Nieuwsbrief Mei 2015

Op weg naar nieuw vertrouwen – Thuis in je lichaam.

De veiligste plek waar je kunt wonen is je lichaam. Het is je eigen huis! Maar wat moet je doen als je je er niet optimaal in thuis voelt? Wat doe je als je iedere dag opnieuw op zoek bent naar een slanker, mooier of perfecter huis om in te wonen? Verhuizen lukt niet en jezelf afwijzen brengt je nog verder van je eigen huis. Hoe vind je de weg terug naar het vertrouwen dat je goed bent zoals je bent? Het klinkt nogal voor de hand liggend, maar de relatie met je lichaam is de enige die levenslang is. Ouders verlaten deze planeet meestal eerder dan jij, kinderen arriveren pas als je zelf volwassen bent. Partners, echtgenoten en minnaars komen en gaan, maar de enige relatie die een heel leven duurt, is die met je eigen lichaam. Tegen de tijd dat je de aarde verlaat, kan het zijn dat je er een aantal lichaamsdelen bij hebt gekregen die je nog niet had toen je aan je aardse reis begon: een nieuwe knie, heup of nier. Maar het lichaam dat je in eerste instantie kreeg is nog steeds hetzelfde. Lees meer: Op weg naar nieuw vertrouwen

_____________________________________________________________________________________________________________

De van oorsprong Australische Ruth Moody bracht eerder dit jaar These Wilder Things uit, waarop haar buitengewone songwriting en fluwelen stem meer dan eens tot uitdrukking komen. Tussen de nummers van Moody’s eigen hand valt één titel op: ‘Dancing In The Dark’. Jazeker, het betreft een cover van de Springsteen hit uit 1984. Voor de verandering erg verfrissend om het dansen in het donker ruim 30 jaar later bezongen te horen worden door deze dame.

________________________________________________________________________________________________________________

Wie iets wil doen vindt een middel, wie niets wil doen een excuus.

________________________________________________________________________________________________________________

Expositie ‘Als herinnering’ opening zondag 3 mei 15.00uur, in de Mariakerk. Iedereen gaat op een eigen manier met het sterven of ziek worden van geliefden om. Met de tentoonstelling ‘Als Herinnering’ brengt Marleen Hoftijzer het omgaan met de dood en de ziekte Alzheimer vanuit verschillend perspectief in beeld. De expositie bevat intieme foto’s over de laatste levensfase, afscheid nemen en rouwen. Het traditioneel gevoelige onderwerp komt daardoor uit de taboesfeer. Naast verdriet is er vaak ook ruimte voor hoop, humor en saamhorigheid. De expositie is te bezichtigen van zondag 3 mei t/m 28 juni. Openingstijden: elke werkdag van 9.30 – 12.30uur. weekenden: Zaterdag 23 mei & zondag 24 mei, zaterdag 6 & zondag 7 en zaterdag 20 & zondag 21 juni van 14.00 – 16.00uur. Adres Wilhelminalaan 63, Oosterhout.

________________________________________________________________________________________________________

Aardbeving Nepal. Zoals iedereen gelezen en gehoord heeft is Nepal getroffen door een enorme aardbeving. Ik ken persoonlijk een aantal mensen die in Kathmandu leven en werken. Zo zet Lies Vink (72) Castricum) zich al jaren in voor de opvang van jonge kinderen in verschillende weeshuizen. Een gift is meer dan welkom nu:  ABN-AMRO IBAN: NL20ABNA0801275490, BIC code: ABNANL2A t.n.v. de Straatkinderen van Kathmandu te Castricum. Meer weten kijk op: http://www.straatkinderenvankathmandu.nl/  Zo is er ook Ilse Bennink uit Vorden, die met een Nepalese sherpa (Shiva) is getrouwd. Zij heeft de stichting Diyo opgericht en geven kinderen ook onderdak en onderwijs. Hier is ook iedere gift welkom: NL 75 RABO 0137589131. Voor meer informatie: http://www.diyonepal.nl/ Dit zijn 2 kleinschalige projecten waarbij iedere euro goed terecht komt. Bedankt!

