Nieuwsbrief Mei 2014

imagesCANEV6KR

De 50e nieuwsbrief sinds november 2005! Op donderdagavond verzorg ik de meditatieavond en ik las een verhaal voor over: een mooi hart! Met de mededeling dat als ze het verhaal graag willen hebben, ik het de deelnemers graag per mail stuur. Waarop een deelnemer zegt: dit heb ik allang, dit verhaal heeft ooit in de nieuwsbrief gestaan! En toen ging er een belletje rinkelen en ben ik gaan tellen. De eerste nieuwsbrief heb ik naar ongeveer 100 mensen verstuurd en de reacties waren meteen goed. Iedere twee maanden verstuurde ik een nieuwsbrief, behalve in de zomervakanties. In 2011 ben ik maandelijks gaan versturen en nu zijn we alweer bij de 50e nieuwsbrief en ik verstuur nu de nieuwsbrief naar ongeveer 2000 mensen. Ik heb de eerste nieuwsbrief nog in de computer zitten en ik sloot de nieuwsbrief af met het onderstaande gedicht. Mooi dat dromen toch regelmatig uitkomen!

Durf te dromen. Laat niets je tegenhouden om je wildste wensen, fantasieën en aspiraties te onderzoeken. Wees niet bang om groots te dromen en om je dromen te volgen, waar ze je ook naar toe zullen leiden. Open je ogen voor hun schoonheid. Open je geest voor hun betovering. Open je hart voor hun mogelijkheden…………                                                                                                                                                                                                                                                                    Durf te dromen. Of ze nu klein of groot zijn, in zwart/wit of kleur, gemakkelijk haalbaar of bijna onmogelijk. Kijk naar je dromen en maak ze werkelijkheid. Wensen en hoop zijn niets totdat jij de eerste stap zet om er iets van te maken!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Durf te dromen. Omdat je alleen door te dromen ooit zult ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je kunt doen. Wees niet bang om risico’s te nemen, om betrokken te raken, om een verbintenis te maken. Doe alles wat nodig is om jouw dromen werkelijkheid te laten worden, ook als iedereen om je heen niet meer droomt. Geloof in dagelijkse wonderen, geloof in jezelf!

 Een mooi hart. Op een dag stond er een jonge vrouw in het midden van haar dorp. Ze beweerde dat zij het mooiste hart had van de hele vallei. Een grote menigte had zich om de jonge vrouw verzameld en ze waren het allemaal met haar eens, haar hart was perfect. Er zat geen schrammetje of wond in haar hart en ze waren het er allemaal over eens dat dit het mooiste hart was dat ze ooit gezien hadden. De jonge vrouw was er erg trots op en pochte nog meer over haar mooie en perfecte hart. Lees verder: Een mooi hart

______________________________________________________________________________________________________________________

Onze dromen bieden ons een handreiking. Dat doen ze door op ons innerlijk toneel wensen en weerstanden vorm te laten aannemen. Ze laten ons zien wat er in feite in ons leeft en wat we voor onszelf verborgen houden. Hans Korteweg.

______________________________________________________________________________________________________________________

Klaprozen openen mijn hart. Het is mijn lievelingsbloem. Een klaproos ziet er teer en kwetsbaar uit. Hij gaat mee met de elementen, hangt slap na elke regenbui en beweegt mee met elke windvlaag. Als hij goed geworteld is, komt hij altijd weer overeind, wát hij ook doorstaan heeft. Een klaproos is prachtig, zowel in knop als in volle bloei. Je komt hem tegen op de meest onverwachte plaatsen en momenten. Na de bloei worden de zaadjes veelvuldig uitgespreid. Andere klaprozen kunnen hierdoor tot bloei en groei komen. Een klaproos laat zich niet dwingen. Als je hem plukt, verwelkt hij, vrijwel meteen.
Klaprozenzaad kan niet ontkiemen op een stilstaande bodem. Klaprozen hebben een bodem nodig die in beweging is. De aard van de beweging is hierbij van geen belang. Zolang de bodem rust, gebeurt er niets. Zodra de bodem beroerd wordt, ontkiemen zaadjes die hier jaren op lagen te wachten! Vooral dit laatste punt spreekt me aan. Door de beweging van het leven, met al zijn mooie en minder mooie kanten, is een mens in staat om te groeien. Ik hoop van harte dat gevoelige mensen zichzelf leren kennen, leren waarderen en leren accepteren. Van hieruit is het mogelijk om uit te groeien tot een prachtig mens, in volle bloei. Van hieruit is het mogelijk om uit te stralen naar andere mensen, zodat ook zíj tot groei en bloei kunnen komen. Het lied gaat niet over klaprozen, luister maar en geniet! Voor de tekst klik op: Open je hart

