Nieuwsbrief December 2013

foto Tijn en Siem. (kleinkinderen)

Mijn kerstwens voor 2013, dat alle mensen vrede mogen sluiten met zichzelf, met hun emoties, gedachten en hoop. Vrede met hun onzekerheid, teleurstellingen, onbegrip en twijfels.  Vrede met hun veerkracht, vertrouwen, waardigheid en acceptatie. Vrede met hun dierbaren en vrede met het leven hier en nu!

________________________________________________________________________________________________________________

Kerst in Cambodja Kerstfeest van de kinderen in Cambodja.  (Kerstverhaal)De meer dan honderd arme weesjes van een kindertehuis van het Leger des Heils in het Cambodja hadden nog nooit van Kerstfeest gehoord.  Dus besloot de Nederlandse familie, die het kinderhuis beheerden, hen een verrassing te bereiden. Toen de kinderen sliepen versierden ze de eetzaal. Ze zetten kaarsen neer en ook een grote sparrenboom, die opgetuigd werd met allerlei bellen en ballen uit Nederland. ‘Wat zullen ze morgen grote ogen opzetten,’ zeiden ze tegen elkaar toen ze eindelijk doodmoe in bed stapten. En dat was ook zo. ‘Oh!!’ riepen de kinderen verrukt uit, ‘Moet je nou eens zien!!’ Allemaal noten en lekkers. Waarom zouden vader en moeder dat gedaan hebben?’ Lees meer: Kerstfeest van de kinderen in Cambodja

__________________________________________________________________________________________________________________

hoop[1]                                                                                                    

HET VERHAAL VAN VERDRIET EN HOOP. Er was eens een kleine vrouw die langs een stoffige veldweg kwam. Ze was wel al tamelijk oud maar haar loop was licht en haar lachen, had de frisse glans van een onbezorgd meisje. Bij een in één gekrompen gedaante bleef ze staan en keek naar beneden. Ze kon niet veel herkennen. Het wezen dat daar in het stof op de weg zat leek bijna figuurloos. Het deed haar denken aan een grauwe flanellen deken met menselijke vormen. Ze bukte zich en vroeg “Wie ben jij?”  Twee bijna levenloze ogen keken moe ophoog. “Ik? Ik ben het Verdriet.” Fluisterde een stem stamelend en zo zacht dat ze het bijna niet kon horen. “Och, het Verdriet!”, riep de kleine vrouw blij alsof ze een oude bekende begroette. “Je kent mij?” vroeg het Verdriet wantrouwend. “Natuurlijk ken ik jou. Steeds weer heb je mij een stuk weg begeleid”. “Ja maar, stotterde het Verdriet, Waarom vlucht je dan niet voor mij?” “Waarom zou ik voor je vluchten, mijn liefje? Je weet toch zelf maar al te goed dat je elke vluchteling inhaalt. Maar wat ik je wilde vragen, waarom zie je er zo moedeloos uit?’ “Ik… Ik ben verdrietig” antwoordde de grauwe gedaante met gebroken stem. De kleine oude vrouw ging naast haar zitten. “Je bent dus verdrietig” zei ze en knikte vol begrip met haar hoofd. “Vertel me eens wat jou zo bedrukt.” Lees meer: HET VERHAAL VAN VERDRIET EN HOOP

_________________________________________________________________________________________________

image-3897637[1] De balans opmaken! Om de crisis te doorgronden van de afgelopen jaren, moeten we volgens Heleen Mees  econoom en publicist niet naar het Westen kijken, maar naar het Oosten. De hoofdoorzaak ligt in China. En uiteindelijk moet daar ook de oplossing gevonden worden. De NPS heeft een aantal boeiende documentaires gemaakt over de crisis. Ik vond deze documenteren het mooist. Heleen Mees is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest over een affaire die ze wel of niet had in New York. In deze documentaire legt ze haarfijn uit hoe de crisis tot stand gekomen is.  De schrijver Ger Mak geeft in de serie van zes, het beste antwoord voor de toekomst. Kijk zelf maar:  http://programma.ntr.nl/player?id=NPS_1233269

