Nieuwsbrief Juni 2015

 

 

Flowers005

 

Wat is licht eigenlijk? Wat versta jij onder licht? Het licht van de zon, het licht van inzicht, het licht van Philips uit Eindhoven, het licht van verlichting? Hebben jullie dat ook weleens? Ik ben ergens en ik heb ineens het gevoel dat er iemand naar me kijkt! Ik zoek de omgeving af en ja, daar achter je of naast je of verderop in de menigte staat iemand die naar je kijkt. Je voelt als het ware heel subtiel dat er naar je gekeken wordt, hoe kant dat?

Het oog is een zintuig of orgaan voor waarneming. Wanneer het oog wordt geprikkeld door licht zal het hierover informatie naar de hersenen sturen. Het licht dat het oog ontvangt zorgt er voor dat we kunnen zien. Tegelijkertijd straalt het oog ook licht uit om onszelf zichtbaar te maken. In de ogen zien we wie de ander is en vertellen we wie wij zelf zijn. Een blik op iemand werpen is aandacht geven aan de ander. Aandacht is je licht laten schijnen op iets of iemand. Aandacht is dus Licht. Je geeft je aandacht aan die- of datgene wat voor jou belangrijk is. Dat wat je aandacht geeft groeit en daar is het uiteindelijk ook voor bedoeld. We vangen als het ware heel subtiel de aandacht van de ander op en merken dat er aandacht naar ons gestuurd wordt. Lees meer: Het thema van deze nieuwsbrief is licht

______________________________________________________________________________________________________________

peggy  hand in hand klein.  hand alleen klein.

Zondag 21 Juni de Midzomer meditatie! Om 20.00 uur in de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Het is alweer de 10e Midzomer meditatie en het thema dit jaar is communicatie. En ik ben opnieuw verheugd dat zanger Renze Ferwerda en zangeres Martine Slangen voor de muzikale ondersteuning zorgen. Het is inspirerend werken met twee van die muzikale kanjers. Deze opname is uit Hoogstraten, uit de tuin van een oude molen. Het is een buitenoptredens van Renze gefilmd door de plaatselijke ros.tv van Zundert. Freek Dicke speelt op gitaar. Renze zingt de stem van mijn hart een lied dat hij vast zingt 21 Juni.

Renze doet meer dan schrijven en zingen alleen, kijk op zijn mooie en informatieve website: www.renzeferwerda.be

_MG_6712[1]

Martine Slangen zingt al weer heel wat jaren tijdens de midzomer- en wereldvredesmeditatie. En uit die samenwerking komt een nieuwe C.D. voort van Martine, ze hoopt deze tijdens de wereldvredemeditatie te presenteren. Een van de liedjes op deze C.D. is: De zee. Er is ook een Crowdfundings actie voor de nieuwe CD.
De opname van een cd kost veel geld. Om deze cd een vliegende start te geven is een beetje hulp dan ook van harte welkom. Vandaar dus deze crowdfundings actie. Je leest er alles over op haar website. www.martineslangen.nl

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Werken aan innerlijke vrede Eerste update voor de app. (voor de Iphone of Ipad gebruikers) Wellicht heb je net geen Ipad of Iphone. Heb dan nog even geduld er wordt aan gewerkt dat deze app ook op android gaat werken, dus ook op een samsung, agnus etc. Wat staat erop? Er staan nu een aantal visualisaties op: Het kind in jezelf, de berg en afvalstoffen afvoeren. Ook staan er ontspanningen op: De waterbron, de elementen en de zee. Aan de kwaliteit van het geluid wordt gewerkt. Er komen ook oefeningen op te staan, zodat je thuis kunt oefenen. De maker van de app en ik stellen jouw feedback zeer op prijs. Klik op de link en je kunt de app gratis downloaden: https://itunes.apple.com/nl/app/werken-aan-innerlijke-vrede/id921259377?mt=8&uo=4

___________________________________________________________________________________________________________________________

