en om andere bewustzijnsniveaus te ervaren. De meditaties en visualisaties geven de weg aan naar de bron van onszelf. Bewust worden van wat er in ons leeft. De meditaties worden gegeven in de Gymzaal van basisschool De Windhoek, Abtslaan 15 in Terheijden. Aanmelden: Annie Fens 076-8871933 06-53776005 of via e-mail info@anniefens.nl Meer info : www.anniefens.nl De meditatieavonden worden 1x per maand gegeven.

_____________________________________________________________________________________________________

1.Wat zien we als wij in je ziel kijken? 2.Wat voor cijfer geef jij je eigen leven? En waarom? 3.Wat is voor jou een mooi mens? 4.Wat is jouw litteken van het leven? 5.Welke dromen heb je nog? Deel de vragen met je partner, vriend, ouder, collega, broer of zus.

_____________________________________________________________________________________________________

_DSC7591

Er zijn weer yogalessen in Augustus! Waarom? Omdat er vraag naar is en ieder jaar wordt de vraag groter. Op maandag en woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. En op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur. Je kunt kiezen om les te nemen en misschien komt juist Augustus wel of niet uit, dan begin je gewoon weer in September in je eigen groep. Het is wel een feest om in de zomer yogalessen te mogen verzorgen. Dus geef je op als je graag deelneemt. 0162 – 450832. 06 -25276590 pietvanderpluijm@hetnet.nl

__________________________________________________________________________________________________

Meditatie is iets worden wat je al bent, iets verwerven wat je al bezit, iets kwijtraken wat nooit bestaan heeft.

_____________________________________________________________________________________________________

Het gevecht tussen gevoel en verstand. Het hoofd en het hart waren in een ernstig gesprek gewikkeld. ‘Ik vind je wel leuk hoor’, zei het hoofd, maar je bent ook erg lastig. Als ik even niet oplet ben je alweer op iets afgegaan zonder uit te kijken. Ik vind je heel onvoorzichtig. Ik vind je soms een zeur, zei het hart. Steeds als ik iets wil, lever jij er commentaar op. Ik kan nooit eens mijn eigen gang gaan. Ik weet het goed gemaakt, zei het hoofd. Laten we eens een poosje uit elkaar gaan. Een soort proefscheiding. Dat is erg in momenteel. Dan kunnen we over een paar weken weer bij elkaar komen en kijken hoe het bevallen is. Het hart vond dat een goed idee en zo gingen ze ieder een andere kant op. Na een paar weken kwamen ze weer bij elkaar. Ze zagen er allebei beroerd uit. Wat ben ik vervelend als ik alleen ben, zuchtte het hoofd. Iedereen kreeg een hekel aan mij en het ergste is dat ik ze ook nog kon uitleggen waarom. Ik ben zo stom in mijn eentje, sprak het hart. Het is een wonder dat ik er nog ben. De mensen hebben me vreselijk misbruikt en ik kan ze nog geen ongelijk geven ook. En dus besloten het hoofd en het hart voortaan maar weer samen op te trekken. Soms vond het hart het hoofd een zeur. Vaak vond het hoofd hart een dwaas. Maar vanaf dat moment hielden ze van elkaar.

____________________________________________________________________________________________________

Er is een stem in het universum die ons aanspoort om ons te herinneren aan het doel van ons leven op deze geweldige aarde zijn. Dat is de stem van de inspiratie die in ieder van ons aanwezig is. Wayne Dyer.

____________________________________________________________________________________________________

Enya, geboren als Eithne Patricia Ní Bhraonáin is een Ierse zangeres. Enya stelt eigenlijk drie personen voor: Eithne zelf, Roma Ryan die de teksten schrijft en Nicky Ryan die de albums produceert.

_____________________________________________________________________________________________________

Geen keuze!
Er was een leerling die na vele jaren meditatie, rituelen en tempelbezoeken aan de meester vroeg: “ Meester, ik volg nu al jaren alle lessen die u geeft, doe alle oefeningen en houd me aan al uw gestelde leefregels. Er is misschien wel wat veranderd in mij, maar verlichting heb ik er niet door bereikt. Zijn al die zaken die u ons voorschrijft wel nodig voor het bereiken van verlichting?” De meester antwoordde: “ De meesten onder ons vinden er houvast aan en dat is goed, maar als je het zo stelt, echt nodig voor verlichting, nee dat zijn ze niet.” “Maar wat is het dan meester, zeg het mij alstublieft,” vroeg de leerling. “Eén dag niet oordelen zou voldoende moeten zijn om volledig in eenheid te worden opgenomen,” antwoordde de meester. Eén dag maar! Dat lijkt niet zo moeilijk. Eén dag geen enkel verschil maken tussen dat wat er is en dat wat ik wil. Niet in woorden, niet in gedachten en niet in emotie. Probeer het maar eens. Er is een beroemd maar vergeten gedicht uit het oude China. Het wordt toegeschreven aan Sengtsan, en het heet: Hsin hsin ming. Wat zoveel betekent als: “Tegenwoordigheid van geest” De eerste coupletten gaan zo: Geen keuze

_____________________________________________________________________________________________________

Op het moment dat je in vrede bent is er geen gepieker, geen angst, geen toekomst, geen vasthouden, geen oordelen, geen verzet, geen willen, geen zoeken, geen….IK.

