Nieuwsbrief September 2014

Inspiratie! Wat inspireert ons? Zijn dat andere dingen dan vroeger? Is het inderdaad zo dat we bezig zijn een nieuwe tijd binnen te treden waar we geïnspireerd worden door nieuwe waarden? Of gaat het nog steeds om dezelfde oude waarden, maar nu in een ander jasje dat past bij de tijd, de maatschappij, de technologie en de cultuur van nu? Letterlijk betekent inspiratie “inblazing” of “ingeving”: het verwijst naar een bron buiten ons “bewerkt” tot nieuwe gedachten, gevoelens of daden. We kunnen inspiratie op drie manieren zien: als iets dat van buiten tot onszelf komt, als iets dat uit onze eigen diepte omhoog komt, en als iets wat wij weer aan anderen doorgeven. Immers, iemand tot iets inspireren houdt in dat we als “inspirator” iemand tot iets “aanzetten”. In alle gevallen ontstaat er iets nieuws, een aanzet tot nieuwe gedachten, daden of zelfs een nieuwe levenshouding. In veel culturen wordt inspiratie gezien als een bovennatuurlijke kracht, die bijvoorbeeld wordt toegekend aan succesvolle jagers, krijgers en medicijnmannen en tevens aan hun bezittingen zoals kleding en wapens. In de antropologie wordt de Melanesische term “mana”gebruikt voor dit in alle religies voorkomend begrip. Maar inspiratie kan veel breder gezien worden. Immers, wat we zeggen en doen raakt anderen en zal, of we het willen of niet, anderen inspireren hetzelfde te gaan zien of doen. Zo beïnvloeden we anderen en worden door anderen beïnvloed. Inspireren doen we allemaal, alleen al vanwege het feit dat we er zijn en effect op anderen hebben, bewust of onbewust, ten goede of ten kwade. In vele culturen ziet men dat duidelijker dan in de onze: dat “goede inspiratie” een zegen is, maar dat er ook veel “kwade inspiratie” op ons afkomt, waarvoor we ons in acht moeten nemen. Sommigen zien wat er is en vragen waarom. Anderen dromen van wat er nog nooit was en vragen waarom niet. Iets raakt je aan, het grijpt je vast, laat je niet meer los. Het blijft dagenlang in je gedachten, het beheerst, al is het misschien maar even, je leven. Inspiratie. De adem van de Heilige Geest noemen sommigen het. De vinger van God die het hart raakt. Of gewoner: een onweerstaanbaar nieuw idee. Een bron van nieuwe creativiteit. Iets om voor te leven, om het leven weer nieuwe glans en inhoud te geven. De bovenstaande foto is gemaakt in de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout. Een inspiratietip is: op zaterdagmorgen om 09.30 uur naar de eucharistie viering te gaan. De Benedictinessen zingen mooi, er hangt een warme, hartelijke, ingetogen en toegewijde sfeer. Je mag meezingen er liggen liedboeken, maar het hoeft niet. Je mag ter communie, maar het hoeft niet. Je bent welkom en je voelt je welkom. De viering duurt een uur. Meer informatie kijk op: www.olvabdijoosterhout.nl

De middelmatige leraar zegt. De goede leraar legt uit. De betere leraar laat zien. De beste leraar inspireert.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Mathilde Santing (1958) werd geboren in Amstelveen. Haar vader was piloot bij de KLM en haar moeder lerares. Thuis zat het gezin steeds naar muziek te luisteren. Voor de jonge Mathilde was een speciale muziekkamer en dansvloer gemaakt waar ze naar de muziek van haar bandrecorder kon luisteren. Op haar 5e jaar ging ze op muziekles op de muziekschool.  Tijdens haar middelbare schooltijd speelde ze in verschillende bandjes van haar broers en trad ze op in cafés met een pianist. Eerst nog als Mathilde Eleveld, maar later als Mathilde Santing, naar haar moeders meisjesnaam. En de rest is in feite geschiedenis. Ze heeft een prachtige carrière met volle zalen en muzikale solo’s, bands, musicals, ect. Dit lied komt uit de musical Joe. Het is een prachtig en inspirerend lied.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Week-van-de-Yoga-banner_promo_thumb2

