Nieuwsbrief Februari 2016

Tijd.

Het is zo gewoon om te spreken over regelmaat, alsof het iets is dat we overal om ons heen waarnemen; de regelmaat van dagen, uren, seizoenen. Ze wisselen elkaar keurig af. Na de maandag de dinsdag, na de winter de lente, etc. In zekere zin klopt dit natuurlijk ook. Er is geen speld tussen te krijgen, maar toch voelt het zo anders. De tijd wordt keurig afgemeten door de klok. De seizoenen, de maanden, weken en dagen gedragen zich naar de kalender, maar daarmee houdt het dan ook wel op. De natuur bijvoorbeeld trekt zich niets van de kalender aan. De tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt, maar de tijd kruipt akelig langzaam voorbij als je op de ambulance moet wachten bij een ongeluk. Dat ligt niet aan de tijd, maar aan onszelf: hoe wij over tijd denken. In het boek van Paul van Tongeren over het overschrijden van de tijd las ik: “Wij zijn de tijd.” Een week telt 7 x 24 = 168 uur. Waar besteden wij die dan aan? Volgens het boek van Paul aan verplichtingen, persoonlijke verzorging en vrije tijd. Iedereen heeft iedere week 168 uur te besteden. In die tijd doen mensen van alles. We hebben vrije tijd, we slapen en werken, we volgen een opleiding en/of zijn in de weer met het huishouden en kinderverzorging. Al die activiteiten kunnen we indelen in drie niveaus: 1e verplichtingen (betaald werk, opleiding en zorgtaken), 2e persoonlijke verzorging (zoals slapen en eten) en 3e vrije tijd (alle activiteiten anders dan verplichtingen en vrije tijd). Waar besteed jij de meeste tijd aan? Van deze drie typen activiteiten neemt persoonlijke verzorging met ruim 76 uur veruit de grootste hap uit de wekelijkse 168 uur. Dat is bijna tien uur per dag. Verplichtingen en vrije tijd zijn elkaar met circa 44½ uur per week van gelijke grootte. Gemiddeld is dat elke dag ruim zes uur verplichtingen en ruim zes uur vrije tijd. Nederlanders kregen het de afgelopen decennia drukker. De verplichtingen (betaald werk, opleiding, zorgtaken) vergden in 2015 per week drieënhalf uur meer dan in 1975. Omgekeerd daalde de hoeveelheid vrije tijd met ruim drie uur. De tijd voor persoonlijke verzorging varieerde wat over de jaren, maar was in 2015 gelijk aan die in 1975. Het is niet gemakkelijk om de tijd te zijn!, om in het “NU” te zijn! Je hebt er een cursus voor nodig om uit te zoeken wat voor vormen tijd er voor jou allemaal zijn. Herken je: Als ik de tijd krijg tijd? Als ik geld krijg tijd? Dit is in feite uitgestelde tijd! Een meer relevante vraag is: Hoeveel stiltetijd neem je? Hoeveel relatietijd? Exclusieve aandachttijd? Speeltijd? Geniettijd? Beweegtijd? Ontspantijd? Verwerktijd? Persoonlijke groeitijd? Werken aan innerlijke vredetijd?

Tijd is wat ik wens, tijd voor jezelf, tijd voor anderen. Tijd die in eerste instantie doelloos en onbestemd lijkt. Niet alles hoeft geordend te zijn, plannen hoeven niet meteen worden uitgevoerd, ze hebben tijd nodig om te worden uitgebroed. Tijd voor bezieling, tijd om een brug te slaan naar je eigen ziel. Tijd om een brug te bouwen naar je eigen innerlijke vrede. Tijd om via die brug in de ontmoeting te komen met jezelf en anderen.

_________________________________________________________________________________________

Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede CD voor ‘s-Gravendeelse zangeres Martine Slangen'

Daar is de nieuwe CD dan…. Na een jaar van mixen, inzingen, veranderen, et cetera is hier nu de nieuwe CD van Martine Slangen. Buiten het gegeven dat Martine heel trots mag zijn, ben ik dat ook. Er staan vijf liedjes op die hier achter de computer geboren zijn. Er staan 12 liedjes op die rust en troost geven. Hij kost 15 euro en je kunt de CD bij mij of bij Martine kopen. Martine proficiat en bedankt voor de fijne samenwerking!