_____________________________________________________________________________________________________________________

Rots in de branding. Lezing Anselm Grün. Levend in woelige tijden voelen velen zich uit hun evenwicht gebracht. Een aanhoudende crisis wakkert onzekerheid aan. Een stroom van eisen en verwachtingen dreigt ons mee te sleuren. Veel vanzelfsprekendheden worden opnieuw onder de loep genomen. En tóch zijn er mensen die als een rots in de branding blijven staan en anderen weten te inspireren. Wat houdt hen overeind? Hoe kunnen zij ons een spiegel voorhouden? Hoe vinden wij meer stevigheid en ruimte in onszelf? Anselm Grün is monnik van de Abdij Münsterschwarzach in Duitsland en auteur van vele boeken op het gebied van spiritualiteit. Anselm Grün spreekt eenvoudig Duits. Na zijn lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan in het Nederlands. Er is een boekenstand en u kunt uw boek laten signeren. Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout Datum: donderdag 15 mei Tijd: 20.00u – 22.00u Kosten: €10,-

Arrangement Anselm Grün. Een week vóór de lezing is er een introductie in het gedachtegoed van Anselm Grün. We onderzoeken de kern van zijn denken. Waar is het Anselm om te doen? Er is ook aandacht voor een aantal begrippen uit de regel van Benedictus: obedientia, stabilitas, conversio morum en ‘ora et labora’. Naast een inleiding wordt er gebruik gemaakt van interactieve werkvormen. Een week later is er een mogelijkheid om de lezing van Anselm Grün eigen te maken. Wat is er van blijven hangen? Hoe kunnen de ideeën uit zijn lezing praktisch in jouw dagelijks leven worden toegepast? Welke kleine rituelen kunnen je hierbij ondersteunen. Tips komen uit het nieuwste boekje van Anselm Grün ‘Eerste hulp bij negatieve gedachten’. (Ten Have, september 2013) Beide dagen worden begeleid door Mirjam Dirkx en Jos van Genugten van De Levensboom, praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap. Plaats: Klooster Benedictinessen, Zandheuvel, Oosterhout Data: zaterdag 10 en 24 mei Tijd: 10.30 – 14.30u (9.30u eucharistieviering) Kosten: €50,- (incl. lezing, incl. verblijf klooster) Opgave: Thomas Oosterhout. Meer weten kijk op: http://www.delevensboom.net/bezoek_Anselm.html

____________________________________________________________________________________________________________________

DSC_3446 Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 17 Mei. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 17 Mei 2014. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgaven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

Een filmpje uit Thailand. Ontroerend en waar gebeurd. In Thailand leven veel mensen onder de armoede grens. Zakdoek bij de hand.

___________________________________________________________________________________________________________________

spreuk3

______________________________________________________________________________________________________________________

De meeste mensen verwachten te veel van het leven en genieten er daardoor te weinig van.(Jac Vosmair)

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

 Mudra.In de yogalessen werken we met handgebaren ook wel mudra’s genaamd. Ze helpen met het afstemmen van de les en geven daarmee het thema aan van de yoga les.  De middelvinger is de vinger die ons eraan herinnert dat we altijd zoeken naar een natuurlijk evenwicht. We zoeken naar warmte als we het koud hebben en we zoeken naar rust als we onrustig zijn. Ook is  de middelvinger verbonden met het sturen van je eigen leven, met het omgaan met tegenstellingen, door te weten wie vriend en vijand is in jezelf, weten wat je vaardigheden zijn en je valkuilen. Een voorwaarde om doelgericht te kunnen sturen is dat je luistert naar jezelf. Luisteren naar wat je voelt in je lichaam, maar ook het waarnemen van je gedachten. Het getuige zijn van wat zich allemaal in je hoofd en in je hele lichaam afspeelt. Getuige zijn van de spelletjes die je met jezelf en in jezelf speelt. Vaak denken we in hokjes bijvoorbeeld, dat geeft duidelijkheid denken we. Ben jij een leider of volger? Ben jij een binnenvetter of ben je assertief, ben je perfectionistisch of een beetje chaotisch, ben jij een mens van het hoofd of van het hart? Geloof me, je past niet in een hokje, daar doe je jezelf veel mee tekort, je bent veel meer! Speel, ontdek en ontwikkel maar, groei, verwonder en geniet maar. Blijf verlangen, blijf jezelf inspirerende doelen stellen, blijf vertrouwen en luister naar je intuïtie en open de deuren van jouw hokjes! Want daar woont jouw vijand en daar zitten vaak onze valkuilen! Je bent veel te bijzonder en uniek om in een hokje te passen!