_____________________________________________________________________________________________________

Workshop op “Adem komen”op Zaterdag 1 Oktober 2016. We happen er als eerste naar bij geboorte en blazen het als laatste uit bij de dood. En tussen die twee momenten in ademen we in en uit, in en uit een leven lang. Adem is leven, maar de adem is nog veel meer; het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven, als we de kunst van het goed ademen tenminste beheersen. Om allerlei redenen houd je je adem in of ga je oppervlakkiger ademen. Hierdoor voel je minder maar mis je ook veel! Ontspannen en intens ademen brengt je vanzelf in contact met gevoelens en ervaringen die voor jou belangrijk zijn. Je voelt weer hoe het leven tintelend door je lichaam stroomt. Door voller en dieper te ademen krijg je meer energie en word je levendiger, opener, warmer en zachter. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Locatie: Ridderstraat 71, Oosterhout. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl of 0162-450832. Meer informatie lees: Adem dag

__________________________________________________________________________________________________

IMG_2101

____________________________________________________________________________________________________

Circulair denken geeft je rust. Denk jij veel? Denk jij vaak in oplossingen? Of is denken voor jou energie vretend? In de geweldloze communicatie wordt uitgegaan van twee manieren van denken, namelijk lineair en circulair denken. En dat deel ik graag met jou om je te inspireren om meer geluk te ervaren. Wat is lineair denken? Deze manier van denken gaat over oorzaak-gevolg. Wat is de oorzaak van het probleem? Het denken is probleemgericht en kijkt naar het verleden. Het is oordelend, hiërarchisch en afstandelijk. In de westerse cultuur zijn we van nature geneigd lineair te denken; wie deed wie wat aan? Wat is circulair denken? Wanneer er zich een probleem voordoet dan heeft dat vaak te maken met het hele systeem waar het probleem deel van uitmaakt. Er zijn meerdere waarheden en er wordt onderzoek gedaan naar het systeem en de verschillende oorzaken en gevolgen, processen en relaties. Alles heeft met elkaar te maken. Het effect van het een heeft weer effect op het ander. Het is geen eenrichtingsverkeer, maar een proces. Het is een mensgerichte en niet-oordelende manier van denken. Als je circulair denkt ga je op zoek naar de wijze om het probleem te verbeteren of te voorkomen. Lees meer: Circulair denken geeft je rust

_____________________________________________________________________________________________________

Gedachten zijn net als wolken.

_____________________________________________________________________________________________________

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 14 en zaterdag 15 Oktober 2016! Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop.

____________________________________________________________________________________________________

“Bijna alles wat groots is, is gedaan door jongeren” (Benjamin Disraeli) is de lijfspreuk van Esther Peeters. Zij zet zich als voorzitter van de Nationale Jeugdraad dagelijks in om de stem van jongeren te laten horen bijvoorbeeld op het gebied van jeugdwerkloosheid, onderwijs en duurzaamheid. Zoals Esther zelf zegt: ‘jongeren hebben de energie om de wereld te veranderen. Wij denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.’ Esther werd op de basisschool gepest. Het had een behoorlijke invloed op haar en het had kunnen zijn dat ze een stil en verlegen meisje was geworden. Mede door de steun van familie en vrienden in haar buurt is ze blijven geloven in de talenten die ze van jongs af aan in haar draagt. Als je de talenten die je in je hebt weet te ontwikkelen kun je het verschil maken.

____________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________

Mohammed Ali is op 3 Juni op 74 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte Parkinson. Hij was meer dan een goede bokser, meer dan de beste sportman van de vorige eeuw. Hij was een voorvechter voor gelijkheid, in ras en religie. Hij stond bekend om zijn bijzondere communicatie. De 10 meeste memorabele uitspraken van Cassius Clay op een rijtje: Lees: De tien memorabele uitspraken van Muhammad Ali

_____________________________________________________________________________________________________

Emma Bale (1999) zangeres uit Belgie, haar echte naam: Emma Balemans. Ze zingt hier samen met de bekende Belgische zanger en songwriter Milow (1981).

___________________________________________________________________________________________________

Ieder mens heeft vier geschenken ontvangen: bewustzijn, zelfbewustzijn, onafhankelijke wil en creatieve verbeelding. Deze geven ons de ultieme menselijke vrijheid: het vermogen om te kiezen, om te reageren, om te veranderen. Steven Covey.