_________________________________________________________________________________________

Julia Zhara met Just an illusion van BZN in het programma van de beste zangers van Nederland.Julia van der Toorn (1995) is een Nederlandse zangeres. Ze werd bekend door haar deelname aan The voice of Holland. In feite is tijd ook een illusie. Haar artiestennaam is Julia Zahra

__________________________________________________________________________________________________________

Hoe kunnen we onze tijd het beste benutten? “Een van de kwalijkste streken van het ego is de angst dat onze tijd opraakt. Maar de tijd is je vijand niet. Dat zijn je ideeën over de tijd. Je kunt aan je negatieve gedachten en beperkte overtuigingen werken, die gebaseerd zijn op angst. Je toekomst wordt bepaald door wat je nu, op dit moment, denkt en voelt. De liefde verliest bij voorbeeld niets van haar kracht bij het ouder worden, en wordt ook niet saai, behalve als je zelf saai wordt. Wij leven bijna allemaal met de illusie dat het leven lang duurt en de liefde kort. In feite is het andersom: liefde is eeuwig en het leven is kort. Mensen komen en gaan. Maar de liefde blijft als jij blijft liefhebben. Liefde is een avontuur van de ziel. Besteed zo veel mogelijk tijd en energie aan de liefde.”  Relaties zijn het beste laboratorium voor spirituele groei. “Een van de grootste cadeaus van relaties is het geschenk van zelfkennis. Mensen voelen zich altijd aangetrokken tot mensen van wie ze kunnen leren. De grootste waarde van relaties is dat er iemand getuige is van jouw leven. Dat iemand je werkelijk ziet zoals je bent en je de ruimte geeft om te groeien. Veel relaties gaan stuk omdat je elkaar niet toestaat je verder te ontwikkelen. En soms raak je iets kwijt omdat je het niet langer nodig hebt. Zolang je niet volledig thuis bent bij jezelf blijf je vervulling zoeken in een ander. Dat lukt nooit. De liefde is niet bedoeld om jouw wereld te complementeren, maar om deze te verruimen. Het is niet zo moeilijk om liefdevol te zijn als iedereen zich precies zo gedraagt als jij wilt. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Ieder mens is onvolmaakt en maakt fouten. Vergeving is dan ook cruciaal, het is het spirituele medicijn. Door jezelf en anderen te vergeven word je werkelijk vrij. Lees meer: Hoe kunnen we onze tijd het beste benutten

_________________________________________________________________________________________

Bert Korsten is 66 en woont is Sevenum in Limburg. Hij is muzikant, dichter, fotograaf en kunstenaar.

_________________________________________________________________________________________

Als je het huidige moment misloopt, loop je je afspraak met het leven mis. Thich Nath Hanh.

_________________________________________________________________________________________

Column Jacqueline.

ronde tafel

Eigentijds.

Met mijn man Ton ben ik op zoek naar eetkamerstoelen. Wij zouden een goed koppel kunnen vormen voor het programma VT-wonen. Onze smaken liggen nog al eens uiteen. Dit levert weliswaar geen stress op maar soms wel een langdurige zoektocht die gelukkig tot nu toe altijd leidt tot een compromis waar we beiden mee kunnen leven. Dus NEE, voor ons geen binnenhuisarchitecten die ons verrassen met een nieuwe inrichting. Wij komen er graag sámen uit, hoewel…..De afgelopen week hadden we in een grote meubelzaak weer eens een moment van verbazing over de smaak van de ander. Een gedienstige verkoper die onze discussie over onze toekomstige zetels met aandacht volgde vroeg belangstellend bij wat voor tafel onze stoelen moesten komen te staan? Een klassieke houten tafel met vier poten dus. “En daar zoeken wij stoelen bij om op te zitten” hoor ik Ton zeggen. “Een bank zou ook nog tot de mogelijkheden kunnen horen en een enkel krukje is toegestaan”, zo vul ik aan.“In deze tijd kan dat allemaal, kan eigenlijk alles rond één tafel ”, zo zegt de verkoper enthousiast. Lees meer: column Eigentijds

_______________________________________________________________________________________Poppy'sActiviteiten Inloophuis Poppy’ s! Bijzonder om te zien hoe een medemenselijk initiatief uitgroeit tot een heuse ontmoetingsplek voor mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker, maar ook familie en vrienden zijn welkom. Ik houd jullie, op de hoogte van alle activiteiten, kijk op: Programma voor inloophuis Februari 2016

