Nieuwsbrief Maart 2015

 

Lente Arjan

Lentelicht! Deze foto is van Arjan van Dijk. Wil je meer foto’s van Arjan zien, kijk op: www.Arjanvandijk.nu

____________________________________________________________________________________________________

Kiezen. De keuze is aan ons hoe we reageren op tegenslagen die het leven met zich mee brengt. Laat jij voor je kiezen of kies je zelf? Kiezen is een proces dat te maken heeft met jouw innerlijke verlangen, met jouw behoeften aan innerlijke vrijheid en met het nemen van verantwoordelijkheid. Kiezen is het proces tussen wensen en handelen, tussen willen en doen. De kunst is te kiezen vanuit je hart, je eerste ingeving, je intuïtie. Als je zo kunt kiezen, dan voed je vanzelf je innerlijk verlangen en de behoefte aan innerlijke vrijheid. En je neemt vanzelf meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Durf vanuit je hart te kiezen! Een tip als het heel moeilijk kiezen is tussen A of B. Visualiseer twee cirkels op de grond, in gedachte ga je in cirkel A staan en je neemt keuze A helemaal in je op! Je voelt met je hele lijf wat deze keuze met doet, met je hart, met je voelen, je huid, elk klein signaal neem je waar, observeer je adem, je gemoedsrust en als deze keuze in je hele lijf goed voelt, ga dan voor keuze A. Doe met keuze B hetzelfde en als je dan toch niet hebt kunnen kiezen, neem dan even geen beslissing.

______________________________________________________________________________________________

Concertlezing affiche  Samen luisteren, samen zingen, samen stil zijn, samen in verbinding, samen contact maken met de kracht van zacht. Het thema is lentelicht, vernieuwing en verandering. Martine zingt en Piet leest voor. Dit in de prachtige ruimte van het Stiltecentrum, Arendstraat 35 a in Oosterhout. Datum: Zondagmiddag 22 Maart. Tijd: 15.00 uur tot 16.30. Kosten 10 euro. Opgave bij pietvanderpluijm@hetnet.nl of 0162 – 450832 of 06-25276590. Er is beperkt ruimte, vol is vol. Op 12 April wordt het zelfde concert/lezing verzorgd in een mooi pittoresk kerkje in Oud Beijerland, maar dan met de bekende gitarist Freek Dicke erbij.

________________________________________________________________________________________________

 Kiezen is oefenen in doodgaan. Kiezen is zo essentieel als het leven zelf. De manier waarop je kiest en van waaruit je kiest, is belangrijker dan het resultaat van je keuze. Kiezen is een spiritueel proces. Het omvat de kern van ons bestaan. In de voortdurende ontwikkeling van het universum word je uitgenodigd om volledig los te laten en je over te geven aan het leven zelf. Dit vraagt een onvoorwaardelijk vertrouwen in iets wat groter is dan je ego. Je persoonlijkheid zoekt voortdurend houvast aan schijnzekerheden. Er is echter maar één ding zeker: we gaan allemaal dood. We worden op deze manier gedwongen om iedere vorm van materie los te laten. Kiezen is oefenen in doodgaan.

_____________________________________________________________________________________________

Geen keuze. Er was een leerling die na vele jaren meditatie, rituelen en tempelbezoeken aan de meester vroeg: “ Meester, ik volg nu al jaren alle lessen die u geeft, doe alle oefeningen en houd me aan al uw gestelde leefregels. Er is misschien wel wat veranderd in mij, maar verlichting heb ik er niet door bereikt. Zijn al die zaken die u ons voorschrijft wel nodig voor het bereiken van verlichting?” De meester antwoordde: “De meesten onder ons vinden er houvast aan en dat is goed, maar als je het zo stelt, echt nodig voor verlichting, nee dat zijn ze niet.” “Maar wat is het dan meester, zeg het mij alstublieft,” vroeg de leerling. “Eén dag niet oordelen zou voldoende moeten zijn om volledig in eenheid te worden opgenomen,” antwoordde de meester. Eén dag maar! Dat lijkt niet zo moeilijk. Eén dag geen enkel verschil maken tussen dat wat er is en dat wat ik wil. Niet in woorden, niet in gedachten en niet in emotie. Probeer het maar eens. Er is een beroemd maar vergeten gedicht uit het oude China en het heet: Hsin hsin ming. Wat zoveel betekent als: “Tegenwoordigheid van geest” De eerste coupletten gaan zo: De volmaakte weg is niet moeilijk voor wie geen voorkeuren kent. Alles wordt volledig en onverbloemd geopenbaard aan wie vrij is van liefde en haat. Raak niet verstrikt in de veelheid van de dingen maar maak van de leegte evenmin een plaats van geborgenheid. Vind rust in de eenheid van het bestaan en elk onderscheid verdwijnt vanzelf. Wie tracht tot rust te komen door beweging stil te zetten zal onverminderd een bron van rusteloosheid blijven. Zolang je één deel van de tegendelen kiest, zal de ervaring van het geheel je nooit ten deel vallen.