_________________________________________________________________________________________________________________________

yvonne20en20hein201501_thumb49_thumb Concert met Hein Braat en Yvonne van Oostrum op 24 mei in de Mariakerk. Hein Braat is een zeer geliefd en kundig Sanskriet recitatie leraar en is beroemd om zijn diepe basstem. Bij dit meditatieve concert luister je naar muziek, liedjes en mantra’s en je kunt meezingen met een aantal van de mantra’s. Hoe het werkt is nog eigenlijk steeds een mysterie, maar de steeds weer herhaalde woorden van de mantra harmoniseren op een diep niveau en helpen om in balans te komen. Zingend en luisterend stopt het denken en kom je in een meditatieve sfeer en wordt je ontvankelijk voor wat zich afspeelt in de diepere lagen van je ziel. Informatie: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, datum 24 Mei, aanvang 20.00 uur en kosten 10 euro. Geef je op bij info@thomasoosterhout.nl of 06-16935992.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________

Peter Matthiessen, bioloog, milieuactivist, wereldreiziger, zenboeddhist en schrijver van het bekroonde reisboek ‘De sneeuwluipaard’ is afgelopen zaterdag 5 april overleden. Hij werd 86 jaar. Hij is diegene geweest die mijn interesse in Nepal aangewakkerd heeft met zijn reisboek de sneeuwluipaard. In 1989 vertrok ik naar het Himalaya gebergte met zijn boek in mijn rugzak. Peter bedankt voor je inspiratie en inzichten! Als je graag iets meer wilt weten van deze bijzonder man, klik dan op: http://www.bosrtv.nl/en bekijk het interview uit 2011 “de tijd voorbij”.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 De slak. Op een dag, toen ik met don Juan in de stad was, raapte ik midden op het trottoir een slak op en zette hem veilig weg onder een paar wijnranken. Ik was er zeker van dat de mensen hem anders platgetrapt zouden hebben. Don Juan zei dat mijn veronderstelling onzorgvuldig was. Ik had twee belangrijke mogelijkheden niet bekeken. De ene was dat de slak een zekere dood door vergiftiging onder de bladeren van de wijnstokken kon hebben ontlopen. De andere mogelijkheid was dat de slak genoeg persoonlijke macht kon hebben gehad om het trottoir over te steken. Door tussenbeide te komen had ik hem niet gered, maar doen verliezen wat hij met zoveel moeite had verworven. Ik wilde natuurlijk de slak terugzetten waar ik hem gevonden had, maar don Juan liet het niet toe. Hij zei dat het het lot van de slak was dat een idioot zijn pad kruiste die zijn vaart stuitte. Uit: De tweede machtsring, geschreven door Carlos Gastenada.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Gerard van Maasakkers is heel erg trots op zijn tweede Annie M.G. Schmidtprijs. Mijn kind, luister maar waarom?

______________________________________________________________________________________________________________________

Op iedere plek van deze aarde is men thuis, wanneer men alles in zich draagt. Etty Hillesum (1943)

  De verandering! Petra Hubbeling had lang blond haar, een glansrijke carrière en een statige stadsboederij in Vianen. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven merkte ze dat de rol die ze speelde haar niet meer paste. Ze stopte met haar baan, werd monnik en verkocht haar huis. Met slechts haar laptop en een zwarte stationcar leeft de voormalige zakenvrouw tegenwoordig een zwervend bestaan. Tegelijkertijd is ze bezig een Zen Peacemakers organisatie in de Lage Landen op te zetten. Hoe ziet dit leven eruit? En hoe komt een mens tot zulke radicale keuzes? Er is een prachtige documentaire over Petra gemaakt door de Boeddhistische omroep stichting kijk op: http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1700