_________________________________________________________________________________________________________________

images[10]                                                                                                                                            6 en 21 December: ZangZaterdagAvond in de sfeervolle Lucaskerk te Breda o.l.v. Marja Vis. Niets fijner dan rondom kerst samen te zingen om in de klank jezelf en elkaar te ontmoeten.  Op deze speciale zaterdagavond zingen we o.a. de wel heel toepasselijke “als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur”, het licht gaat uit en de kaarsen aan. De mantra’s zijn ingetogen, ontroerend, krachtig of blij en vreugdevol! Vanwege de eenvoud zal je snel het plezier van het samen zingen ervaren. Tussen de mantra’s is er een korte stilte om zo nog meer bij jezelf te kunnen blijven. Je bent van harte welkom! Na het zingen is er gelegenheid nog gezellig na te praten en wat te drinken. We worden begeleid op de piano door Elly Martens. Tijd: 20.00-22.00 uur. Kosten: € 15,= incl. 1 consumptie (als dit je teveel is, doe dan in een envelop wat jij kunt missen, iedereen welkom!) Locatie: Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda (gratis parkeren voor de deur, bus 2, 6 en 12). Aanmelden: info@marjavisstemwerk.nl of 076-5497097 / 06-16810004 ovv naam en tel.nr. Meer info www.marjavisstemwerk.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

566390_10151607753384622_1267908494_n[1]                                                                                 

De 11e Wereldvredewandeling op dinsdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je hoeft je niet op te geven!

566318_10151607753814622_909765304_n[1]                                                                                    

De 21e Wereldvredemeditatie op dinsdag 31 december. Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2013! De meditatie wordt weer op geluisterd door boventoon emsemble Diapason en zangeres Martine Slangen. Er is mogelijkheid tot een vrije gave.

_______________________________________________________________________________________________________________

Als je een rol in een toneelstuk op je hebt genomen die te moeilijk voor je is, dan heb je niet alleen in die rol een flater geslagen, maar tevens de rol de je wél had aangekund, laten lopen. (Epiktetos 50 jaar na Christus)

_______________________________________________________________________________________________________________

communiceren-vanuit-je-hart1_thumb 

2 daagse workshop: Geweldloze Communicatie! In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 10 Januari van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 11 Januari van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst.

________________________________________________________________________________________________________________

Wie kost je energie en wie geeft je energie?

Wie kost er energie en van wie krijg je energie? Een bijdrage van Jasper Jobse en Abdul-Rahman Advany. Soms is het goed de mensen met wie je omgaat zo af en toe eens onder de loep te nemen. Mensen om je heen bepalen namelijk voor een behoorlijk deel je energieniveau. Dat doen ze niet bewust en jij doet dat ook niet bewust, maar het gebeurt wel. Van de ene persoon krijg je energie, en de andere persoon kost energie. Bij de één voel je je fitter na afloop, bij de ander ben je bekaf. De één is een motortje voor je de ander een putje. Daar is niets mis mee. En het gebeurt. Dus daar mag je je best bewust van te zijn. Doe je er niets mee en omring je je met mensen die je veel energie kosten (zoals een vervelende baan met dito collega’s), dan loop je op termijn zelfs kans op een burn-out of overspannenheid. Of je energie krijgt in contact met iemand hangt van het soort contact af dat je hebt met iemand. Grofweg zou je kunnen zeggen dat er vijf pijlers in het contact met mensen zijn: Lees meer: Wie kost er energie en van wie krijg je energie

_________________________________________________________________________________________________________________

Om werkelijk wijs te zijn en verdriet uit je hart te verbannen, moet je jezelf kennen. (Sai Baba)

__________________________________________________________________________________________________________________

yoga[1] Gezonde ademhaling. Ons lichaam bestaat uit cellen. Hart en bloedvaten, longen en bronchiën bedienen de behoeftes van onze cellen. Het einddoel van het gehele ademhalingssysteem is de voor het leven van de cel benodigde hoeveelheid zuurstof en kooldioxide te verzorgen. Wij zien ademhalen als een vanzelfsprekendheid, maar het is essentieel voor ons bestaan!

