Nieuwsbrief November 2015

Monnikenwerk. Soms zou ik even een monnik willen zijn. Weg van alles wat kan afleiden, leven op het ritme van het kloosterleven. Tijd om te werken, tijd om stil te zijn,  tijd om te beginnen, tijd om op te houden. Zo simpel. Ik praat er weleens over met mijn loopmaatje. En ik ben blijkbaar niet de enige, want hij vindt dat ook! En als ik naar de belangstelling van de open-dag kijk van het klooster Catharinadal hier in Oosterhout, dan groeit de interesse voor het kloosterleven. Veel drukbezette mensen duiken er even onder om van de wijsheid van de monniken of nonnen te leren. We verlangen in een rommelige tijd naar iets meer orde, regels en ritme. Een voorbeeld van een leefregel uit het klooster: als je alles met dezelfde aandacht doet, is er geen verschil meer tussen het één en het ander. Dan verdient je werk, je baan net zoveel aandacht als de strijk of de afwas. Als je alles even intensief doet is er geen onderscheid tussen vervelend werk en zogenoemd interessant, belangrijk werk. Dat sprak me aan. Vanaf dat moment zat het woord “aandacht” in mijn gedachten. Het mooie nieuws is: het werkt! Het is moeilijker dan je denkt, want een mens doet graag drie dingen tegelijk. Maar als de aandacht de hoofdrol krijgt, verloopt het leven niet meer staccato, maar vloeiend. De weerstand lost op en de tegenzin verdwijnt, want alles is even belangrijk en verdient het om aandacht te krijgen. Uiteindelijk brengt het rust in alles wat je doet. En dat is precies wat we nodig hebben. Dus laat de non of de monnik in jezelf wakker worden en bouw een eigen innerlijk klooster, midden in de wereld.

________________________________________________________________________________________

Aandacht schenken, wat een mooie uitdrukking, als een cadeau dat je geeft. Maar ook schenken als het uitgieten van water of wijn, dat klinkt naar overvloed. En dat is precies waar het om gaat. Door zorg en aandacht aan iets te schenken wordt het mooi. Je ziet het in de eeuwen oude glas-in-lood ramen in het Stiltecentrum. Maar je hoeft geen ambachtsman of kunstenaar te zijn om schoonheid tot stand te brengen. Aandacht schenken kan iedereen, op een eigen manier. Mogelijkheden te over, in het groot en in het klein. Dichtbij, binnen handbereik. En dat brengt schoonheid in overvloed. Lees meer: Aandacht maakt alles mooier

_________________________________________________________________________________________

In the light of love van Deva Premal en Miten. In het licht van de liefde zijn we heel, in het licht van de liefde zijn we thuis. In het licht van de liefde worden we geheeld en zingen we: U wil geschiedde in het licht van de liefde.

_________________________________________________________________________________________

Het grootste geschenk dat je iemand kan geven is oprechte aandacht.

_________________________________________________________________________________________

Kim Hartveld – Mindfulness Remindertjes. Mindful in het leven staan betekent niets anders als ‘Bewust in het moment zijn’. Niet afdwalen met je gedachtes naar het verleden of toekomst, maar in het NU blijven. Het lijkt zo makkelijk, maar waarom vinden de meesten van ons dat juist zo moeilijk?  Door steeds maar in je gedachtes te leven ben je voortdurend bezig met wat is geweest en wat nog komen gaat. Je verliest hierbij het contact met je gevoel en jezelf met als resultaat dat je steeds verder verwijderd raakt van wie je bent en wat jou gelukkig maakt. Voor mensen die zich hierin herkennen zijn er Mindfulness Remindertjes: Kaartjes die je kunnen helpen bewuster in het leven te staan. Ze dwingen je te kijken naar dit moment, met aandacht je dagelijkse bezigheden te doen en bewust te worden van de gevoelens die in je zitten. Voor jezelf erg zinvol maar ook leuk om kado te doen. Je kunt ze vinden op www.mindvoel.nu