_________________________________________________________________________________________

Wachten. Ik heb de tijden van wachten opgeteld, wachten op de bus, of op een brief van de post. Wachten aan de kassa of bij een rood stoplicht. Angstig wachten op de uitslag van de dokter. Ongeduldig wachten als je in de file staat. Of wachten tot de mist in je hart is opgetrokken. Ik heb de tijd regelmatig als het ware afgeteld.Ik heb me ook regelmatig gehaast. Eerlijk gezegd mijn hele leven lang. Ik heb haastig gezocht naar warmte, liefde, genegenheid en aandacht. Ik heb haastig gezocht naar voorspoed en geluk, naar tevredenheid en naar bevrediging. Ik heb me ook regelmatig geërgerd als ik het niet kon vinden. Toen kwam ik uiteindelijk dromend aan het eind van mijn gewoel. Ik kwam in mijn droom boven bij de meest Goddelijke en hij zei: Hebben wij elkander niet eerder gezien? Ik zei: ik denk van niet. Hij zei: toch wel, ik vergis me niet. Ik vroeg toen weet U nog waar? Hij antwoordde tijdens het wachten en het aftellen van de tijd. Ik vroeg hem in mijn droom in alle eerlijkheid: hebt U zich toen niet verveeld of geërgerd? Hij zei: Nee niet echt, want ik wachtte er op jou.

_________________________________________________________________________________________

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos. Moeder Theresa.

_________________________________________________________________________________________

David Bowie wat de ultieme artiest. Hij ging door toen iedereen stopte, vernieuwde toen iedereen hetzelfde bleef doen. Hij stond op uit de doden toen iedereen dacht dat hij op sterven lag. En stierf toen iedereen dacht hij springlevend was. David Bowie zat altijd vol verassingen. De grootste bewaarde hij echter voor het laatst, in de vorm van een overlijdensbericht. Twee dagen na zijn 69ste verjaardag en de release van het geweldige album Blackstar stierf hij en liet hij de wereld in verstomming achter. Zijn dood was niets anders dan zijn leven, schreef Bowies producer Tony Visconti op facebook: Een kunstwerk! Laten we nog maar even dansen!

_________________________________________________________________________________________

Ester

Lezing: Hoe hou ik mezelf in balans i.c.m. The Reconnection© Inderdaad, hoe hou je jezelf in balans? We leven in een wereld waar we het druk (kunnen) hebben met werk, gezin, hobby’s, sport en noem maar op. We zijn soms zo druk bezig met het focussen op de buitenwereld, dat we nauwelijks aan onszelf toekomen. Met alle gevolgen van dien. Terugkomen in balans. Hoe doe je dat? In deze lezing geef ik je informatie en handvatten om weer in balans te komen, als je daar even uit bent geraakt. Jezelf weer zuiveren van zwaarte en moeilijke zaken is niet zomaar 1, 2, 3 gedaan. Dat heeft tijd nodig. Maar ook wilskracht, inzichten en soms een beetje begeleiding. Voor meer informatie kijk op:  http://www.thereconnection.nl/ Wie, wat, waar: De Pannehoef te Oosterhout op vrijdag 26 februari 2016 van 19:30 tot 21.30u. Kosten: € 7,50. Door: Esther König. Voor info bel: 0162-222898 of 06-10603326. Of stuur een mailtje naar coachbureau_ishtar@live.nl

_________________________________________________________________________________________

foto van Mooie spreuken made by LM.

________________________________________________________________________________________

306b57b  Cursus: Schrijven vanuit je Hart! Vanaf 3 maart in De Bunthoef in Oosterhout. Voor iedereen die het plezier in schrijven wil ontdekken. Schrijven is een fijne manier om in contact te komen met jezelf. Om tussen de regels door jouw innerlijke vrede te ervaren. Daarnaast levert het vooral ook een heleboel lol op. In de cursus maak je korte schrijfoefeningen die laten zien dat er in ieder van ons een schrijver schuilt. Kijk voor meer informatie op http://www.margreetkwaks.nl/schrijfcursus/ of bel 06 48758724.

