Nieuwsbrief November

4.-jaartraining[1] “De reis van je hoofd naar je hart”.  Een nieuwe yogacursist vroeg tijdens het thee drinken na de yogales, Piet wat is de jaartraining? Een andere yogacursist die de jaartraining gedaan heeft een aantal jaren geleden antwoordde: Het is in feite een verrijking van je leven! Hoe dan? En toen mocht ik antwoord geven. De verrijking die is er al, alleen je bent je dat soms niet meer bewust, door begrippen als zelfacceptatie, mededogen, zelfonderzoek en zelfreflectie kom je weer bij je zelfrespect of wel verrijking. Soms pakken we de lessen in ons leven niet meer op en ervaren we een hindernis.  Hindernissen kunnen ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen, zoals een crisis in de relatie, het verlies van een dierbare, ziekte, ontslag en dergelijke. Maar je kunt ook belemmerd worden door energieverlies, eenzaamheid, het gevoel in een kringetje te blijven ronddraaien of een algemeen onbevredigd gevoel over je leven.  De betrokkenheid in je relatie, gezin of werk een beetje verloren? Herkenbaar? En ook behoefte aan een andere manier van leven, leren en werken? Wie leeft en werkt vanuit zijn hart staat open voor ontroering en laat zich raken. Het resultaat: rust, ontspanning en energie.

In onze samenleving krijgen kennis, inzicht en logisch denken veel nadruk. Vaak ten koste van andere zaken die minstens zo belangrijk zijn. Volgens de Griekse filosoof Socrates, bezit de mens naast het hoofd nog twee centra van motivatie en actie: de buik en het hart. De buik zegt je waar je persoonlijke behoeften en verlangens zitten.  Het hart is gericht op verbinding met anderen, op het afdwingen van respect en het oproepen van gevoelens en emoties. Wie leeft vanuit zijn hart kan volledig tot zijn recht komen. Maar hoe leef en werk je vanuit je hart? Daarvoor gelden een paar basisregels. Je kunt pas echt leven vanuit je hart als het contact vrij van oordelen is en het de autonomie van de ander bevordert. Werkelijk contact is vrij van oordelen. In de praktijk van alledag blijkt dit een lastig punt. Wij plakken, collega’s, vrienden en familie snel een etiket op. Het is handig, omdat het plaatsen van mensen in hokjes veiligheid biedt. Het effect is dat de ander zich gedwongen voelt zich ernaar te gedragen. Wil je vanuit het hart mensen ontmoeten, dan probeer je iedere keer opnieuw een impressie te krijgen. Daarvoor is het nodig goed te luisteren, te voelen en te kijken. Leven vanuit het hart betekent ook dat je de autonomie van de ander bevordert. Dit wil zeggen dat je in het contact de ander uitnodigt zichzelf zichtbaar te maken. Dat je op zoek gaat naar het unieke van de ander en dit ook stimuleert. Daarvoor is inleving en echte betrokkenheid nodig zodat de ander zijn jasje durft uit te trekken. Als je contact maakt vanuit het hart sta je open voor ontroering en kwetsbaarheid. Je laat je raken en dat geeft rust, ontspanning en energie. Voor méér informatie klik op:

Zelfkennis is voor de ziel wat een koud bad is voor het lichaam: bij beide is de eerste gewaarwording vaak schrik, terwijl de tweede van opfrissende en kracht gevende aard is.