________________________________________________________________________________________

de was

Column Jacquline: Aller ogen gericht op kwatta…. Vandaag is het mijn ‘strijkdag’ . Mijn oude ijzertje pruttelt en stoomt wanneer ik plots iemand op het raam hoor tikken. “Jij hebt écht een kijkhuis zegt de vrouw enthousiast bij mijn ‘opendoen’.” Ik heb haar binnen uitgenodigd omdat ik weer eens nergens mijn portemonnee kan vinden en omdat ze met haar collectebus wel erg nat wordt bij de voordeur. “Het lijkt hier wel een uitdragerij”, zo hoor ik haar achter me zeggen. Eigenlijk weet ik niet goed of ik dit wel wil horen maar ongegeneerd kijkt de vrouw in het rond en loopt tevens ongevraagd achter me aan door de gang, naar de kamer, richting keuken en weer terug, ondertussen onbewust sporen water achterlatend, slechts aandacht voor haar directe omgeving. “Zo’n suikerpotje had mijn oma ook en dan die oude blikken die hadden wij thuis op de keukenkast staan. Ach die strijkplank …dat krukje….nog stijfsel…dat koffiepotje…een wasrek, nét als die van Ciska mijn oude buurvrouw en is dat nog een wonderpan? En zijn dat echte Friese doorlopers daar voor de kachel?” Ze verwacht geen antwoord en banjert verder…”melkflessen van vroeger …. een ouwe stoof..een knopendoos”, ach ik ben hier terug in de tijd zegt ze dan. Lees meer: Collumn Alle ogen gericht op kwatta!

_________________________________________________________________________________________

Workshop Geweldloos communiceren op 11 en 12 December! Voor meer informatie, dubbel klikken:Informatie – 2 daagse workshop.

_________________________________________________________________________________________

Jelle Hermus heeft een prachtige website, deze was vorig jaar tot beste website verkozen. Hij maakt het leven graag zo simpel mogelijk. Hij is gepassioneerd over vooruitgang, duurzaamheid, reizen, technologie en veggies. Je kunt je gratis abonneren en je wordt voorzien van heel veel inspirerende teksten, een voorbeeld hiervan is de onderstaande tekst over aandacht.https://sochicken.nl

Zo geef je mensen je volle aandacht: 5 tips! Door je aandacht naar de ander te verplaatsen, en je minder op jezelf te richten, kun je de kwaliteit van al je relaties verhogen. Bijna iedereen komt oprechte aandacht tekort. Waarom zou jij mensen niet voorzien in deze behoefte? De tante die wél luisterde. Ik was een irritant kind. Althans, dat is wat ik van veel familieleden hoor. Lief maar irritant. Te druk, te vrolijk, te vaak op zoek naar aandacht. Wanneer ik op een familiefeestje vol enthousiasme wilde vertellen over alle interessante belevenissen van mijn jonge leven, dan was daar doorgaans weinig animo voor bij de aanwezige volwassenen. Ja, een paar tellen, en dan ging het ‘grote mensen gesprek’ verder. “Leuk jongen, ga maar weer lekker verder spelen.” Maar, er was die ene tante. Die gezellige tante die me even bij d’r riep, me op schoot nam, de ‘grote mensen wereld’ buitensloot en mij volledige aandacht gaf. “Vertel eens Jelle, wat heb je allemaal gedaan vandaag?” Ongestoord kon ik mijn verhaal doen, vertellen over het prachtige theater dat ik onder mijn hoogslaper had gebouwd of de avonturen die ik met mijn vriendjes had beleefd in de straat. Deze bijzondere volwassene vond mijn verhaal daadwerkelijk interessant. Ze luisterde, stelde vragen en gaf mij het gevoel dat ik meetelde. Het moge duidelijk zijn dat deze tante al snel mijn favoriete tante werd, en dat tot op de dag van vandaag blijft. Lees meer over de 5 tips: Vijf tips van Jelle

________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

“Ik vraag weleens: waar krijg je de meeste complimenten? Op je begrafenis. Dus sta dit weekend eens stil bij wat je nog wilt zeggen tegen je familie en vrienden. Het mooiste compliment dat je iemand kunt geven is aandacht.”