_________________________________________________________________________________________

  In gesprek over leven en dood. Samen lezen, samen delen, samen ervaringen uit wisselen. Aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. Hennie van Hattum, pastoraal werkster, en Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleiden de gesprekken. Plaats: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout Data: dinsdag 5 en 26 April, 17 Mei en 7 Juni. Tijd: van 14.00 – 16.00u. Kosten: €20,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst. Opgave: Thomas Oosterhout . tel. 06 – 16935992  info@thomasoosterhout.nl  Wat het me heeft gebracht of wat het me doet door samen in het Tibetaanse boek van leven en sterven te lezen is; dat ik meer rust ervaar. Het lijkt wel of ik meer inzichten krijg in het omgaan van mijn emoties. Steeds vaker ervaar ik een natuurlijke balans, dus gaande weg komt er meer innerlijke rust in me en dat voelt goed. Daarom ben ik zo blij dat Hennie en Piet deze bijeenkomsten organiseren, dankjewel hiervoor. Rian deelnemer.

_________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

Workshop Geweldloos communiceren op vrijdagsavond 4 en zaterdag 5 Maart 2016! Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop.

________________________________________________________________________________________

Wij zijn letterlijk en figuurlijk Lichtwezens. Nee, dit wordt je niet verteld door een of andere goeroe, dit wordt je verteld door een wetenschapper. Het is wetenschappelijk bewezen dat iedere cel in ons lichaam licht bevat. Niet een klein beetje, nee heel sterk licht. Edith Widder (1951) is een Amerikaanse oceaandeskundige en een biologe, die baanbrekend werk heeft verricht in haar onderzoeken. Deze documentaire toont aan dat wij met z’n allen als lichtwezens door te tijd reizen.

_________________________________________________________________________________________

Hij die te lang bezig is met goed te doen, vindt geen tijd om goed te zijn. Tagore.

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Stef Bos en Frank Boeijen samen met het Metropole orkest. De tekst komt uit prediker en is door Stef Bos herschreven naar deze tijd. Alles is lucht. De tekst komt in beeld, als je hem graag terug wilt lezen kijk even op: Lied van de Prediker

_________________________________________________________________________________________

Wanneer je emotioneel oneerlijk tegen iemand bent, wanneer je verhult hoe je je werkelijk voelt in het moment, wanneer je een bepaald beeld van jezelf probeert op te houden, wanneer je een rol speelt tegenover iemand, in plaats van eerlijk te zijn over wat er in je omgaat, is de waarschijnlijkheid groot dat je iets van hen wilt.

Je wilt dat ze je op een bepaalde manier zien. Je probeert het beeld dat ze van jou hebben te manipuleren. (wat feitelijk jouw beeld is over hun beeld over jou). Je wilt jezelf in hun aanwezigheid op een bepaalde manier zien. En wat anders zou hier de reden van kunnen zijn dan angst? Jeff Foster

_________________________________________________________________________________________

Voedingsadviezen die bijdragen! Het voedingsdebat gaat vaak over details. Of spelt beter is dan tarwe, sojamelk beter dan melk. Een gezond voedingspatroon lijk je vooral te kunnen bereiken door dingen niet te eten. Geen zuivel, geen rood vlees, geen E-nummers. Geen gluten, want die zouden buikpijn en vermoeidheid veroorzaken. En onlangs kwam het nieuws over de worst, die een verhoogde kans op kanker geeft. ‘Knakworstjes ongezonder dan asbest’, aldus Hart van Nederland. Op de site Gezondheidsnet vroegen ze zich af of je nu ‘kanker bij de slager’ koopt. De nuance is: de kans om nooit darmkanker te krijgen is 94 procent met vleeswaren en 95 procent zonder.

Het gesprek over voeding kan wel wat nuance gebruiken, vindt Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid. „We weten vooral heel veel niet over voeding. The New York Times plaatste vorige week een video over de zoektocht naar het perfecte dieet. Dat is na een jarenlange wetenschappelijk onderzoek nog steeds niet gevonden. Een van de Amerikaanse onderzoekers die aan het woord komt, zegt dat we niet eens genoeg weten om algemene voedingsrichtlijnen op te stellen. „Ik denk dat we nu pas de helft weten van wat we moeten weten.” Seidell vind zelfs dat te optimistisch. „Ik denk dat we nog maar een paar procent weten van de invloed van voeding op onze gezondheid. Voedingswetenschap is erg ingewikkeld. Het gaat om zoveel voedingstoffen die ook weer in verschillende voedingsmiddelen zitten en al die stofjes en voedingsmiddelen zitten weer in verschillende voedingspatronen.” Lees meer: Voedingsadviezen die bijdragen