____________________________________________________________________________________________________________________

Blote voeten pad lopen? Het Blote-voetenpad lopen met uitleg over onze voeten en tenen ( tenen-lezen ) wordt door Annie Fens georganiseerd in de Zegge-polder van Terheijden. Dit is een mooi en open natuurgebied. Als het weer het toe laat wordt in de periode van maart/april tot ongeveer september/oktober regelmatig het Blote-voetenpad lopen georganiseerd op een zaterdag- of zondag ochtend of op een mooie zomeravond. Op zaterdag- of zondag ochtend vertrekken we om 10:00 uur en het duurt tot ongeveer 12:30 uur. Op een mooie zomeravond vertrekken we om 19:00 uur en duurt het tot ongeveer 21:30 uur.  Houdt voor de data deze website www.anniefens.nl in de gaten. Mocht u interesse hebben, dan kunt u dat aangeven via e-mail info@anniefens.nl of telefonisch  06-53776005, dan wordt u op de hoogte gehouden van de data. Omdat het afhankelijk is van het weer, zal de data steeds kort van te voren bekend worden gemaakt.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Onze hersenen werken niet als een machine, maar als een ecosysteem. uit ode 2010 ‘Net als een ecosysteem heeft het brein een enorm vermogen zich te transformeren als reactie op verandering’, schrijft psycholoog Thomas Armstrong. Armstrong gelooft dat de verscheidenheid aan hersenen even verrijkend en essentieel is als de verscheidenheid aan planten en dieren. Hij beweert dat het nieuwe terrein van neurodiversiteit een kans biedt een einde te maken aan de trend om mensen die ‘anders’ zijn in een hokje te stoppen en te medicaliseren. Dyslexie is een goed voorbeeld. Armstrong erkent dat deze aandoening – of welke andere ook – haar eigen problemen met zich meebrengt. Maar hij wijst er ook op dat we allemaal wel iemand kennen die op school zat te worstelen, niet goed kon meekomen en zich een buitenbeentje voelde, en die later in haar leven zeer succesvol werd toen succes niet louter meer werd afgemeten aan lees- of schrijfvaardigheid. Boeken zijn simpelweg niet de manier waarop deze mensen hun intelligentie en creativiteit uiten. ‘De wetenschap dat we allemaal met elkaar zijn verbonden, net als ecosystemen,’ schrijft Armstrong, ‘betekent dat we veel toleranter moeten zijn voor mensen wier zenuwstelsel anders is georganiseerd dan het onze.’Ons brein is als een regenwoud, ecosystemen met miljoenen soorten en karakteristieken die op een bepaalde manier nauw verweven zijn. Het is interessant te zien hoe de metafoor van ecosystemen steeds meer doordringt. Lees meer: Onze hersenen werken niet als een machine

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

ayurveda

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 7 Juni, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Ilse De Lange en Waylon vertegenwoordigen Nederland als The Common Linnets op het komende Eurovisie Songfestival in Denemarken. Ze zingen het nummer “Calm after the storm”. Ik heb helemaal niks met het songfestival, maar wel met Ilse de Lange. Ik vind het een prachtig nummer, voor mij hebben ze al gewonnen! luister maar.

______________________________________________________________________________________________________________________

  Boeiend interview. Cardioloog Pim van Lommel te gast bij het programma Het vermoeden van het IKON. Een inspirerend interview wat zeker de moeite waard is om te kijken. Aan het einde wordt een zegening gevraagd en Pim van Lommel geeft dan dit inzicht gekregen van iemand met een bijna dood ervaring: Wanneer de macht van de liefde sterker wordt dan de liefde voor macht, dan pas zal de wereld veranderen! http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1410842

_________________________________________________________________________________________________________________

Humor en geduld zijn kamelen waarmee je door alle woestijnen kunt trekken. (Phil Bosmans)

____________________________________________________________________________________________________________________

Some people feel the rain, others just get wet! Bob Marley.

