Nieuwsbrief Oktober 2015

30 jaar werken met stress.

Waarvoor zijn we de laatste 30 jaar zo gespannen geworden? Omdat de mens de laatste 30 jaar veel van zichzelf is gaan eisen. We zijn met zijn allen in een stroomversnelling gekomen, qua reorganisaties en fusies, 24 uurs economie, zekerheden die verdwenen, digitalisering van werkzaamheden, alles moet sneller en efficiënter, veel prikkels door (sociale) media, globalisering van de markt, ingrijpende levensgebeurtenissen en zo kan ik nog even doorgaan. De druk en daarmee de stress is de laatste 30 jaar flink opgevoerd, vandaar de behoefte aan innerlijke rust die yoga en meditatie kan bewerkstelligen. Op dit moment zijn er in Nederland bijna 1 miljoen mensen die kampen met burnout klachten. Stress is het grootste beroepsrisico, het kost jaarlijks 6 miljoen werkdagen. De cijfers liegen er niet om. Maar achter die kille getallen gaat vaak een wereld van persoonlijk leed schuil. Ieder mens worstelt op zijn of haar manier met de toenemende druk uit de omgeving. Mensen branden op doordat ze niet vanuit hun passie kunnen leven en werken. Is yoga en meditatie de enige oplossing? Nee, het is de hoogste tijd voor verandering. Belangrijk is dat mensen zelf inzicht krijgen in de oorzaken en gevolgen van stress en dat ze op hun eigen manier oplossingen zoeken om met hun stress om te gaan. Dat kan door yoga ontspanningsoefeningen, maar ook het leren aangeven van grenzen, het hulp durven vragen, beter plannen, leren prioriteiten te stellen, met andere woorden je bewust worden, je eigen verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die je energie geven. Dit klinkt eenvoudig maar dat is het niet, het vraagt om zelfonderzoek, je kwetsbaar op durven stellen, terwijl je al zoveel vertrouwen in je zelf en de ander bent kwijtgeraakt, het vraagt om oude patronen en beperkende overtuigingen los te laten, het vraagt om zelfreflectie en eerlijk naar jezelf en de ander kijken. Daar komt voor mij persoonlijk het succes van de nieuwsbrief vandaan. Er is behoefte aan voorlichting, inspiratie, dialoog, verandering en mogelijkheden. Ik coach ook mensen in veranderingsprocessen, soms met ademtherapie, soms met Ayurvedische massage of voeding, soms met geweldloze communicatie, counseling, soms met Bach remedies of het werken met de chakra’s, soms door verwijzing, soms door te luisteren en te spiegelen. Het is mijn droom om iedereen te laten werken aan zijn innerlijke vrede en alles wat de mensen bij mij als positief hebben ervaren dat ze dat doorgeven aan anderen en zo ontstaat er een groeiend bewustzijn waarmee we met zijn allen de neerwaartse spiraal kunnen doorbreken. Zodat we weer in een stressvrije zone kunnen leven! Wil je meer over stress lezen, klik dan op: Lezing over stress

_________________________________________________________________________________________

Uiteindelijk doel van elke therapie: herstel van de harmonie tussen datgene wat een mens krachtens zijn aanleg is en datgene wat hij in zijn leven uitdraagt.

______________________________________________________________________________

IMG_6438

De vis is gevijld! De vis is op 6 september geveild op de veiling in de Pannenhoef voor 350 euro. Nellie Heemskerk van het Schellenboomtheater is de nieuwe eigenaar en we hebben al contact gehad. De opbrengst van de vrije gave tijdens mijn 30 jarig jubileum heeft 150 euro opgebracht. Zo heeft de kunstmarkt, de loterij, drankverkoop, giften, et cetera  de stichting www.kleurrijkvoorsuriname.nl in totaal 12.000 euro opgebracht. Krista, Paul, Bej en Ad jullie verdienen een pluim! Kijk gerust wat de stichting allemaal doet in Suriname!

