Nieuwsbrief Oktober

images[8]

Loslaten. Loslaten is een proces van energetische schoonmaak. Door oude patronen, relaties en gebeurtenissen los te laten worden we schoner en lichter. Loslaten betekent dat we de verbinding moeten verbreken met dat wat (of degene die) ons vasthoudt. Het is niet de situatie of persoon die ons vasthoudt, al zijn we vaak geneigd om dat wel te denken, maar het is de gehechtheid eraan. Het kan misschien vreemd klinken, maar soms zijn we gehecht aan ons verdriet, aan onze “ och arme ik” , of aan onze manier van reageren, of aan onze manier van afsluiten, of aan…………… Loslaten creëert ruimte voor iets nieuws en juist de angst voor deze nieuwe “leegte” kan ons doen besluiten dat wij liever het pijnlijke bekende vasthouden. Loslaten wordt vaak verward met vergeven. Maar als het (nog) te moeilijk is om de ander te vergeven, kunnen we wel vast beginnen met loslaten. Duw de ervaring die je los wilt laten uit je leven door jezelf voor ogen te houden dat het tijd wordt om de pijn te laten gaan. Deze ervaring is soms een pijnlijke en verdrietige levensles, maar als je de les door hebt, dan begrijp je dat er geen volgende ervaring voor nodig is om dit te oefenen. Je hebt de boodschap begrepen en het is tijd voor nieuwe lessen en daar is nu ruimte voor.

________________________________________________________________________________________________________________________

Stef Bos en Ali B in het prachtige Johannesburg, de woonplaats van Stef Bos. Kop op, je weet niet half…….

_________________________________________________________________________________________________________

foto's 2014 095

Op Dinsdagmorgen 7 Oktober begint er een nieuwe yoga-groep! Om 10.00 s’ morgens begint er op dinsdagmorgen een nieuwe yogagroep in het Stiltecentrum, Arendstraat 35a. Je kunt een maand op proef proberen als je nog nooit op les bent geweest. De lessen duren een uur en daarna drinken we een kopje thee. De kosten zijn 28 euro per maand. Voor meer informatie bel: 0162 450832.

_____________________________________________________________________________________________________________

“Loslaten betekent tijdelijk het houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd het houvast verliezen.” Søren Kierkegaard

______________________________________________________________________________________________________________

Meditatie iets voor jou? Mediteren is populair en wie regelmatig mediteert zal zeggen dat het het leven positief verandert en wanneer je regelmatig mediteert zal je een aantal van onderstaande voordelen kunnen ervaren: een gevoel van rust en vrede • een gevoel van geluk zonder aanwijsbare reden van buitenaf • een verhoogde helderheid, focus van geest, waardoor je oplossingen sneller ziet • een verhoogd concentratievermogen, waardoor je efficiëntie toeneemt • sterkere wilskracht  • sterkere ontwikkeling van je intuïtie • meer mogelijkheid voor objectieve zelfanalyse. Volg vrijblijvend een gratis proefles “meditatie” en ervaar of het iets voor jou zou kunnen zijn op dit moment? Je hebt verschillende vormen van meditatie. Je hebt zen-meditatie, mindfulness-meditatie, vipassana-meditatie, etc. De vorm die mij het meeste inspireert is de mantrameditatie. Mantra’s zijn woorden die bestaan uit psychisch krachtige lettergrepen die alle lagen van het bewustzijn beïnvloeden. De mantra’s zijn afkomstig van wijze mensen die hun leven lang gezocht hebben naar innerlijke vrede. Deze vorm komt in alle culturen voort, de bedoeling is het tot stilstand brengen van de geest, zodat het bewustzijn woordeloos kan worden ervaren en het ego naar de achtergrond verdwijnt. Waar en wanneer: In de praktijk van

Werken aan innerlijke vrede, Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Iedere donderdag avond van 20.00 tot 21.30 uur. Iedere vrijdagmorgen van 09.00 tot 10.30 uur. Voor informatie bel: 0162 – 450832. Er zijn ook redenen die mensen aanvoeren waarom meditatie juist niet geschikt zou zijn voor hen. We noemen er hier een aantal. Herken je ze? Lees meer: Mythes over meditatie.