______________________________________________________________________________________________________________________

Met gitarist Rene van Mierlo voor omroep limburg

Stef Bos. Het onzingbare willen zingen en het niet kunnen. Het onmogelijke mogelijk willen maken en het niet kunnen. Alles niet kunnen en het toch doen! De aankondiging van de nieuwe show, hij was 16 oktober in de Leest in Waalwijk. Het was weer een prachtig optreden, wat een woordkunstenaar is die Stef. Ik geloof dat het midden nog bestaat. Als je tekst van het bijgevoegde lied nog eens wil nalezen klik op:

_________________________________________________________________________________________________________________

Pablo Casals[1] Vitale energie. We zijn allemaal onderhevig aan stress. De grote kunst in het leven is om de vitale energie die in het lichaam aanwezig is optimaal te gebruiken. De musicus Pablo Casals, de beroemde cellist en dirigent die van muziek zijn leven maakte, is hiervan het levende voorbeeld. Mensen die hem gekend hebben, vertellen dat hij zijn dag altijd begon met pianospelen, voornamelijk Bach en Brahms. Op zijn negentigste, net op, liep hij, half blind, met een kromme rug en met vooruitgestoken hoofd rond. Zijn handen en vingers waren zo stijf en gezwollen dat hij ze nauwelijks kon bewegen. Maar wanneer hij begon te spelen, zag je geleidelijk aan de vitaliteit in hem weer doorbreken. Zijn vingers verloren hun stijfheid en bewogen harmonisch en soepel over het klavier. Binnen een mum van tijd versmolt hij met de muziek en werd hij vervuld van levenskracht. Er kwam weer leven in zijn half uitgedoofde ogen, hij kon weer wandelen en praten met herwonnen vuur: hij stond in verbinding met zijn levenskracht, met datgene waarvoor hij geboren was. Dit is de manier waarop je stress kunt overwinnen: niet door je uit het leven terug te trekken, maar door datgene te doen wat je met passie, aandacht en liefde gekozen hebt.

________________________________________________________________________________________________________________

dyn006_original_414_311_pjpeg_2607718_b722da6087c9c2c809ca79edbbede617[1]

_______________________________________________________________________________________________________________

 

Blijf kijken het wordt steeds mooier!

_________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 2 November 20123. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 2 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_____________________________________________________________________________________________________

PODIUM20667_web[1] Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013. In het hele land werden er diverse activiteiten georganiseerd rondom de bewustwording van duurzaamheid. Op de Dag van de Duurzaamheid liet heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Eén van de meest populaire activiteiten was het voorlezen op duizend basisscholen en kinderboerderijen uit ‘Nog lang en gelukkig’. Speciaal voor de Voorleesactie 2013 is deze verhalenbundel samengesteld met als thema ‘duurzaamheid en geluk’. Het thema legt de nadruk op de positieve kant van duurzaamheid: laten we samen de wereld mooier maken! Hoewel het woord duurzaamheid aan wat inflatie onderhevig is, slaat het begrip bij een groep groeiende mensen aan, vooral ook door het inzicht dat het leven er mooier en beter van kan worden. Neem ons eten. Jarenlang was biologisch eten iets voor een kleine groep liefhebbers. Anno 2013 omarmt de massa het, niet alleen omdat grootgrutters hun schappen er nu ook mee vullen, maar omdat mensen ontdekken hoeveel lekkerder het is. Ja, leuk Piet, maar wat doe jij zelf aan duurzaamheid? Goede vraag en natuurlijk kan het altijd beter. Iedere week maken we gebruik van het biologisch groentepakket van Broeders reformwinkel en ik kan het je aanraden. Het is een uitdaging om met de groeten die in de zak zitten aan de slag te gaan, als hulpmiddel zitten er wel kooksuggesties bij in de vorm van een A4. Het zorgt voor afwisseling en de groenten lopen gelijk met de seizoenen. Het is heel smakelijk en duurzaam. Afgelopen maand ben ik lid geworden van een politieke partij, iets wat ik in mijn leven nog nooit gedaan heb. Groen Links! Het gaat landelijk niet goed met Groen Links dus vandaar mijn steun en in de plaatselijke politiek heb ik veel bewondering voor Willem-Jan van de Zanden. Dus ook hier heb ik geïnvesteerd in duurzaamheid, mag ik zo vrij zijn om te vragen wat jij doet voor de duurzaamheid? Lid van Groen Links worden mag ook, want het is nu hard nodig! http://www.groenlinksmagazine.nl/ Voor Oosterhout: 0162-459167 e-mail: zandenberk@gmail.com

In essentie is kwaliteit een uiting van liefde; liefde voor je lichaam, duurzaamheid, voeding, je partner, vrienden, je werk, je klanten en vooral niet vergeten jezelf!