Wie wakker is valt niet ten prooi aan dromen wanneer het bewustzijn geen verschil verwekt, de duizend-en-één dingen verschijnen zoals ze zijn: één en enkele essentie. Wie het mysterie van deze unieke identiteit kent, is bevrijd van alle verwarring, wie gelijkmoedig de eenheid in zijn veelheid schouwt en de veelheid in zijn eenheid, keert terug tot de oorspronkelijke plaats waar hij of zij van oudsher woont. In dit ‘niet twee’ komt alles tezamen. Al wat is, is welkom en wordt omhelsd. Zo zien de wijzen de wereld waar zij ook wonen. De Hsin hsin ming werd waarschijnlijk geschreven in de vroege 7e eeuw van onze jaartelling. 1400 jaar geleden – maar hoe actueel!

__________________________________________________________________________________________________________

Niets geeft meer rust dan een goed besluit!

__________________________________________________________________________________________________________

Dankbaarheid. Elke dag worden er mensen geboren. Elke dag sterven er mensen. Zij komen en gaan, zoals de lichtende dagen verglijden om plaats te maken voor donkere nachten. Telkens en telkens komen er nieuwe mensen. Zo ontstaat generatie na generatie. En steeds opnieuw, van de ene dag op de andere, geven mensen iets aan elkaar door. Soms bewust, dan weer wat ongemerkt. Zo ontstaan volgende episoden en generaties. Je kunt eigenlijk spreken van een fakkel, die telkens wordt overgedragen. En dat doorgeven aan elkaar betreft niet alleen in woorden, misschien gaat het nog méér om het voorbeeld dat gegeven wordt. Voorbeelden van daden, van begrip tonen, van echt medemens zijn. Ja, mensen hebben een doorgeef functie. En af en toe kijk je als fakkeldrager om. Naar dat wat was. Dan ben je verwonderd, ademloos of sprakeloos, want je kunt versteld staan om de dingen uit het verleden. Je kunt ervan genieten, er stil verdriet om hebben, of dankbaar om zijn……

__________________________________________________________________________________________

UITNODIGING  “VLAMMENDE PANNEN….” De  Vegetarische Slager Catering verzorgt 2 maaltijdproeverijen. Kom ruiken, proeven en puur genieten !! Wanneer: Zaterdag: 7 maart en 21 maart om 18.30 uur. Waar: Aardewerkplaats Groenendijk 37 4926RE Lage Zwaluwe. Kosten: € 25,-  maaltijd incl. drankjes. Aanmelden:  info@vegetarischeslagercatering.nl of 06 29174113  www.vegetarischeslagercatering.nl

_______________________________________________________________________________________________________

foto gospelkoor “WORKSHOP” Faith Gospel Singers 29 maart. Om mensen kennis te laten maken met onze black gospelmuziek organiseren wij op zondag 29 maart 2015 tussen 13.00 en 17.00 uur een workshop te Oosterhout, aan de Nachtegaalstraat 4, de ruimte waar wij momenteel tweewekelijks repeteren. Na oefening laten we dan gezamenlijk tussen 17.00 en 18.00 uur de songs horen aan eventuele liefhebbers (familie / vrienden) of onszelf. We sluiten af met een hapje en drankje. De kosten voor deelname zijn € 10,00 per persoon. U kunt zich aanmelden via info@faithgospelsingers.nl of telefonisch via onze secretaris Petra Siemons tel: 0162-450975. Verdere info over ons koor vindt u op www.faithgospelsingers.nl  Wij zien u graag verschijnen op zondag 29 maart! Joop Beekmans, voorzitter Faith Gospel Singers.