LICHT IS VERBINDING MET JE HART, HET IS: DE LACH VAN EEN KIND – LEVENSENERGIE, LEVENSLUST EN LEVENSKRACHT – DE ZON IN JEZELF LATEN SCHIJNEN – HET BEGIN VAN EEN NIEUWE DAG – GENEGENHEID DELEN, ZONDER VOORWAARDEN – DE TIJD VERGETEN EN OPGAAN IN HET “NU” – JE LATEN DRAGEN DOOR JE PASSIE – WARMTE, KLEUR EN HELDERHEID IN JE HOOFD – HOOP EN JE VERLANGEN KOESTEREN………. – VERTROUWEN EN JE LATEN DRAGEN DOOR HET LEVEN – BETROKKENHEID MET JE LIJF, EMOTIES EN BEZIELING – LIEFDE TUSSEN ALLE LEVENDE WEZENS – VRIENDSCHAP ONTVANGEN EN DOORGEVEN – JE DOEL HALEN EN GENIETEN VAN JE RESULTAAT – LICHT IS LEVEN, HELDERHEID, BLIJDSCHAP EN WARMTE.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Plannen maken is zinloos. Een statement dat veel mensen (en begrijpelijk) tegen de borst zal stuiten. Natuurlijk heeft plannen maken zin, tenzij je, zoals Alan Watts in zijn betoog aanvoert, altijd maar in de toekomst leeft. De helaas reeds overleden Britse filosoof stelt dat veel mensen niet in het nu leven, waardoor ze niet genieten van de vruchten van hun activiteiten. Het is een betoog om meer in het nu aanwezig te zijn. Ik ben het daar hartgrondig mee eens.

________________________________________________________________________________________________________

Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maand Juni en Augustus. Op 7 – 14 – 21 –  en 28 Juni. Op 2 – 16 – 23 – en 30 Augustus (dus niet op 9 augustus) zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yoga les in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo en bansuri. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook al het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen in de Stadstuin vrij te bezoeken. Ook kan je een proefles aanvragen in het Stiltecentrum via mijn mobiel nr. 06-25276590 of 0162-450832 Zie ook:  Yogafolder Volwassenen 2013

___________________________________________________________________________________________________________________________

14 Mei j.l. verliet blueslegende B.B.King ons op 90 jarige leeftijd. Hij was een muzikaal fenomeen van uitzonderlijke klassse. The trill is gone ofwel de sensatie is weg! En dat kan soms helemaal geen kwaad! Hier speelt en zingt hij samen met Tracy Chapman. Geniet ze!

___________________________________________________________________________________________________________________________

Piet 001

Kunstenaar Piet. Ik ben gevraagd door de stichting “Kleurrijk leven voor Suriname” om een kunstwerk te maken samen met kunstenares Ine van de Einde. Vorige week ben ik begonnen. Ine heeft een mooie speksteen voor me gereserveerd. Hier zit ik te kijken naar  de steen die wellicht duizenden jaren oud is, die al net zoveel seizoenen over zich heen heeft gehad en ik mag er mee aan de slag. Veilen, schuren, stoppen, kijken, aftasten, veilen, stof wegvegen, kijken, voelen, enzovoort. Je wordt de steen en op een bepaald moment zag ik een vis zwemmen in de steen. Ik houd jullie op de hoogte en volgende week ga ik verder werken aan het kunstwerk. Meerdere (bekende) Oosterhouters, zijn gekoppeld aan verschillende Oosterhouts kunstenaars. Krista en Paul Monteiro zitten zich in voor de met hiv besmetten kinderen in Suriname. Krista komt daar vandaan. Ze runnen daar 2 weeshuizen en de stichting bestaat dit jaar 10 jaar. Vandaar deze mooie actie, waar ik graag aan mee doe. 5 en 6 september worden de kunstwerken tentoongesteld en verkocht in de Mariakerk. Wil je meer weten kijk op www.kleurrijklevenvoorsuriname.nl

_______________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

743D83F5621CA93823C22232C3D8A8B9 Column Jacqueline Etman. De afgelopen maand werd mij doorgegeven dat het thema van de eerstkomende nieuwsbrief. LICHT zou zijn en met nadruk werd mij erop gewezen dat het niet om het licht van Philips ging of dat van een lantaarnpaal nee…het moest blijkbaar over een heel ander licht gaan! Nou zit er ergens achter mijn schouderbladen van jongs af aan iets “dwarsigs” en dat “dwarsige” zorgt er soms voor dat ik dan in de “contramineuze” stand ga staan, je zou het voorzichtig ook tegendraads mogen noemen, daar heb ik geheel geen last van, sterker nog, ik hou van tegendraads.  En de eerste gedachte die me dan ook te binnen schoot was: ”Wat is er mis met Philips en wat is er mis met een lantaarnpaal?” Een mens zou niet zonder kunnen? Lees meer: collumn4