_________________________________________________________________________________________

Wouter Verhoeven heeft een mooie film gemaakt: ‘Happy Teachers will change the World’. Deze film is vooral bedoeld voor leerkrachten, scholen en kinderen, maar kan voor iedereen interessant zijn. Regelmatig komt Thich Nath Hanh aan het woord en ook zijn leerlingen.

________________________________________________________________________________________

“Ademdag”op Zaterdag 28 November. We happen er als eerste naar bij geboorte en blazen het als laatste uit bij de dood. En tussen die twee momenten in ademen we in en uit, in en uit een leven lang. Adem is leven, maar de adem is nog veel meer; het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven, als we de kunst van het goed ademen tenminste beheersen. Om allerlei redenen houd je je adem in of ga je oppervlakkiger ademen. Hierdoor voel je minder maar mis je ook veel! Ontspannen en intens ademen brengt je vanzelf in contact met gevoelens en ervaringen die voor jou belangrijk zijn. Je voelt weer hoe het leven tintelend door je lichaam stroomt. Door voller en dieper te ademen krijg je meer energie en word je levendiger, opener, warmer en zachter. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Locatie: Ridderstraat 71, Oosterhout. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl of 0162-450832. Meer informatie lees: Adem dag

_________________________________________________________________________________________

Het ware hart is vaak zwak en onzeker, heeft behoefte aan liefde, aandacht, betekenis. Het zoekt voortdurend. Het wil groeien en sterk worden. Jan Louwerijns.

_________________________________________________________________________________________________

Hoe mooi kan het leven zijn. Het is maar hoe je kijkt. Het is maar wat je droomt. Hoe mooi Is jouw werkelijkheid. Jij bent net zo rijk, zo rijk als je je voelt! Mooie tekst, mooi lied, mooie beelden. Marco Borsato presenteert 20 November zijn nieuwe CD Evenwicht. Wij waren er met onze kinderen er bij 28 Oktober in de Ziggodome, wat een belevenis, wat een prachtig mens en wat hebben we gezongen.

_____________________________________________________________________________________

Logo_VluchtelingenWerk

Kijk wat jij kunt doen voor vluchtelingen!

Niemand laat zonder reden zijn vaderland, dierbaren en bezittingen achter. Mensen vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging. Vluchtelingen die in ons land bescherming zoeken, moeten weer helemaal bij nul beginnen. De ondersteuning die VluchtelingenWerk samen met donateurs en vrijwilligers biedt, is dan ook hard nodig. Help je mee? http://www.vluchtelingenwerk.nl

_________________________________________________________________________________________

cover_adempauzes_SF.indd

Tip! Geef met de feestdagen een cadeau met een boodschap! Kosten 8 euro opsturen kost 3.40 euro. pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________

Pauline van de Berg Pauline van de Berg.

Je eerste levensbehoefte is aandacht! Iedereen hunkert naar aandacht. Wat heeft dit te maken met persoonlijke groei? Je eerste levensbehoefte is aandacht! Waarom is het zo moeilijk je hoofd boven het maaiveld uit te steken? Door de juiste hoeveelheid aandacht ontstaat voldoende zelfwaardering om alles te halen uit je eigen mogelijkheden. “De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” (William James, Amerikaans psycholoog) Aandacht, de fundering van alle behoeften. Bij primaire biologische behoeften denk je misschien aan eten, drinken, beweging, rust of warmte. Toch is er nóg een eerste levensbehoefte: aandacht. Door onderzoek is bewezen dat kinderen slechter groeien als zij weinig aangeraakt worden. Bovendien is bekend dat hoe meer lichamelijke aandacht iemand krijgt, hoe beter hij leert zijn emoties te uiten! Lees meer: Je eerste levensbehoefte is aandacht