_________________________________________________________________________________________

“Ademdag”op Zaterdag 3 Oktober. We happen er als eerste naar bij geboorte en blazen het als laatste uit bij de dood. En tussen die twee momenten in ademen we in en uit, in en uit een leven lang. Adem is leven, maar de adem is nog veel meer; het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven, als we de kunst van het goed ademen tenminste beheersen. Om allerlei redenen houd je je adem in of ga je oppervlakkiger ademen. Hierdoor voel je minder maar mis je ook veel! Ontspannen en intens ademen brengt je vanzelf in contact met gevoelens en ervaringen die voor jou belangrijk zijn. Je voelt weer hoe het leven tintelend door je lichaam stroomt. Door voller en dieper te ademen krijg je meer energie en word je levendiger, opener, warmer en zachter. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Locatie: Ridderstraat 71, Oosterhout. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl of 016-450832. De volgende Adem dag is 28 November. Meer informatie lees: Adem dag

_________________________________________________________________________________________

Ligconcerten Diapason. Heerlijk ontspannen liggen, luisteren, meegenomen worden, overgave aan je eigen voelen, genieten. Wanneer: Datum: zaterdag 3 oktober 2015 Locatie: De Schaapshoeve, Schaapsdijkweg 20a, Langenboom Aanvang concert: 20.00 uur (Zaal open: +/-19.30 uur) Entreeprijs: 20 euro (Reserveren: via de Schaapshoeve) Meebrengen: matras/matje, deken, eventueel kussen. Datum: zaterdag 24 oktober 2015 Locatie: The Soulcircle, Vincentiusstraat 7, Roosendaal (bij Klooster Mariadal) Aanvang concert: 20.00 uur (Zaal open: +/-19.30 uur) Entreeprijs: 20 euro (Reserveren: via info@diapason.nl) Meebrengen: matras/matje, deken, eventueel kussen.

_________________________________________________________________________________________

Als je alleen maar zon wilt, eindig je in de woestijn!

_________________________________________________________________________________________

Woensdagavond 2 september bij het journaal van 20.00 uur kwamen de beelden tot ons van het jongetje dat aangespoeld was op het Turkse strand. Martine kreeg tranen in haar ogen en klom donderdag in de pen. Mailde het mij donderdag en vrijdag was de tekst klaar. Zondag 6 september werd het opgenomen in de studio en maandag 7 september heeft Martine er beelden bij gezet en op you tube geplaatst. We worden allemaal uitgenodigd om iets te doen, iets klein, iets groots, het maakt niet uit, we zijn met zijn allen verantwoordelijk voor deze wereld. Blijven schelden op de politiek helpt je echt niet vooruit. Ik nodig iedereen uit om op zijn manier iets te doen voor zijn medemens!

_________________________________________________________________________________________

Foto Krant

Open Tuindagen in Den Hout. Zaterdag 3 en zondag 4 oktober tijd 14.00 tot 17.00. Zaterdag 10 en zondag 11 oktober tijd 14.00 en 17.00 Voor het eerst stellen Arjan van Dijk en Geertje Michielsen hun tuin open voor belangstellende. De tuinen zijn het gehele jaar door prachtig maar in deze tijd, door de herfst tinten en de bloeiende wuivende grassen, heel bijzonder. Gekozen is voor vier middagen in oktober en hopen dat het najaarszonnetje ons goed gezind is. Van harte welkom. Entree €2,50 deze gaan naar Vluchtelingen Hulp Rode Kruis Nederland gaat. Koffie en thee inbegrepen. Achterstraat 7 Den Hout. arjanvandijk@mac.com

________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Om optimaal in evenwicht te leven, dienen we volgens de moder­ne psychologie dagelijks in vier kamers een bezoek te brengen. De eerste kamer is een werkkamer, alle voorkomende arbeid die we verrichten valt onder deze noemer. De tweede kamer is de relatiekamer, belangrijk is om ook dagelijks aandacht te besteden aan de relaties die je hebt. De derde kamer is de gezondheidskamer, alle vormen van ont­spanning, sport, voeding en gezond met jezelf bezig zijn behoren toe aan deze kamer. De laatste kamer is de zingevingskamer, in deze kamer besteed je bijvoorbeeld aandacht aan spiritualiteit, aan geloof, aan je eigen bijdragen aan de dagelijkse samenleving. Met andere woorden: op wat voor manier zet jij je in voor je medemens, voor je omgeving? Zet jij je in voor een betere wereld of heb je die hoop opgegeven? In welke kamer kom je nauwelijks? In welke kamer kom je veel? Neem dit overzicht in je gedachten serieus, om te komen tot een beter evenwicht in je eigen leven.