Week van de yoga en meditatie: Leven in eenvoud. Van Maandag 1 tot en met zaterdag 6 september. ‘Yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt’. Jean Herbert, Indiakundige. Drie yoga en meditatie leraren uit Oosterhout en omgeving bieden opnieuw de mogelijkheid om kennis te maken met yoga, meditatie en stilte: Misja Vermeulen. (Krya yoga en meditatie) Vanuit verschillende hatha en kriya yogatechnieken leer ik je verschillende lichaamshoudingen met aandacht voor de energetische werking van de oefeningen in de chakra’s. (www.ganeshyoga.nl) Piet van der Pluijm. (Hatha yoga en meditatie) De adem speelt een belangrijke rol in de Hatha yoga die ik aanbied.“Yoga is leren in het moment te zijn”. Doordat je leert in het moment te zijn, breng je rust in je gedachten. Door rust in je gedachten te brengen kom je tot ontspanning. (www.werkenaaninnerlijkvrede.com) Mirjam Dirkx. (Meditatie) Door je bewust te zijn van je lichaam kom je goed in je vel en raak je ontspannen. Maar als je thuis bent in je lichaam, wie ben je dan? Dat is waar meditatie begint. (www.levensboom.net) De week van de yoga en meditatie bestaat uit: Programma Yoga en medatieweek 2014

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Pia Douwes in de musical Elisabeth. Pia (1964) is een musicalzangeres en actrice. Ze was onder meer te zien als Norma Desmond in de musical Sunset Boulevard en vertolkte in het theaterseizoen 2010-2011 zowel de rol van Killer Queen in de rockmusical We Will Rock You als de rol van Maria Callas in het toneelstuk Masterclass. In 2012 stond ze in Stuttgart als Mrs. Danvers op de planken in de musical Rebecca. Vooral in Duitsland is zij erg succesvol. Het leven is van mij is een inspirerend nummer, wat je niet genoeg kunt horen.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Er is weer een nieuw Thomas programma. Er is weer een inspirerend najaar programma voor u samengesteld met korte boeiende cursussen, workshops, meditaties en bijzondere vieringen, exposities, muzikale uitvoeringen, etc. Kijk op www.thomasoosterhout.nl of bel voor het programma 06-16935992.

foto 's zomer 2014 246

__________________________________________________________________________________________________________________________

clip_image001[7] Paulien Ongering start in september weer met: The Singing Cirkel kijk op: http://muziekatelierongering.nl/singingcircle

______________________________________________________________________________________________________________________

Zaterdag 13 September. Verdiepingsdag met Toet de Best. Toet de Best, schrijfster van het boek ‘De magie van het Tibetaans Boeddhisme’ en al 25 jaar een van de ‘rechterhanden’ van Lama Gangchen Rinpoche, spreekt met ons over leven en dood. Wie dit Nu leest, leeft. Maar met ons leven is ook de dood gegeven. Ieder van ons zal over-lijden, ofwel, volgens het Boeddhisme ‘óver het lijden héén gaan’. Toet de Best vertelt op haar eigen doorleefde manier, hoe in het Boeddhisme leven en sterven zich tot elkaar verhouden en hoe wij ons Nu, in het leven kunnen voorbereiden op een vredevol stervensproces. Het programma bestaat uit twee delen, een inleiding en een nabespreking met vragen. We nemen een pauze om samen te eten. Aan ieder wordt verzocht een gerecht of hapje mee te brengen dat met anderen te delen is. Datum: zaterdag 13 september Tijd: van 15.00 – 20.00u. Kosten: €10,- Plaats: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout. Opgeven bij 06-16935992 elke ochtend tussen 09.00 en 12.300 uur. Of info@thomasoosterhout.nl

______________________________________________________________________________________________________________________

1001004001832777[1] In gesprek over leven en dood. Studie, lezing, film en gesprek aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. We lezen, we oefenen, wisselen ervaringen uit, bekijken filmfragmenten en we spreken met elkaar over leven en sterven. Hennie van Hattum, pastoraal werkster, en Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleiden de gesprekken. Plaats: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout Data: dinsdag 23 september, 14 oktober, 4 en 25 november Tijd: van 14.00 – 16.00u. Kosten: €20,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst. Opgave: Thomas Oosterhout . tel. 06 – 16935992
 info@thomasoosterhout.nl Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.30u. Hier kunt u zich ook opgeven voor de film en de lezing.