______________________________________________________________________________________________________________

Dit is een opname van 20 oktober 2009 in Tel Aviv. I am a lover, lover, lover, come back to me. Laat de minnaar in jezelf terug komen. En dan niet de minnaar die afhankelijk is van de liefde van ander, maar de minnaar om jezelf lief te hebben. Leonard Cohen is buiten een zanger ook een geweldige poëet.

____________________________________________________________________________________________________

Wie geen vertrouwen stelt in anderen, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen! Lao-Tse.

________________________________________________________________________________________________________________________

De Planteneter is het bedrijf van Boele en Heleen Ytsma. Wij willen inspireren tot en informeren over de plantaardige lifestyle. Dat doen we met video’s, blogs, e-books, lezingen en workshops. Bovendien begeleiden we mensen naar een (meer) plantaardig leven met cursussen, programma’s en abonnementen. Maar wat is het verhaal achter dit opmerkelijke bedrijf? De Planteneter wil bewuste mannen en vrouwen helpen hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Worstel je met je gewicht of je gezondheid, ben je veel moe of heb je vaak pijn? Dan zal een plantaardige lifestyle veel voor je kunnen betekenen. Of ben je gezond, maar wil je gewoon meer energie, betere concentratie of grotere sportprestaties? Ook dan moet je het planten eten zeker eens proberen. Steeds weer zijn beginnende planteneters verrast over de snelheid waarmee ze verbetering van hun gezondheid, kracht en energie merken. Lees meer: De Planteneter

_____________________________________________________________________________________________________

_MG_0033 - versie 2 (2)

Het grootse wonder. Het menselijk lichaam moet de mooiste creatie van de natuur zijn. Het is ongeëvenaard in kracht, capaciteit en aanpassingsvermogen. Meestal hebben we een negatief beeld van ons lichaam, maar we zouden ook op een positieve manier naar ons lichaam kunnen kijken. De intelligentie, die inherent is aan ons lichaam, is zo groot dat het ronduit verbijsterend is. Het menselijk hart klopt elke vierentwintig uur ongeveer honderdduizend keer. Het hart en zijn pompsysteem, dat wetenschappers vergeefs hebben getracht na te bootsen, pompen bijna zeven liter bloed door honderdvierenveertigduizend kilometer bloedvaten per dag. Dat is ongeveer vijfhonderdtwintigmiljoen liter in vijftig jaar. Bedenk eens wat een hitte deze machine moet voortbrengen bij het uitvoeren van deze functies, en besef dan dat het een constante temperatuur bewaart van rond de 37 graden! Lees meer: Het grootse wonder

____________________________________________________________________________________________________

743D83F5621CA93823C22232C3D8A8B9 Column Jacqueline Etman.

Zelfvertrouwen. De afgelopen week volgde ik een congres over omgaan met lijden en verlies als levenskunst. Het was een hele mooie dag. Er werden hele mooie woorden gesproken. Dokters, professoren en andere slimme mensen, die weliswaar nog niet waren doodgegaan maar daar blijkbaar wel iets zinnigs over konden zeggen, voerden de vele belangstellenden in goed overdachte bewoordingen maar toch, richting dood. Lees verder: Zelfvertrouwen

_____________________________________________________________________________________________________

Wie wil er eigenlijk perfect zijn? Een ontroerend filmpje over de perfectie en imperfectie van onze lichamen. Geen enkel lichaam is hetzelfde en toch schotelen onze media en onze kledingzaken ons altijd maar dezelfde standaard plaatjes voor. Alsof de wereld niet een veel grotere variatie kent dan dat!  Ik heb genoten van de prachtige mensen in dit filmpje. Als ik mijn lichaam al niet perfect vind, want moeten zij dan wel niet denken? Ieder mens is perfect precies zoals hij of zij is!

