Nieuwsbrief Maart 2014

dreamstime_56131841[1] 

Er zijn twee “ikken”. Het ego-ik, met alle deelpersonen (moeder, verzorgster, vriendin, de angstige, de scepticus, de wijze, etc.)  in ons verweven, daarmee met alle emoties, waar zij op reageren en vanuit ageren. Dit is het veranderlijke ik, ons pantser (kleur) die we laag voor laag hebben aangetrokken, ooit uit bescherming van het kwetsbare kind.

Het andere, het ego-loze ik, is het constante in onszelf, daar waar de ‘zijns kwaliteit’ huist. We vangen hier glimpen van op wanneer we ons gelukkig, vredig en ontspannen voelen, totaal aanwezig zijn in onszelf, in het moment. Dan weer vallen we samen met wat ons omgeeft en zitten we weer in onze veranderlijke, ego-ik. In onze zoektocht naar innerlijke vrede, rust, volledig leven, is het belangrijk het onderscheid te ervaren tussen deze twee manieren van aanwezig zijn. Het in beeld krijgen hoe wij ons zelf hiervan af houden is zo ’n onderneming die vele vruchten af werpt. Dat beseffen we soms niet, omdat bijna niemand zich een leven kan voorstellen zonder dwangimpulsen, gewoontes, fixaties, obsessies en verslavingen. Een leven waarin we handelen met een vrij en onbezwaard hart en ons niet blind staren op het resultaat. Het af-leggen van onze weg, is ons ontdoen van nodeloze ballast. We dienen ons wel eerst bewust worden van wat we met ons meedragen. We hebben in ons leven beiden “ikken” nodig! Maar hoe kom je meer in je ego-loze ik? Door o.a. yoga en meditatie te beoefenen, geweldloze communicatie draagt enorm bij, bewustwording in je eigenheid ‘wie ben ik’ draagt bijvoorbeeld bij door coaching,  ayurvedische of ontspanningsmassage, stilte, wandelen in de natuur dragen bij. Wat doe jij om jouw ego-loze ik te stimuleren in jezelf?

_______________________________________________________________________________________________________________

Prachtige ruwe stem.

Beth Hart is een Amerikaanse zangeres uit 1972, die in haar tienerjaren een talentenjacht had gewonnen en sindsdien op de planken staat. Alcohol en drugs waren haar grootste vrienden, maar daar heeft ze zich helemaal vrij van gemaakt en hier in 2012 in het witte huis in Washington zingt ze uit volle borst voor de gedecoreerde helden uit de Amerikaanse politiek en het leger. En ook voor president Barak Obama en zijn vrouw. Het nummer komt uit 1968 en is geschreven door Ellington Jordan en voor het eerst op de plaat gezet door Etta James. Jeff Beck is gitarist die ongelofelijk goed speelt.

____________________________________________________________________________________________________________________

Het leven kent een heleboel pijn die niet te vermijden is. De enige pijn die vermeden kan worden, is de pijn die ontstaat wanneer we proberen de pijn te vermijden. R.D.Laing

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lama Gangchen Rinpoche en Toet de Best 

Lezing over: De Magie van het Tibetaans Boeddhisme. Over een Lama Healer en de zoektocht van een Limburgs meisje. Een lezing over de kracht van spiritualiteit, over inzicht in menselijk gedrag en hoe je vrij kunt zijn van pijn en lijden. Deze lezing vertelt het wonderlijke levensverhaal van en door Toet de Best, een recalcitrant en nieuwsgierig meisje uit het katholieke Limburg van de jaren veertig. Op haar negende heeft ze een bijna-doodervaring. Daarna borrelen er grote levensvragen op: ‘Als er een hemel bestaat, wat doe ik daar dan? En hoe lang moet ik blijven?’ Haar zoektocht is begonnen. Veertig jaar later, na een turbulent leven, ontmoet ze Tibetaanse Lama’s en komt terecht in een wereld van diepe filosofische wijsheid en magische ervaringen. Eindelijk vindt ze antwoorden op haar vragen, maar in contact met de boeddhistische leraren wordt ze ook geconfronteerd met haar demonen. Een van deze leraren, Lama Gangchen Rinpoche, neemt haar mee naar Tibet en daar heeft ze het gevoel thuis te komen. Na deze ervaring wijkt ze niet meer van zijn zijde. Ze reist met hem over de wereld en maakt een innerlijke reis naar meer geluk, vrede en harmonie. Datum: zaterdag 8 maart. Plaats: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout. Tijd: 15.00 – 17.00 uur. Kosten 7.50 euro. Opgave:  06 – 16935992
. Thomas geloof en cultuur.
___________________________________________________________________________________________________________________