_______________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

Spirituele & Wellness beurs op zondag 3 november 2013 in ’t Trefpunt in Made. Meer informatie kijk op:  www.anniefens.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

HS Heart and Soul concert  zaterdag 16 november! Heart&Soul is een collectief dat 3 jaar geleden is ontstaan waarbij verschillende muzikanten en dansers een avondvullend interactief programma aanbieden. Met bezielde muziek, dans en poëzie vanuit het hart nemen we je graag mee op deze muzikale wereldreis. Bij de 4e editie van dit evenement wordt het naast het concert nu ook een middag programma aangeboden. Danza Derviche en Music for Wellbeing gaan beide een muzikaal begeleide workshop geven, daarna sluiten we af met een gezamenlijk eten. Van een ieder die meedoet aan het middagprogramma wordt er verwacht dat je iets lekkers te eten meeneemt om met elkaar te delen. We hebben twee soorten kaarten voor dit evenement. Voor het middagprogramma: Workshops+Concert € 25,- en alleen het concert €13,- Beide kaarten kunnen vooraf online worden gekocht via de website: www.heart-soul.nl kijk daar voor meer informatie en ook voor luisterfragmenten van de muziek die wij maken.

_____________________________________________________________________________________________________________–

Muziek spreekt uit wat niet in woorden uitgedrukt kan worden. Het kalmeert de geest en geeft hem rust, geneest het hart en maakt het heel, stroomt uit de hemel, naar de ziel. De taal van woorden en grammatica spreekt vooral het verstand aan. Muziek is de taal van het hart en de ziel. In klank en de stiltes er tussen in geeft muziek uitdrukking aan nuances van het leven, ver voorbij en ver boven wat woorden kunnen doen: verdriet, rouw, grenzeloze vreugde, thuiskomen…..Muziek is onvertaalbaar maar hoeft ook niet vertaald te worden. Kijk naar het indrukwekkende filmpje van Wubbo Ockels en zie wat muziek en dans kan doen met een mens.

_________________________________________________________________________________________________________________

Als de uitslag op het scorebord van je leven verschijnt, zal Hij je niet vragen of je gewonnen of verloren hebt, maar op welke wijze je de wedstrijd hebt gespeeld.

_________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________

 Universiteit van Nederland opent deuren. Waarom hebben bonobo’s veel grotere ballen dan mensen? Hoe ontdekt een arts waar je last van hebt? Was vroeger alles beter? Het zijn zomaar wat vragen die aan bod kwamen tijdens de colleges van de Universiteit van Nederland. De universiteit opent nu officieel de digitale deuren, want vanaf vandaag komen ze de komende tijd één voor één online. De Universiteit van Nederland doet niet aan colleges in een stoffige collegezaal, maar in een Amsterdamse club.  Er zitten ook nog een boel colleges aan te komen.