____________________________________________________________________________________________________________

IDY Poster Final ohneTextzeile a

Op zondag 21 juni 2015 is het de internationale Yoga Dag. Over de hele wereld worden er op deze dag gratis Yogalessen aangeboden, om iedereen kennis te laten maken met Yoga. Zo ook in Oosteind kun je op deze dag het volgende gratis programma volgen 10.00-11.30 Yogales (Ontspanning en lichaams- en ademhalings-oefeningen) 13.30-14.30 Yoganidra (De slaap van de Yogi, 3 kwartier ont-spannen op je yogamatje) 15.00-16.00 Satsang (Bekijken van een dvd met een lezing van Paramhans Swami Maheshwarananda over een onderdeel van de Yogafilosofie) 16.30-17.30 Meditatie. Je kunt je aanmelden voor 1 of meerdere onderdelen van deze dag. Email: netherlands@yogaindailylife.org Telefoon: 06-15186774 (Susan van Rooij) Je bent van harte welkom, we verheugen ons op je komst!

________________________________________________________________________________________________________

Er is een verhaal over een koning die drie zonen had. De eerste was knap en heel geliefd. Toen hij 21 was, liet zijn vader een paleis in de stad voor hem bouwen. De tweede zoon was intelligent en ook heel geliefd. Toen hij 21 werd, liet zijn vader ook voor hem een paleis in de stad bouwen. De derde zoon, knap noch intelligent, was nors en niet bepaald geliefd. Toen hij 21 was, zeiden de raadslieden van de koning: ‘Er is geen plaats meer in de stad. Laat buiten de stad een paleis voor uw zoon bouwen. U kunt er een bastion van laten maken en een paar van uw wachten sturen om te verhinderen dat het wordt aangevallen door de schurken die zich buiten de stadsmuren ophouden.’ En dus liet de koning zo’n paleis bouwen en stuurde een paar van zijn soldaten om het te beschermen. Lees meer: Er is een verhaal over een koning die drie zonen had

__________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________

Heb je het gevoel dat je altijd beter kunt en moet? Schuif je belangrijke zaken voor je uit? Wil je weten hoe je de balans tussen werk en privé beter kunt bewaken? Zou je liefdevoller willen omgaan met je kinderen en partner?  PRI leert je misleidende gevoelens en gedachten, ontstaan in het verleden, te ontwarren. Hierdoor ontdek je het heden voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast. Dat maakt voor jezelf en de mensen om je heen, een wereld van verschil. Vrijdagavond  5 JUNI 2015 door Loes Gijbels PRI therapeute i.o. Locatie: Indigo gebouw, Teteringsedijk  11,  4817 MA BREDA  Toegangsprijs: 8,00 euro inclusief koffie/thee Aanvang : 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Aanmelden:  colettewinkens@planet.nl  of  www.PRIonline.nl

Ingeborg Bosch over depressies.

________________________________________________________________________________________________________________________

foto 2

Stiltecentrum ‘in de oude toren’ van Oosterhout. In de stadskapel van Oosterhout worden jaarlijks zo’n 60.000 kaarsjes aangestoken. Er wordt even stilgezeten en mensen vervolgen daarna hun weg weer. Of ze gaan naar boven om even stil te zitten in het Stiltecentrum of om naar de tentoonstelling te kijken van schilderijen. Of ze hebben een gesprek met een vrijwilliger die er iedere middag aanwezig is. Of ze kopen iets in het religieuze winkeltje in het binnenhofje, wat ook bij het Stiltecentrum hoort. In de stadskapel ligt een stapeltje teksten met iedere maand een andere tekst. Het is een woord voor onderweg. Deze maand is de tekst: Laten wij ons gezonden weten als de handen van de hemel, die zich vouwen rond de aarde. Om luiken te openen, waar uitzicht ontbreekt – Om harten te verwarmen waar kilte toeslaat – Om handen te vullen van wie beroofd zijn – Om tranen af te wissen die blijven stromen – Zelfs om te spreken waar iedereen zwijgt en wegkijkt – Laten we ons geroepen weten om van elkaar gediend te zijn, wat een hand vol brood al niet kan doen. Sytse de Vries.