imagesCA5JXX7G 

Hoe je blanco ruimte in je leven creëert. De afgelopen tijd heb ik veel dingen van mijn kalender geschrapt. Gewoon geschrapt. Dat geeft nogal een opstandig gevoel. Het leven zit ongetwijfeld net als dat van u, vol afspraken met vrienden, werk, sport, projecten, boodschappen, voornemens om mijn kasten op te ruimen….Ik wilde blanco ruimte, geen wirwar van tekst op de bladeren van mijn kalender. Ik had het gevoel dat er heel wat op het spel stond. Ik maak het mensen graag naar de zin. Ik heb er een hekel aan afspraken af te zeggen; dan ben ik bang dat ik iemand beledig of teleurstel. Maar ik kan u inmiddels vertellen: ik heb het geprobeerd en de wereld is niet vergaan. Mensen begrepen het. Sommigen bedankten me zelfs omdat ik hen en mezelf verloste van iets waar we allebei eigenlijk niet achter stonden. Ik heb nu een heel veel blanco ruimte in mijn kalender en dat is een heerlijk gevoel! Mijn angst en ongemak zijn weg en eens te mee blijkt: als ik contact maak met wat er in mijn binnenste gebeurt, erin geloof en vandaar uit handel, dan werkt het leven. Ik voel me dankbaar en met mezelf verbonden. Hier een aantal stappen om blanco ruimte te creëren:

1. Neem jezelf serieus. Als je blanco ruimte je toeroept, neem dat dan serieus. Er is iets belangrijks dat geboren wil worden, wil genezen of rusten en daar is blanco ruimte voor nodig.

2. Verzamel je moed. In onze cultuur is het belangrijk om druk te zijn. Erken dat er creatieve, inventieve en scheppende krachten aanwezig zijn in je leven. Om blanco ruimte te creëren moet je je afzonderen van de kudde. Er is moed voor nodig omdat te doen.

3. Klein is groot. Kleine veranderingen die plaatsvinden in tien minuten, twee minuten, vijftien seconden hebben veel invloed. Als je het idee van een uur blanco ruimte inplannen moeilijk vindt of onmogelijk, begin dan met iedere morgen of avond vijf minuten blanco ruimte te plannen. Kijk wat er met jezelf gebeurt. In plaats van even snel je e-mail te checken, wijd een paar minuten aan blanco ruimte. Kom in contact met je lichaam, je ademhaling of de natuur. Doe het kalmer aan en kom weer in contact met jezelf. (uit Ode 2010)

_____________________________________________________________________________________________________________

Mijn motto: geluk zit niet het veranderen van hoe je nu bent, maar in het ontspannen in hoe je nu bent!

_____________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 

Speciaal voor vrouwen in Waalwijk! Stel je voor dat er een plaats is waar vrouwen er zijn voor vrouwen. Een plaats waar onze verhalen en ervaringen gedeeld kunnen worden. Een plaats waar wij onze vrouwelijke kracht kunnen versterken. Dat er een plaats is waar vrouwen hun vragen kunnen stellen en andere vrouwen hun ervaringen kunnen delen? De ene vrouw heeft vragen, zorgen, problemen, trauma’s. De andere vrouw heeft en geeft kracht, liefde, zorg en aandacht. Mijn ervaring is dat als ik mij beter voel, mij geheald voel, dat ik dan het verlangen voel om ook andere vrouwen daartoe op te tillen.  Die traditie hebben we verloren en daarmee een deel van onszelf. Maar wij kunnen deze traditie weer in eren herstellen. Op zondag 9 maart, organiseer ik ter eren van Internationale Vrouwendag en ter eren van alle vrouwen, de eerste Rode Tent in Waalwijk. Van 14.00-17.00 uur in het Huis van Waalwijk, (het oude gemeentehuis). www.ingermarliesleeuwenburgh.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

communiceren-vanuit-je-hart1_thumb_t 

2 daagse workshop: Geweldloze Communicatie! In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 21 Maart van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 22 Maart van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst. Geweldloze Communicatie kan niet zonder mededogen en compassie, wil je hier méér over lezen klik dan op: Mededogen en compassie.

