Nieuwsbrief Februari 2014

155871_962_1155242540741-31_DNA_Dolinda_Toepoel[1]

De maakbaarheid van de mens.Het gaat mensen tegenwoordig geen zee te hoog wat betreft het beantwoorden aan het ideaalbeeld van de maakbare mens. “Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”, zei mijn moeder vroeger altijd. Onbewust zit deze tekst als een overtuiging in mijn hoofd geprent. “Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt, hoor jongen”, is er ook zo een. Het geeft mij een duidelijk beeld van de generatie vóór mij en mijn eigen generatie. Ik ben van een generatie die de maakbare wereld mede heeft gecreëerd. Alles moet kunnen, grenzen dienen verlegd te worden en wat er eventueel nog niet is, scheppen we of maken we. En zo zijn we op dit moment beland in de maakbare wereld. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat we een beetje zijn doorgeschoten. Zeker als je naar de problematiek in de wereld kijkt. En als ik naar de televisie zit te kijken en met name de reclames, dan overvalt me het gevoel dat ik in een soort massahysterie terecht ben gekomen. Alles moet perfect zijn, schoon zijn, slank zijn, rijk zijn, etc. Het leven ziet er op televisie vaak zo maakbaar uit dat er in feite niets mis kan gaan. De goede en informatieve programma´s daarvan uitgezonderd natuurlijk.

En zoals we allemaal wel weten, er kan zoveel mis gaan in onze maakbare wereld. En juist dan voelen we onszelf te kort schieten, schamen we onszelf voor onze dip, voor ons tekort aan emotionele vaardigheden. Voor je het in de gaten hebt lijdt je onder de blessure van het “ik’, een blessure die is ontstaan uit onzekerheid over de eigen prestaties. Een blessure die is ontstaan uit teleurstelling of uit uitgebleven erkenning. We missen in deze maakbare wereld de begrippen als: dienstbaarheid, overgave, dankbaarheid, respect, zingeving, innerlijke vrede, stilte, mededogen, rust en verwondering. Laat deze woorden maar op je in werken en geef ze een persoonlijke plaats in deze hectische maakbare wereld van dit moment. Compassie – Overgave – Dankbaarheid –  Respect – Zingeving –  Innerlijke vrede –  Stilte – Mededogen – Rust  – Verwondering.Uit Adempauzes.

___________________________________________________________________________________________________________

Het zijn niet de verschijnselen die je beknellen, het is je gehechtheid eraan. Tilopa, boeddhist.

______________________________________________________________________________________________

Nederlands vertaald

Gabriella’s song blijft mooi en inspirerend. Er staat een Nederlandse en Engelse tekst in het beeld, waardoor het nog mooier en intenser wordt. Voor de tekst klik op:Gabriella’s song

____________________________________________________________________________________________________________________

De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen. Marcel Proust, Franse schrijver.

______________________________________________________________________________________________________

Een mooi hart. Op een dag stond er een jonge vrouw in het midden van haar dorp. Ze beweerde dat zij het mooiste hart had van de hele vallei. Een grote menigte had zich om de jonge vrouw verzameld en ze waren het allemaal met haar eens, haar hart was perfect. Er zat geen schrammetje of wond in haar hart en ze waren het er allemaal over eens dat dit het mooiste hart was dat ze ooit gezien hadden. De jonge vrouw was er erg trots op en pochte nog meer over haar mooie en perfecte hart. Op zeker moment verscheen er een oude vrouw vanuit de menigte en zei: “Waarom is jouw hart niet zo mooi als het mijne?” De menigte en de jonge vrouw keken naar het hart van de oude vrouw. Het sloeg krachtig, maar het zat vol littekens en er waren plaatsen bij waar stukken uit waren gehaald en andere stukken waren in gezet, maar deze stukken pasten er niet mooi in, de hoeken waren rafelig. Er waren plaatsen bij waar hele stukken miste uit haar hart. De mensen keken verbaasd – hoe kun je zeggen dat jouw hart het allermooiste is, dachten ze. lees meer:Een mooi hart

_________________________________________________________________________________________________________________

Een vriend kan een vreemde worden, een vreemde een vriend zijn..

__________________________________________________________________________________________________________________

Prachtig!