_________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 19 Maart 2016. Bij Ayurvedische voeding denk je misschien aan exotisch eten, vooral omdat Ayurveda uit India stamt. Maar deze manier van koken en eten gaat vooral over hoe je met voeding je gezondheid optimaal kunt ondersteunen. Er wordt veel aandacht gegeven aan hoe je lichaam werkt, met name je spijsvertering. Brandt dat vuurtje goed? Of juist te langzaam of te snel? Ayurveda deelt mensen in naar drie groepen: heb je overwegend aarde en water, meer vuur of een overmaat aan lucht en ruimte in je systeem? Bij een teveel aan aarde en water kom je gemakkelijk aan en dat kan doorslaan naar een te hoog lichaamsgewicht. Wat zou je daar vanuit Ayurveda gezien aan kunnen doen? In de eerste plaats voedsel dat veel aarde en water bevat (zogenaamde ‘zware’ voeding) vervangen door wat lichters. En breng meer vuur in je lijf, zodat alles dat zwaar is beter kan verbranden. Hiervoor kun je specerijen als zwarte peper of kaneel gebruiken. Ook als je gewend bent aan de Hollandse pot kun je vanuit Ayurveda lekker en gezond eten maken! Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 19 Maart, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_________________________________________________________________________________________

Zijn carrière startte in de jaren zestig met het theaterprogramma Harlekijn en sindsdien heeft Herman van Veen zich ontwikkeld tot een creatieve duizendpoot, die zich naast theater ook bezighoudt met tv, muziek en tekenfilms. En ondanks zijn oplopende leeftijd is hij nog lang niet klaar. Op zijn nieuwe plaat, Kersvers, verdiept van Veen zich in de vrolijke en droevige gevoelens van de laatste jaren. “Ik ben tot op zekere hoogte altijd een best ernstige man geweest. Maar ik kan ook heel goed het tegenovergestelde zien, en eigenlijk ben ik daar ook altijd naar op zoek.”

_________________________________________________________________________________________

Stilte dag op goede vrijdag! Goede vrijdag 25 Maart is een goede dag om stil te zijn. Om de wereld met alle drukte een dag aan je voorbij te laten gaan. Je horloge afdoen, telefoon uit, gewoon eenvoudig zijn. We zijn stil en geven, wat of wie zich wil laten zien, de ruimte. We lopen, mediteren, eten, mijmeren, lezen teksten die inspireren en het is stil. Voor het avondmaal vragen we iedereen iets mee te brengen, dat deelbaar is met tenminste een andere deelnemer. De dag wordt afgesloten met een meditatie viering waarin we stilstaan bij het lijden van Christus, ons lijden en de mogelijke bevrijding daarvan. Het is geen enkel probleem als je alleen de aan de meditatieve viering wilt deelnemen. Opgave info@thomasoosterhout.nl Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63 in Oosterhout. Tijd van 13.00 tot 20.30 uur. Kosten vrije gave.

________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Als in de wachtkamer van de tandarts de tijd al langzaam verstrijkt, dan staat hij bij het sterven natuurlijk stil. Harry Mulisch.

_________________________________________________________________________________________

Michael George Pilarczyk (In 1969 geboren in Polen en groeide op in Zoetermeer) is een Nederlandse radio- en televisiepresentator, mediaondernemer en spreker. Heeft in 2014 zijn eerste boek geschreven: Dansen in de hemel. Geeft trainingen, lezingen en workshops gericht op persoonlijke groei. Hij geeft in dit filmpje aan dat je ieder moment kunt kiezen voor geluk, het volgen van je hart, het durven realiseren van je droom, et cetera!

_________________________________________________________________________________________

Als je water, vuur, aarde en lucht de tijd geeft, scheppen ze een wereld die adembenemend mooi is. Zoveel moois voor wie het zien wil, voor wie de tijd neemt ervan te genieten!