De Belgische Frederik Imbo geeft uitleg over geweldloze communicatie.

_________________________________________________________________________________________________________________

Niemand kan je iets onthullen wat niet al half sluimerend in jezelf aanwezig is. Kahlil Gibran.

_________________________________________________________________________________________________________________

Vakantieherinnering! We waren op vakantie in Lissabon in 2003 en we informeerde of we in club de fado nog terecht konden en daar moesten ze om lachen: meneer, we zijn meestal 2 weken van te voren uitverkocht. Met een vraag of we dan over 2 weken terecht konden antwoorde hij: alleen als we bij een groep Duitsers wilden aansluiten. En zo geschiedde. We hadden een prima plaats aan een tafeltje voor twee en de rest zat aan grote lange tafels. We zagen een oudere man zingen en we waren meteen geraakt. Natuurlijk klinkt de fado verdrietig, meeslepend en geëmotioneerd, maar we kregen beide kippenvel en beleefde even een moment van kortstondige eeuwigheid. Luister zelf maar.

___________________________________________________________________________________________________________________

24-Piet-van-der-Pluijm_thumb84_thumb

Piet in de politiek? Nee, maak je maar geen zorgen! Ik ben gevraagd als lijstduwer en ik wil graag onze gemeente en Willem-Jan van der Zanden naar meer duurzaamheid en zetels duwen. Maar je kunt natuurlijk wel op me stemmen op 19 Maaart in Oosterhout. Kies jij ook voor meer duurzaamheid? Wil je meer lezen over het verkiezingsprogramma van Groen Links, klik op: OOSTERHOUT VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014 Ook kun je Groen Links steunen door simpelweg even op de bijgevoegde link te klikken en je stem uit te brengen op Groen Links, dit i.v.m. een verkiezingspoll van B.N. de Stem: http://www.bndestem.nl/extra/gemeenteraadsverkiezingen/kieswijzer-oosterhout

___________________________________________________________________________________________________

Inzicht in zicht. Hoe kom je tot inzicht? Na een heftige of indrukwekkende gebeurtenis zien we vaak de wereld anders. Dingen dringen door. Geboorte is zo’n moment. De dood van iemand dichtbij ook. Je komt weer tot inzicht dat het leven kwetsbaar is en kostbaar. En je neemt je voor elke dag optimaal van het leven te genieten, van elkaar te genieten, niets meer uit te stellen tot later, want…nou ja, iedereen kent dat gevoel. Maar is dat echt een inzicht? Of zijn dat open deuren die na een paar dagen of maanden vanzelf weer dichtgaan, omdat we de dagelijkse draad weer oppakken. Kan een inzicht door een gebeurtenis van buitenaf komen? Inzicht heeft als woord alles al in zich om het heel letterlijk te nemen. Het zou dus zomaar kunnen dat inzicht al die tijd met ons mee leeft en mee hobbelt, maar een beetje uit het zicht zit, verstopt achter menselijke eigenaardigheden als te veel denken, te veel spanningen, te veel emoties. Verpakt in een mist de we zelf creëren. Dus het enige wat ons te doen staat om tot inzicht te komen, is onze eigen opklaringen organiseren. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, maar de ervaring leert dat (even) leven in stilte de beste is. Zintuigen uit, ogen dicht. En gegarandeerd de mist trekt op, wijsheid komt in beeld. Antwoorden op levensvragen poppen op. Heel kort soms, in een flits, maar vaak net lang genoeg om te helpen bij een beslissing, bij een moeilijke keuze….Inzicht in zicht. In stilte. Meer heb je niet nodig.