___________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________

Mediteren. Mediteren is volledig breken met onze ‘normale’ manier van doen, want het is een staat die vrij is van alle kommer en zorgen, waarin geen wedijver is, geen verlangen iets te bezitten of te grijpen, geen intense wanhopige worsteling en geen honger naar prestatie. Het is een ambitieloos zijn, waarin aanvaarding nog afwijzing, hoop nog vrees zijn; een staat waarin we langzamerhand al die emoties en concepten die ons gevangen houden, loslaten in de ruimte van natuurlijke eenvoud. Sogyal Rinponche. Meditatie folder.doc 2015 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Het licht thuis brengen. Ergens aan het einde van de wereld brandt een heel mooi en warm licht. Om daar te komen is het heel erg ver en moeilijk lopen, maar wie het lukt om iets van het licht naar huis te halen, die krijgt warmte en geluk in zijn leven. Een vrouw dacht, daar ga ik heen en ging op weg. Na heel veel moeilijkheden en een wandeling met veel moeite  kwam ze eindelijk aan. Ze stak haar kaars aan  het grote helle licht aan en begon heel erg gelukkig weer aan haar terugweg. Onderweg kwam ze een man tegen. Hij zat in de berm van de weg en had het vreselijk koud. Ach zei de man, heeft u niet een beetje licht en warmte voor mij? De vrouw twijfelde en overlegde, is mijn licht niet te kostbaar om het verder te geven? Zal het dan niet uitgaan? Maar haar goede hart overwon en ze gaf de kleumende man een beetje licht en ging haar weg weer verder. Toen ze haar huis al in de verte kon zien, begon het vreselijk te waaien en te stormen. Ze probeerde zo goed mogelijk het licht onder haar mantel te redden, maar regen en wind lieten het licht uitgaan. Alle moeite voor niks? Had ze de hele lange weg voor niks gelopen? Een tweede keer deze moeilijke weg lopen, ging niet, dat hield ze niet vol. Toen dacht ze aan de man, die ze onderweg licht had gegeven. Dat lukt me dacht ze, ik heb nog kracht genoeg om terug naar die man te lopen. Ze draaide om en vond de man werkelijk. Bij hem was het nu warm en licht. Zo kon de vrouw aan de vlam van zijn licht, haar kaars nog een keer laten branden en zo kon ze haar licht naar huis brengen.

________________________________________________________________________________________________________________

Wie een kaars voor een ander aansteekt, verlicht daarmee zijn eigen pad.

_________________________________________________________________________________________________________________

Wat is geluk, en hoe kunnen we dit bereiken? Matthieu Ricard, de biochemicus die Boeddhistisch monnik werd, zegt dat we onze geest de gewoontes van welzijn kunnen aanleren en zo een zuiver gevoel van sereniteit en vervulling kunnen verwezenlijken. Je kunt de video Nederlands ondertitelen. https://www.ted.com/talks/matthieu_ricard_on_the_habits_of_happiness?language=nl

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 13 Juni. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 13 Juni. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro, inclusief lunch en materiaal. Opgeven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl Er is nog plaats genoeg!

______________________________________________________________________________________________________________________

Wat de snelheid van het licht betreft, is één ding duidelijk : het komt ’s morgens steeds te vroeg.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

1. Yoga & Meditatie

Er zijn weer yogalessen in Augustus! Waarom? Omdat er vraag naar is en ieder jaar wordt de vraag groter. Op maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur en s’ avonds van 20.00 tot 21.00 uur. Dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur. Voor de vaste yogacursisten is er dus een wijziging qua tijd. Je kunt kiezen om les te nemen en misschien komt juist augustus wel of niet uit, dan begin je gewoon weer in september in je eigen groep. Het is wel een feest om in de zomer yogalessen te mogen verzorgen, de zon, de tuindeuren open? Dus geef je op als je graag deelneemt. 0162 – 450832.

____________________________________________________________________________________________________________

Even een opwaardering voor de beste zangeres van Nederland, want het songfestival viel voor Trijntje Oosterhuis een beetje tegen. Prachtige tekst.