______________________________________________________________________________________________________________________

3133848-lijn-tekening-van-twee-kleine-jongens-die-goede-vrienden-zijn[1] Vriendschap en een klein gebaar! Op een dag liep ik van school naar huis. Ik was net begonnen met mijn middelbare school. En terwijl ik naar huis ging, zag ik een jongen uit mijn klas lopen. Kyle, heette hij. En het leek net alsof hij al zijn boeken van school bij zich had. Ik dacht nog: “Wat moet iemand op vrijdag nu met al zijn boeken doen, en dan ook nog eens naar huis brengen? Dit moet echt een nerd zijn”. Ik had een rustig weekendje gepland dat weekend. Dat houdt dus in: Een potje voetbal met wat vrienden morgenmiddag, en wat feesten in de avond. Dus ik haalde mijn schouders op en liep verder. En terwijl ik zo verder liep, zag ik wat kinderen naar hem toe komen. Ze renden op hem af, sloegen zijn boeken uit zijn handen, en duwden hem. Ze lieten hem struikelen zodat hij in de modder terecht kwam.
Zijn bril werd van zijn gezicht gegooid, en die kwam een paar meter bij hem vandaan in het gras. En ik zag de pijn en verdriet in zijn ogen, terwijl hij opkeek. Ik kreeg diepe medelijden met hem. Dus ik snelde naar hem toe, terwijl hij kruipend naar zijn bril aan het zoeken was. Ik vond hem, gaf Kyle zijn bril weer terug, en zei tegen hem: “Die lui zijn echt erg, ze moeten eens met hun leven beginnen”. “Hey, dank je”, antwoordde Kyle enthousiast. En hij lachte van oor tot oor. Er zat zoveel dankbaarheid in die lach. Ik vroeg waar hij woonde. Het bleek dat hij vlak bij mij woonde, maar dat hij eerst naar een andere school ging. Vandaar dat we elkaar nog nooit hadden gezien. We praatten onderweg met elkaar. Ik droeg wat van zijn boeken, en het bleek dat het een toffe gozer was. Ik vroeg of hij de volgende dag mee wilde voetballen. En dat wilde hij wel. We hebben het hele weekend met elkaar opgetrokken. En hoe meer we met elkaar optrokken, hoe fijner en beter de band werd. En dat gold ook voor mijn vrienden met hem. Maandagmorgen zag ik hem weer, en hij had weer al zijn boeken bij zich. Lachend ging ik naar hem toe, en zei: “Jongen, als je dit het hele schooljaar vol blijft houden met al die boeken, dan krijg je behoorlijke spierballen”. Kyle lachte, en gaf me de helft van de boeken. In de jaren die volgden werden Kyle en ik de beste vrienden. We zaten in het laatste jaar, en we waren al bezig om ons voor te bereiden op onze vervolgopleidingen. Kyle ging studeren in het noorden van het land, terwijl ik juist naar het zuiden ging. Maar ik wist: We zouden altijd vrienden blijven, hoeveel kilometers er ook tussen ons in zaten. Kyle ging studeren voor dokter, en ik wilde het bedrijfsleven in. De school had Kyle gevraagd om een speech te geven tijdens de diploma-uitreiking. Ik was blij dat ze hem hadden gevraagd, en niet mij. Op die dag zag ik hem voor de uitreiking begon. Hij zag er fantastisch uit. Hij had zichzelf echt gevonden en ontwikkelt tijdens deze schoolperiode. Hij was aangekomen, en zag er goed uit met z’n bril. Hij had meer dates dan mij, en de meisjes waren gek op hem. En tjonge, soms was ik echt jaloers op hem. En vandaag was dat ook zo. Ik kon zien dat hij nerveus was voor zijn toespraak. Dus ik gaf hem een harde klap op zijn rug en zei:” Het gaat helemaal goed komen, jongen.” Hij keek me aan met zo’n dankbare blik, die alleen hij kon geven, en zei lachend: “Dank je”. Op het moment van de toespraak schraapte Kyle zijn keel en begon. “Dankbaarheid is een tijd om mensen te danken voor hun steun in de jaren waarin je het moeilijk hebt. Je ouders, broers en zussen, leraren, misschien een mentor of decaan…. Maar vaak gaat het om een vriend. Ik ben hier om jullie te vertellen dat een vriend zijn ,het beste cadeau is wat er maar bestaat. Ik zal een verhaal vertellen”. Ik keek Kyle vol ongeloof aan toen hij vertelde over de eerste keer dat we elkaar ontmoet hadden. Hij was van plan om zelfmoord te gaan plegen op de vrijdag dat we elkaar zagen. Hij vertelde dat hij zijn kluisje leeg had gemaakt, en al zijn boeken weer mee naar huis had genomen, zodat zijn moeder dit niet meer hoefde te doen. Kyle keek naar me en gaf me een lach. “Maar God zij dank was ik gered. Mijn vriend zorgde dat het niet hoefde te gebeuren.” Ik hoorde het geroezemoes door de zaal heen gaan toen deze knappe, populaire jongeman vertelde van zijn zwakste moment. Ik zag Kyle, zijn vader en zijn moeder naar me kijken met dezelfde dankbare lach op hun gezicht. Nog nooit, totdat op dat moment, had ik de diepte van dit gebeuren gezien. Onderschat nooit de kracht van je daden. Met een klein gebaar kun je het leven van een ander radicaal veranderen. Ten goede, of ten kwade.
God brengt ons allemaal in elkaars leven om elkaar te beïnvloeden op een bepaalde manier. Kijk of je God kan zien door anderen heen.