Wat het me heeft gebracht of wat het me doet door samen in het Tibetaanse boek van leven en sterven te lezen is; dat ik meer rust ervaar.Het lijkt wel of ik meer inzichten krijg in het omgaan van mijn emoties. Steeds vaker ervaar ik een natuurlijke balans, dus gaande weg komt er meer innerlijke rust in me en dat voelt goed. Daarom ben ik zo blij dat Hennie en Piet deze bijeenkomsten organiseren, dankjewel hiervoor. Rian deelnemer.

__________________________________________________________________________________________________________________

Roman Krznaric: Hoe ambities waar te maken. Roman Krznarić is een cultureel denker en schrijver over de kunst van het leven.  Hij is stichtend lid van de faculteit van The School of live in Londen, en adviseert organisaties, waaronder Oxfam en de Verenigde Naties over het gebruik van empathie en het gesprek aan maatschappelijke verandering te creëren. Hij is ook de oprichter van ’s werelds eerste empathie bibliotheek . Zijn laatste boek is: Werk vinden dat bij je past. Voor een uitgebreid boekverslag kijk op: http://sloezjkin.wordpress.com/2012/11/06/roman-krznaric-werk-vinden-dat-bij-je-past/  Hij is benoemd door The Observer als een van de toonaangevende lifestyle Britse filosofen. Op 10 augustus was er een documentaire van het programma: Durf te denken van  HUMAN op t.v. Roman geeft een lezing in beurs van Berlage in Amsterdam. Deze uitzending van het programma Durf te denken met de titel Xtra: Roman Krznaric “Hoe ambities waar te maken” werd uitgezonden op zondag 10 augustus door Human. http://www.npo.nl/durf-te-denken-xtra/23-10-2013/VPWON_1206715  Een inspirerende documentaire!

_________________________________________________________________________________________________________________________

 Mark Bruns. Aandacht is alles: Word je eigen coach.

Met alles wat er aan informatie op ons afkomt en alles wat van ons wordt verwacht, valt het zeker niet altijd mee om goed in balans te blijven. Het blijf je goed gecentreerd? Waar baseer je je keuzes op? Tijdens deze cursus leert u om uw leven steeds meer van binnenuit sturen, in uw eigen kracht te gaan staan en blij te zijn met wie u bent. Daarvoor leert u om aandacht te besteden aan uw gedachten en uw emoties die de kwaliteit van uw leven bepalen. U leert uw ziel of essentie en uzelf datgene te geven wat u op een bepaald moment nodig heeft. Zo wordt u uw eigen coach. U werkt daarbij met een computer als uw ‘maatje’. Met de computer als hulpmiddel en veel praktische oefeningen raken we bekend met deze nieuwe methode om anders te gaan denken en doen. De cursus is een introductie op een methode die blijvend kunt gebruiken. Mark Bruns, aandachtscoach, begeleidt de introductiecursus. Voor een impressie zie: www.aandachtscoach.nl Plaats in de Verrijzeniskerk, Vondellaan 44 in Oosterhout. Data: vrijdag 26 – 09, 24 – 10, 21 – 11, 19 – 12. Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Kosten 30 euro of 8.50 per avond. Opgave bij de Thomaskerk 06-16935992 of bel Mark 0162-693037 voor meer informatie.

_______________________________________________________________________________________________________

Praktijk Delphius – Meditatieavonden.