FB_20150923_15_31_49_Saved_Picture_________________________________________________________________________________________

SurajitHome2

Indiaas concert in het Stiltecentrum. Op zaterdagavond 17 oktober verzorgd Surajit Das een klassiek Indiaas concert. Surajait speelt sitar en brengt een tabla speler mee. Zo’ n 10 jaar geleden heeft Surajit ook een concert verzorgd in de Vredeskerk. Surajits muziek is gebaseerd op de traditionele Indiase ragas, maar borduurt ook voort op de Ayurveda, de Indiase leer van gezondheid. Het is muziek die met gesloten ogen aangehoord kan worden, die je door de tempowisselingen en de themavariaties verrassen en meeslepen. Surajit is geboren in Calcutta (India) waar hij opgroeide in een traditionele spirituele “Vaishnav” familie. Tegenwoordig woont Surajit in Lelystad. Surajit heeft meer dan 40 jaar ervaring en verzorgt zowel in binnenland als in het buitenland concerten. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Delphius, de spirituele winkel van Oosterhout. Aanvang 20.00 uur. Kosten 12.50 voorverkoop en 15.00 euro aan de kassa. Opgave bij Delphius 0162-490689 of info@delphius.nl Wees er op tijd bij, want vol is vol.

_________________________________________________________________________________________

Serinus_canaria_gelb

Géén stress, wél ……… Column Jacqueline.

Géén stress, wél ……… Deze week geen stress…. maar een kanárie gevangen in de bossen rond Teteringen. Tja, en daar sta je dan naast je fietsje met een klein geel aangekleed bitterballetje wat een hartslag heeft van 300 slagen per minuut en dat jou hijgend met een open bekje en grote zwarte ogen aankijkt ennnnn ….pikt!!! Alles gaat tegelijk door je heen. Van weer loslaten met de bijbehorende overlevingskansen, tot opsluiten…ook niks (en waarin)? Mezelf voor een sentimentele doos uitmakende vind ik (moeizaam thuisgekomen) een klein kooitje in de kelder. Het trillende beestje erin, alles laten vallen en naar de dierenwinkel. Zwart-witzaad, krachtvoer, schelpenzand, snoepstok, voerbakjes, badje…. Maar twintig minuten later kijk ik met verbazing naar mijn Gerritje (altijd al achterlijk gevonden dat álle kanaries Piet heten) die eet en drinkt en daar niet meer mee stopt tot laat in de avond. Daarna valt hij op de bodem van zijn schamele verblijf in slaap. Het eerste wat ik de volgende morgen doe is kijken of Gerritje “het nog doet”! En jawel, het arme beestje leeft nog maar daar is alles mee gezegd. Wankelend scharrelt hij over de bodem van stokje naar stokje en hij hoest. Nog nooit een kanarie horen hoesten maar Gerrit hoest. Opnieuw naar de dierenwinkel. ” Dan heeft Gerritje luchtpijpmijt opgelopen mevrouw ”. Lees meer: collumn geen stress, wel….

_________________________________________________________________________________________

Liesbeth van Rossum is internist/endocrinoloog aan het Erasmus MC. Ze ontwikkelde een baanbrekende methode om op basis van hormonen in het hoofdhaar tot jaren na dato het stressniveau te bepalen. Maar hoe ongezond is stress eigenlijk?

_________________________________________________________________________________________

Laat het verleden niet je huidige moment stelen!

______________________________________________________________________________

Xeno oestrogenen

Cortisol in toom houden; negen waardevolle tips!

Cortisol is het hormoon dat in je lichaam wordt aangemaakt als je stress hebt. Af en toe een beetje stress is geen probleem, maar een langdurige, overdosis cortisol verstoort echter veel processen in je lichaam, waaronder het zelfgenezend vermogen. Ook is het bijna onmogelijk om af te vallen als er veel cortisol in je lichaam circuleert. Je kunt dan met name last krijgen van een hardnekkig “zwembandje”. Het is dus voor je gezondheid belangrijk om dit hormoon een beetje in toom te houden. Gastblogger Barbara Havenith van de vrouwenpoli Boxmeer geeft je negen waardevolle tips. Lees meer. Cortisol in toom houden

_________________________________________________________________________________________

Coaching iets voor jou op dit moment? Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen. Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen zien meer, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden. Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd, voorts werk ik met tekeninganalyse, ademtherapie, geweldloos communiceren, counseling, lichaamswerk en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik vol respect, met openheid, echtheid en niet oordelend, kan luisteren naar de mens en waarbij zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s zijn. Informeer vrijblijvend 06-25276590.