_________________________________________________________________________________________________________

Het geheim van de mantra! Hun magische klanken helpen het lichaam in balans te brengen. Ze ontspannen de geest, ze kalmeren emoties en openen het hart. Ze stimuleren, activeren, motiveren, en maken je innerlijk rustig. Ze helpen je dansen of slapen, lachen of huilen of mediteren. Ze kunnen helpen iemand te vergeven, of iemand te vinden. Mantra’s omvatten traditionele gezangen uit de Himalaya, gebeden, hymnen, wiegeliedjes en geïnspireerde composities. Elke mantra heeft een speciale intentie. Ze worden je aangeboden met de bedoeling je te inspireren om mee te zingen, zodat je hun weldaad zelf kunt ervaren. De mythe/tekst die bij elke mantra hoort is bedoeld om de verbeelding te stimuleren. Weet dat je een mythe/tekst niet hoeft te geloven om de waarheid ervan te ervaren. Al vele jaren heb ik het voorrecht mensen met verschillende achtergronden te inspireren, ongeacht geloof of muzikaal talent, om voor zichzelf de kracht, schoonheid, glorie, plezier en magie van de mantra’s te ontdekken. Of je deze mantra’s meezingt voor plezier en ontspanning, of voor hulp en genezing, geluk en innerlijke vrede zal het zeker brengen. Wanneer? Iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur en vrijdagmorgen van 09.00 uur tot 10.30 uur, mediteren we en zingen we mantra’s. Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Wil je graag de mythe/tekst van de Gayatri mantra klik op: Gayatri mantra

________________________________________________________________________________________________________

Toet de Best over Boeddhisme en vrede! Pinkster – Zaterdag 23 Mei om 14.00 uur  verzorgt Toet een lezing over het bijgevoegde thema. Toet is de schrijfster van het boek: De magie van het Tibetaanse Boeddhisme. Wonend in Italië in de buurt van Milaan, nabij Lama Ganchen. Is al heel wat jaren bezig met dit inspirerende fenomeen: het Tibetaanse Boeddhisme en met het zoeken naar innerlijke vrede. Ze heeft al veel gereisd, gelezen, vertaald, gedeeld, ervaren, gezien en het is een eer dat ze naar Oosterhout komt om haar kennis met ons te delen! Kosten 10 euro! (deze gaan naar een hulporganisatie) Adres: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven bij 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

______________________________________________________________________________________________________________________

De drie Vergiften. In April was er een mooie serie documentaires van de Boeddhistische omroep stichting over de drie vergiften volgens Boeddha. Al het lijden is volgens de Boeddha terug te voeren op drie negatieve emoties: woede, verlangen en onwetendheid. Boeddha noemde ze de drie vergiften. Maar hoe komen ze tot uiting in de moderne samenleving? Drie filmmakers gaven elk hun visie op een van de vergiften.  Als aanloop naar de drie films spreekt regisseur Alexander Oey met verschillende boeddhisten en andere deskundigen over de drie vergiften. Matthieu Ricard, boeddhistische monnik en schrijver legt uit wat de drie vergiften zijn en waarom deze negatieve gevoelens zoveel aandacht krijgen binnen het Boeddhisme. Ook komen onder andere filosofen Henk Oosterling en Jan Bor, bioloog Matthijs Schouten en de ex-bankier Sander Tideman aan het woo rd. Dit is de link van de eerste uitzending, je kunt ook kijken natuurlijk op uitzending gemist. http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntYear=2015&lIntType=0&lIntEntityId=1862

_______________________________________________________________________________________________________________

Wij vertrouwen niet op onze eigen innerlijke wijsheid en nemen aan dat anderen op de een of andere magische manier wijzer zijn dan wijzelf, zelfs als het gaat om wat goed voor ons is. Sue Patton Thoele.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Wereldwijd voelen meisjes zich onzeker over hun uiterlijk. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat maar liefst 60% van de meisjes stopt met de dingen die ze leuk vinden. Zangeres Sabrina Starke zet zich als ambassadrice in voor het programma en ontwikkelde een bijzondere video rondom haar lied ‘Toss me a dream’. In dit lied door Sabrina Starke zelf geschreven staan zelfvertrouwen en het najagen van dromen centraal.

__________________________________________________________________________________________

Oefendag Geweldloze Communicatie! zaterdag 30 mei.                                                                                                                                      Adres: Ridderstraat 71, Oosterhout. Kosten 50 euro inclusief lunch. Er is nog plaats! Meer lezen: Mededogen en compassie. 