Voel je je onzeker over jezelf en over je toekomst, slaap je slecht, voel je je moe, ben je de richting in je leven kwijt? Op deze meditatieavonden leer je om bewuster om te gaan met je eigen energie. Je krijgt theorie en er worden veel oefeningen gedaan om te ervaren wat er in je gebeurt. Zo leer je om vrijer en zonder blokkades te leven en te kiezen waar echt je hart ligt.  Aan de orde komen: De rust in jezelf vinden. Je energie zuiveren. Je zelf leren waarderen. Bij jezelf blijven. Wat wil je zelf, hoe ziet je toekomst eruit. Leiding: Thea en Kees van Vugt, ervaren energetisch coaches, cursusleiders en eigenaren van Delphius. Plaats: cursusruimte Delphius, Keiweg 9B, Oosterhout. Data: 24 sept.; 8 okt.; 15 okt.; 29 okt.; 12 nov. van 20 tot 22 uur. Informatie: Delphius, 0162-490689, info@delphius.nl.

__________________________________________________________________________________________________________________

GOD HOUDT VAN HOOFDLETTERS. HIJ BEGINT GRAAG OPNIEUW! Okke Jager.

__________________________________________________________________________________________________________________

Loreena McKennitt (1957) is een Canadese zangeres, harpiste en pianiste. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische en haar latere werk ook door Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft een meer traditionele en klassieke stijl.  Dit nummer full circle is een inspirerend nummer van de c.d: the mask and de mirror, in je hart, in je ziel, vindt je vrede. Ik heb haar in 2008 live gezien in Amsterdam en ik heb er van genoten.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Trilling. Het klinkt wellicht ongelofelijk, maar in en buiten ons lichaam vindt er een constante trilling plaats. Deze is weliswaar heel subtiel, zodat je de trilling niet goed kunt voelen, maar als we onze handen proberen stil te houden, dan kun je trilling goed zien. Hoe ouder we worden hoe meer we gaan trillen. Deze trilling is een natuurlijk gegeven, heel het universum trilt, zelfs is aangetoond dat b.v. stenen ook een bepaalde trillingsfrequentie hebben. Deze trilling waar iedereen en alles aan onderhevig is zorgt voor belangrijke ritmes, bijvoorbeeld de jaargetijden, het opkomen en ondergaan van de zon, de watergetijden van eb en vloed. De trilling heeft ook een directe invloed op ons lichaam, denk aan de cycli van de vrouw, de ontwikkelingsfase bij de mens, van baby, kleuter, kind, tiener, puber, volwassene, naar senior met de daarbij behorende eigenschappen. De cycli of ritmes zijn van toepassing op alle terreinen van het menselijk leven, zowel het fysieke, mentale als het spirituele. Voor ons mensen is dit ritme, wat overal in het universum zijn invloed op heeft het beste te voelen in de adem. De adem stroomt in en uit, alles heeft zijn getijden, alle dingen gaan op en neer, het hele leven is een grote op en neer gaande beweging, weerspiegeld in de adem. Laat maar stromen jou adem, en laat de getijden er maar zijn, want het natuurlijk ritme compenseert alles, zelfs onze geboorte, dood en wedergeboorte.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Waar een wiel is, is een weg. Jaap Bressers (1983) heeft op 21 jarige leeftijd een dwarslaesie opgelopen tijdens het duiken in een golf op vakantie in Portugal. Hij geeft veel lezingen en treedt op als sitdown comedian. Inspirend? Kijk zelf en luister goed naar zijn adviezen!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Neem eens tijd voor elkaar! De paradox van de tijd waarin we leven is dat onze gebouwen groter zijn geworden, maar dat we ons geduld steeds sneller verliezen. We hebben bredere snelwegen, maar smallere visies. We geven meer geld uit, maar we hebben steeds minder.  We kopen meer, maar genieten minder. We hebben meer comfort maar minder tijd. We hebben geleerd om in ons levensonderhoud te voorzien, maar we hebben niet geleerd om te leven. We hebben jaren aan ons leven toegevoegd, maar geen leven aan de jaren. Dit zijn de dagen van de twee inkomens, maar meer scheidingen. Dit zijn de dagen van wegwerpluiers, wegwerpvoedsel, veel te zware lichamen en pillen die alles doen, van opvrolijken tot kalmeren. We hebben geleerd om ons te haasten, maar niet om te wachten. We bouwen meer computers om meer informatie te kunnen opslaan, maar we maken steeds minder contact met elkaar. Breng méér tijd door met mensen om wie je geeft, want ze zullen niet altijd om je heen zijn. Geef iemand in je omgeving eens een compliment of een knuffel, want dat is de enige schat die je vanuit je hart kunt geven en het kost je geen cent. Zeg eens: “Ik hou van je” tegen je partner en tegen de mensen om wie je werkelijk geeft. Hou eens iemands hand vast en koester dat moment, want op een dag zal die persoon er niet meer zijn.