___________________________________________________________________________________________________

Ik heb gewoon geen inspiratie! (artikel van Jelle Hermus) Inspiratie laat zich moeilijk afdwingen. Goede ideeën liggen niet altijd voor het oprapen. Ten minste, zo lijkt het. Is het je weleens opgevallen dat je vaak de beste ideeën krijgt wanneer je onder de douche staat, terwijl je hardloopt of wanneer je heerlijk op een tropisch strand ligt? Inspiratie en creativiteit zijn volkomen natuurlijk. Goede ideeën zijn niet schaars. Het enige wat wij schaars hebben gemaakt zijn de omstandigheden waarin goede ideeën naar boven komen drijven. We belemmeren onze creativiteit. Precies, wij belemmeren onze eigen creativiteit. Hoe? Gewoon, door ons druk te maken over de dagelijkse beslommeringen. Door gespannen te zijn, door ons denken te beperken, door slecht te slapen, weinig tijd voor onszelf te nemen en ga zo maar door. Inspiratie is zo gevonden, mits je weet hoe je het kunt oproepen. Hieronder hebben we enkele tips om je creativiteit een boost te geven en je inspiratie terug te vinden. Lees meer: Ik heb gewoon geen inspiratie

_____________________________________________________________________________________________________

Vijf vragen om jezelf beter te leren kennen? Adam Leipzig is een creatieve persoonlijkheid met een grote staat van dienst voor verschillende grote bedrijven. Hij is schrijver en publicist voor belangrijke tijdschriften. Hij werkt met vijf belangrijke vragen. Wie ben jij?  (Niet te zwaar opvatten deze vraag, gewoon je voornaam noemen.) 2. Wat doe jij?  (Met andere woorden: waarmee help je anderen?) 3. Voor wie doe je dat?  (Wie zijn degenen die je helpt?) 4. Wat hebben zij nodig?  (Dus… wat kun jij voor hen betekenen?) 5. Hoe zijn ze door jouw hulp veranderd? Als je goed oplet, dan zie je dat slechts 2 van de 5 vragen over jou gaan (vraag 1 en 2).  De andere vragen (3, 4 en 5) gaan over de mensen die je helpt. Dat is nou het hele eiereneten. Als je goed voor anderen zorgt”,dan leert het leven jou dat er voor jou ook goed wordt gezorgd”. Dat is inderdaad wat ik ook ondervonden heb.  De mensen voor wie ik altijd heb klaargestaan aarzelen geen seconde wanneer ik ze om een gunst vraag.  En wanneer de mensen die altijd voor mij klaarstaan mij om een gunst vragen, zeg ik ook steevast: “Geen probleem”.

___________________________________________________________________________________________________

Laat je inspiratie en verbeelding niet uitdoven; wordt geen slaaf van je model. Vincent van Gogh

____________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________

Marco zingt “inspiratie” uit de musical Joe, destijds gezongen door Mathilde Santing.

__________________________________________________________________________________________________

Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.

____________________________________________________________________________________________________________________

spices-541974_1280-150x150

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken. Datum zaterdag 12 November, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 19.30 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_____________________________________________________________________________________________________

Jon Jadai, is de initiatiefnemer van een organisatie genaamd: www.punpunthailand.org. Hij verteld in 15 minuten zijn levensverhaal. Prachtig, inspirerend, constructief en duidelijk.

___________________________________________________________________________________________________

IMG_2103

_____________________________________________________________________________________________________

Er bestaan verschillende manieren om inspiratie te ontvangen; de beste is stil zijn. Hazrat Inayat Khan.

_____________________________________________________________________________________________________

Mijn moeder zei altijd: Alles waar te voor staat is slecht, behalve tevreden. En wij vulden die lijst spontaan aan met woorden als: tegoedbon, Tenerife, tequila. Wat ik ook vaak hoorde als moeder geen raad meer kon geven: Het zal wel overgaan voordat je een meisje bent! Of heb je geen zin: dan maak je maar zin! Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken. Dat gebeurde vaak als is ik een boodschap vergeten was bij de plaatselijke kruidenier. Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast! Ofwel: zanik niet over wat je niet kunt of wilt. Als ik s ‘avonds uit was geweest kwam moeder me wekken met de woorden: ‘s avonds een vent, ‘s ochtends een vent. Een mens lijdt dikwijls ’t meest door ’t lijden dat hij vreest, doch dat nooit op komt dagen. Zo heeft hij meer te dragen dan God te dragen geeft. En een zucht geeft lucht aan een hart vol smart, kwam hij wat nader en zij wat dichter, werd de zucht wat lichter.

____________________________________________________________________________________________________

IMG_2098

 

2 Reacties

 • Annelies,
  Geplaatst 15 juli 2016 21:19

  Hoi Piet

  Wat een over geweldige nieuwsbrief wat krijg ik hier inspiratie van .
  Het filmpje van D.N.A indrukwekkend geweldig.
  Een vriendelijke groet van Annelies

 • Ton,
  Geplaatst 26 augustus 2016 13:56

  Blij dat ik elke maand een nieuwsbrief ontvang.
  heb er de hele maand plezier van. dit nog eens bleuisteren, nog eens lezen.
  Knap hoor zoals jij alles bij elkaar sprokkelt!
  hartelijk dank en ga zo door!!

Plaats reactie