______________________________________________________________________________________________________________________

Met muziek van Al Green, For the good times.

______________________________________________________________________________________________________________________

Oktober. De bomen zijn nog steeds op hun top na de energierijke periode van de zomer. Ze moeten nu los gaan laten en zich langzaam terugtrekken waarbij ze de stralende schoonheid van hun persoonlijke kern zullen blootgeven. De zon is niet langer warm genoeg om het sap in hun aderen te warmen en wanneer de boom zijn levensbloed terugtrekt in zijn centrale lichaam verliest elk blad zijn levensbloed en daarmee zijn glans. In deze waardige verandering is een glorieus vuur, een viering van een leven vol leven, wanneer elk blad door zijn eigen metamorfose gaat van helder groen naar het lichtste goud, warm amber, gesmolten koper, gebrand brons, rijk purper en tinten van bittere chocolade. Het is nu de tijd om je te herinneren dat er altijd dingen naar je terugkeren zoals elk seizoen telkens wederkeert.

______________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________

Zolang wij de buitenwereld laten bij onze huid, komen wij er in geen honderdduizend jaren uit!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Renze Ferwerda zondag 5 oktober, Loftconcert in Hoogstraten. (B) Waar muziek de verbinding maakt. Beleef de magie van een loftconcert in de mooie loft van Renze! In de prachtige akoestiek. In het heldere licht. In het hart van Hoogstraten. De mensen die er eerder bij waren zijn super enthousiast. Renze zingt hier op vleugeltjes en Freek Dicke klinkt hier extra sprankelend. Een drankje voor en na, het beperkt aantal plaatsen en de ontmoetingen maken de loftconcerten intiem en onvergetelijk. Elk loftconcert stelt Renze speciaal samen en is daardoor steeds nieuw. Je krijgt bovendien een voorproefje van zijn nieuwe repertoire. Aanvang 15.00 uur (deur open 14.15 uur). Bijdrage € 15,00 inclusief koffie/thee etc. Reserveren via info@renzeferwerda.be  of bel +32 (0)3 3444564. Na inschrijving krijg je alle gegevens.

________________________________________________________________________________________________________________________

  Muziek, beweging, meditatie kennismaken met Sacred dans in de Mariakerk. Sacred dans is een vorm van meditatief dansen. De bewegingen zijn simpel, de muziek neemt je mee. In drie bijeenkomsten maak je kennis met deze manier van dansen en met zijn verstillende werking. Om goed te kunnen dansen zijn er minimaal acht deelnemers nodig. Gemakkelijke kleding en schoenen zijn aan te raden. Bij voldoende belangstelling vindt er een vervolg plaats. Tijdstip: dinsdagmiddag van 13.30u-14.30uur. Data: 14 oktober, 11 november, 9 december. Plaats: hal van de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: E 15,-. Opgave: vóór 10 oktober bij mirjamdirkx@delevensboom..net

___________________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 8 November. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 8 November, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

______________________________________________________________________________________________________________________

Van het programma tv klasse Belgie.

Dirk De Wachter is een Belgische psychiater en hoogleraar, die bij het grote publiek onder meer bekend als auteur van het boek Borderline Times. De Wachter is professor aan de KU Leuven en is er verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum. Wil je meer horen over Dirk de Wachter kijk dan op een uitzending van de NTR academie. In deze documentaire gaat het over verdrietig mogen zijn:http://www.npo.nl/ntr-academie/19-07-2013/NPS_1226766