___________________________________________________________________________________________

NIEUW! NIEUW!

743D83F5621CA93823C22232C3D8A8B9 Column van Jacqueline – Kiezen of delen, De afgelopen week ontmoette ik een Guineese vrouw. Het was een donkere Nederlands sprekende dame die hier en daar verviel in haar Franse moedertaal. Ik ben niet zo geografisch aangelegd maar wil toch altijd graag weten waar mensen vandaan komen en hoe of het daar dan is. Nou Guinee is een land zo groot als het Verenigd Koninkrijk en ligt aan de Westkust van Afrika. Mevrouw was vorig jaar voor een korte periode teruggegaan naar haar familie en vertelde hoe geschrokken ze was van de conditie waarin zij verkeerden. Het was er uitermate onveilig. Alleen de straat op kon absoluut niet. Een groep bood veiligheid zolang je tenminste niet de woonplaats uitging. De armoede en de honger van haar mensen hadden haar het meest beroerd tijdens haar laatste visitatie. Ze hebben niets zo vertelde ze mij. Ik ben thuisgekomen met slechts kleren aan voor mijn terugreis. De rest heb ik achtergelaten. Zwangere vrouwen die in geen dagen te eten hebben. Het verbouwde land wordt ‘s nachts leeggeroofd door de hongerige bevolking alvorens het tot bloei komt. Lees meer: collumn van Jacqueline

__________________________________________________________________________________________

Logo Oosterhout Santiago

Wandel-Busreis! Naar Santiago de Compostela….. en over Lourdes terug. Vanaf 900 na Chr. zijn er intussen miljoenen pelgrims naar Santiago de Compostela getrokken. Langs gekende wegen om er het graf van Jacobus in Galicië (Noordwest Spanje) te bezoeken. De Camino Francés is één zo’n weg, de meest bekende. Wat bezielt hen, nog steeds, om huis en haard achter te laten en soms maanden onderweg te zijn? Bij Saint-Jean-Pied-de-Port de Pyreneeën over, het klooster van Roncevalles, de brug in Puente la Reina waar vier pelgrimswegen samenkomen, de kippen in de kerk van Santo Domingo de la Calzada, de ruïne van het klooster van San Anton waar de Camino nog steeds dwars doorheen loopt, de overweldigende kathedralen van Burgos en Leon, het Cruz de Ferro op een berg van gedachtenissteentjes die pelgrims er in de loop der jaren er hebben achterlaten, om uiteindelijk vanaf de Monte de Gozo (de berg van de vreugde!) Santiago binnen te lopen en in de kathedraal de pelgrimsmis bij te wonen. Die weg willen we gaan! Met de bus weliswaar, maar in Spanje elke dag de gelegenheid om een stuk van de Camino te lopen. Wandel en verwonder! Maar ook voor niet-wandelaars is het meer dan de moeite waard om mee te gaan! Voor hen is er een aangepast programma. Op de terugweg bezoeken we het bekende Guggenheimmusuem in Bilbao en omdat we tocht in de buurt zijn, gaan we over Lourdes terug naar huis. Twaalf dagen in totaal van zondag 3 mei 2015 (Meikes Dorst!) tot en met donderdag 14 mei 2015. Een uitdagende reis met onvergetelijke indrukken onder leiding van twee ervaren pelgrims die de Camino meerdere malen gelopen hebben. Voor meer informatie en inschrijving kijk op www.catharina-parochie.nl, en klik op de link: Catharinaparochie; in mei 2015 samen op weg naar Santiago de Compostela.

________________________________________________________________________________________________________

Rick de Leeuw (1960) is schrijver, dichter, zanger van de Tröckener Kecks en presentator. Zijn grootste hit was het lied met hart en ziel. In 2001 is de band gestopt. Jermain van der Bogt (1981) beter bekend als Wudstik, is een Nederlandse muzikant, producer en liedjesschrijver. In het programma van Ali B op volle toeren zingen deze zangers een liedje van elkaar. Dit heeft Wudstik gemaakt van het liedje met hart en ziel. Het is een prachtige tekst, een klein stukje: Als ik straks terugkijk aan het einde van de rit en de sporen van mijn daden komen langzaam aan het licht. Zal ik dan vragen om vergeving? Of zal ik kloppen op mijn borst? Ik hoop dat ik dan glimlach, dat ik glimlach aan het einde van de rit. Indrukwekkend mooi geschreven en gezongen!