Ademhaling in de norm. In de medische wereld wordt niet gesproken over een goede (of slechte) ademhaling, maar over ademhaling ‘in de norm’. Te veel of te weinig, te laag of te hoog, betekent een afwijking van de norm en dus ziekte. Ons lichaam is gemaakt om te kunnen reageren op stresssituaties. Onze voorouders leefden in de omstandigheden waar voedsel schaars was en men altijd alert was om te rennen of te vechten. De moderne mens, vooral in de welvaartsmaatschappij, leeft onnatuurlijk. Wij hebben te veel geestelijke spanning, te veel emotionele prikkels, we bewegen te weinig, we eten te veel en we eten vaak producten die giftige stoffen bevatten. Dit alles verstoort onze stofwisseling, onze gaswisseling en onze ademhaling. Zonder dit te beseffen ademen veel mensen drie à vier keer meer lucht per minuut dan de norm. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 85% van de mensen in onze westerse maatschappij een meer of mindere mate van hyperventilatie heeft!

Hyperventilatie. Hoe meer je ademt, hoe meer je ook wílt ademhalen: door hyperventilatie daalt het kooldioxidegehalte in de longen en in het bloed; de zuurstof wordt slecht opgenomen en door een tekort aan zuurstof wil je méér ademen. Je komt dus in een vicieuze cirkel van hyperventilatie terecht. Kooldioxide is de hoofdregelaar van alle stofwisselingsprocessen en om gezond te zijn moet deze stof in ons lichaam in de norm vallen. Voor een optimale gezondheid is het van belang om balans in het lichaam na te streven. De energie in de cellen is hoog als deze in goede gezondheid functioneren. De kwaliteit van je leven is de kwaliteit van je cellen. Yogaoefeningen dragen heel veel bij aan een gezonde ademhaling. De driehoek is een simpele ademhalingstechniek waarmee je direct kunt ontspannen. De driehoek is een simpele ademhalingstechniek. Voor de volgende stappen uit om de driehoek te doen: Adem 3 seconden in. Houd de adem 3 seconden vast. Adem 3 seconden uit. De driehoek is een gemakkelijke manier om direct tot ontspanning te komen. De techniek is simpel en uiterst doeltreffend. Neem actie en voer de oefening direct uit! !

Lezing over de Adem! Vrijdagavond 24 januari 2014. Aanvang 20.00 uur, einde 22.00. Kosten 7.50 inclusief koffie of thee. Adres: Ridderstraat 71, Oosterhout. Opgave: 0162 – 450832.

_________________________________________________________________________________________________________________

  Tijd is geld! Mensen zeggen vaak: tijd is geld, maar dat klopt niet. Tijd lijkt in de verste verte niet op geld. Je kunt geen tijd verdienen of opsparen. Je kunt tijd niet bij elkaar bedelen, lenen of stelen. Niemand kan tijd geven of ontvangen. Je kunt tijd wel besteden, investeren, verstandig of niet, maar van terug betalen is nooit enige sprake. Daarom is er altijd zo’ n nijpend gebrek aan tijd en dit terwijl de vraag ernaar enorm is. En daarom is geld zo’ n miezerig goedmakertje voor alle tijd die verloren gaat met het verdienen ervan. Net als rijkdom, kan tijd worden verspild, verkwist. Maar een fortuin kan binnen een dag weer worden binnengehaald, terwijl een verloren seconde met geen toewijding, snuggerheid of hard werken meer is te herwinnen. Ook is de waarde ervan nooit aan schommelingen onderhevig. Het is de gewoonste zaak van de wereld, iedereen heeft tijd en toch is niets zo kostbaar. Bij tijd telt niet de lengte, maar de diepgang, schreef de Duitse dichteres Isolde Kurz ooit. En tijd vertoeft niet lang aan de oppervlakte. Alleen in de diepste spelonken zijn de fraaiste bezinksels van de tijd terug te vinden.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Prachtig warm lied.