Teddy Thompson is een Britse singer-songwriter. Thompson werd geboren in een Londense soeficommune. Op zijn 18e verhuisde Thompson naar Los Angeles om zijn muziekcarrière te beginnen. in 2000 bracht hij zijn debuutalbum Teddy Thompson uit dat goede kritieken kreeg maar weinig verkocht werd. In 2006 speelt Teddy het nummer van Leonard Cohen: Tonight Will Be Fine in de film I’m Your Man en werd op slag bekend.

____________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Wacht niet op zorgeloze dagen om gelukkig te zijn. Want altijd zal er een probleem zijn dat je zorgen geeft. Wacht niet op waardering van iedereen, om gelukkig te zijn. Want altijd zal er iemand kritiek op je hebben. Wacht niet op een dag zonder fouten om gelukkig te zijn, want altijd maak je ergens een grote of kleine blunder. Wacht niet tot iedereen vriendelijk is tegen je om gelukkig te zijn, want altijd zal er iemand jaloers op je zijn. Wacht niet tot ze je genoeg betalen om gelukkig te zijn, want altijd zul je minder verdienen dan je meent waard te zijn. Wacht niet tot je bij iedereen gelijk haalt,om gelukkig te zijn., want altijd zal er iemand denken het toch veel beter te weten.

____________________________________________________________________________________________________

Missa_Lumen_2-2-2014

____________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 15 Februari. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 15 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_________________________________________________________________________________________________________________

De carrière van VOF de Kunst kent vele hoogtepunten. Toen ze in 1983 opgericht werden, stonden ze onmiddellijk 4 weken op nummer 1 in de hitlijsten met ‘Suzanne’.  Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie’.  Daarnaast nam de band een hele reeks uiterst succesvolle kindercd’s op, zoals ‘Dikkertje Dap‘ (3x platina) en ‘De Lapjeskat’.  In 2013 heeft VOF de Kunst weer een CD opgenomen met volwassen repertoire met de titel ’2(013)’. Dit verwijst zowel naar het jaar, als naar thuisstad Tilburg, als naar het aantal tracks op ’t album. Het is een mooie mix geworden van stevige, goed in het gehoor liggende nieuwe liedjes en een aantal succesnummers uit de jaren ’80!  Het nummer ‘Strepen Op De Weg’ heeft een bijzondere diepere laag, het is een ode aan oude vriend Pierre Geoffroy Chateau, die in 2007 overleed. “We hebben samen 26 jaar lief en leed gedeeld, dus we wilden heel graag een lied aan Pierre opdragen.  Frank van Pamelen kwam met het liedje ‘Strepen Op De Weg’, omdat we heel veel kilometers hebben gemaakt. Hij zat er altijd naast en dat is wel een gemis”, aldus Nol Havens, de zanger. Prachtig lied, met een onwijs mooie tekst!

______________________________________________________________________________________________________________________

chakras-plaatje1_thumb29_thumb Vrijdagavond 21 Februari een reis langs de chakra’s. Wat zijn chakra’s? Hoe werken ze? Wanneer zijn ze actief? Waar zitten ze in ons lichaam? Wat kun je ermee? De chakra’s (Sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Er zijn zeven chakra’s. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. De delen van elk geheel kunnen slechts bestaan en worden begrepen in hun relatie tot het geheel. Docent: Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Datum: Vrijdag 27 Februari. Aanvang 20.00 uur/einde 22.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA. Kosten: 7.50 inclusief koffie/thee. Opgeven: 0162-450832.