______________________________________________________________________________________________________________________

foto_stiltecentrum_thumb131

Zondagmiddag 21 September meditatieve bijeenkomst in het Stiltecentrum!Zondagmiddag om 15.00 uur staan we stil bij de wereldvrede. 21 september is de dag van de internationale vrede. Over de gehele wereld zijn er vrede activiteiten. In den Haag lopen mensen mee met de vredesloop. In Breda wordt die avond de vredesprijs uitgereikt aan degene die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet voor de vrede. We staan stil bij het kind in onszelf, thema’s als loslaten, acceptatie en vrede sluiten met jezelf komen voorbij. De bijeenkomst duurt ongeveer 1.5 uur en heeft een muzikaal, meditatief en humanistisch karakter. Het Stiltecentrum, Arendstraat 35a in Oosterhout. Je hoeft je niet op te geven er is na afloop een vrije gave, met dit geld wordt een goed doel ondersteunt. De meditatie wordt geleid door yoga en meditatieleraar Piet van der Pluijm. Je kunt zowel op een meditatiekussen als op een stoel zitten.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Gitarist Estas Tonne is Rus en reist de hele wereld rond met zijn fabelachtige speelstijl.

______________________________________________________________________________________________________________

Een vriend is iemand die je verleden begrijpt, die gelooft in je toekomst en die je vandaag accepteert zoals je bent!

_____________________________________________________________________________________________________________

communiceren-vanuit-je-hart1_thumb_t 2 daagse workshop: Geweldloze Communicatie! 3 en 4 Oktober. In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga- en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 3 van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 4 Oktober van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst. Geweldloze Communicatie kan niet zonder mededogen en compassie, wil je hier méér over lezen klik dan op: Mededogen en compassie.

 Terugkomdag Geweldloze Communicatie. Ieder half jaar is er een terugkomdag om te oefenen. Om met een aantal deelnemers die de basiscursus hebben gedaan te oefenen in geweldloos communiceren, om de stappen die daar voor nodig zijn, weer in praktijk te brengen met alle moeite die ons dat soms kost. Het gaat weer om het herkennen van de jakhals en de giraf in jezelf. De datum is zaterdag 29 November, aanvang 09.00 uur en einde 17.00 uur, inclusief lunch 50 euro. Meld je tijdig aan want ik werk met maximaal 6 deelnemers. Gegevens zie hierboven.

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

 Burn-out. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid hebben we zoveel communicatie middelen gehad, maar toch blijven we eilandjes. In ons bestaat een soort vacuüm dat we proberen te vullen met eten, lezen, praten, roken, drinken, televisie kijken, naar de film gaan en desnoods overwerken. We nemen hierdoor dagelijks zo´n grote dosis geweld en onzekerheid tot ons, dat we als een tijdbom rondlopen, zonder dat we het ons bewust zijn. Het enige wat we merken is dat we steeds vaker moe zijn. Als je om je heen kijkt dan zie je steeds meer mensen met een burn-out. Wat kun je doen om een burn-out te voorkomen? Gezonde voeding tot je nemen, voor genoeg ontspanning zorgen, werk doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt, sporten, assertief zijn en ´nee´ zeggen, stress bespreekbaar maken, een goede relatie onderhouden met je partner of een goede vriend waar je alles mee kunt delen, meer delegeren en meer genieten momenten creëren, geen aspirientje slikken om waarschuwingssignalen weg te werken, maar korter werken en meer bewegen, wandelen, fietsen, etc. En niet vergeten natuurlijk: yoga en meditatie om je eigen kompas te herkennen en vast te houden. Het belangrijkste advies is om niet te denken: dit overkomt mij niet.