______________________________________________________________________________________________________________________

foto_schelp Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maand Juni. Op 1 – 8 – 15 –  en 22 Juni zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yoga les in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen,. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door, ook al het heel slecht weer is! De les is van 10.00 tot 11.00 uur. Juni is een uitstekende maand om te onderzoeken of yoga bij je past. De lessen in de Stadstuin, maar ook de lessen in het Stiltecentrum zijn vrij te bezoeken, om te ervaren of yoga jou ontspanning en rust kan brengen. Je kunt dan in augustus of in september met de yogalessen in het Stiltecentrum van start gaan. Kijk op de folder voor de tijden. Yogafolder Volwassenen 2013

______________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________

Na alle negatieve berichten van de Katholieke kerk, nu een heel positief mooi filmpje over een Ierse priester, die heel mooi kan zingen en iedereen verrast.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_MG_8711-Kopie_thumb183_thumb_thumb Zaterdagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Mariakerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Diapason en zanger Renze Ferwerda en zangeres Martine Slangen. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

_____________________________________________________________________________________________________________________

 De onschatbare waarde van zeewier. Om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Natuurlijk hebben we elk ons eigen verhaal, maar we delen ook een universele voorgeschiedenis: alle leven op aarde is begonnen in de zee. De zee is onze oermoeder, zoals ook valt af te leiden uit de etymologische verwantschap in veel talen tussen het woord voor moeder en dat voor zee. De Franse ‘mere’ bergt de zee (mer) in zich, het Chinese karakter voor ‘zee’ is een combinatie van ‘water’ en ‘moeder’. Als we Maria als een synoniem voor moeder opvatten, is de verwantschap nog veel sterker: mare, mar, marine. Onze oorspronkelijke band met de zee kunnen we aanhalen op ons bord. Door van al het eetbaars in de zee te kiezen voor zeewier, gaan we een flink eind terug in de evolutie. Deze oerplanten, bomvol mineralen, dobberen al een eeuwigheid in zee. Alleen al daarvoor is het de moeite waard deze onderschatte schat uit de zee op het menu te zetten. Wellicht draagt het ook bij aan een helderder zicht op de toekomst. Laat twee of drie eetlepels instant wakame een paar minuten wellen in wat water. Snijd een komkommer aan ragfijne plakjes. Knijp de geweekte wakame uit, snijd aan kleine stukjes en meng met de komkommer. Giet er gelijke scheutjes azijn, shoyu en geroosterde sesamolie overheen. Garneer met aan fijne ringetjes gesneden bosui. Een salade met een ster!

__________________________________________________________________________________________________________________________

De prachtige Byzantijnse gezangen van de Benedictijner monniken uit Chevetogne (Belgische Ardennen) zijn internationaal vermaard. Ga rustig zitten en sluit je ogen en luister naar waarom!

_____________________________________________________________________________________________________________________

6 Reacties

 • Liesbeth Ott,
  Geplaatst 25 april 2014 16:32

  Jouw nieuwsbrieven zijn juweeltjes. Hartelijk gefeliciteerd met je 50ste aflevering. Ga vooral zo door!

 • Annelies,
  Geplaatst 27 april 2014 20:08

  Hoi Piet
  Aller eerst gefeliciteerd met je 50e nieuwsbrief geweldig en ik hoop er voorlopig nog 50 erbij.
  Piet wat schrijf je mooie teksten.
  Onder de hemel is men thuis heel indrukwekkend filmpje.
  Ilse de langen en Waylon staan voor mijn ook al nr 1.
  Weer bedankt voor deze nieuwsbrief.
  Een lieve groet van annelies

 • Ineke van leent,
  Geplaatst 27 april 2014 22:31

  Hoi piet bedankt voor je nieuws brief
  Op het monent heb ik hem gelezen
  op madeira daar ben ik nu op vakantie
  Dat is het mooi van inter net
  Groetjes Ineke van leent

 • Leny van Vugt,
  Geplaatst 6 mei 2014 14:00

  Dag Piet,

  proficiat met deze mijlpaal, die steeds weer een bijdrage levert aan ons geestelijk en lichamelijk welzijn.
  Bedankt daarvoor!

  lieve groeten van Leny

 • Meike,
  Geplaatst 6 mei 2014 14:08

  Lieve Piet

  Lieve Piet
  Alweer de 50tigste Prachtige verzameling, van uit het Hart gegrepen teksten, filmpjes, tips voor concerten en lezingen, waar mijn Hart van gaat Zingen en Blij van gaat Sprankelen!
  Dank, dat jij je Hart roerselen met ons wil delen!
  liefs Meike

 • Yvonne de Weerdt,
  Geplaatst 29 mei 2014 12:15

  Lieve Piet,

  Wederom heerlijk genoten van de nu 50ste nieuwsbrief. Weer een mooi moment, zo in de huiskamer.
  Dank,dank,
  Yvonne uit Alkmaar

Plaats reactie