___________________________________________________________________________________________________________________

spreuk ervaringen

________________________________________________________________________________________________________________

1001004001832777[1] In gesprek over leven en dood. Studie, lezing, film en gesprek aan de hand van het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche. Dit boek kan volgens de schrijver ‘een stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven’. We nemen het boek als uitgangspunt. We lezen, we oefenen, wisselen ervaringen uit, bekijken filmfragmenten en we spreken met elkaar over leven en sterven. Hennie van Hattum, pastoraal werkster, en Piet van der Pluijm, yogaleraar, begeleiden de gesprekken. Op dinsdagavond 11 maart is Marco Werre te gast. Hij volgt al meer dan 20 jaar het Boeddhistische pad. Met een inleiding, een meditatie en een gesprek diepen we het begrip ‘karma’ uit. We kijken dinsdag 13 mei om 19.30 uur 2014 naar de film Samsara van Ron Fricke en Mark Magidson en bespreken die samen. Een ongekende zintuigelijke ervaring. Samsara is Sanskriet voor ‘het eeuwig draaiende rad van het leven’ en dat is het vertrekpunt van de filmmakers. Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen, toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen. Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire, maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Gesprekken vinden plaats in de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout. Data: dinsdag 18 februari, 1 en 22 april, 6 mei. Tijd: 14.00 – 16.00uur. Kosten: €20,- voor de serie of €7,50 per bijeenkomst Opgave: Thomas Oosterhout . tel. 06 – 16935992
 info@thomasoosterhout.nl  Het secretariaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.30u. Hier kunt u zich ook opgeven voor de film en de lezing.

Wat het me heeft gebracht of wat het me doet door samen in het Tibetaanse boek van leven en sterven te lezen is; dat ik meer rust ervaar.Het lijkt wel of ik meer inzichten krijg in het omgaan van mijn emoties. Steeds vaker ervaar ik een natuurlijke balans, dus gaande weg komt er meer innerlijke rust in me en dat voelt goed. Daarom ben ik zo blij dat Hennie  en Piet deze bijeenkomsten organiseren, dankjewel hiervoor. Rian deelnemer

_________________________________________________________________________________________________________________

Expositie Anjo van Oosterhout en Wien de Graaf genaamd: Oorspronkelijke natuur. maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 en op zondag 2, 9 en 16 Februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Mariakerk, Wilhelminalaan 63 in Oosterhout, vrij entree.

______________________________________________________________________________________________________________________

Zing gerust mee!

Hoezo geloven er meer mensen in engelen? Voor de Nederlandse tekst klik op:Robbie Williams Angels

______________________________________________________________________________________________________

 Gewoon eten is gek genoeg! Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Ik ben over het algemeen geen aanhanger van dit gezegde, omdat het al het bijzondere creatieve en leuke bij voorbaat veroordeelt. Maar als het om de dagelijkse maaltijd gaat, is het een prima leidraad. In de vorige eeuw is voedselverwerking een industrie geworden. Eten koken is daardoor veel minder bewerkelijk geworden. De dagelijkse maaltijd was vroeger al snel een dagtaak. Tegenwoordig zet je in een handomdraai een gevarieerd diner op tafel. Tot zover het goede nieuws. Vervolgens zijn de voedselverwerkende bedrijven op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten aan de gang gegaan met allerhande speciale toevoegingen en weglatingen. Dat heeft geleid tot een onoverzichtelijke chaos in de supermarkt. Suiker was slecht. Dus kwamen er suikervrije producten en werd fluoride toegevoegd aan de tandpasta om onze gebitten te beschermen. Alcohol en cafeïne waren ongewenste bestanddelen, dus kwam er alcoholvrij bier en cafeïnevrije koffie. Koolhydraten waren teveel van het goede en dus kregen we veel light producten. En ook van vet moesten we af. Met vet kwam cholesterol en dat werd in verband gebracht met hart en vaatziekten. De voedsel industrie heeft op grote schaal geprofiteerd van deze vondsten. Er zijn en worden miljarden verdiend met slimme producten waarin iets juist wel of juist niet in zit. Veel gezonder zijn we er niet door geworden. Zwaarlijvigheid is een gigantisch probleem. Diabetes rukt explosief op en die opmars loopt parallel aan onze veranderde eetgewoonten. Het punt is dat het beter is om voedsel niet te manipuleren. Om het gewoon te eten zoals het is. Zonder de toevoegingen en weglatingen. Zonder E-nummer, kleurstoffen en andere gekkigheid. Tomaten zijn gezonder dan tomatenketchup. Suiker met mate,  is beter dan de suikervervanger aspartaam, een verdachte chemische stof die in verband wordt gebracht met kanker. Maar voor suiker geldt ook hetzelfde als voor meel: minder geraffineerd, zodat niet alle vitaminen en mineralen zijn verdwenen is het voedzamer en gezonder. En vet ja, dat is dus helemaal niet zo slecht, we hebben gewoon vet nodig, gewoon eerlijk vet, dat we al eeuwen consumeren, geen slimme gemanipuleerde vetten. En dat gewone vet blijkt juist gezond. Dit is misschien wel de simpele boodschap: blijf zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke voedsel. En daar horen geen chemicaliën, kunstmest en bestrijdingsmiddelen bij. Dat hoeft niet te betekenen dat er geen plaats meer is voor gemaksvoedsel. Het is heel goed mogelijk om een ovenpizza zonder rare stoffen te maken, ga maar kijken in de biologische winkel. De kunst is om gewoon te eten. Dat is inderdaad gek genoeg!