Je zult de vriendelijke woorden, die je gezegd hebt misschien vergeten, maar de ontvanger onthoudt ze een leven lang.

________________________________________________________________________________________________________________________-

 Jeniffer Warnes in 1947 geboren Canadese, heeft een bijzonder mooie stem en deze komt helemaal tot uiting als de de liedjes van Leonard Cohen zingt in 1986. Voorheen was ze een van de achtergrondzangeressen van Leonard en via het album: Famous Bleu Raincoat schittert ze, er zijn alleen al in Amerika 750.000 langspeel platen verkocht. Live optreden is voor haar een hel, vandaar dat ze zich beperkt tot achtergrondzangeres of studiozangeres. Ze maakt nog twee hits, een met Bill Medley: the time of my life de titelsong van dirty dancing en met Joe Cocker: up where we belong. Geniet van deze prachtige beelden en muziek die opgedragen is aan Jeanne Arc.

______________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________

De-Nieuwe-Wildernis[1] Film: De nieuwe wildernis, adembenemend mooi! De Nieuwe Wildernis is een grootse natuurfilm over de Nederlandse natuur. Vaak wordt gezegd dat Nederland geen natuur bevat maar deze documentaire bewijst het tegendeel. Hij draait in het Chassé Cinema in Breda en hij is meer dan de moeite waard! Wil je een voorstukje zien kijk op: www.denieuwewildernis.nl

________________________________________________________________________________________________________________

Van betekenis tot het einde.

Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Het is net zo alledaags. Het overkomt ons allemaal. Laten we ons overvallen als de tijd daar is, of krijgt het onderwerp al eerder een plaats in onze gesprekken en in ons leven? Met die vragen houdt de beweging ‘Van Betekenis tot het einde’ zich bezig. Als mensen eerder nadenken over hoe ze willen léven tot het einde, geeft dat rust in de stervensfase. Ook hun naasten en de zorgaanbieders spreken over meer kwaliteit van leven, omdat de zorg zoveel mogelijk kan worden afgestemd op individuele wensen. Van beide kanten kan men dan veel meer van betekenis zijn voor elkaar, tot het einde toe. Kijk ook op www.vanbetekenis.info  voor meer informatie. Er is ook een nieuwsbrief die de moeite waarde is kijk op: www.wederzijds-stervenscultuur.nl/mailing/docs/Nieuwsbrief najaar 2013 compact.pdf

___________________________________________________________________________________________________________________

Ont krampen. Voor mezelf ervaar ik zingen als massage van je binnenkant, terwijl tegelijkertijd de ander wordt aangesproken. Bepaalde klanken of melodieën zijn in staat een leven wezen uit een verkrampte toestand te halen te verlevendigen. Ik was vorige maand op bezoek in een tehuis waar kort daarvoor een mevrouw van 92 jaar was opgenomen. Gedurende  de 2 weken dat ze daar verbleef, was ze haar kamer niet uitgekomen. Ze wilde zelfs niet praten. De activiteitenbegeleidster kreeg geen toegang tot haar. Vooraleer ik dit wist, had ik beslist dat ik in de oude gangen waar de bewoners hun kamers hadden zou zingen. Ik vond dat de klank daar de beste weerklank vond en zo kon ik ook de personen die niet mobiel waren bereiken. Terwijl ik aan het zingen was, ging de activiteitenbegeleidster binnen bij die mevrouw en bracht haar meer op de gang. Ik zong een gregoriaans lied over Maria Magdalena. Ze zette zich neer om te luisteren en tranen welden op. Ze vertelde me daarna dat ze Maria Magdalena heette en heel graag naar de mis zou gaan tegenover het tehuis waar de liturgie nog in het Latijn gezongen werd. Speciaal daarvoor had ze dit tehuis  uitgekozen. Ze vroeger ook zelf orgel gespeeld. Ze is alle verdiepingen mee gegaan om te luisteren en naderhand heeft ze zich voor de eerste keer bij de andere mensen in de huiskamer gezet. Katelijne van Laethem.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