Warm lied voor de koude dagen! Fernando Lameirinhas, begenadigd componist, tekstschrijver, en als meeslepend zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, is in 1944 geboren in Porto, Portugal. Tijdens zijn vroege jeugd heeft hij enkele jaren op het platteland gewoond, in Trás Os Montes en Viana do Castelo, waar zijn passie voor muziek is ontstaan dankzij het kerkorgel, en waar hij ook in het kerkkoor heeft gezongen. Paskal Jakobsen van BLØF  is geen onbekende. Voor hij bij BLØF kwam was Jakobsen een groepswerker in onder andere kindertehuizen van de stichting AZZ. Geniet ze!

_______________________________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 1 en 2 Februari 2013.

clip_image002 Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

________________________________________________________________________________________________________________________

cover_footsteps1[1]

Een meer dan prachtig fotoboek , met meer dan 350 foto’s, afgewisseld met korte boeiende informatie en verhalen. Het kerstgeschenk bij uitstek! De opbrengst gaat naar Ethiopië. Fotografie van Arjan van Dijk en teksten van Jos van Beurden. Titel: Ethiopia Footsteps in Dust and Gold. Makers: Arjan van Dijk, Jos van Beurden. Formaat: 28cm breed en 22cm hoog. Aantal pagina’s: 344 . Taal: Engels. Prijs: € 49.50. Bestellen klik op http://www.arjanvandijk.nu/ethiopie-boeken-producten/ethiopia-in-dust-and-gold/ of kijk op: www.arjanvandijk.nu of mail: info@arjanvandijk.nu

________________________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 15 Februari. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 15 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_______________________________________________________________________________________________________________

chakras-plaatje[1]

Vrijdagavond 21 Februari een reis langs de chakra’s. Wat zijn chakra’s? Hoe werken ze? Wanneer zijn ze actief? Waar zitten ze in ons lichaam? Wat kun je ermee? De chakra’s (Sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Er zijn zeven chakra’s. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Het wordt een avond van raken en aangeraakt worden. De delen van elk geheel kunnen slechts bestaan en worden begrepen in hun relatie tot het geheel. Docent: Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Datum: Vrijdag 27 Februari. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA. Kosten: 7.50 inclusief koffie/thee. Opgeven: 0162-450832.

___________________________________________________________________________________________________________________

Indrukwekkend mooi!

Leonie Meijer(1985) uit Rotterdam is singer– songwriter en heeft meegedaan aan de  The Voice en samen met Jeroen van der Boom gezongen en indruk gemaakt. Nu solo en hoe, luister zelf maar.

clip_image0021_thumbRelatie coaching! Als je problemen tegenkomt in je relatie is dat meestal een aanleiding om jezelf vragen te stellen, in welke ontwikkeling jij zit? Wie ben je? Wat zijn je basisbehoeften en wat probeer je (bewust of onbewust) bij de ander te halen, of te veranderen. Door naar je partner te (leren) luisteren kun je veel over je eigen gedrag te weten komen (leren). Vaak moeten mensen een drempel over om dit te durven. Tijdens een relatie coaching kun je samen ontdekken wat de kracht is van de ander, hoe je optimaal gebruik van elkaar kunt maken zodat je gezamenlijk, met gezonde inspanning, op ontspannen wijze en met goed resultaat samen verder ‘op weg’ kunt’. Voor wie is het geschikt? Voor iedereen die een betere relatie wil. Ons welzijn wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van onze relatie. Open staan voor verandering en werken aan de kwaliteit van je relatie geeft ontzettend veel voldoening en innerlijke rust. Voor informatie of een afspraak 0162 – 450832. Luisteren. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als ik vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik voel, dan neem jij mijn gevoelens niet serieus. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dan ook mag lijken. Dus, alsjeblieft, luister alleen naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren”.