________________________________________________________________________________________

Pearl Jozefzoon met het inspirerende nummer Tijd. Ze groeide op in Culemborg (1985) en begon met zingen in een band van haar kerk. Later trad ze op met een gospelkoor. Ze is 2e geworden in de Voice en is nu zangpedagoge en musicalzangeres.

_________________________________________________________________________________________

Afrikaan zegt tegen een Europeaan: jullie hebben de klok; wij hebben de tijd.

_________________________________________________________________________________________

Het “nu moment”. Een de grote levenslessen die ik nog niet helemaal onder de knie heb is: Dat ik moet leren me aan het moment over te geven, maar alleen al het woord “overgeven” associeer ik met opgeven en toegeven, geen eenvoudig zaak voor een super planner als ik. Het “NU MOMENT” kan duidelijkheid scheppen, zei een van mijn leraren ooit. Hij zei, Piet het leven is een dambord en je tegenspeler is de tijd. Als je aarzelt om je schijf te verplaatsen of er te lang over nadenkt, zal de tijd al jouw schijven van het bord vegen. Je speelt namelijk tegen een speler die geen besluitenloosheid toestaat! Ja, maar zeg ik sputterend, zoekend naar een excuus om mijn besluitenloosheid toe te lichten, breekt de leraar ineens in. Nee, zegt hij, elke “ja, maar” is een verdediging van het denken om het “nu moment” toe te laten. In het “nu moment” is je denken in contact met je diepste voelen. Wij zijn goed in het vluchten voor ons diepste gevoel, zonder dat we het ons vaak bewust zijn gebruiken we vaak de verdediging van ons denken. Vooral in het woordje “Als” zoeken we naar excuses om niet ten diepste te hoeven voelen. Als ik genoeg kracht had dan……… Als ik genoeg geld had dan ……. Als ik zeker was van mezelf dan……. Als ik geen verleden zou hebben dan…….. Als ik maar tijd had dan……..

_________________________________________________________________________________________

Afbeeldingsresultaat voor ruilhandel oosterhout

Klus, Zorg en Help Ruilen in Oosterhout.

Ruilhandel Oosterhout is een lokaal netwerk van mensen die met elkaar diensten uitwisselen. Ze belonen elkaar met punten in plaats van geld. Er zijn enkele honderden ruilclubs in Nederland, de meeste hanteren het Canadese systeem LETS. Er wordt energie geruild want energie kost niets en is altijd aanwezig. In Oosterhout noemen we het ruilmiddel “Keetjes”, In Geertruidenberg noemen ze het Lets, in Tilburg zijn het Kruiken en in Etten-Leur zijn het Appeltjes. Zo heeft elke ruil club haar eigen ruilmiddel. In Amsterdam kun je iemand voor je laten werken voor Noppes en deelnemen in Breda kost je geen ene Moer. En ook leuk….als je “rood” staat heb jij iemand anders blij gemaakt. Rood staan mag en je betaalt geen rente! Vrijwel alles kan worden aangeboden, van taarten bakken tot bedrijfsadvies. Activiteiten waar je goed in bent, die je graag doet, of waar je normaal gesproken geen geld voor zou vragen, kunnen in de ruilhandel een volwaardig ruilmiddel vormen. Timmerklussen, vervoer, hulp in de huishouding, zelfgekweekte groenten…alle energie telt mee en wordt beloond. Hoe werkt het? Lees meer: Klus Zorg Help

________________________________________________________________________________________

Tijd is tijdloos. Met muziek van Tammy Wynette. I need time. Gemaakt door vlinder Erna wat de synoniem is van Erna Sibbald. Fotografe, visagist en uitvaartverlening in de buurt van Waddinxveen. Met heel veel mooie video’s op haar naam.

_________________________________________________________________________________________

Lezing over barmhartigheid en mededogen van Lama Michel Rinponce. Dinsdag 3 Mei om 19.30 uur in de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout. Lama Michel is geboren in Sao Paulo in Brazilië en hij heeft op vijfjarige leeftijd Lama Ganghen ontmoet en er onstond een sterke verbinding met het Tibetaans Boeddhisme. Later werd Lama Michel erkend als een Tulku, de reïncarnatie van een Tibetaanse boeddhistische meester. Op twaalf jarige leeftijd besloot hij spontaan om een monnik te worden. Lama Michel is nu 34 jaar en heeft naast zijn monniken bestaan ook gestudeerd aan verschillende universiteiten en hij verstaat de kunst om de rijke Tibetaanse boeddhistische wijsheid te vertalen in onze Westerse manier van denken. De lezing is in het Engels en wordt indien nodig gedeeltelijk vertaald. De opbrengst van de lezing gaat naar een goed doel. Opgave 06-16935992 of info@thomasoosterhout.nl Bijdrage is 7.50 euro.