______________________________________________________________________________________________

Wat men blijft bedekken kan men zelf niet meer ontdekken. Bert Cuypers.

_________________________________________________________________________________________________________________

Zondag 31 mei: Familieopstelling. Heb je het gevoel dat er iets mist in je leven. Merk je dat bepaalde patronen zich herhalen?  Heb je last van onzekerheden of diepe gevoelens waar je de vinger niet op kunt leggen. Loop je steeds vast op hetzelfde punt of kamp je met gezondheidsproblemen? Dan is een familie- of systeemopstelling misschien iets voor jou. Opstellingen geven inzicht in wat jou blokkeert. Door het ervaren en verwerken van de blokkade ontstaat er ruimte om voller in het leven te staan en krijg je zicht op wat je te doen staat. Er is ruimte voor 10 representanten en tijd voor 2 vraagstellers. Deelname kost € 15,- voor een representant en € 80,- indien je een opstelling (vraagsteller) wilt doen. Verzorgd door: Godelieve Döll, aanvang: 10.00 – 13.00 uur in Rijen, Hoofdstraat 138, 5121 JH Rijen. Tel: 0161 26406, email: gdoll@ziggo.nl  De volgende familieopstelling zal plaatsvinden op: Zondag 12 juli van 10.00-13.00 uur . Er is plaats voor maximaal 12 representanten en 2 vraagstellers.

_______________________________________________________________________________________________

Als een trein door een tunnel rijdt en het donker wordt, spring er niet uit en gooi je kaartje niet weg, blijf zitten en vertrouw op de machinist.

__________________________________________________________________________________________________________________

Lezing Past Reality Integration: Ontwar je emoties en leef ten volle. maandagavond 1 Juni. Heb je het gevoel dat je altijd beter kunt en moet? Schuif je belangrijke zaken voor je uit? Wil je weten hoe je de balans tussen werk en privé beter kunt bewaken? Zou je liefdevoller willen omgaan met je kinderen en partner?  PRI leert je misleidende gevoelens en gedachten, ontstaan in het verleden, te ontwarren. Hierdoor ontdek je het heden voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast. Dat maakt voor jezelf en de mensen om je heen, een wereld van verschil.  Maandagavond 1 Juni door Loes Gijbels PRI therapeute i.o.  Locatie: Indigo gebouw, Teteringsedijk  11, 4817 MA BREDA  Toegangsprijs: 8,00 euro inclusief koffie/thee Aanvang : 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Aanmelden: colettewinkens@planet.nl   www.PRIonline

__________________________________________________________________________________________________________

Het leven is werk in uitvoering. Het blijft net zo onafgemaakt en veranderlijk als de kustlijn langs het strand. Wees geduldig jegens alles wat nog onduidelijk is in je hart en probeer van de vragen zelf te genieten. Zoek niet teveel naar de antwoorden, die kunnen je niet altijd meteen gegeven worden. Want je zou misschien niet in staat zijn ze helemaal te beleven. En het is de bedoeling van het leven “alles ten volle te beleven”. Beleef heden de vraag. Misschien zul je dan, geleidelijk zonder het te merken, op een dag in het verschiet de antwoorden “beleven”.

_________________________________________________________________________________________________________

Om vertrouwen te krijgen in zijn eigen weg hoeft een strijder van het licht niet aan te tonen dat een ander de verkeerde volgt.Paulo Coelho.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 13 Juni. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 13 Juni. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro, inclusief lunch en materiaal. Opgeven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_________________________________________________________________________________________________________

London Grammar (England) ontstond toen Hannah Reid en Dan Rothman elkaar ontmoetten tijdens hun studies. In 2010 vervoegde Dominic Major de band.  De grote doorbraak kwam er met het nummer Strong dat een toptiennotering haalde.

___________________________________________________________________________________________________________

Je hebt niet verloren als je opgeeft, maar wanneer je nooit geprobeerd hebt.