____________________________________________________________________________________________________________________

Het geheim van het Finse onderwijs! Inspiratie begint in onze jeugd. Inspirerende documentaire over hoe het ook kan!

______________________________________________________________________________________________________________________

 Paprika een gezonde groente. De paprika behoort tot de rode peperfamilie die door Columbus is ontdekt. De eerste stekjes werden naar Spanje gebracht door missionarissen. Portugese kooplieden verhandelden paprikazaadjes in Venetië met Griekse collega’s. Deze verkochten ze weer aan Turken, die zorgden voor verspreiding van de plant over de gehele Balkan tot diep in Hongarije. De eerste boeren lieten de rode vruchten drogen, pakten ze in een zak en gingen daar op stampen, waardoor de paprikavruchten verpulverden; dit grove poeder werd als specerij gebruikt. Het was een soort peper voor de kleine man, die de kostbare tropische peper niet kon betalen. Eenvoudige Hongaarse boeren kwamen de winter door met bruin brood, spek en paprika en bleven er gezond en vitaal bij. De naam paprika is een Hongaarse verbastering van de Griekse naam ‘piperi’. Tot het begin van deze eeuw was alle Hongaarse paprika zeer scherp, maar een goede halve eeuw geleden is men in Hongarije begonnen met het veredelen ervan. Deze paprika is fraai van kleur: als ze groeit is ze groen, tijdens het rijpen verandert de kleur naar rood, geel of oranje. Men kan er rustig veel van gebruiken omdat ze volstrekt niet scherp is. Het aroma ontplooit zich het beste als de paprika wordt mee gefruit. De paprika mag niet te lang gebakken worden, want dan wordt ze bitter. Paprika is een gezonde groente die vooral veel vitamine C bevat, rode paprika meer dan de groene. Ook bevat het veel vezels, die goed zijn voor de darmen. Wanneer je gevoelige darmen hebt, is het  beter het vel eraf te halen. Ook bevat paprika bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet als vitamine A. Paprika’s bevatten weinig calorieën, 26 – 48 per 100 gram en bestaan voor 91% uit water. Paprika is heel gezond voor mensen die af willen vallen. Ook bevatten ze een hoog gehalte aan foliumzuur. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B 11 genoemd. Vrouwen die in verwachting zijn, hebben aan het begin van de zwangerschap extra foliumzuur nodig voor een goede ontwikkeling van het ongeboren kind. Het hele jaar door is de paprika verkrijgbaar, ook biologisch.

___________________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 8 November. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 8 November, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

____________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 13 en 14 December 2014.

clip_image002 Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

_______________________________________________________________________________________________________________________

Wees jezelf.Wees sterk genoeg om de wereld elke dag tegemoet te treden. Wees zwak genoeg om te weten dat je niet alles alleen kunt doen. Wees een leider als je een pad ontdekt dat anderen hebben gemist. Wees een volgeling als je gehuld bent in de nevel van onzekerheid. Wees liefdevol voor hen die van je houden. Wees liefdevol voor hen die niet van je houden, misschien veranderen ze. Wees dwaas genoeg om in wonderen te geloven. Wees wijs genoeg om te weten dat je niet alles weet. En wees vooral jezelf.

_______________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________

IMG_7373

Nieuwe website www.financieelraadsman.nl van M.H.M.(Rien) Evers.