__________________________________________________________________________________________________

Er is een vis die een beetje in de war. Hij gaat voor advies naar een oude wijze vis. En hij vraagt: iedereen praat over de zee, waar is toch die zee? De wijze vis zegt: je leeft erin, je beweegt je erin, je komt er uit voort en je wordt erdoor gevoed en je zult er weer in oplossen! En als je het gaat begrijpen wat de zee is, dan zal je merken dat, dat hetgene is wat jou verbindt met alles en iedereen om je heen!

___________________________________________________________________________________________________

Enig idee hoeveel keuzen je maakt op een dag? Gemiddeld zo ‘n 30.000! Dat komt overeen met de hoeveelheid gedachten die je ongeveer dagelijks hebt. Iedere 3 seconden komt er weer een andere gedachten in je op. Ook als je dit leest, stel je jezelf de vraag: Is dat zo, zijn dat werkelijk zoveel keuzen per dag? Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: je neemt de gedachten aan, of niet. Je maakt in ieder geval een keuze….

________________________________________________________________________________________

Symptomen van innerlijke vrede. Wees bedacht op symptomen van innerlijke vrede. Velen onder ons zijn inmiddels al in contact gekomen met innerlijke vrede en het is mogelijk dat het epidemische vormen gaat aannemen bij mensen overal om ons heen. Dit zou een serieuze bedreiging kunnen vormen voor het voortdurend ontstaan van conflicten in de wereld. Sommige signalen en symptomen van innerlijke vrede zijn:

Een neiging om spontaan te denken en te handelen in plaats vanuit angsten gebaseerd op ervaringen in het verleden. Een onmiskenbaar vermogen om van elk moment te genieten. Een verlies aan interesse om over andere mensen te oordelen. Een verlies aan interesse om het doen en laten van anderen te verklaren. Een verlies aan interesse in het aangaan van conflicten. Een toenemend onvermogen om je zorgen te maken (dit is een zeer ernstig symptoom). Veelvuldig voorkomende aanvallen van gevoelens van dankbaarheid. Warme gevoelens van verbondenheid met anderen en met de natuur. Veelvuldige lachaanvallen. Een toenemende neiging om dingen te laten gebeuren in plaats van ze teweeg te moeten brengen. Een toegenomen vatbaarheid voor liefde die anderen uitstralen, als ook een oncontroleerbare drang zelf liefde uit te stralen.

_____________________________________________________________________________________________________

Kiezen voor 10 jaar langer leven? Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Gezondheidszorg en Cultuur doceert. Hij is getrouwd met Marion Bloem, de schrijfster. www.ivanwolffers.nl


andre

Even voorstellen: André Nuijten.

Momenteel leven we in een tijd van grote veranderingen op allerlei vlakken. Met name het kiezen voor een gezondheid en voeding is vandaag de dag niet eenvoudig. Wat vandaag oké lijkt blijkt morgen vergif. De discussies rond tarwe en suiker zouden jaren geleden ondenkbaar zijn. Het gesjoemel met vlees schept weinig vertrouwen om nog maar te zwijgen van de Becel lobby. Door die veranderingen neemt het aantal vragen toe en groeit de onzekerheid onder consumenten. Mensen zijn massaal vermoeid, 40% van de bevolking heeft overgewicht en ouderdomssuiker zien we nu al bij kinderen van 8 jaar. Persoonlijk vind ik dit heftig. Na jarenlange ervaring in het commerciële bedrijfsleven en diverse opleidingen gevolgd te hebben op het gebied van bewustwording, coaching, voeding, vitaliteit en stress heb ik eind vorig jaar samen met mijn vriendin Dianne ons bedrijf TJOOZZ opgericht. Tjoozz gaat over het maken van bewuste en gezonde keuzes. Het maken van bewuste keuzes begint met bewustwording. Wat voedt mensen en wat vult mensen? Uiteindelijk is dit door te trekken naar alle aspecten van het leven. Voeding is niet alleen wat we in onze mond stoppen, maar ook wat we energetisch tot ons nemen en dat maakt het zo interessant. Onze missie is mensen bewust maken van de consequenties van hun keuzes en mensen bewust laten kiezen voor een gezonde, vitale en energieke leefstijl. Rebels als we zijn doen we dat op geheel eigenwijze wijze. Healthy & happy mensen maken mooie, bewuste keuzes. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de wereld om hun heen. Op onze website www.tjoozz.com vindt u aanvullende informatie over onze werkwijze. Om mensen grootschalig wakker te maken geef ik regelmatig lezingen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en bewustwording. En het lijkt mij onwijs leuk om dit ook via jullie te doen. It’s all about sharing! Met energieke groet, André Nuijten.