_________________________________________________________________________________________________________________

C.D. Presentatie van Patricia. Ik mag Patricia ( Shabad Deep Kaur) graag aankondigen als de zingende engel, want ze heeft de stem van een engel. We hebben van haar genoten met het concert van Heart en Soul 16 november in de Mariakerk. Daar is ook haar nieuwe cd gepresenteerd en ik kan hem van harte aanbevelen, hij is prachtig! Hij kost 12.50 euro. Als je belangstelling hebt kun je hem bestellen: Lees meer over de cd…

______________________________________________________________________________________________________________________

  Verken het onbekende. De spannende smaak van selderieknol. Ooit was het leven elke dag spannend: wat valt er te eten? Blijkbaar zit de behoefte om onzekerheden uit te bannen diep in onze genen gebakken, want de mens heeft de landbouw uitgevonden, en veeteelt, en de weckfles, het blik, de ijskast, de diepvries… We willen graag een leven zonder onvoorspelbaarheid. Daarmee is natuurlijk ook iets verdwenen. Spanning. Variatie. Een hamburger eten bij McDonald’s is even bloedeloos als seks met een opblaaspop. Je krijgt wat je wilt, maar er is geen liefde in het spel. Tegelijkertijd zit de behoefte aan spanning, verrassing en onzekerheid óók in onze genen. We willen het onbekende verkennen, het avontuur zoeken, de adrenaline voelen stromen. Dat kan natuurlijk door te bungeejumpen, in een achtbaan te stappen of een horrorfilm te kijken. Maar grenzen verleggen kan ook op veel kleinere schaal. Bijvoorbeeld door de spannende smaak te verkennen van een kruidige knol die ten onrechte in de vergetelheid is geraakt: de selderieknol. Snijd een paar plakken van een selderieknol. Schil ze en spoel ze zo nodig af. Snijd ze eventueel in tweeën, zodat ze makkelijker in de koekenpan passen. Snijd van een lekkere, niet te oude kaas – liefst kaas die lekker smelt – plakjes af. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Laat de plakken selderijknol in de olie glijden. Laat drie à vier minuten bakken op middelhoog vuur. Keer ze nu om en leg op elke plak knol een plakje kaas. Laat nog drie à vier minuten bakken, zodat de knol zacht is en de kaas gesmolten. Verrassend heerlijk bij rijst en salade of een linzenschotel. Knolselderij is een ondergronds groeiend gewas wat familie is van de wortel. De witte knol heeft diverse medicinale eigenschappen. Knolselderij is verwant aan selderij en bleekselderij. Uit het blad ode, wat nu de optimist is.

___________________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________

Sint Theresa’s gebed: Moge er vandaag vrede in je zijn. Moge je op God vertrouwen dat je precies bent waar je zou moeten zijn. Moge je nooit de oneindige potentie vergeten die uit vertrouwen is geboren. Moge je de gaven gebruiken die je hebt ontvangen en de liefde doorgeven die je hebt gekregen. Moge je tevreden zijn met het feit dat je een kind van God bent. Laat deze aanwezigheid zich tot in je botten verankeren en je ziel de vrijheid gunnen om te zingen, te dansen, te danken en lief te hebben. Het is daar voor ons allemaal.

___________________________________________________________________________________________________________________

Doen!