____________________________________________________________________________________________

spiegels

Beelden en verhalen om je aan te spiegelen. Eeuwenlange zoektochten naar zingeving in verschillende culturen hebben een rijke bron van verhalen en beelden opgeleverd waaraan we ons nog steeds kunnen spiegelen. Zij vormen de basis van religieuze stromingen als het christendom, de islam, het Jodendom, het hindoeïsme, het boeddhisme en het taoïsme. Ingeborg Hendriks is in samenwerking met Levendig Uitgever een crowdfundingsactie gestart voor een kijk-, lees- en ontdekboek dat uitnodigt om parallellen tussen religies te ontdekken en na te denken over de eigen persoonlijke waarden. Ook voor het onderwijs biedt dit allerlei mogelijkheden. Op www.geloofinjeproject.nl  vind je meer informatie en een leuk inspiratiefilmpje. Steun ons project en help ons het project Spiegels mogelijk te maken.

________________________________________________________________________________________________________

Probeer elke keer als je tegen de lamp loopt een beetje licht mee te nemen. Harrie Jekkers.

_______________________________________________________________________________________________________________________

“Ademdag”op Zaterdag 27 Juni. We happen er als eerste naar bij geboorte en blazen het als laatste uit bij de dood. En tussen die twee momenten in ademen we in en uit, in en uit een leven lang. Adem is leven, maar de adem is nog veel meer; het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven, als we de kunst van het goed ademen tenminste beheersen. Om allerlei redenen houd je je adem in of ga je oppervlakkiger ademen. Hierdoor voel je minder maar mis je ook veel! Ontspannen en intens ademen brengt je vanzelf in contact met gevoelens en ervaringen die voor jou belangrijk zijn. Je voelt weer hoe het leven tintelend door je lichaam stroomt. Door voller en dieper te ademen krijg je meer energie en word je levendiger, opener, warmer en zachter. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Locatie: Ridderstraat 71, Oosterhout. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl of 016-450832. Meer informatie lees: Adem dag op 27 Juni

___________________________________________________________________________________________________________________________

Riet Muylaert zingt het lied van Maria Magdalena in het programma van Stef Bos. Luister goed naar tekst.

_______________________________________________________________________________________________________________

Zondagmiddag 5 juli in Vestzaktheater de Schelleboom, in Oosterhout. Wij organiseren een informatiemiddag in Oosterhout waarin arts Henk Fransen vertelt over zijn droom om samenwerking van reguliere en complementaire behandelingen van kanker te realiseren in een op te starten centrum. Er is muziek van Frans Brekelmans,in de pauze zijn er heerlijke biologische proeverijen, gemaakt door kook”ster” Angela Coulet (gesponsord door Gezondheidswinkel Broeders uit Oosterhout). Ook kunt u in de pauze lootjes kopen (€ 5,– p.st), want – behalve wijzelf – zijn er meerdere kunstenaars die werkstukken beschikbaar stellen voor een verloting. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Centrum Diamant. Voor meer informatie en opgave lees: SAMENWERKING REGULIER

________________________________________________________________________________________________________________

Zangworkshops “De Sprankeling” van Monique Roovers. Rustig en in verbinding met mezelf en de deelnemers begeleid ik de workshops.  Zonder oordeel of voorwaarden, vol overgave vertaal ik jouw unieke stemgeluid naar een uiting van het gevoel dat op dat moment in jou aanwezig is. Ik moedig je op een liefdevolle manier aan om te zingen zonder woorden met jouw hart op de tong. Meer informatie kijk op: Monique Roovers Flyer Levenslied A5_HR (1)

________________________________________________________________________________________________________________

Cranberries. In 1845 spoelde er een vat veenbessen aan op Terschelling. Deze is door jutters meegenomen in de hoop dat er iets waardevols in zat. Het vat is omgekeerd in de duinen. Er zaten enkel bessen uit Noord-Amerika in, helaas! De pitten ontkiemden zich en voelden zich thuis in de zandbodem. Daarna was er geen houden meer aan. De cranberrystruik verspreidde zich over heel Terschelling. Daarvoor was deze cranberrysoort alleen bekend in Noord-Amerika. Er zijn andere soorten cranberries inheems in Europa maar daarvan worden geen producten op grote schaal gemaakt. Tegenwoordig komen er allerlei cranberry-producten uit Terschelling. De Cranberrie bevat anti-oxidanten, vitamine C en heeft heilzame werking, en is ook nog eens erg lekker. Het is een heel goed middel bij blaasontstekingen, het is goed voor het immuunsysteem, voor de spijsvertering, er zitten veel mineralen en vitaminen in. En je kunt er veel kanten mee op: saus voor op de pudding, jam en compote, likeur, thee, dik sap, siroop, in olie en azijn, geurkaarsen, in shampoo en zeep. Je koopt ze meestal gedroogd. Eet smakelijk!