_______________________________________________________________________________________________________

Verandering! ‘Verandering is een woord dat fantastisch klinkt in een verkiezingscampagne, maar als je mensen vraagt te veranderen, verzetten ze zich daartegen. Dat is gewoon de menselijke natuur’, zegt Aimee Mullins. Zij kan het weten. In haar carrière heeft de 37-jarige Mullins behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt. Ze werkte als data-analiste bij het Pentagon, werd daarna een atlete die wereldrecords verbrak, toen een model dat verscheen op de omslagen van modebladen en sinds kort is ze een actrice die het in Hollywood probeert. Intussen ontpopt Mullins zich als een graag geziene spreker op conferenties. Ze inspireert met haar verhaal over omgaan met uitdagingen. Ook daarover weet ze het een en ander: Mullins is geboren zonder botten in haar kuiten. Haar onderbenen werden geamputeerd toen de kleine Aimee een jaar oud was om te voorkomen dat ze voor altijd een rolstoel zou moeten gebruiken. Mullins zegt graag dat tegenspoed niets anders is dan verandering waarop we ons nog niet hebben aangepast. ‘Voor veel mensen is tegenspoed een ramp, een signaal dat ze iets moeten overwinnen’, zegt ze. ‘Ik geef er de voorkeur aan het te zien als een mogelijkheid om het te gebruiken zodat je een talent kunt ontdekken, nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen en iets nieuws kunt creëren.’Tegenwoordig draagt Mullins bij aan het debat over onze veranderende opvatting over handicaps. Toen ze onlangs het woord ‘gehandicapt’ opzocht in het woordenboek was ze verbaasd over de synoniemen die ze aantrof: hulpeloos, nutteloos, verwoest, verminkt… ‘Dat was echt schokkend!’ herinnert Mullins zich. Ze is ervan overtuigd dat met de huidige technologische vooruitgang een prothese niet langer synoniem hoeft te zijn met een verloren been. ‘Juist niet. Het kan zijn wat je maar wilt’, zegt Mullins, die zelfs meent dat zogenoemde super krachten binnen handbereik zijn. Als mensen reageren op haar protheses of die van anderen, merkt Mullins, ‘veronderstellen ze een hoop over de kwaliteit van leven van zo iemand. We bewijzen anderen een grote dienst als we niet zoveel zouden veronderstellen.’ Hoe anders zijn de reacties van tieners, zegt ze. ‘Zij zien mijn benen niet eens als abnormaal. Ze herkennen ze van hun videospelletjes. Zij zien de mogelijkheden.

___________________________________________________________________________________________________________________

24-Piet-van-der-Pluijm_thumb84 Piet in de politiek? Nee, maak je maar geen zorgen! Ik ben gevraagd als lijstduwer en ik wil graag onze gemeente en Willem-Jan van der Zanden naar meer duurzaamheid en zetels duwen. Maar je kunt natuurlijk wel op me stemmen in Oosterhout en je kunt er niet te vroeg bijzijn! Kies jij ook voor meer duurzaamheid? Wil je meer lezen over het verkiezingsprogramma van Groen Links, klik op: OOSTERHOUT VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014

___________________________________________________________________________________________________

 clip_image001 Troostmuziek van Martine Slangen. Troostmuziek is een initiatief van zangeres Martine Slangen – Wensveen. Zij zong in 2004 en in 2009 bij de uitvaart van haar ouders. Die intense en bijzondere ervaringen hebben ertoe geleid, dat ze ook uitvaartzangeres wilde worden. Kijk op haar nieuwe website: www.troostmuziek.com

________________________________________________________________________________________________________________________________

Lenny met het Metropool orkest.