_________________________________________________________________________________________

Brené Brown – Kwetsbaarheid Omarmen. Na jaren ervaring als maatschappelijk werkster was het voor Brené Brown duidelijk dat connectie, de mogelijkheid om ons verbonden te voelen met anderen, fundamenteel is in ons leven. Maar Brené is het type perfectionist en control freak, en zij zag haar onderzoek juist als kans om dit warrige onderwerp meetbaar en controleerbaar te maken. Brenés eerste bevinding was dat schaamte het grote obstakel is voor connectie. Schaamte is het gevoel dat er misschien iets mis met je is. Iets wat je liever verbergt en verstopt voor anderen, omdat ze je anders zouden kunnen afwijzen. En schaamte kennen we allemaal: ben ik niet goed genoeg? Niet knap genoeg, niet rijk genoeg, niet sterk genoeg? Niet slank genoeg, niet succesvol genoeg? Om toch connecties aan te gaan met anderen moet je jezelf blootgeven, en dat vereist grote kwetsbaarheid. Zo ging Brené naast connectie ook schaamte en kwetsbaarheid onderzoeken. Na talloze deelnemers te interviewen zag Brené een patroon. Mensen in haar onderzoek konden in twee groepen onderverdeeld worden: Enerzijds waren er mensen die steevast het gevoel hadden ‘erbij te horen’ en geliefd te worden in hun leven. Aan de andere kant waren er mensen die hiermee worstelden, die zich afvroegen of ze wel goed genoeg waren en die altijd het gevoel hadden te moeten vechten voor liefde en om erbij te horen. Het verschil tussen deze twee groepen? Mensen in de eerste groep geloofden dat ze liefde en connectie verdienden. Zij voelden zich waardig, ‘worthy’. Mensen die altijd worstelden om de liefde en goedkeuring van anderen misten dit gevoel van ‘worthiness’.

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Je bent niet vastgelegd door het radarwerk van je levenspatronen, die zich soms met hun scherpe nagels in je boren. Je hebt je eigen leven. Ga je eigen gang, word jezelf.  Anselm Grün.

__________________________________________________________________________________________________________

Freek de Jonge met toepasselijke lied: Aandacht. Hier zit toch heel veel herkenning in!

_________________________________________________________________________________________

Hanny Roskamp (1962) is chemicus en journalist en schrijft over gezondheid, voeding, psychologie en wetenschap.

Wat je aandacht geeft, groeit. Voordat ik ‘s avonds ga slapen, open ik mijn favoriete app, Gratitude journal. Het boeddha-achtige icoontje glimlacht me toe en even later noteer ik vier of vijf dingen waar ik die dag dankbaar voor ben. Het kunnen leuke dingen zijn of grote of onbenullige. Een telefoontje van een vriend die ik lang niet heb gesproken. De zon die zich de hele dag liet zien. Een kleine meevaller op mijn bankrekening. Het feit dat ik me gezond voel. Er zijn geen regels voor het bijhouden van een lijst met -zegeningen. Je kunt overal dankbaar voor zijn. Het gekke is: een dag kan nog zo rottig lijken, als ik me concentreer op de dingen waarvoor ik dankbaar kan zijn, valt er altijd iets te noemen. Vervolgens geef ik mijn dag een cijfer. Na het opsommen van de positieve dingen pakt dat altijd ietsje beter uit dan ik daarvoor dacht. Lees meer: Wat je aandacht geeft