____________________________________________________________________________________________________________________

Succes is geen toeval, maar het gevolg van gemaakte keuzes.

____________________________________________________________________________________________________________________

In 2011 is deze prachtige c.d. opgenomen. Hij is meer dan de moeite waard. Je kunt hem bij Delphius, Keiweg 9 b in Oosterhout kopen!

____________________________________________________________________________________________________

Otwin van Dijk – politiek doet ertoe! Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die een enorme invloed hebben. Dat geldt ook voor mij. Ik was 18 en kerngezond, toen ik een ongeluk kreeg. Ik brak een nekwervel, kwam in een rolstoel terecht en kon van het ene op het andere moment niets meer. Dat betekende dat ik moest revalideren en opnieuw moest leren zelfstandig te worden. Van zo’n moment in je leven leer je veel. Je leert dat je je best moet doen om eruit te halen wat erin zit. De eerste keer dat ik weer tandpasta op m’n tandenborstel kreeg zonder dat de hele badkamer onder zat, voelde als een heuse overwinning. Je leert ook je echte vrienden kennen. Mensen die veel voor je over hebben. Vrienden die je meenemen naar de kroeg en je ’s avonds weer afzetten bij het revalidatiecentrum. Het heeft mij m’n twee belangrijkste drijfveren opgeleverd: solidariteit – voor elkaar klaarstaan, en zelf je mouwen opstropen.

______________________________________________________________________________________________________

Jesse Klaver – politiek doet ertoe! Naar aanleiding van de uitzending van VPRO Tegenlicht over Thomas Piketty en Naomi Klein, gaf Jesse Klaver een bijzondere speech over verandering via de politiek. Hij beschrijft hoe in de politiek alle maatschappelijke kwesties worden gereduceerd tot economische problemen. En wat de politiek daaraan kan doen. Jesse Klaver is in Roosendaal opgegroeid en hij laat horen hoe belangrijk het is om toch 18 Maart te gaan stemmen, jouw mening telt!

_____________________________________________________________________________________________________

  Ga jij stemmen 18 Maart?

_________________________________________________________________________________________________________

Iedereen accepteert me zoals ik ben, nu ik nog. Loesje.

_________________________________________________________________________________________________________

4 avonden uitleg over een bijzonder werkboek. In 4 avonden leren wij de cursisten de basis van de PRI aan de hand van het zelfhulpboek “Pri en de kunst van bewust leven. De kosten zijn 100 euro voor 4 avonden. Donderdag 9 en 23 April. Dinsdag 19 mei. Woensdag 10 juni. Van 20.00-22.00 uur. Locatie Bibliotheek Oosterhout Centrum. Arendsplein. Opgeven bij:  colettewinkens@planet.nl

________________________________________________________________________________________________________

Vera is een 33jarige moeder van 4 kinderen, van huize uit kindertherapeute en woont in ZeeuwsVlaanderen. Niet iemand waarvan je gelijk zou denken dat ze een spiritueel leraar zou zou zijn. Ze verbaasde me door haar verfrissende kijk op spirituele vragen. Ze beantwoordde echt de vragensteller en niet alleen maar de vraag zoals het zo vaak het geval is. Haar benadering sluit aan bij deze tijd en onze cultuur. Die benadering is sterk psychologisch en daarmede voor ons zeer toegankelijk. Haar boek gaat uit van de vraag: ‘Wie of wat zijn wij werkelijk’ en: ‘Wat belemmert ons te zijn ‘Wie we werkelijk zijn’? In haar boek “Moeiteloos leven” behandelt ze in korte hoofdstukken vele thema’s. Ze is zeer helder over onze werkelijke natuur en haar lessen zijn eveneens praktisch voor het dagelijkse leven. Een boek als dit zou eigenlijk moeten worden omgezet tot een onderwijsprogramma dat iedere scholier op de middelbare school wordt onderwezen. www.verahelleman.nl

______________________________________________________________________________________________________________________

Tweedaagse workshop: Geweldloze Communicatie! 10 en 11 April 2015. In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga- en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 10 april  van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 11 april van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst. Geweldloze Communicatie kan niet zonder mededogen en compassie, wil je hier méér over lezen klik dan op: Mededogen en compassie.   