Arthur Kruisman en Patrick Donath zijn twee vrijdenkers die samen een korte video hebben gemaakt: Doen is de beste manier van denken. Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent en als je 8 bent is die creativiteit gehalveerd. Tegen je 44e beland je in een staat van terminale serieusheid. Structuur bepaalt je leven en de werkelijkheid hobbelt er achteraan. Deze video is een pleidooi voor het ‘doen’. Prachtig! Als je graag de tekst nog terug wilt lezen klik op: Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent

__________________________________________________________________________________________________________________-

Ik ben er geheel van overtuigd dat de ziel onvergankelijk is en dat haar werking voortduurt van eeuwigheid tot eeuwigheid. Zoals de zon die voor onze aardse ogen ’s avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken voortgaat zijn licht te verspreiden. (Johan Wolfgang von Goethe)

_____________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

Waarom eten we met Kerstmis kalkoen?

Jaap Fischer zanger en dichter uit 1938 Utrecht. (kennen we hem nog?) Alias nu Joop Visser treed samen met Jessica van Noord op en enkel alleen maar op aanvraag. Bekend duo wat alles op de parlando (half gezongen en half gesproken) manier ten gehore brengt, een lied over Geert, over managers, oud en nieuw, etc. Ze nemen alles op de hak en ze doen dat hartstikke leuk, luister maar waarom iedereen met Kerstmis “kalkoen eet”!

_______________________________________________________________________________________________________________

cover_adempauzes_SF.indd                                                                                         

Voor onder de kerstboom! Adempauzes zag in 2008 het levenslicht en is nog steeds voorradig. Het zijn korte overdenkingen en er staan 22 Yoga adem en meditatie oefeningen in,  het kost 8 euro (exclusief verzendkosten). Ik stuur het je graag toe! 0162 450832.

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002_thumb40 Hatha Yoga Plus iets voor jou? Hatha Yoga plus is voor mensen die niet meer zo mobiel zijn, maar wel graag yoga willen doen! Er is plaats voor 8 deelnemers. De aandacht ligt op rustige bewegingen, adem, visualisatie en ontspanningsoefeningen. Wat voor mensen zitten er nu op hatha yoga plus? Mensen met MS en bloedvaatvernauwing, fibromyalgie, evenwichtsstoornissen, etc. De lessen vinden plaats op woensdagmorgen om 09.30 en om 11.00  uur in de praktijk “Werken aan innerlijke vrede” , Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave 0162 – 450832.

_________________________________________________________________________________________________________________

Ondeugend!

Ondeugend filmpje, maar wel leuk om het jaar mee af te sluiten, want vergeet a.u.b. in 2014 niet te lachen!

5 Reacties

 • Leny van Vugt,
  Geplaatst 1 december 2013 10:58

  op deze mooie zondagochtend heb ik na een drukke week met kleinkinderen tijd voor mezelf genomen om uitgebreid jouw nieuwsbrief te bekijken en te beluisteren. Bedankt,Piet voor deze inspirerende impressie!

 • Saskia van der Meulen,
  Geplaatst 2 december 2013 12:02

  Lieve Piet,
  precies op het juiste moment zo n mooie nieuwsbrief ontvangen,
  het ontroert, het heelt, het raakt, en inspireert, oftewel, ik word er stil van……..

 • Annelies,
  Geplaatst 2 december 2013 21:36

  Bedankt Piet weer voor de nieuwsbrief wat veel inspiratie geweldig.
  Wou je ook alvast een fijne kerst wensen en een gezond 2014.
  En dat ik nog veel nieuwsbrieven mag ontvangen van je.
  Wat een leuke foto van die 2 mannekes.
  En als laatste :een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  Een lieve groet van Annelies

 • meike,
  Geplaatst 12 december 2013 16:04

  Wat een prachtige samengestelde verzameling in je nieuwsbrief.
  Mijn dank voor het delen van je Licht Piet !
  Harte groet, Meike

 • rianneverkooijen@hotmail.com,
  Geplaatst 19 december 2013 19:32

  Alweer bedankt Piet voor alle fijne yogalessen van afgelopen jaar! Leuke foto ook van jullie kleinkinderen! Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Plaats reactie