_________________________________________________________________________________________

Coaching iets voor jou op dit moment? Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen. Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen dwingen, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden. Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd, voorts werk ik met tekeninganalyse, geweldloos communiceren, counseling, lichaamswerk en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik vol respect, met openheid, echtheid en niet oordelend, kan luisteren naar de mens en waarbij zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s zijn. 06-25276590.

_________________________________________________________________________________________

Permalink voor ingesloten afbeelding

_________________________________________________________________________________________

Toet de Best over Boeddhisme en vrede! Zaterdag 15 Mei om 14.00 uur verzorgd Toet een lezing over het bijgevoegde thema. Toet is de schrijfster van het boek: De magie van het Tibetaanse Boeddhisme. Wonend in Italië in de buurt van Milaan, nabij Lama Ganchen. Is al heel wat jaren bezig met dit inspirerende fenomeen: het Tibetaanse Boeddhisme en naar het zoeken naar innerlijke vrede. Ze heeft al veel gereisd, gelezen, vertaald, gedeeld, ervaren, gezien en het is een eer dat ze weer naar Oosterhout komt om haar kennis met ons te delen! Kosten 10 euro, deze worden besteed aan een goed doel! Adres: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven bij 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

Permalink voor ingesloten afbeelding

_________________________________________________________________________________________

De nieuwe tijd? Lindsey Stirling (1986) is een Amerikaanse violiste, danseres en componiste. Ze maakt choreografieën voor haar eigen viooloptredens, zowel live als de video’s die gevonden kunnen worden op haar YouTubekanaal. Deze video bijvoorbeeld is bijna 70 miljoen keer bekeken, zij maakte hele mooie filmpjes in de natuur, sprookjes, sages, met bekende andere artiesten zoals nu met John Legend (1978). Hij is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. Dit is een heel bekend nummer van hem All of me. Zij treed niet vaak meer op, maar dat hoeft dan ook niet meer als je gemiddeld 60 miljoen euro per dag verdient aan de inkomsten van je eigen You Tube kanaal! Wordt dit de nieuwe tijd?

_________________________________________________________________________________________

_MG_8711-Kopie_thumb183

Dinsdagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Verrijzeniskerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Renze Ferwerda en zangeres Martine Slangen. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Vondellaan 43, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

_________________________________________________________________________________________

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 25 Juni. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 25 Juni 2016. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgaven: 0162 – 450832 ofpietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

Nielson, de artiestennaam van Niels Littooij, (1989) uit Dordrecht en is een singer-songwriter. Mooi gezongen, inspirerende tekst en helemaal van deze tijd!

_________________________________________________________________________________________

Dit keer natuurlijk over tijd: Als iemand eens te laat kwam, sprak mijn moeder de woorden: Beter te laat in deze wereld dat te vroeg in de volgende! Mijn vader zei altijd: Voor wie wachten kan, komt alles op tijd. Mijn moeders raad luidde: Leef nu, het is later dan je denkt en ga van het positieve uit! Het negatieve kom je vanzelf tegen! Mijn vader zei om het verschil tussen vroeger en nu uit te leggen: Toen we gingen trouwen, gingen we met de koets van Hank naar het gemeentehuis in Dussen! We kwamen niet een auto tegen! Toen we vijftig jaar getrouwd waren gingen we met de auto van Hank naar Dussen, we kwamen niet een koets tegen! Een levensles van moeder: Verstand komt met de jaren, maar de jaren komen soms wat laat! En als er iets was wat ze moeilijk kon of wilde geloven zei ze: Ja,zeker als Pasen en Pinksteren op een dag vallen!

_________________________________________________________________________________________

We leven in daden, niet in jaren; in gedachtes, niet in ademhalingen; in gevoelens, niet in nummers op een wijzerplaat. We zouden de tijd moeten tellen in hartenkloppen.

_________________________________________________________________________________________

Permalink voor ingesloten afbeelding

 

Plaats reactie