____________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[4]Lezing PRI maandagavond 20 Oktober in Breda. Past Reality Integration®  Ontwar je emoties en leef ten volle. Heb je het gevoel dat je altijd beter kunt en moet? Schuif je belangrijke zaken voor je uit? Wil je weten hoe je de balans tussen werk en privé beter kunt bewaken? Zou je liefdevoller willen omgaan met je kinderen en partner? PRI leert je misleidende gevoelens en gedachten, ontstaan in het verleden, te ontwarren. Hierdoor ontdek je het heden voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast. Dat maakt voor jezelf en de mensen om je heen, een wereld van verschil. Door Loes Gijbels PRI therapeute i.o. Locatie: INDIGO ,TETERINGSEDIJK 11, 4817 MA BREDA. Toegangsprijs: 4,50 Euro inclusief koffie/thee. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden (verplicht) : colettewinkens@planet.nl Meer informatie over PRI: www.PRIonline.nl

____________________________________________________________________________________________________________________

Om los te kunnen laten is liefde nodig. Loslaten betekent niet dat ’t me niet meer uitmaakt, het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan doen. Loslaten betekent niet dat ik ‘m smeer, het is het besef dat ik een ander niet kan beheersen. Loslaten is niet het onmogelijk maken, maar toestaan om te leren van menselijke consequenties. Loslaten is machteloosheid toegeven, hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in de hand heb. Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om. Loslaten is niet even regelen, maar ondersteunend zijn. Loslaten is niet oordelen, maar de ander toestaan mens te zijn. Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles beheersen, maar het anderen mogelijk maken om hun eigen lot te bepalen. Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen, het is een ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien. Loslaten is niet ontkennen, maar accepteren. Loslaten is niet treiteren, schelden of ruziemaken, maar juist zoeken naar de eigen tekortkomingen en die verbeteren. Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag nemen zoals die komt en jezelf er gelukkig mee prijzen. Loslaten is niet kritiek leveren, of hun leven voor hen leiden, maar proberen te worden wat je droomt te zijn. Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst. Loslaten is minder vrezen en meer liefhebben………………..

________________________________________________________________________________________________________________

Liefde is ook het geboeid volgen van elkaars groeiproces!

_________________________________________________________________________________________________

Jan Bommerez (België, 1951) woont in Californië. Hij werkt hoofdzakelijk met management teams en directieteams. Hij spreekt regelmatig in Europa op congressen en voor organisaties als KPN, Pfizer, Philips. Hij is auteur van de bestsellers ‘FLOW en de kunst van het zakendoen’ en ‘Kun je een rups leren vliegen?’. Hij geeft vaak lezingen en workshops. http://janbommerezlezingen.blogspot.nl/2012/12/leren-loslaten-dagworkshjop-in-schiedam.html

__________________________________________________________________________________________________________

Het numineuze” dat wat onuitsprekelijk totaal anders is. Samen een boek lezen en bespreken. Er zijn ervaringen die ter plekke zin geven aan het bestaan. Ze verwijzen niet naar iets anders, vragen niet om geloof maar zijn er gewoon, momenten die ons uit tillen boven het ‘gewone’. Ze overvallen ons, we bedenken ze niet en vragen er niet om. Ze komen spontaan en zijn vaak van fundamenteel belang voor ons leven. Om het unieke ervan te beklemtonen vond de theoloog Rudolf Otte er in 1917 een nieuwe woord voor uit: Numineus. Dat wat onuitsprekelijk totaal anders is! Het boek het numineuze van Tjeu van den Berk voert ons langs de beroemde theologie van Rudolf Otto en de dieptepsychologie van Jung naar de wortels van onze geloofservaringen: de ontmoeting met het ‘andere’. Een boek dat op veel manieren aanzet tot gesprek over het mysterie van God en mens. Hennie van Hattum, pastoraal werkster van de Catharinaparochie begeleidt de gesprekken die we afsluiten met een numineuze film: the tree of life. Plaats: Koetshuis, Markt 17 Oosterhout. Data: 29 okctober, 12 en 26 november. Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Kosten: 15 euro voor de serie of 7.50 per bijeenkomst. Opgave 06-16935992 of info@thomasoosterhout.nl

________________________________________________________________________________________________________________________
 Biologisch voedsel bevat tot 60 procent meer antioxidanten.
Uit een nieuwe grote studie blijkt dat biologisch geteelde groenten en fruit veel gezonder zijn. Een internationaal team van wetenschappers van Newcastle University in Engeland heeft 343 studies bekeken en vergeleken. Conventioneel verbouwde voedingsmiddelen werden tegenover biologische geteelde producten gesteld. De getrokken conclusie is duidelijk: biologisch verbouwde producten hebben meer antioxidanten, minder giftige metalen en minder pesticide- en onkruidverdelgersresten. Antioxidanten worden gezien als onmisbare beschermers van de gezonde cellen in het lichaam. lees meer: Biologisch voedsel (bron “Natuur uw arts”).