_________________________________________________________________________________________

Henny Vrienten en de groep Typhoon die afgelopen jaar nog op het parkfeest waren, hebben een mooie cd gemaakt waar de opbrengst gaat naar de stichting vluchteling. Hier is het goed.

________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Je bent niet ongelukkig door wat je hebt meegemaakt, maar je bent ongelukkig door de manier hoe je er mee omgaat!______________________________________________________________________________

Nieuw boek Ingeborg Bosch: Onze liefde! Uit de Epiloog van mijn boek Onze Liefde: Een kennis zei ooit tegen mij: ‘Misschien is elke relatie wel afweer’. En misschien had ze gelijk. Beginnen we relaties vaak uit Valse Hoop en blijven we er te vaak mee doorgaan uit Angst om alleen te zijn? Hoe dan ook, het samenleven met een partner zal ons altijd blootstellen aan veel afweren en Symbolen, en ons daarmee volop kansen geven om te groeien. Zelfs vaak meer dan wanneer we alleen zijn en ons leven kunnen laten verlopen op ‘onze manier’. Om (Eckhart) Tolle nog eens te citeren: ‘Als je in een relatie vooral op zoek bent naar geluk dan zal je teleurgesteld worden, als je daarentegen op zoek bent naar groei dan zal je volop aan je trekken komen.’ Kijk op www.pri.online.nl

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

Indrukwekkend filmpje over eenzaamheid van Alvie 57. Ik vermoed dat Alvie in 1957 is geboren en hij is hoog sensitief. Is dj geweest, ict’er en maakt nu indrukwekkende mooie filmpjes. Als je graag de tekst rustig wilt lezen, klik dan: Als jij je eenzaam voelt

_________________________________________________________________________________________

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden. (Dalai Lama)

_________________________________________________________________________________________

Afgelopen maand luisterde ik naar een interview van Paul van Liempt van BNR over stressmanagement op de werkvloer. Hoe houden werkgevers hun werknemers gezond en hoe signaleren zij het stressniveau. Dat was de strekking van het verhaal. Twee bedrijven een arbeidspsycholoog en een arts waren betrokken bij dit interview dat gehouden werd in een zaal met toehoorders. Hoe meet je het stress niveau? vroeg iemand uit de zaal. Tot mijn verrassing ontspon zich een interessante discussie waarbij de mate van stress en de meetinstrumenten nogal verschilden. Ja , zei de arts het is gewoon te meten via het bloed. Als je de cortisolwaarden meet en die zijn hoog heeft iemand stress. Ja maar…. zei de psycholoog, als deze waarden hoog zijn is dat een momentopname en dat wil nog niet zeggen dat iemand “zieke” stress heeft. Het kan ook gewoon van een inspanning zijn. Stress op zich is niet fout en één meting zegt niet alles. Stress is goed en niet goed. Ook een auteur die een heel boek geschreven heeft over stress op de werkvloer liet van zich horen. Stress is goed als het positief ervaren wordt en positief ingezet wordt. Stress is niet goed als iemand niet meer in de gaten heeft dat hij of zij onder spanning staat. Dan moet iemand anders ingrijpen omdat de persoon in kwestie zichzelf niet meer kan beschermen. Lees meer: Interview van Paul van Liempt

_________________________________________________________________________________________ 

________________________________________________________________________________________

Met The Climate Miles vraagt Urgenda aandacht voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Van 1 t/m 29 november loopt Urgenda directeur Marjan Minnesma 512 kilometer van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Elke dag wandelt er een speciale gast met haar mee en laten we een nieuwe Milestone achter met een boodschap. Iedereen kan meelopen met The Climate Miles, voor een dag, een aantal dagen of de hele maand. Iedere dag bezoeken we inspirerende initiatieven, ontmoeten we interessante mensen en lopen we zo’n 20 kilometer. Met The Climate Miles laten we samen zien dat het nu tijd is om in actie te komen! Meer informatie kijk op: http://www.theclimatemiles.nl/