Zondag 5 Januari j.l. speelde Lenny in het kleine pittoreske theater de Schelleboom. www.deschelleboom.nl Haar nieuwe c.d. “Wie ben ik” is meer dan mooi! Hij kost 15 euro en je hoeft tegenwoordig maar een e-mailtje te sturen en het komt naar je toe. www.lennykuhr.nl Ook dit nummer “de beste dagen moeten nog komen” staat erop, geschreven door Rikkert Zuideveld van Elly en Rikkert. Een mooie weergave van het nummer tijdens een concert in Carré van Elly en Rikkert met het metropool orkest. Geniet ze! Klik hier voor de tekst: De beste dagen

____________________________________________________________________________________________________

Echte vriendschap gaat samen met de vrijheid om te vragen, te zeggen, te doen en te zijn.

____________________________________________________________________________________________________

  Even voorstellen Anneke Timmer, zwangerschapsyoga in Breda. Hoe kan de bevalling zich aandienen? Hoe voelt een wee? Hoe ga ik met pijn om? Hoe zit het met mijn hormonen? Allemaal vragen die bij je opkomen als je zwanger bent. Yoga-, ademhalings-, ontspannings- en massageoefeningen leren je o.a. ontspannen, ruimte maken in het bekken/buikgebied, de ademhaling verbeteren en bekkenbodemspieren verstevigen. Diverse zwangerschapsklachten zullen verminderen. Kortom je zult je evenwichtiger voelen en minder last hebben van stemmingswisselingen. En dat zal je humeur ten goede komen. De oefeningen zullen bijdrage aan een gezonde zwangerschap, zodat je de bevalling met vertrouwen, ontspanning en bewuster tegemoet zult zien. In overleg is er één keer per maand een partneravond, zodat ook je partner leert hoe jou te coachen om samen zo prettig en bewust mogelijk te bevallen. Yoga Studio Sophia – Sophiastraat 29 – 4811 EH Breda 076-5284711 / 06-41137957 / www.zwangerschapsbegeleidingbreda.nl

____________________________________________________________________________________________________________________

Toeval bestaat niet in het universum. Wie er ook op jou pad komt, hij of zij komt altijd met een boodschap of een les!

________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 Even voorstellen:Vincent Duindam, psycholoog, docent en auteur.  Bij ruzie, pijn en conflicten is de eerste en meest essentiële stap het doorbreken van je automatismen, je voorspelbare reacties. Erken dat dit zo is, maar volg je impulsen niet meteen. Doe of zeg nog niets. Zorg eerst voor rust en overzicht, bijvoorbeeld door een mantra te gebruiken.  Op zoek naar een wederhelft?
Je hoeft liefhebben toch niet te ‘leren’? Als je de goede persoon tegenkomt, gaat alles vanzelf. Er is veel veranderd in de manier waarop we over relaties denken. De leeftijd waarop de eerste erotische contacten plaatsvinden, is sterk gedaald. We trouwen vaak pas, nadat we een tijd hebben samengewoond, of we trouwen niet. Niemand kijkt ervan op, wanneer mensen een relatie beëindigen en een nieuwe relatie aangaan. Maar één opvatting lijkt onaantastbaar te zijn: de opvatting dat de relatie die je hebt, je gelukkig moet maken. Ergens ter wereld moet iemand zijn die mij gelukkig kan maken, denken we. En als ik deze wederhelft gevonden heb, zal onze relatie een veilige haven vormen. Lukt het niet met jou, dan misschien met een volgende kandidaat. Alleen zijn met jezelf kan een aangenaam en plezierig samenzijn zijn..Lees meer: Leren Liefhebben door Vincent Duindam

___________________________________________________________________________________________________________________

Mooie dialoog tussen vader en zoon!