de-voeten-ayurvedische-massage-46346 Geef jezelf een massage cadeau!  Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, ,maar wordt ervan uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pasfoto-1[1] Even voorstellen Geertje Lodewikus Baijens. Op de terugweg van een vakantie in Frankrijk reed ik in een prachtig uitgestrekt, heuvelachtig landschap. Genietend van de rit naderde ik een brug waarop met graffiti ‘bisou’ (kus in het frans) staat. Het was alsof die kus uitgezonden werd vanaf het viaduct over het landschap en verder…als een kus voor de wereld! En ik dacht bij mezelf “ wat zou het mooi zijn als iedereen die kus ontvangt en doorgeeft aan elkaar”. Vanuit deze gedachte is Kus De Wereld ontstaan. Met Kus De Wereld wil ik een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Een wereld waar het leven in harmonie met elkaar een vanzelfsprekendheid is. De diensten die ik tot op heden heb ontwikkeld dragen een kus in zich, voor de ontvanger en daarmee ook voor zijn omgeving. De kus jezelf tekening, het kus jezelf schilderij en het kus jezelf gesprek dragen bij aan de bewustwording van je levensprocessen. Eventuele belemmerende overtuigingen, gevoelens en patronen worden zichtbaar. Een beweging naar groei kan worden gemaakt. Een belangrijk uitgangspunt in al mijn diensten is het contact met jezelf: Leef vanuit je Hart, gebruik daarbij je Hoofd en volg hierin je Gevoel! Meer weten kijk op: www.kusdewereld.nl

________________________________________________________________________________________________________________

Muziek speelt in alle religies een belangrijke rol en krijgt een plaats op bijzondere levensmomenten. Ze raakt, roert, heelt en kan in vervoering brengen. Hemelse klanken, ongrijpbaar, maar met grote zeggingskracht, een taal van de ziel. Waar woord en beeld tekort schieten, verklankt muziek het onzegbare!

 Leonard Cohen 1934 geboren Canadees en is dichter, schrijver, zanger, gitarist,  zen boeddhist, treedt al vanaf 1955 op, dat is mijn hele leven. Staat hier in Tel Aviv voor 200.000 mensen  op te treden, heeft op 77 jarige leeftijd nog een CD gemaakt (old ideas) en is nu 79 jaar oud. Hoedje op en hoedje af en continu bedankt hij de mensen voor hun aanwezigheid. Zijn teksten zijn soms moeilijk te volgen, maar hoe meer je ze hoort, hoe meer je diepgang gaat horen. En sommige nummers ken ik al 40 jaar. Heerlijke muziek om bij weg te dromen.