Stilte meditatie in de Mariakerk. ‘Verlangzaam Verlangzaam Verlangzaam je verlangen, verdwijn met mate.’ Leonard Nolens. Goede Vrijdag is een goede dag om te ‘verlangzamen’. Om de wereld met alle drukte een dag aan je voorbij te laten gaan. Je horloge afdoen, geen tijd hebben, maar eenvoudig zijn. We zijn stil en geven, wat of wie zich wil laten zien, de ruimte. We lopen, zitten, mediteren, eten, mijmeren, lezen teksten die inspireren, en het is stil. Voor het avondmaal vragen we iedereen iets mee te brengen, dat deelbaar is met ten minste één andere deelnemer. De dag wordt afgesloten met een meditatieve viering. Piet van der Pluijm en Hennie van Hattum begeleiden de stiltedag. Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout Datum: Goede Vrijdag 18 april Tijd: 13.00 – 20.30 uur. Kosten: vrije gave Opgave: Thomas Oosterhout.

___________________________________________________________________________________________________________________

 Kantoor als kerk. (uit Ode 2009) Uit de chassidisch-Joodse traditie komt een prachtig leerverhaal over een overijverige leerling van een rabbi. Deze leerling is dag en nacht bezig met het bestuderen van de geschriften, de geheime betekenis van de letters en de getallen, de visualisaties over de Troonwagen, en wat al niet meer. Op zekere dag komt hij bij zijn rabbi om hem om advies te vragen over hoe hij verder kan. De rabbi ziet hem aan en zegt: ‘Ik heb je alles geleerd wat ik weet, ik kan je nu alleen nog doorverwijzen naar mijn leermeester, de grootste die ik ken. Hij heeft een herberg in een dorpje op een dagreis hiervandaan. Ga naar hem toe en vraag hem om advies.’Als de leerling aankomt in de herberg, besluit hij om, voordat hij zich bekend gaat maken, de herbergier te observeren. Hij is benieuwd wat deze rabbi allemaal doet om God te vinden en waarom hij zo’n grote rabbi is. Zo gaan er dagen voorbij, maar hij ziet de goede man niets speciaals doen. De gehele dag is hij bezig met het werk in de herberg, het ontvangen van gasten, het koken van maaltijden, het doen van de afwas. Hij studeert niet in de Thora, doet geen speciale gebeden of meditaties en heeft ook geen leerlingen om zich heen. Na vijf dagen besluit de leerling terug te keren naar zijn rabbi; hij zal wel een vergissing hebben begaan. Hij vertelt het verhaal aan hem en -eindigt met: ‘Hij was enkel bezig met het dagelijkse werk.’ Daarop zegt de rabbi: ‘Juist! Dat is waar het om gaat. Dat is wat hem tot zo’n grote rabbi maakt. Neem een voorbeeld aan hem en zoek een betrekking in de wereld! Dit is een bewerkt fragment uit Het licht en de korenmaat: Je ziel als werkgever, van Hans Wopereis, mededirecteur van het ITIP School voor leven en werk.  Lees meer: Kantoor als kerk

_________________________________________________________________________________________________________________

WAT VOOR JE EGO EEN DIEPTEPUNT IS, IS VOOR JE ZIEL EEN HOOGTEPUNT.

_________________________________________________________________________________________________________________

3 Engeltjes zingen over een engel.

Hoe mooi kan het zijn! Ontroering, prachtige stemmen, een geweldig nummer en wellicht nog een geweldiger optreden van Ayoub, Ieke en Merel uit team Borsato. Ze zingen samen het nummer “Angel” van Sarah McLachlan. Coach Marco Borsato koos uiteindelijk voor Ayoub. Daar zit nou net mijn moeite met het programma, waarom moet er nou weer perse een winnaar zijn? Ze winnen alle drie!

_____________________________________________________________________________________________________________________

NEW-hi-res-Pan-without-ITM[1] 

Komen jullie ook 5 en 6 April, naar de familie musical Peter Pan? Peter Pan is, net als de jongen naar wie het verhaal werd vernoemd, tijdloos. Kinderen en volwassenen worden al jaren betoverd door het verhaal over Niemandsland, waar kinderen kunnen vliegen en waar elke dag opwindende, gevaarlijke avonturen te beleven zijn. Alle geliefde personages doen mee – Peter Pan en Wendy, haar broertjes John en Michael, hun ouders Mijnheer en Mevrouw Liefje, Liza de meid, de opgewonden Kapitein Haak en zijn metgezel Smie, Tijgerlelie, de Verloren Kinderen, piraten, indianen, Nana de hond en, natuurlijk, Tinkerbel en de tikkende krokodil!  Het is een productie, waar zowel kinderen als volwassenen in meespelen. Het is dus voor en door JONG en OUD!  Na veel zwoegende repetities en alle hardwerkende disciplines bijna op orde zijn, zoals o.a. orkest – zang – dans – kleding – decor … Is het al BIJNA zover! De kaartverkoop gaat ontzettend snel, dus wees er snel bij! Kom je ook naar theater De Bussel in Oosterhout? En waan je even in de wereld van Niemandsland! Kaartjes kun je kopen ( € 15,- per stuk) – via de website : http://www.musical-conbrio.nl/producties/peter-pan-de-musical-2014/