Ik ben inmiddels ruim 5 jaar werkzaam als zelfstandig Financieel Raadsman/Hypotheekadviseur en vanwege mijn streven naar nog betere dienstverlening heb ik mijn site flink vernieuwd. Daarbij kan ik met enige trots ook melding maken van een opgebouwde klantwaardering van 9,0 ! U kunt via een link op mijn nieuwe site al 25 uitgebrachte beoordelingen gedetailleerd inzien. Wat kan ik u zoal bieden? Door de sterk gedaalde hypotheek rentes is het momenteel zeer lonend om een hypotheek-oversluit-adviesgesprek aan te gaan. Daarbij kunt U nu, voorafgaand aan zo’n gratis 1e gesprek, eerst zelf rekenen met de nieuwe hypotheek rekentools. Ook wil ik u wijzen op de mogelijkheden, die er nog steeds zijn, om overwaarde op uw huis op te nemen. Een andere mogelijkheid om woonlasten flink te verlagen is het sluiten van een nieuwe levensverzekering. Een verzekering van meer dan 5 jaar oud, is nu vaak 40% goedkoper.

______________________________________________________________________________________________________________________

 Indrukwekkende ziel, carrière, mens en einde. These words from “Jack” now seem more poignant than ever: “Please, don’t worry so much. Because in the end, none of us have very long on this Earth. Life is fleeting. And if you’re ever distressed, cast your eyes to the summer sky when the stars are strung across the velvety night. And when a shooting star streaks through the blackness, turning night into day… make a wish and think of me. Make your life spectacular. I know I did.”

Sinds het verschrikkelijke nieuws van de dood van Robin Williams, regent het meningen. Over depressiviteit, over Williams’ verantwoordelijkheden, over de rol van Williams’ familie. Tot woede van journaliste Myrthe van der Wolf. Haar vader, die leed aan depressiviteit, pleegde vijf jaar geleden zelfmoord. “Ik wil ervoor pleiten deze mensen niet te zien als opgevers, maar juist als krijgers…”Bekijk het volledige artikel: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/22970086/__Open_brief__Niemand_wil_zomaar_dood__.html

___________________________________________________________________________________________________________________

Even voorstellen!

 DICHTERBIJ is een samenwerking tussen Petra den Hollander,massage therapeute en Gerja Visser, natuurgeneeskundige en acupuncturiste. Onze visie is door met elkaar op een open en natuurlijke manier om te gaan, je veel van elkaar kunt leren en de wereld om je heen net even een stukje gezelliger, liever en misschien ook gezonder kan maken. Onze missie is om jou te leren hoe je dat kan doen en hoe je dat kan neerzetten. DICHTERBIJ start daarom met de gezondheidscarrousel. Een manier om binnen een dag een compleet inzicht in jouw huidige gezondheid en vitaliteit te krijgen met plan van aanpak voor verbeteringen. Petra en Gerja hebben hun praktijk in Klundert, wil meer informatie klik dan op: www.dichterbijklundert.nl

_______________________________________________________________________________________________________________________

Een klein filmpje over kauwgum.

_____________________________________________________________________________________________________________________

5 Reacties

 • Marianne Koelewijn-Voorn,
  Geplaatst 31 augustus 2014 20:07

  Bedankt voor de inspirerende nieuwbrief, het is telkens weer een genot om allerhande onderwerpen van ” de ziel” te lezen. Bedankt Piet.

 • Marijke,
  Geplaatst 31 augustus 2014 20:23

  Hoi Piet, hier op een heel zonnig Texel heb ik enorm genoten van deze inspirerende nieuwsbrief. Wat een prachtige muziek staat er weer in. Dank je wel.

  Marijke

 • Gerrie Verhoog,
  Geplaatst 31 augustus 2014 21:27

  25 september ben ik jarig. Deze nieuwsbrief van september is mijn eerste cadeau!
  En dat elke maand opnieuw het hele jaar! Geweldig wat een geschenk.
  Heel, heel veel dank! Met lieve groet, Gerrie

 • Annelies,
  Geplaatst 3 september 2014 09:17

  Hoi Piet
  Wat een inspiratie dank je wel.
  Wat doet me dat goed er zitten zoveel waardevolle dingen in.
  Lieve groet Annelies

 • diana,
  Geplaatst 18 september 2014 15:47

  Via een hele lieve buurvrouw kreeg ik deze nieuwsbrief, op het juiste ogenblik! “Inspiratie”,Wel dank, ik ben geïnspireerd.Ik heb zelfs een aantal you tube filmpjes via mijn Facebook gedeeld.

Plaats reactie