_____________________________________________________________________________________________________________

Zaterdag 15 November: Oefendag Geweldloze Communicatie. Voor degene die een basiscursus Geweldloze communicatie hebben gevolgd is er ieder half jaar een oefendag. Om 09.00 uur beginnen we met het opfrissen van de kennis en daarna gaan we stapsgewijs weer oefenen in de begrippen die de geweldloze communicatie typeren. En natuurlijk gaan we ook weer geschillen, conflicten, ruzies, meningsverschillen, problemen op de werkvloer, aannames, interpretaties, projecties en onzekerheid in de communicatie behandelen. En om uiterlijk 17.00 uur zijn we klaar. Kosten zijn 50 euro inclusief lunch en materiaal. Fredrich Nietze zei: Macht ligt in de methode! Voor het leren van een vreemde taal, een nieuwe techniek voor om het even welke activiteit of kunde is een methode, toewijding, nauwgezetheid en discipline nodig. Voor opgave stuur een mail naar: pietvanderpluijm@hetnet.nl

_______________________________________________________________________________________________________________________

Voor de 19-jarige Vera van Dijk uit Maarn ging haar grootste droom in vervulling. Speciaal voor haar gaf Kyteman, samen met zijn orkest, een eenmalig concert in Paradiso. Het hoogtepunt van de avond was de uitvoering van de hit “Stay with me” van Sam Smith. Dit nummer is door het Nederlandse publiek in de aanloop naar het concert aangedragen en door Kyteman op Vera’s gehoorkwaliteit aangepast. Vera, die sinds kort beperkt kan horen dankzij een elektronisch implantaat, wilde altijd al een concert ervaren zoals iedereen dat kan. Het concert is onderdeel van het Vodafone Firsts-programma, dat mensen helpt om iets voor de eerste keer te beleven.

_____________________________________________________________________________________________________________________

15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te zijn. Luminita Saviuc is een Romeense vrouw die enthousiast kunst, economie, psychologie en spiritualiteit studeert. Ze doet een groot appèl op je taalgebruik, gedrag, gewoonte, etc. Lees haar betoog: Hier is een lijst van 15 dingen die, als je ze opgeeft, je leven een stuk eenvoudiger maken en heel wat gelukkiger. We houden aan zo veel dingen vast die heel wat pijn, stress en lijden veroorzaken – en in plaats van ze op te geven, in plaats van onszelf toe te staan stressvrij en gelukkig te zijn, houden we ze vast. Maar nu niet meer. Vanaf vandaag geven al die dingen op die niet langer nuttig zijn en we omarmen de verandering. Klaar? Lees meer: 15 dingen die je moet opgeven om gelukkig te zijn