_________________________________________________________________________________________

Neem eens tijd voor elkaar. De paradox van de tijd waarin we leven is dat onze gebouwen groter zijn geworden, maar dat we ons geduld steeds sneller verliezen. We hebben bredere snelwegen, maar smallere visies. We geven meer geld uit, maar we hebben steeds minder. We kopen meer, maar genieten minder. We hebben meer comfort maar minder tijd. We hebben geleerd om in ons levensonderhoud te voorzien, maar we hebben niet geleerd om te leven. We hebben jaren aan ons leven toegevoegd, maar geen leven aan de jaren. Dit zijn de dagen van de twee inkomens, maar meer scheidingen. Dit zijn de dagen van wegwerpluiers, wegwerpvoedsel, veel te zware lichamen en pillen die alles doen, van opvrolijken tot kalmeren. We hebben geleerd om ons te haasten, maar niet om te wachten. We bouwen meer computers om meer informatie te kunnen opslaan, maar we maken steeds minder contact met elkaar. Breng méér tijd door met mensen om wie je geeft, want ze zullen niet altijd om je heen zijn. Geef iemand in je omgeving eens een compliment of een knuffel, want dat is de enige schat die je vanuit je hart kunt geven en het kost je geen cent. Zeg eens: “Ik hou van je” tegen je partner en tegen de mensen om wie je werkelijk geeft. Hou eens iemands hand vast en koester dat moment, want op een dag zal die persoon er niet meer zijn.

_________________________________________________________________________________________

De mooiste jeugd is een jeugdige geest als je niet meer jong bent. Paul Leautaud.

_________________________________________________________________________________________

In de week tegen eenzaamheid, is Jan Geurtz te gast bij Annemiek Schrijver in het boshuisje van De Verwondering. Jan Geurtz is schrijver van de succesvolle boeken ‘Verslaafd aan liefde’ en ‘De verslaving voorbij’. Hij vertelt in de uitzending dat hij zelf ook te kampen heeft gehad met eenzaamheid en verslaving en hoe hij zich daarvan wist te bevrijden. Voor hem is daarbij het Tibetaans Boeddhisme een belangrijke bron van inspiratie. Hij is tot het inzicht gekomen dat eenzaamheid een gunstige omstandigheid is voor spirituele ontwikkeling. http://www.kro-ncrv.nl/deverwondering/seizoenen/2015/30-141171-27-09-2015

_________________________________________________________________________________________

Refreintjes.nl Op de foto van links naar rechts: Annelies van der Velden, piano. Lia Ligtenberg, Tonny Roovers, Thea Cesar (voor) en Ellen van Ierssel, zang. Hoe geef jij aandacht aan jouw hobby? Deze dames doen dat op een buitengewone plezierige, muzikale en sociale wijze. Ze treden op in zorgcentra ‘s in de hele regio (gratis). 18 Oktober j.l. vierden ze hun 5 jarig bestaan en nodigden ze alle familie en vrienden uit. Zo konden die ervaren waar zij zo blij en gelukkig van worden. Vermenigvuldigen van geluk, blijdschap en aandacht doe je immers door het te delen, is het motto van Refreintjes.nl

_________________________________________________________________________________________

Doe je mee? Ik sta de laatste jaren een middag voor de goederenbank De Baronie in een supermarkt. Het is maar een middag en het geeft mij veel voldoening om te zien hoeveel je voor de minder bedeelde mensen in een middag kunt doen! Geef je op! Dit keer wordt  jaarlijkse publieksactie  georganiseerd op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 november a.s. in winkels in Oosterhout, Dongen, ’s Gravenmoer, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Hiervoor worden vrijwilligers die zich inzetten om deze actie succesvol te laten verlopen. De vrijwilliger staat een dagdeel in een van de winkels die meedoen aan de actie. Je spreekt hierbij de klant aan met de vraag of ze een extra boodschap doen die ze doneren aan de voedselbank. In principe sta je niet alleen in de winkel en de klanten kennen de actie uit vorige jaren. Verreweg de meeste klanten zijn bijzonder enthousiast en dit levert mooie reacties op. Meer uitleg is te vinden op de website www.stillearmoede.org/publieksactie 2015. U kunt ook bellen met mobiel nummer 06 4358 6984. Je kunt je opgeven bij: gb@stillearmoede.org