___________________________________________________________________________________________________________

Een verhaal voor elk mens op deze wereld over zelfvertrouwen en geloven in jezelf met muziek van Marco Borsato en Andrea Bocelli, Because We Believe. Marco Borsato, geeft in oktober zijn 10e Symphonica in Rosso 2015 in de Ziggo-dome in Amsterdam. De tekst is van Jeanette Krefft, zij heeft veel filmpjes op you tube geplaatst. Kijk op:http://www.liefdespinsels.nl

___________________________________________________________________________________________________________

Blauwe bessen zijn lekker en gezond. Dat broccoli, tomaat en vette vis tot de gezondste voedingsmiddelen behoren is redelijk bekend. De blauwe bes lijkt tot nu toe in het rijtje vergeten te zijn, maar is nu herontdekt. Het kleine blauwe besje lijkt grote voordelen voor de gezondheid te bezitten. Anthocyanine, de stof die de blauwe bes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti-verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer anti-oxidanten bevatten dan blauwe bessen. Na blauwe bessen bevatten respectievelijk, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel anti-oxidanten. Verder bevorderen blauwe bessen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. Jammer genoeg blijken de gezonde eigenschappen achteruit te gaan door verhitting en/of lang bewaren. Ook als je ze in gerechten verwerkt waar veel suiker aan te pas komt dan heft dat veel van de gezonde eigenschappen van de bessen op. Dus met veel blauwe bessenjam eten schiet je niet op. Verder bevat de ene blauwe bessen soort meer anti-oxidanten dan de andere. Ook de mate van rijpheid heeft invloed. Recente studies hebben aangetoond dat bij de combinatie blauwe bessen en zuivelproducten de anti-oxidanten niet optimaal door het lichaam worden opgenomen. Blauwe bessen worden vaak onterecht bosbessen genoemd.  Bosbessen  groeien in het wild. Ze groeien aan lage struiken en hebben rood vruchtvlees. Wie ze ooit geplukt heeft, weet dat ze afgeven en dat je er paarsrode handen van krijgt.

________________________________________________________________________________________________________________

Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maand Juni en Augustus. Op 7 – 14 – 21 –  en 28 Juni. Op 2 – 16 – 23 – en 30 Augustus zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yoga les in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo en bansuri. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook al het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen in de Stadstuin, maar ook de lessen in het Stiltecentrum zijn vrij te bezoeken, om te ervaren of yoga jou ontspanning en rust kan brengen. Je kunt wanneer je wilt, met de yogalessen in het Stiltecentrum ieder moment van start gaan. Kijk op de folder voor de tijden. Yogafolder Volwassenen 2013

_____________________________________________________________________________________________________________

Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

_MG_8711-Kopie_thumb183

Zondagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Mariakerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Renze Ferwerda en zangeres Martine Slangen. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

______________________________________________________________________________________________________________

  ……….. want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars als die -ik hou van jou- tegen een ander zegt! Harry Jekkerw

_________________________________________________________________________________________________________________________

Wat me raakt! Ik hoef niet te weten hoe anderen over jou denken. Wat ik graag wil weten is hoe je over jezelf denkt. Of je van jezelf houdt en in jezelf gelooft. Het interesseert me niet wat je doet om indruk te maken. Alles wat je alleen maar doet als anderen erbij zijn. Wat me echt boeit is wat je doet als er niemand bij aanwezig is. Gewoon omdat je er zelf in gelooft, omdat je zelf iets moois wil betekenen, ongeacht wat anderen er van denken. Omdat je trouw blijft aan jezelf. Van mij hoeft niet alles perfect te zijn. Ik ben niet geïnteresseerd in uiterlijke schijn. Ik wil je volledig zien. Ook je kwetsbaarheden. Gewoon omdat je mens bent en omdat je liefdevol voor alle plussen en minnen van jezelf bent. Wat me raakt, is jouw vertrouwen en geloof in jezelf. Lees meer: Wat me raakt

______________________________________________________________________________________________________________

Coaching iets voor jou op dit moment? Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen. Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen dwingen, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden. Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd, voorts werk ik met tekeninganalyse, geweldloos communiceren, counseling, lichaamswerk en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik vol respect, met openheid, echtheid en niet oordelend, kan luisteren naar de mens en waarbij zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s zijn. 06-25276590.