______________________________________________________________________________________________________________________

Richt je gezicht naar de zon en de schaduw valt achter je. Maori gezegde

______________________________________________________________________________________________________________________

Sesamzaad. Gezonde zaadjes en gezonde olie. De sesamplant stamt uit tropisch Afrika en behoort tot de oudste cultuurplanten. Hij werd verbouwd voor oliehoudende zaadjes en sesamolie was in het oude Assyrië en Babylonië het belangrijkste spijsvet. Ook gebruikte men de zaadjes voor allerlei producten. De Grieken hebben de sesam overgenomen. In Oost Europa zijn de koekjes van sesam en honing een zeer geliefde lekkernij. De wortels van de plant worden in de zomer geoogst; de zaden pas als de omhulsels bruinzwart zijn. De zaden zitten in een doosvrucht. Zaden, olie en wortel worden geneeskundig en culinair gebruikt. Sesam bevat onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E en B in de vorm van met name foliumzuur en nicotinezuur en mineralen zoals magnesium, calcium en fosfor. In de Arabische keuken is tahini zeer geliefd, een saus van gemalen sesam, citroensap, peper, knoflook en andere specerijen. Geroosterde sesamzaden zijn een belangrijk ingrediënt in de Turkse baklava, die gegeten wordt op bruiloften en na de Ramadan. In de natuurvoeding worden ook wel de kiemen van de gebruikt. In Japan is Gomasio geliefd, een specerij gemaakt van geroosterde sesam en zeezout. In China en Indonesië werden de zaden als levensverlengend en geestversterkend beschouwd. Als men een roerbakgerecht heeft gemaakt met seizoengroente en daar overheen wat druppels sesamzaadolie sprenkelt, wordt het eten smakelijker en is het op smaak maken met zout en peper niet meer nodig. Eet smakelijk! (bron “Natuur uw arts”.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Theologie voor vandaag!

Mooi filmpje over geven, ontvangen en delen. Tot het laatst blijven kijken! Als je meer wilt weten kijk op:http://www.theoblogie.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 Twee oefeningen om beter te leren loslaten. Als je al langere tijd ‘vast’ zit in een baan of levensstijl die je eigenlijk niet echt bevalt, maar waarvoor je voorheen geen alternatief zag, kan het nogal wat van je vragen om je leven om te gooien. Het veranderen naar een leven waarin genieten meer centraal staat kan nogal de nodige (innerlijke) conflicten met zich mee brengen. Zeker als je iets geheel anders wilt gaan doen, zoals een lange wereldreis maken, een eigen bedrijf(je) beginnen of misschien zelfs wel emigreren naar een ander land. Je leven veranderen en de nadelen. Ondanks dat je ontevreden was over je oude levensstijl en daarom wilt veranderen, kan een nieuwe levensstijl ook nadelen met zich meebrengen die je op het eerste gezicht niet had verwacht. Dat kan het op zijn beurt weer moeilijk maken definitief je oude levensstijl vaarwel te zeggen. Dit brengt het gevaar met zich mee dat je een beetje tussen wal en schip komt te zitten. Lees meer: Twee oefeningen om beter te leren loslaten

_____________________________________________________________________________________________________

Coaching iets voor jou op dit moment? Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen. Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen dwingen, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden. Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd, voorts werk ik met tekeninganalyse,  geweldloos communiceren, counseling, lichaamswerk en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik vol respect, met openheid, echtheid en niet oordelend, kan luisteren naar de mens en waarbij zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s zijn.

_____________________________________________________________________________________________________

O Happy days!

Faithgospelsingers uit Oosterhout is een swingend gospelkoor en is op zoek naar nieuwe leden. Ons koor bestaat inmiddels bijna 7 jaar en staat sinds 3 jaar onder de bezielende leiding van Wibo Hijink een professionele dirigent die zich toelegt op het begeleiden van gospelkoren. Faith wil het verhaal achter de black gospel gestalte geven. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit gospels en negrospirituals. Plezier in zingen staat bij ons koor voorop en of je wel of niet gelovig bent maakt niet uit je raakt zeker geïnspireerd en vrolijk bij het zingen van bv. Oh Happy day , This little light of,  Hallelujah etc. Faith stelt zich ten doel deze muziek bekendheid te geven en uit te dragen voor een breed publiek. Wij houden op 2 -16 en 30 oktober open een repetitie u bent van harte welkom om te komen luisteren of nog beter gelijk mee te zingen. Wij repeteren van 20.00 tot 22.00 op het adres Nachtegaalstaat 4 te Oosterhout. U hoeft zich niet aan te melden maar het mag natuurlijk wel via info@faithgospelsingers.nl. Verder info over ons koor vindt u op www.faithgospelsingers.nl. Kunt u niet op de open repetitie bent altijd van harte welkom op de gewone repetitie data te vinden op site. Wij verwelkomen u graag, Anja Jansen bestuurslid. Faith Gospel Singers.