_________________________________________________________________________________________________________________

Wie nooit misleid werd door een dwaallicht, heeft stellig ook nooit naar het licht gestreefd. Peter Sirius.

_____________________________________________________________________________________________________

Sea First Foundation (SFF) is een non-profit organisatie in België en Nederland die opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen en hun fauna en flora. SFF maakt mensen warm voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en informeert en sensibiliseert tegelijkertijd over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. Wist je dat de oceanen nu al 5 biljoen stukjes plastic bevatten! Dos Winkel is een Nederlandse Belg, die in alle zeeën gedoken heeft en een heel goed beeld heeft van de oceanen en hun fauna en flora. Hij legt uit hoe de oceanen zorgen voor de zuurstof op aarde, hoe het CO2 probleem kan opgelost worden, hoe zelfs de honger in de wereld kan verholpen worden. Het licht staat op ROOD als wij de oceanen blijven vervuilen en als wij blijven meedoen aan de overbevissing en het consumeren van vis. Dit interview is van groot belang voor elk levend wezen hier op aarde. Laat ons gezamenlijk opnieuw kiezen voor de oceanen, de aarde, deze planeet. Indrukwekkend interview. Voor meer informatie kijk op: http://www.seafirstfoundation.org/

_________________________________________________________________________________________________________________________

de-voeten-ayurvedische-massage-463465-regular[1]

Een Ayurvedische massage ervaren! Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, maar wordt er van uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

______________________________________________________________________________________________________________________

spices-541974_1280-150x150

Even voorstellen: Liselotte Akkermans van Praktijk Lathyrus! In balans zijn, je goed voelen… dat willen we allemaal. In ons drukke leven is het soms moeilijk om tijd te maken voor onze gezondheid. Geen tijd om lekker en gezond te koken, geen tijd om te ontspannen, we zitten te veel achter de computer… We zijn moe, gestrest, krijgen spijsverteringsklachten of slaapproblemen. De Traditionele Chinese Gezondheidsleer biedt handvatten om meer in balans te komen. In mijn praktijk begeleid ik mensen bij het werken aan hun gezondheid. Wil jij op een natuurlijke manier beter in je vel komen? Kijk dan op de website of ik iets voor je kan betekenen. Ik maak gebruik van de Chinese voedingsleer, meridiaan massage, acupressuur en mijn ervaring met bewegingsvormen als Qi Gong, Do-in en yoga.tel 06-27975253. De praktijk bevindt zich in Rijen. praktijklathyrus@outlook.com   http://www.praktijklathyrus.nl 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Logo_grandmothers_2015

10-11-12 Juli een conferentie met de 13 Wijze Grootmoeders! Zij zijn diep bezorgd over de ontwikkelingen in de wereld en het welzijn van Moeder Aarde. Zij zijn samengebracht door een gezamenlijk visioen. De Grootmoeders zetten zich in voor de heling van Moeder Aarde en voor wereldvrede. Ze willen zich verbinden met iedereen die zich inzet voor een betere wereld nu en voor de volgende zeven generaties. Conferentie met een delegatie van de Raad van Inheemse Grootmoeders en Grootmoeder Laila Spik. Van vrijdagmiddag tot zondag eind van de middag, in Hotel Guldenberg dat ligt in de prachtige Brabantse bossen. Hotel Guldenberg 5268 KR Helvoirt. Kosten 350 euro. Meer informatie kijk op: http://13wijzegrootmoeders.nl/

__________________________________________________________________________________________________________________

 

3 Reacties

 • Emmy,
  Geplaatst 2 juni 2015 12:47

  Lieve Piet,

  wat n geweldige nieuwsbrief heb je weer gemaakt !!!!!
  Vooral de prachtige en ontroerende muziek heeft mij geraakt.
  bedankt.

  liefs
  Emmy

 • Annelies,
  Geplaatst 4 juni 2015 18:34

  Hoi Piet
  Mijn licht ging vooral uit naar kunstenaar Piet!!!
  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.
  Bedankt voor het licht dat jij me elke maand geeft.
  Gr.Annelies

 • leny van Vugt,
  Geplaatst 8 juni 2015 12:27

  Piet, het was weer vanouds1 En veel licht in de duisternis!

Plaats reactie