_________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 7 November. Bij Ayurvedische voeding denk je misschien aan exotisch eten, vooral omdat Ayurveda uit India stamt. Maar deze manier van koken en eten gaat vooral over hoe je met voeding je gezondheid optimaal kunt ondersteunen. Er wordt veel aandacht gegeven aan hoe je lichaam werkt, met name je spijsvertering. Brandt dat vuurtje goed? Of juist te langzaam of te snel? Ayurveda deelt mensen in naar drie groepen: heb je overwegend aarde en water, meer vuur of een overmaat aan lucht en ruimte in je systeem? Bij een teveel aan aarde en water kom je gemakkelijk aan en dat kan doorslaan naar een te hoog lichaamsgewicht. Wat zou je daar vanuit Ayurveda gezien aan kunnen doen? In de eerste plaats voedsel dat veel aarde en water bevat (zogenaamde ‘zware’ voeding) vervangen door wat lichters. En breng meer vuur in je lijf, zodat alles dat zwaar is beter kan verbranden. Hiervoor kun je specerijen als zwarte peper of kaneel gebruiken. Ook als je gewend bent aan de Hollandse pot kun je vanuit Ayurveda lekker en gezond eten maken! Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 7 November, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 50 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_________________________________________________________________________________________

Tips tegen stress op het gebied van voeding.

In tijden van stress heeft je lichaam een verhoogde behoefte aan vitamine B5. Dit vind je in champignons, broccoli, alfalfakiemen, erwten, linzen, tomaten, eieren, yoghurt,avocado’s, gist en noten. Wil je graag chocolade eten als je stress hebt? Neem dan pure chocolade met een cacaogehalte van +70%, want dat is rijk aan het aminozuur tryptofaan. Dat stofje bevordert enerzijds de aanmaak van serotonine wat je gelukkiger stemt. Anderzijds draagt het bij aan de productie van melatonine waardoor je beter slaapt. Tryptofaan zit behalve in pure chocolade ook in bananen, bruine rijst, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad en noten. Allemaal gezonde voeding tegen stress dus! Ook het drinken van groene thee is bevorderlijk voor het verlagen van je stressniveau. Laat dus dat bakje koffie staan, want dat wakkert je adrenaline en dus ook je stress aan. Neem liever een kop groene thee. Het bevat allerlei stoffen, zoals polyfenolen, flavonoïden, catechinen en aminozuren die positief werken bij stress. Ook vitamine C heb je extra nodig. In stres periodes wordt vitamine C versneld afgebroken in je lichaam. Naast de bekende vitamine C-leveranciers zoals citrusvruchten, zit in de camu camu bes extreem veel vitamine C. Erg lekker door smoothies!  Magnesium wordt ook wel het kalmeringsmiddel van de natuur genoemd en zit in alle groene bladgroenten, amandelen, quinoa, bruine rijst, linzen, boekweitbloem, rozijnen, aubergines, uien, vlees, schelpdieren, dadels en citroenen. Sla geen maaltijden over, houd je bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk op peil. Start met goede ademhalingsoefeningen. Dit hoeft helemaal niet lang te duren, en is toch zeer effectief. Ook yoga kan een zeer positief effect hebben op je gestresste mind. Dus meld je aan bij een yoga les en maak je zelf lekker zen!

_________________________________________________________________________________________

Ieder mens heeft een keuze om ergens achter te gaan staan en daarom ben ik lid van Groen Links.

_________________________________________________________________________________________

Oefendag: Geweldloze Communicatie! zaterdag 14 November. Voor meer informatie, dubbel klikken: Terugkomdag Geweldloze Communicatie

Workshop Geweldloos communiceren op 11 en 12 December! Voor meer informatie, dubbel klikken: Informatie – 2 daagse workshop.

_________________________________________________________________________________________

images (1)

Gedachten. Kijk naar je gedachten en laat ze dan weer los. Wat zou dat fijn zijn als het zo gemakkelijk ging, als je je gedachten zo maar los zou kunnen laten. De moderne psychologie vergelijkt de menselijke geest met een vlinder die de kleur aanneemt van het blad waar ze op gaat zitten. De vlinder wordt datgene wat haar aandacht trekt. Ook wij worden wat we in gedachten nemen. Als ons denken alleen bezig is met anderen, dagelijkse kopzorgen, telefoonre­keningen, rancune en dergelijke, zal het die kleur aannemen. Als ons denken wordt gevuld met vreugde, dankbaarheid en vitali­teit, zal de kleur van ons denken daarmee overeenkomen.  Probeer eens te beginnen om de verwach­tingen van anderen los te laten. Loop niet vooruit op een situatie, maar laat het moment zelf bepalen wat zinvol is om te doen. Heb vertrouwen in het nu en als je pijn hebt, weet dan dat achter die pijn vreugde ligt. Ga, om bij die vreugde te komen, eerst liefdevol naar je pijn toe en vraag wat ze jou wil zeggen. Probeer je denken positief te kleuren met gedachten aan rust, vrede, begrip, eenvoud, openheid en opgewektheid.