 

Terugkomdag Geweldloze Communicatie 2015. Ieder half jaar is er een terugkomdag om te oefenen. Om met een aantal deelnemers die de basiscursus hebben gedaan te oefenen in geweldloos communiceren, om de stappen die daar voor nodig zijn, weer in praktijk te brengen met alle moeite die ons dat soms kost. Het gaat weer om het herkennen van de jakhals en de giraf in jezelf. De datum is zaterdag 30 Mei , aanvang 09.00 uur en einde 17.00 uur, inclusief lunch 50 euro. Meld je tijdig aan want ik werk met maximaal 8 deelnemers. Gegevens zie hierboven.


  Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 25 April. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 25 April, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_____________________________________________________________________________________________________

Toet de Best over Boeddhisme en vrede! Pinkster – Zaterdag 23 Mei om 14.00 uur verzorgd Toet een lezing over het bijgevoegde thema. Toet is de schrijfster van het boek: De magie van het Tibetaanse Boeddhisme. Wonend in Italië in de buurt van Milaan, nabij Lama Ganchen. Is al heel wat jaren bezig met dit inspirerende fenomeen: het Tibetaanse Boeddhisme en naar het zoeken naar innerlijke vrede. Ze heeft al veel gereisd, gelezen, vertaald, gedeeld, ervaren, gezien en het is een eer dat ze naar Oosterhout komt om haar kennis met ons te delen! Kosten 10 euro! Adres: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgeven bij 0162-450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

________________________________________________________________________________________________________

Passenger is de artiestennaam van de Britse singer-songwriter Michael David (Mike) Rosenberg (1984).

_______________________________________________________________________________________________________________________

Een voetbalelftal kan op twee manieren het veld opgaan: om te winnen en om niet te verliezen. Welke van de twee manieren van spelen denk je dat de meeste inspanning kost?

_______________________________________________________________________________________________________________________

Hoe snel adem jij? Hoezo is de adem belangrijk? Hoezo is het goed om ademoefeningen te doen?

________________________________________________________________________________________________________

Juist het accepteren dat je vastzit en niet verder kunt brengt een verandering op gang. Vrolijk fluitend arriveert de zwerver bij de rivier die hij wil oversteken. De brug blijkt kapot, er ligt geen boot, het water staat te hoog om er door te waden. De zwerver overziet de situatie, keert zich om en loopt als vanzelf het zelfde pad terug, net zo vrolijk fluitend als voorheen. Hij heeft niet één maat van zijn liedje gemist. Dat is het ideaalbeeld als je tegen een hindernis aanloopt, dan pas je je aan. Als het leven iets anders van je wil dan je bedacht had, als de gebeurtenissen je een onverwachte kant op duwen, dan ga je daarin mee en voeg je je sereen in het nieuwe plan. Maar bij de meeste van ons gaat dat niet zo gemakkelijk. Zo’n gedwongen koerswijziging komt dikwijls hard aan. We stoppen met fluiten, we schrikken ervan, we worden boos en opstandig. We vragen ons misschien af: waarom ik? Lees verder: Juist het accepteren dat je vastzit en niet verder kunt brengt een verandering op gang

____________________________________________________________________________________________________________

Iets willen is een doel kiezen, de actie bepalen die ons richting het doel brengt en dan die actie volhouden tot dat het doel bereikt is. De sleutel is: actie – Michael Hanson.