_________________________________________________________________________________________

de-voeten-ayurvedische-massage-463465-regular[1]

Een Ayurvedische massage ervaren! Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, ,maar wordt ervan uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

________________________________________________________________________________________

foto

Tini van der Heijden 25 jaar op yogales! Afgelopen maand is Tini in de bloemetjes gezet. Nogmaals van harte gefeliciteerd! Op naar de……

________________________________________________________________________________________

Dennis Princewell Stehr (Zoetermeer,1984), beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. Hij houdt zich bezig met Nederlandse en Engelstalige zang en rap. Nothing really matters, niets doet er nog echt toe! Mooi liedje wat je inderdaad bewust maakt: waar gaat het nou om?

_________________________________________________________________________________________

566390_10151607753384622_1267908494_ 

Wandelen voor de vrede? De 13eWereldvredewandeling op woensdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven!

566318_10151607753814622_909765304_n[2] 

Mediteren voor de vrede? De 23eWereldvredemeditatie op woensdag  31 december. Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2015!  Er is mogelijkheid tot een vrije gave.

_________________________________________________________________________________________

_MG_6712[1]

Nieuw album Martine Slangen. Mijn nieuwe cd “Vlindervlucht” zal op zondag 24 januari 2016 gepresenteerd worden in mijn lievelings theater Vestzaktheater De Schelleboom in Oosterhout NB. Haar debuutalbum Vleugels (2011) heeft de singer songwriter in Martine vleugels gegeven. Sindsdien schrijft ze dan ook met enige regelmaat nieuw materiaal. Zo ontstond het verlangen naar een tweede album. Ze liet zich voor het schrijven van nieuwe materiaal inspireren door haar persoonlijk leven én door bevriende tekstschrijvers.  Op de nieuwe cd staan 12 liedjes, mede ontstaan door de inspirerende woorden van Albert Schaafsma, Karin van Troostgeschenk en Piet van der Pluijm van Werken aan innerlijke vrede. Het is muziek die troost biedt, inspireert en raakt…  Zangeres Martine Slangen zal worden begeleid door haar vaste gitarist Freek Dicke en toetsenist Bart-Jan van der Linden. Aanvang 14.00 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar bij: http://deschelleboom.nl/Vlindervlucht of bel 0162 437 165. De CD is nu al te bestellen. Daarmee ondersteun je het project. Kijk maar eens op mijn website: http://www.martineslangen.nl/shop/Crowdfunding/2310737/CROWDFUNDING_Pakket_2.php

_________________________________________________________________________________________

Voorlichting. Als ik uitging, zei mijn moeder altijd: Veul plezier, moar gedroagt oe eigen netjes! Un ongelukske is zo gebeurd en weet dat ik dan heel erg treur. Mijn vriend zijn vader had ook een mooie uitspraak, hij was timmerman en dat klonk door in zijn advies naar zijn zoon: Als je met beide handen de hamer vasthoudt, kun je niet op je vingers slaan!

_________________________________________________________________________________________

 

 

 

3 Reacties

 • Gerrie,
  Geplaatst 1 november 2015 11:38

  Lieve Piet,
  Je geeft mijn GELUK-ZON-DAG een gouden gloed met deze PRACHTIGE nieuwsbrief!
  Ik stuur je een dikke en o zo dankbare pakkerd! Gerrie

 • Emi,
  Geplaatst 4 november 2015 19:39

  Dag Piet,

  Wat een geweldige nieuwsbrief. Heel inspirerend!

  Groetjes, Emi

 • Annelies,
  Geplaatst 5 november 2015 19:00

  Beste Piet
  Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven is aandacht

  dat ben ik met je eens!!!!
  Maar elke maand die nieuwsbrief dat is voor mijn ook een bijzonder geschenk.
  Dank je wel PIET.
  Annelies

Plaats reactie