___________________________________________________________________________________________________________________

 

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 17 Mei. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 17 Mei 2014. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgaven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

_______________________________________________________________________________________________________________

Vertrouwen is gebaseerd op kennis van het hart en laat zich nooit bewijzen!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wat een stem en wat een uitstraling!

Gare du Nord trad 10 Februari op in theater de Bussel  en natuurlijk gingen we ook naar gitarist Aron Raams en drummer Marc Schenk (uit Oosterhout) luisteren, maar Dorona Alberti steelt de show. Wat een prachtige stem heeft ze en ze kan alles zingen van jazz naar soul, naar klassiek een lust voor het oor en ook voor het oog. Ze straalt, ze zingt met hart en ziel, ze swingt en als je jezelf een beetje depressief voelt, ga zeker naar een concert van Gare du Nord, het werkt 10 keer beter dan antidepressiva. Hier zingt ze het prachtige ingetogen nummer Too close to see, tel je zegeningen, luister maar.

______________________________________________________________________________________________________________________

clip_image001 

Hoog sensitieve mensen? (HSP-ers) zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van stress. Wij nemen constant informatie op uit onze omgeving, evenals spanning, frustratie en stress van andere mensen. Net zo goed kunnen gevoelige mensen gestrest raken van ogenschijnlijk onschuldige, alledaagse plekken en activiteiten zoals feesten, supermarkten, vergaderingen, televisiegeweld, openbaar vervoer, onbekende omgevingen, geluiden en druktes. Het leven in een minder gevoelige wereld betekent dat HSP-ers extra tijd en rust nodig hebben om bij te komen. Maar als het allemaal te veel wordt kan al die stress zich ook uiten op lichamelijke manier. Gevoelige mensen hebben ook de neiging om allergieën en overgevoeligheden te ontwikkelen voor bepaalde etenswaren en omgevings- en chemische stoffen. Zij zijn gevoelig voor bloedsuikerkwalen, migraines en hoofdpijnen, fybromyalgie en chronische vermoeidheid, zware PMS-symptomenen huidproblemen evenals astma, verkoudheid, griep en infecties. Lees meer: Hoogsensitief

______________________________________________________________________________________________________________________

Quantcast

Kurkuma: Aspirine van Azië! Dit vrolijk geeloranje poeder, een vast ingrediënt in Indiase curry’s, is misschien wel de meest geneeskrachtige specerij. Kurkuma is de aspirine van Azië, waar het kruid al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunst wordt toegepast om wonden te helen en ontstekingsziekten als artritis en nog een tiental andere aandoeningen te behandelen. Kurkuma wordt gemaakt van de verpulverde wortel van een tropische plant die nauw verwant is met gember. Het poeder bevat kurkumine, een sterke ontstekingsremmer en antioxidant die bovendien niet giftig is. Onlangs hebben wetenschappers hoopgevende aanwijzingen gevonden voor de mogelijke werkzaamheid van kurkumine bij het voorkomen en genezen van Alzheimer en kanker.  Lees meer: Kurkuma

______________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________-

Rots in de branding. Lezing Anselm Grün. Levend in woelige tijden voelen velen zich uit hun evenwicht gebracht. Een aanhoudende crisis wakkert onzekerheid aan. Een stroom van eisen en verwachtingen dreigt ons mee te sleuren. Veel vanzelfsprekendheden worden opnieuw onder de loep genomen. En tóch zijn er mensen die als een rots in de branding blijven staan en anderen weten te inspireren. Wat houdt hen overeind? Hoe kunnen zij ons een spiegel voorhouden? Hoe vinden wij meer stevigheid en ruimte in onszelf? Anselm Grün is monnik van de Abdij Münsterschwarzach in Duitsland en auteur van vele boeken op het gebied van spiritualiteit. Anselm Grün spreekt eenvoudig Duits. Na zijn lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan in het Nederlands. Er is een boekenstand en u kunt uw boek laten signeren. Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout Datum: donderdag 15 mei Tijd: 20.00u – 22.00u Kosten: €10,-