____________________________________________________________________________________________________________________

Sam Smith, is een Britse singer-songwriter uit 1992. Dit nummer stay with me is het tegenovergestelde van loslaten!

_________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 13 en 14 December 2014.

clip_image002 Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

_______________________________________________________________________________________________________________________

Het spirituele proces van loslaten, door Irma Buenk. www.touchtherapy.nl Loslaten kan van toepassing zijn op heel veel situaties, ervaringen en dingen. Om maar eens wat te noemen: schuldgevoel, ongezonde relaties, controle willen hebben, verslavingen, co-afhankelijkheid, bindingsangst, verantwoordelijkheden, materialisme, faalangst, negatieve gedachten, perfectionisme, etc. Loslaten betreft datgene wat op dit moment niet meer past en wat je belemmert om verder te groeien en nieuwe, gezonde en positieve ervaringen op te doen. In deze blog deel ik informatie met jou over het spirituele proces van loslaten. Allereerst sta ik stil bij hoe we loslaten kunnen interpreteren, welke rol gedachten, emotionele pijn en het pijnlichaam hierin spelen, hoe we het pijnlichaam in stand houden, totdat we besluiten “DAT WIL IK NIET MEER”. Tot slot wat de stappen zijn in het proces van loslaten en wat het voor jou kan betekenen. Lees meer: Het spirituele proces van loslaten

____________________________________________________________________________________________________________

Yoga met paard. Een Spaans filmpje over een bijzonder paard dat samen met zijn begeleider yoga doet.

_________________________________________________________________________________________________________________

566390_10151607753384622_1267908494_ De 12e Wereldvredewandeling op woensdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven!

566318_10151607753814622_909765304_n[2] De 22e Wereldvredemeditatie op woensdag  31 december. Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2013!  Er is mogelijkheid tot een vrije gave.

_______________________________________________________________________________________________________________

7 Reacties

 • Lisette Boelens,
  Geplaatst 1 oktober 2014 13:24

  Dank je wel Piet voor deze mooie en inspirerende nieuwsbrief over loslaten.
  Hartelijke groet,
  Lisette

  • Joke,
   Geplaatst 1 oktober 2014 14:49

   Wat een mooi programma heb je weer. Als therapeute gaat mijn belangstelling ook uit naar het weekend Ayurvedische massage, maar 12 december zitten wij al in de zon te overwinteren. Hopelijk komt er in het voorjaar (april/mei) nog een kans voor mij.

 • Gudrun Groeneveld,
  Geplaatst 2 oktober 2014 00:33

  Wat fijn dat je steeds de moeite neemt om zo’n prachtige Nieuwsbrief samen te stellen!
  Het is bijzonder inspirerend, zo gevarieerd en soms ook ontroerend. Altijd ook weer mooie muziek!
  Een hele Ontdekking steeds!
  Bedankt ervoor!
  Groetjes Gudrun.

 • Monique van de Laar,
  Geplaatst 2 oktober 2014 20:50

  Wat is tie weer móói…….jouw nieuwsbrief! Dankje, vooral het filmpje ‘yoga met paard’; wat een verbondenheid en vertrouwen…gaf mij een gevoel van eenheid….en kippenvel. Hartegroet Monique

 • Leny van Vugt,
  Geplaatst 4 oktober 2014 10:50

  nog een lange weg te gaan, maar heel inspirerend!

 • Annelies,
  Geplaatst 5 oktober 2014 20:20

  Hoi Piet.
  Loslaten is moeilijk maar na deze nieuwsbrief iets makkelijker.
  Mijn duizend maal dank hier voor!!!
  Theologie van de dag geweldig filmpje .
  BEDANKT .
  Een lieve groet van Annelies

 • mayke Kneepkens-Beelen,
  Geplaatst 6 oktober 2014 17:26

  lieve Piet, een bijzonder thema wat voor mij de juiste aanzet heeft gegeven om te werken aan verstilling en inkeer, dank je Piet ik zal het zeker nog enkele keren gaan bekijken.
  hartegroet Myke

Plaats reactie