____________________________________________________________________________________________________________

“Ademdag”op Zaterdag 27 Juni.We happen er als eerste naar bij geboorte en blazen het als laatste uit bij de dood. En tussen die twee momenten in ademen we in en uit, in en uit een leven lang. Adem is leven, maar de adem is nog veel meer; het is de sleutel naar een vitaal en gelukkig leven, als we de kunst van het goed ademen tenminste beheersen. Om allerlei redenen houd je je adem in of ga je oppervlakkiger ademen. Hierdoor voel je minder maar mis je ook veel! Ontspannen en intens ademen brengt je vanzelf in contact met gevoelens en ervaringen die voor jou belangrijk zijn. Je voelt weer hoe het leven tintelend door je lichaam stroomt. Door voller en dieper te ademen krijg je meer energie en word je levendiger, opener, warmer en zachter. Ervaar op deze dag zelf wat een verademing een bewuste ademhaling kan zijn. Locatie: Ridderstraat 71, Oosterhout. Tijd: 09.00 uur t/m 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgave: pietvanderpluijm@hetnet.nl of 016-450832. Meer informatie lees: Adem dag op 27 Juni

_____________________________________________________________________________________________________________

Wat zou ik nog moeten vragen als er niets is dat mij niet al gegeven is. Hoe zou ik meer kunnen wensen als ik hier al in de hemel ben? Op dit moment hier in de zon voel ik hoe het wiel van het leven draait (voel ik dat het proces door gaat). Draag me op weg. Draag me op mijn weg. Een heel mooi lied en tekst van James Taylor, met mooie foto’s en een lang intro. Afgelopen maand nog te zien in Utrecht en Groningen. Na 13 jaar komt er een nieuwe CD. Before this world, hij is na 16 Juni overal te koop. http://www.jamestaylor.com Geniet ze! En laat je even dragen!

 _____________________________________________________________________________________________________________

 

 

5 Reacties

 • Paulien Ongering,
  Geplaatst 1 mei 2015 15:46

  Haha, als het regent in mei, is april voorbij, erg sterk!
  Planten eten: ik ga juist meer dierlijke eiwitten en vetten eten! Vet lekker en je blijft er slank bij!
  Zalig, Andrea Bocelli!
  De nieuwsbrief in één keer lezen is niet te doen, dus zal ik er nog eens doorheen gaan, bedankt, Piet

 • Annelies,
  Geplaatst 3 mei 2015 15:39

  Hoi Piet
  Dank je wel voor je nieuwsbrief.
  Heel aandoenlijk filmpje Wie wil er perfect zijn!!!!!
  M.V.G Annelies

 • Jeanne,
  Geplaatst 4 mei 2015 11:00

  Wat zit een mens toch raar in elkaar! Van één kritische mening kunnen we behoorlijk van slag raken terwijl daar duizenden positieve reacties tegenover staan…….
  Maar wat jij zegt Piet kan ik me helemaal in vinden deze opmerkingen zijn nodig om b.v. je nieuwsbrief weer eens aan een kritische blik te onderwerpen en je voordeel hier uit te halen, Je wordt weer met twee voeten op de grond gezet en er bewust van gemaakt wat de intentie van de nieuwsbrief is soms hebben we dit nodig.

  Het stukje over de planteneter vind ik wat lastiger er wordt beweert dat planten ook gevoel hebben en reageren op de omgeving. Wanner wij massaal planten gaan eten doen wij de planten dan geen leed aan?
  En is de oermens geen vleeseter????

  Warme groet,
  Jeanne.

 • Jeanne,
  Geplaatst 4 mei 2015 11:16

  Het filmpje over de etalagepoppen was zeer ontroerend.
  Ook weer ontzettende mooie muziekclips.

  Gr. Jeanne.

 • Josephine,
  Geplaatst 16 mei 2015 16:01

  Nooit maar dan ook nooit stoppen met de nieuwsbrief.
  Het zijn mijn vitamientjes. Elke maand weer.
  Ik kijk er naar uit!

  Duizend maal dank daarvoor.

  Josephine

Plaats reactie