____________________________________________________________________________________________________________________

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.<br />
mantra cd The song of my soul-Satya CD The song of my soul. Mijn eerste mantra-cd, ‘The song of my soul’ omvat 5 zachte, dromerige, hartverwarmende mantra’s (totaal 76 minuten). De eerste 3 mantra’s zijn hart-openers om naar wens bij mee te zingen. De laatste 2 langste mantra’s zijn diep ontspannende, meditatieve ‘klank/mantrareizen’. Deze cd is leverbaar vanaf 25 oktober. De digitale versie is vanaf heden bij mij te bestellen. De cd-presentatie vindt plaats op 22 november in Rotterdam. Alle muziek is door mijzelf gecomponeerd met behulp van oude heilige teksten in Gurmukhi en Sanskriet.  De muziekinstrumenten die ik hierbij heb gebruikt zijn: gitaar, tanpura, esraj, hapi, klankschalen, koshi, shruti, buisklokken, xylofoon en wat belletjes. Deze CD is opgenomen en gemixt door Samuel Stroobants in samenwerking met mijzelf. Met 2e stem door Shabad Deep Kaur (Aad guray nameh en Sat nam) en 2e stem en boventonen door Samuel Stroobants (Aad guray nameh, Sat nam, Mul mantra journey). Prijs CD: €20 (€22 incl. verzending), digitale versie €15.  Als je mijn cd wilt bestellen, stuur me een mailtje! Alvast mijn dank voor je support! Luisteren op you tube: http://youtu.be/WcgqWKlheVE (Aad guray nameh) http://youtu.be/jaeAczGTKxM (Sat nam)

mail me gerust door!

______________________________________________________________________________________________________________________

hd-herfst-wallpaper-met-met-vallende-herfstbladeren-en-een-ondergaande-zon-hd-herfst-achtergrond-foto[1] Diep in de herfst leerde ik eindelijk dat er in mij een onoverwinnelijke zomer aanwezig is!

______________________________________________________________________________________________________________________

1344624406[1] Indrukwekkend goed boek! “In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegd verouderingsproces en onze voedingswijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten, en gezien de nadruk op preventie in het bijzonder voor onze beleidsverantwoordelijken.” Wil je meer weten klik dan op deze link: http://www.slideshare.net/Voedselzandloper/de-voedselzandloper-internet Ook kun je kijken naar een opname van Pauw en Witteman.

Pauw en Witteman ontvangt Kris Verburgh

_________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________

Over het leven van Nelson Mandela.

    Dit jaar geen wereldvrede film. Wel een aanrader namelijk een film die gaat over het leven van Nelson Mandela. Invictus is een film van regisseur Clint Eastwood en is al op 11 December in 2009 in wereldpremière gegaan. De film gaat in Nederland (Breda) op donderdag 19 December in première.  De film is gebaseerd op onder meer het leven van Nelson Mandela. De hoofdrollen worden vertolkt door Morgan Freeman en Matt Damon.  Na het verdwijnen van apartheid in Zuid Afrika begint Nelson Mandela aan zijn eerste ambtstermijn als president van het Afrikaanse land. In 1995 wordt hij de gastheer van de Wereldbeker rugby, een sportevenement waarmee hij zijn verdeeld land probeert te verenigen. Francois Pienaar, de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse team, werd dan ook in geen tijd het symbool van de post-apartheid. De titel van de film is de titel van één van de lievelingsgedichten van Nelson Mandela. Het is een gedicht van William Ernest Henley. Het is Latijn voor “onoverwinnelijk”. Dus nodig ik jullie van harte uit om deze film te gaan bewonderen in Breda, vanaf 19 december in het Chassé theater en waarschijnlijk de gehele kerstvakantie.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

clip_image0024_thumb clip_image0044_thumb

De 11e Wereldvredewandeling op dinsdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij de kloosters. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten. Je  hoeft je niet op te geven! Een verhaal voor onderweg: Op een dag zat sjeik Ibrahim te midden van zijn edelen bij de poort van zijn paleis. Een bedelmonnik kwam aanlopen en maakte aanstalten het paleis binnen te gaan. ‘Zeg oude’, zei een van de edelen, ‘waar ga je heen? ‘Ik wil hier naar binnen, in deze karavanserai (een rustplaats en herberg voor karavanen).’ ‘Maar dit is geen karavanserai’, zei de edel­man, ‘dit is het paleis van Ibrahim, de sjeik van Balkh.’ Ibrahim wenkte en liet de bedelmonnik bij zich komen: Monnik, dit is mijn paleis. Wat wil je?’ De monnik knikte en vroeg: Sjeik Ibrahim, aan wie behoorde dit paleis het allereerst? ‘Aan mijn grootvader; die heeft het ge­bouwd’, antwoordde lbrahim minzaam. ‘En na hem, wie was de eigenaar?’ ‘Mijn vader. ‘En aan wie komt het na zijn dood?’ Ibrahim glimlachte: ‘Aan mij. ‘En als ge sterft, aan wie komt het dan?’ ‘Aan mijn zoon.’ Sjeik Ibrahim’, zei de bedelmonnik, ‘een gebouw waar de één na de ander komt en gaat, is geen pa­leis, dat is een karavanserai.’