Arrangement Anselm Grün. Een week vóór de lezing is er een introductie in het gedachtegoed van Anselm Grün. We onderzoeken de kern van zijn denken. Waar is het Anselm om te doen? Er is ook aandacht voor een aantal begrippen uit de regel van Benedictus: obedientia, stabilitas, conversio morum en ‘ora et labora’. Naast een inleiding wordt er gebruik gemaakt van interactieve werkvormen. Een week later is er een mogelijkheid om de lezing van Anselm Grün eigen te maken. Wat is er van blijven hangen? Hoe kunnen de ideeën uit zijn lezing praktisch in jouw dagelijks leven worden toegepast? Welke kleine rituelen kunnen je hierbij ondersteunen. Tips komen uit het nieuwste boekje van Anselm Grün ‘Eerste hulp bij negatieve gedachten’. (Ten Have, september 2013) Beide dagen worden begeleid door Mirjam Dirkx en Jos van Genugten van De Levensboom, praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap. Plaats: Klooster Benedictinessen, Zandheuvel, Oosterhout Data: zaterdag 10 en 24 mei Tijd: 10.30 – 14.30u (9.30u eucharistieviering) Kosten: €50,- (incl. lezing, incl. verblijf klooster) Opgave: Thomas Oosterhout. Meer weten kijk op: http://www.delevensboom.net/bezoek_Anselm.html

__________________________________________________________________________________________________________________

 

Live registratie uit 2008, blijft mooi

_________________________________________________________________________________________________________________

“Verslaafd aan liefde” van Jan Geurtz. Een heel mooi boek dat het verdient om helemaal gelezen te worden. Ik heb al lezend verschillende moment van herkenning gehad. Oefffff dat was schrikken. Maar vooral ook erg leerzaam. De kern van het boek is de stelling dat achter onze zoektocht naar liefde en erkenning een fundamentele zelfafwijzing schuil gaat. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts. Het is als krabben als je jeuk hebt van een muggenbeet: de jeuk wordt er alleen maar erger door. De oplossing is simpel. Laat de geest zich omkeren en naar zijn oorsprong kijken: zie je volmaakte natuur. Je hoeft helemaal niets aan jezelf te verbeteren om een goed en waardevol mens te zijn. Je bent het al!  Als je “alles” liefdevol kan omvatten, als je oordeel loos gewaar kan zijn.  Als je kunt leven vanuit een overvloedigheids bewustzijn, dan kun je een einde maken aan je pijn, het lijden.  Zelf verantwoordelijkheid nemen voor wat je denkt, voelt, doet. Vrij van beknelling ontstaat vreugde!  Hieronder horen en zien we Jan Geurtz in actie er zijn 4 delen, dit is deel 1.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Quantcast

Inspirerend magazine van onze zuiderburen. Sinds 2010 is er een inspirerend magazine, genaamd Change. Zo verzorgen ze op 1 maart de complimenten dag. Het magazine kost 7.95 euro en het is ook digitaal verkrijgbaar. Kijk gerust op: http://www.changethinkpositive.eu/wij-horen-graag-van-jou.html

____________________________________________________________________________________________________________________________

SONY DSC 

Concert met Hein Braat en Yvonne van Oostrum op 24 mei in de Mariakerk. Hein Braat is een zeer geliefd en kundig Sanskriet recitatie leraar en is beroemd om zijn diepe basstem. Bij dit meditatieve concert luister je naar muziek, liedjes en mantra’s en je kunt meezingen met een aantal van de mantra’s. Hoe het werkt is nog eigenlijk steeds een mysterie, maar de steeds weer herhaalde woorden van de mantra harmoniseren op een diep niveau en helpen om in balans te komen. Zingend en luisterend stopt het denken en kom je in een meditatieve sfeer en wordt je ontvankelijk voor wat zich afspeelt in de diepere lagen van je ziel. Informatie: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, datum 24 Mei, aanvang 20.00 uur en kosten 10 euro. Geef je op bij info@thomasoosterhout.nl of 06-16935992.