_______________________________________________________________________________________________ 

Actieplan smoezen doorprikken! Welke van de volgende excuses hoor jij jezelf vaak gebruiken? Vervang deze ingesleten gedachten (beperkende overtuigingen) door nieuwe overtuigingen en maak je wensen werkelijkheid. Ik heb geen tijd! Ik heb geen tijd kan worden: ik verander mijn prioriteiten zodat er tijd vrijkomt voor wat ik werkelijk van belang vind.     Ik ben te oud! Ik ben te oud kun je omzetten in: Ik ben nooit te oud om op dit moment te doen wat mij gelukkig maakt! Ik heb er de energie niet voor! Verander: ik leef mijn leven met passie en die passie vervult me met energie! Ik kan het me niet permitteren! Kan worden: Ik ben rijk en ik ben verbonden met een bron van grenzeloze overvloed! Ik zou anderen teleurstellen! Kan veranderen in: ik heb liever dat anderen hun verwachtingen van me moeten bijstellen dan dat ze beeld van me liefhebben dat ik niet ben! Ik ben nu eenmaal zo! wordt dan: Ik leef nu en kan op dit moment beslissen over en handelen naar wie ik wil zijn! Ik kan het niet! wordt: Als ik mijn hart volg kan het niet misgaan!

__________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[1] Relatie coaching! Als je problemen tegenkomt in je relatie is dat meestal een aanleiding om jezelf vragen te stellen, in welke ontwikkeling jij zit? Wie ben je? Wat zijn je basisbehoeften en wat probeer je (bewust of onbewust) bij de ander te halen, of te veranderen. Door naar je partner te (leren) luisteren kun je veel over je eigen gedrag te weten komen (leren). Vaak moeten mensen een drempel over om dit te durven. Tijdens een relatie coaching kun je samen ontdekken wat de kracht is van de ander, hoe je optimaal gebruik van elkaar kunt maken zodat je gezamenlijk, met gezonde inspanning, op ontspannen wijze en met goed resultaat samen verder ‘op weg’ kunt’. Voor wie is het geschikt? Voor iedereen die een betere relatie wil. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand zegt: “Ik hoef geen goede relatie”. Ons welzijn wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van onze relatie. Open staan voor verandering en werken aan de kwaliteit van je relatie geeft ontzettend veel voldoening en innerlijke rust. Voor informatie of een afspraak 0162 – 450832.

Luisteren. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik voel, dan neem jij mijn gevoelens niet serieus. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken. Dus, alsjeblieft, luister alleen naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren”.

______________________________________________________________________________________________________

Opvoeden betekent je kinderen leren hun eigen keuzes te maken; niet voor hen te kiezen.


Bleekselderij. Is een mooie groente die familie is van de gewone selderij. Het is een gezonde groente. De bleekselderij kun je het beste rauw opeten of kort koken. Bleekselderij is een knapperige afwisseling op een schoteltje snackgroenten. Je kunt in de uitholling van de bleekselderij roomkaas smeren. Deze roomkaas kun je eerst verrijken met wat groene kruiden. Dit is een ideale en gezellige borrelsnack. Er zijn nog meer manieren om deze lekkere groentesnack te beleggen. Lees meer: Bleekselderij is een mooie groente die familie is van de gewone selderij

 


Anandamayi Ma, was een spiritueel leider, goeroe, heilige en mystica uit Bengalen. Ze werd in haar tijd gezien als de belichaming van spirituele zaligheid. Haar naam betekent  Van geluk doordrongen moeder. De tekst is in het Sanskriet en betekent: Mijn lerares, ik bied je deze bloemen van mijn geloof in jou aan. Uw liefde en kracht, elk atoom van mijn lichaam is gewijd aan u. U bent in mijn hart en gedachten, maak me een instrument van liefde en kracht, zoals ik van u ontvangen heb. Mooi gezongen door Deva Premal op de c.d. password.


_MG_6712[1] Crowdfundings actie voor de nieuwe CD van Martine Slangen.
De zaadjes zijn geplant… De songs voor het nieuwe album zijn klaar. Nieuwe pareltjes die met elkaar  mijn tweede album gaan vormen.  De opname van een cd kost veel geld.  Om deze cd een vliegende start te geven  is een beetje hulp dan ook van harte welkom.  Vandaar dus deze crowdfundings actie.  Je leest er alles over op mijn website. www.martineslangen.nl


Het Thema van de volgende nieuwsbrief is: Vertrouwen!

 

 

1 Reactie

 • Annelies,
  Geplaatst 8 maart 2015 19:39

  Hoi Piet
  De Lentezon in je hart brengt zeker verandering.
  Dank je voor deze nieuwsbrief.
  M.V.G. Annelies

Plaats reactie