_________________________________________________________________________________________

Stress en erger. Dit is een interessante documentaire over stress verdeeld over 5 delen. Ik kijk nog al eens naar Canvas en daar zijn regelmatig mooie documentaires te zien.

_________________________________________________________________________________________

Werken aan innerlijke vrede Heb je de app al gedownload?  (voor de Iphone of Ipad gebruikers) Wellicht heb je net geen Ipad of Iphone. Heb dan nog even geduld er wordt aan gewerkt dat deze app ook op android gaat werken, dus ook op een samsung, agnus etc. Wat staat erop? Er staan nu een aantal visualisaties op: Het kind in jezelf, de berg en afvalstoffen afvoeren. Ook staan er ontspanningen op: De waterbron, de elementen en de zee. Aan de kwaliteit van het geluid wordt gewerkt.  Klik op de link en je kunt de app gratis downloaden:https://itunes.apple.com/nl/app/werken-aan-innerlijke-vrede/id921259377?mt=8&uo=4

_________________________________________________________________________________________

Een goede ondernemer laat een optimist de verkoop regelen en een pessimist de administratie.

_________________________________________________________________________________________

566390_10151607753384622_1267908494_ De 13eWereldvredewandeling op woensdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven!

566318_10151607753814622_909765304_n[2] De 23eWereldvredemeditatie op woensdag  31 december. Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2015!  Er is mogelijkheid tot een vrije gave.

_________________________________________________________________________________________

Sommige filmpjes mogen twee keer, deze sluit zo mooi aan bij het thema stress!

_________________________________________________________________________________________

Dit is een prachtig boekje van Jaap Toorenaar en het kost 10 euro bij Het Verboden Rijk. Eerlijk gezegd zijn mijn tegelwijsheden een beetje op! En bij het zien van dit boekje dacht ik: Yes, dit is leuk en vooral herkenbaar. Bij ons thuis zaten ze vol met spreuken en uitspraken, waar ik natuurlijk ook de grootste moeite mee had. Heb je geen zin, dan maak je maar zin! En als ik een kersenpit had doorgeslikt zei pa geruststellend: Wat door de roeper kan, kan ook door de poeper! En natuurlijk heeft iedere streek zijn eigen uitspraken. Uitspraak van deze maand, die mijn moeder vaak herhaalde: Volg je hart, dat klopt altijd!

 

4 Reacties

 • Monique van de Laar,
  Geplaatst 1 oktober 2015 09:59

  Morge Piet, jouw mooie nieuwsbrief kwam weer op het juiste moment. Vandaag is een rustdag voor mij, ontdoen van stress van moeders verhuizing en werk. Eff bijkomen door te mediteren en zo lekker joggen. En de computer zo uit. Je hebt een geweldige tekst geschreven over stress. Dank daarvoor! Ik wacht nog steeds op een boek van jou waarin je al jouw artikels en wijsheden bundelt in door-lopend verhaal. Titel Innerlijke vrede. Misschien idee? 🙂
  Het verhaal van Jacqueline maakte me aan het lachen. Wat kan zij leuk schrijven.
  Mij ontdoen van stress? Jij hebt alvast een mooie bijdrage geleverd met jouw nieuwsbrief. Zo, nu gaat de computer uit. En o, kun je mijn emailadres even aanpassen aan het nieuwe. Liefs, Monique

 • Elly van Dongen,
  Geplaatst 1 oktober 2015 17:42

  Wéééér een prachtige, veelzijdige, grappige, ontroerende en inspirerende nieuwsbrief Piet!!! Complimenten!!!

 • lia versteegh,
  Geplaatst 2 oktober 2015 06:30

  Dank je wel Piet voor de mooie, leerzame en ontroerende artikelen en liedjes.

 • Annelies,
  Geplaatst 7 oktober 2015 16:43

  Hoi Piet
  Duizend maal dank voor deze nieuwsbrief wat indrukwekkend en relaxt.
  Heerlijk een poosje lezen en luisteren en vooral genieten.
  En wat leuk dat je in de krant stond MENEER PASTOOR!!!!
  Annelies

Plaats reactie