_________________________________________________________________________________________________________________

Boekenwijsheid komt via je hoofd je verstand binnen. En voor ware levenswijsheid, eigen – wijsheid, heb je je hart nodig!________________________________________________________________________________________________________________

Mevr. Schippers heeft weer van zich laten horen en wel op een schandelijke wijze. Ze spreekt de vereniging tegen kwakzalverij toe in een videoboodschap waarbij ze de alternatieve zorg zo ernstig wegzet dat er nu de mogelijkheid is een petitie te ondertekenen waarin gevraagd wordt of Mevr. Schippers toch vooral uit haar ambt gezet mag worden. Geïnteresseerd? Kijk via onderstaande link waar je ook door kan klikken om je handtekening te plaatsen. http://www.wanttoknow.nl/nieuws/19-000-handtekeningen-schippers-aftreden/

_____________________________________________________________________________________________________________

communiceren-vanuit-je-hart1_thumb_t 2 daagse workshop: Geweldloze Communicatie! In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 21 Maart van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 22 Maart  van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst. Geweldloze Communicatie kan niet zonder mededogen en compassie, wil je hier méér over lezen klik dan op: Mededogen en compassie.

_________________________________________________________________________________________________________________-

___________________________________________________________________________________________________________________

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 17 Mei. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 29 Juni 2013. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgaven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

__________________________________________________________________________________________________________________

de-voeten-ayurvedische-massage-463465-regular[1] Een Ayurvedische massage ervaren! Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, ,maar wordt ervan uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

__________________________________________________________________________________________________________

Vandaag is het begin van mijn nieuwe leven…

Als je zou weten dat je jezelf altijd goed zou moeten voelen, dan zou je niemand vragen anders te zijn, zodat jij jezelf goed kunt voelen. Dan zou je jezelf bevrijden van al het omslachtige, het onmogelijke van de drang controle te willen hebben over de wereld, je partner, je kind. Jij bent de enige die jouw realiteit creëert. Niemand anders kan voor jou denken, niemand anders kan dat, alleen jij, ieder stukje van jou. Er is slechts een stroom van welzijn dat vloeit. Het is een stroom van pure positieve energie. En het universum heeft voor zover wij weten een overvloed van alleen dat! Dit is een wereld gebaseerd op welzijn, een welzijn wat volledig in balans is. En wanneer je die stroom volledig laat vloeien, dan voel je je heel erg goed! Als je de stroom maar een beetje tegen houdt, dan voel je je niet zo goed. Er is slechts een stroom van goedheid of welzijn die je toestaat of niet. En jouw prachtige emoties vertellen je wat die mix is, hoe je het doet in het toelaten van, of het verzetten tegen deze verbinding. Vandaag is het begin van mijn nieuwe leven…

9 Reacties

 • Kristel,
  Geplaatst 1 februari 2014 12:03

  Weer een hartverwarmende en inspirerende nieuwsbrief!
  Warme groet, Kristel

 • jeanne Huijben,
  Geplaatst 1 februari 2014 12:13

  Wat heb ik weer genoten van je nieuwsbrief en van de muziek.

 • Maria Heesters,
  Geplaatst 1 februari 2014 20:28

  Weer een goede en fijne nieuwsbrief bedankt Piet!

 • lia versteegh,
  Geplaatst 2 februari 2014 10:08

  Het was weer genieten Piet. Dank je wel.

 • Tonny Roovers,
  Geplaatst 2 februari 2014 12:41

  Steeds opnieuw mee genieten van jouw inspiratie, vormgevend door middel van de nieuwsbrief. Dank daar voor Piet.

 • Annelies,
  Geplaatst 2 februari 2014 19:52

  Piet
  Wat ben ik weer blij met je nieuwsbrief dank je dank je.
  Een mooie hart wat inspirerend .
  Een lieve groet Annelies

  • Yvonne de Weerdt,
   Geplaatst 11 februari 2014 13:57

   Beste Piet,

   Het is heerlijk om op een moment dat het stil is in huis, deze berichten, teksten op mij in te laten werken. Dat geeft rust en voldoening.
   Iedere maand weer een cadeau!
   Dank daarvoor,
   Yvonne, Alkmaar

 • Leny van Vugt,
  Geplaatst 2 februari 2014 20:29

  bedankt Piet voor dit maandelijkse kadootje. Hopelijk is mijn dochter er ook blij mee!

 • Geertje,
  Geplaatst 10 februari 2014 14:43

  Al veel nieuwsbrieven moesten wijken maar die van jou blijft! Hartelijk dank voor het mooie delen. Liefs Geertje

Plaats reactie