clip_image010_thumb clip_image012_thumb

De 21e Wereldvredemeditatie op dinsdag 31 december.

Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2013! Alle activiteiten zijn gratis!

_____________________________________________________________________________________________________________________

Lachen met Lebbis

   Even lachen met Lebbis. Hans Sibbel (A,dam 1958) is een Nederlandse cabaretier, die als Lebbis deel uitmaakte van het duo Lebbis en jansen, heeft hier een mooie persiflage over het blad Happinez, lach ze!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Hoezo talent? In de vorige nieuwsbrief stond een 13 jarig meisje uit Amerika prachtig klassiek te zingen, we hebben ze in Nederland ook, kijk maar. De 9 jarige Amira uit Nijmegen.

7 Reacties

 • Ineke,
  Geplaatst 1 november 2013 09:19

  Wat de happinez pretendeert te doen…maar waar, inderdaad Lebbis, “wat verborgen agenda’s” lijken te bestaan, doet deze nieuwsbrief, met een variëteit aan onderwerpen wel recht aan happiness
  Heerlijk om steeds te lezen, en fijn, met bezieling weer een nieuwe dag in, DANK…

 • carla brouwer,
  Geplaatst 1 november 2013 18:51

  Hallo Piet, bedankt weer voor je nieuwsbrief, altijd leuk en fijn om hem te lezen met alle opmerkelijke en bijzondere thema’s.
  Maar waar ik je bijzonder wil voor bedanken is voor het lid worden van GroenLinks we kunnen inderdaad wel wat steun gebruiken.
  Doe je de groetjes aan Erna en hopelijk weer tot snel. warme groetjes en knuffel van mij.
  Carla Brouwer den Boer.

 • Angela,
  Geplaatst 2 november 2013 13:58

  Mooi weer, dankjewel!!

 • Annelies,
  Geplaatst 2 november 2013 22:05

  Hoi Piet
  Bij het eerst filmpje staat Blijven kijken word steeds mooier! nou dat is net zo met jou nieuwsbrief .
  Het geeft mijn zoveel voldoening en inspiratie je kunt ermee huilen en lachen.
  Duizend maal mijn dank dat je dit nog elke maand naar mij stuurt.
  Een lieve groet van Annelies

 • Petra,
  Geplaatst 3 november 2013 17:41

  Bedankt Piet, voor weer een nieuwsbrief vol inspiratie. Lieve groet, Petra

 • Geertje,
  Geplaatst 4 november 2013 14:51

  Hoi Piet,
  Ik sluit me volledig aan bij Annelies, het is een hartverwarmende ervaring om de nieuwsbrief te lezen. Dank daarvoor!
  Liefs Geertje

 • mayke Kneepkens-Beelen,
  Geplaatst 20 november 2013 22:10

  lieve Piet, mag ik toch wel zeggen wat heb ik vanavond toch mogen genieten van al het bijzondere wat jij in deze nieuwsbrief hebt kunnen laten zien, horen.
  Ontroerend was het af en toe maar ook helend en daar wil ik je heel graag voor bedanken fijn dat je zo veel moeite doet om het een betere wereld te laten worden maar het gaat gebeuren als we allemaal mee mogen helpen.
  harte en ziele groet Mayke

Plaats reactie