____________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken:   Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag  7 Juni, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_MG_8711-Kopie_thumb183 

Zaterdagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Mariakerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Diapason en zangeres Martine Slangen. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

__________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

 Te koop!Claudia Romme uit Made bied al haar spirituele boeken te koop aan. Het zijn boeken over spiritualiteit, esoterie, gezondheid, voeding, Chinese geneeskunde e.d. In de bijlage staan alle titels. Nou is het niet de bedoeling dat de nieuwsbrief een koopjeskrant wordt, maar gezien haar brede belangstelling is er wellicht een boek voor je bij, kijk maar op: Boekenverkoop

______________________________________________________________________________________________________________________

Free Tibet 

De Dalai Lama in Nederland. De 78-jarige geestelijk leider van de Tibetanen en winnaar van de Nobel Vredesprijs, komt in mei 2014 naar Nederland. Op zondag 11 mei geeft de Dalai Lama een boeddhistische les, gevolgd door een publieke lezing over: ‘Welzijn, Wijsheid en Compassie; een pleidooi voor een seculiere benadering’  in Ahoy, Rotterdam. Voor tickets kijk op: http://dalailama2014.nl/nl/

__________________________________________________________________________________________________________________

JoJoostWeissensee2014

Puike prestatie! Jo Verboven uit Waspik en yogacursist schaatst hier in het midden, met zijn zoon Joost voorop voor de 26e keer de toertocht van 200 km op de Weissensee in Oostenrijk.  Beste  Jo, je krijgt een enorme Pluijm van mij voor je doorzettingsvermogen, discipline en sportieve prestatie! Proficiat Jo en Joost!

___________________________________________________________________________________________________________________

Mooie foto’s voor de ogen en mooie muziek voor de ziel.

Ga rustig zitten, geniet van de prachtige beelden en de mooie muziek, even een momentje voor jezelf!

___________________________________________________________________________________________________________________

4 Reacties

 • Jeanne Vogels,
  Geplaatst 2 maart 2014 19:55

  Hallo Piet,

  Wat een geweldige nieuwsbrief heb je weer samengesteld. Het is altijd weer een feest
  om deze te lezen.

  De clip met Beth Hart was fantastisch en dit bracht me uiteindelijk
  bij de originele clip van Etta James en het optreden van BB King and friends.
  Ik heb ontzettend genoten van al die clips. Zo zie je maar van het een komt het ander.

  Zo kom ik door jou nieuwsbrieven met mooie clips en artikelen regelmatig uit bij
  muziek en artikelen waar ik anders nooit bij uit zou zijn gekomen.
  Hartelijk dank hiervoor.Blijf hier vooral mee doorgaan

  Warme groet,
  Jeanne.

 • Tineke van Dongen,
  Geplaatst 3 maart 2014 15:56

  Mooi nieuwsbrief!
  Mijn reactie op wat is lijden: pijn, verdriet, ziekte… soms er gewoon laten zijn en het bewust doorleven daarvan. Dit is volgens mij een natuurlijk healinsproces, daarna geeft het leven vanzelf weer ruimte aan iets anders……
  Soms moet je echter wel handelen en jezelf of iemand anders in bescherming nemen om nog meer lijden te voorkomen…..compassioneel handelen!

 • Jaap van den Berge,
  Geplaatst 3 maart 2014 16:29

  Altijd leuk en mooi om jouw website te zien – maar deze is wel heel bizonder. Met jouw Intro schrijf je in nog 300 woorden, waar Eckhardt Tolle een heel boek voor nodig heeft. Perplex ! En mijn kennismaking met Beth Hart – daar zat ik echt een uur van bij te komen. Geweldig.
  Beste Piet – keep it coming – we houden van je.
  Groet
  Jaap

 • annelies,
  Geplaatst 4 maart 2014 22:30

  Hoi Piet
  Ja het is inmiddels 4 maart maar dan nog de complimenten zijn voor jou.
  Geweldig elke maand die nieuwsbrief.
  Ik geniet er intens van .
  Dank je Annelies

Plaats reactie