Nieuwsbrief Oktober

herfstkleuren-37-284711[1]

Veranderingen. Er is altijd een volgende sport van de ladder om beklommen te worden. Wees niet bang, maar ga door naar boven, zoveel moge­lijk naar het hoogste reikend. Het leven is beweging, verande­ring en groei. Geen mens kan in dezelfde staat blijven. De natuur kan niet stilstaan. De natuur is altijd aan het veran­deren en uitbreiden, groeiend van de ene fase naar de volgen­de. Het eikeltje groeit tot een machtige eik, de bollen bren­gen prachtige bloemen voort, het zaad wordt graan. Er vindt altijd verandering plaats. Wanneer er geen verande­ring in jou plaatsvindt, kun je er zeker van zijn dat je niet in harmonie bent en dat het nodig is dat je ontdekt wat het is om in harmonie te zijn om er vervolgens wat aan te doen. Bied geen weerstand aan veran­de­rin­gen maar accepteer ze en laat je meedrijven. Het zal misschien niet altijd even prettig zijn maar wees bereid wat ongemak te accepteren, zodat het heerlij­ke nieuwe zich in jou en door jou kan ontplooien. Je kunt ver­nieuwen en je laten vervullen met licht, liefde en inspi­ratie.

__________________________________________________________________________________________________________________

4.-jaartraining[1] “De reis van je hoofd naar je hart”.  Het leven is een zoektocht, een queste. Er wordt veel van je geëist en je eist ook veel van jezelf. Je zoekt je weg, je zoekt balans. Je wilt vooruitgang, maar ook dicht bij je authentieke zelf blijven. Je wilt vol van het leven genieten, maar ook innerlijke rust voelen. Je wilt spiritualiteit, maar wel met beide benen op de grond. Uiteindelijk wil je op een effectieve en prettige manier bewust jezelf zijn. Je bent op zoek! Bij elke zoektocht is het belangrijk om oude patronen te doorbreken. Als we in staat zijn oude (beperkte) patronen te herkennen, te erkennen, hier expressie aan te geven en het nieuwe te onderzoeken, dan is er ruimte voor innerlijke groei. In principe weten we allemaal in ons binnenste wat we willen, maar hoe begin je? We weten vaak nog veel beter wat we niet méér willen, belangrijk is om daar geen energie meer aan te geven, en jezelf de vraag te stellen: Heb ik de moed om los te laten wat niet meer werkt? Heb ik het lef om op zoek te gaan naar mezelf? Heb ik de durf om naar mijn hart (mijn innerlijke stem) te luisteren? Data jaartraining 2013 – 2014: 24 -11, 15 – 12, 05 – 01, 19– 01, 02 – 02, 23– 02, 09 – 03, 23 – 03, 13 – 04. Meer weten? klik op: Reisschema De reis van je hoofd naar je hart 2012.

_____________________________________________________________________________________________________________

Leen%20van%20der%20Burg3_small[1] Wekelijks presenteert Leen van der Burg het programma Muzikale groeten, een gevarieerd muziekprogramma op Donderdagmorgen tussen 10:00 – 12:00. Daarin leest hij ook zijn eigen geschreven gedichten voor.  R.O.Z.O. is de naam van de Radio Omroep voor zorg en Ouderen in Oosterhout. De omroep begon in 1964 in het toenmalige St. Josephziekenhuis onder de naam R.Z.O. (Radio Zieken Omroep) Tegenwoordig is de R.O.Z.O. behalve een een omroep voor zorg en ouderen ook een omroep voor de verzorgingstehuizen; Oosterheem, De Doelen, De Buurstede en De Volckaert. Kijk op www.rozoradio.nl

Automatische negatieve gedachten

Omzetten in functionele

Hoe kom ik aan die krachten

Deze om te zetten in genen dele

De sturing bewust met de oefening in rust

De ontspanning gaat daaraan vooraf

Doe dan voor jezelf je petje af. Leen

_______________________________________________________________________________________________________________

  Mooie tekst, mooie beelden. Op verzoek van verschillende lezers weer James Taylor!

 _______________________________________________________________________________________________________________

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

________________________________________________________________________________________________________________

jos zwetsloot 003  In memorandum: Jos Zwetsloot. 22 Augustus is pastor Jos Zwetsloot overleden op 62 jarige leeftijd. Jos is jarenlang pastor geweest in de Antoniuskerk in Oosterhout. Jos was een bijzonder mens en bovenal een inspirerende pastor. Zijn boekjes: vind plaatsen van troost, wijn en vuur, zout en licht, brood en adem zijn inspirerende lectuur voor de zoekende mens. Jos was een goede spreker, hij kon je met zijn preken in je hart raken. En Jos zou Jos niet zijn als hij op zijn bidprentje geen boodschap voor ons allen achter zou laten: Luister naar mij mensen – Als jullie goed willen leven – Volle dagen, zo gelukkig als maar kan – Spreek dan behoedzaam – Lal niet een end weg en lieg niet – Voorkom hooglopende ruzie – Want dan vertrekt Zijn gezicht van verdriet- Zo’ n wereld wil Hij niet! Jos bedankt voor je inspiratie, wijze en warme woorden, je positieve aanwezigheid en medemenselijkheid.

__________________________________________________________________________________________________________________

subp_hiking[1] De kracht van het denken. Oh’, dat lukt me nooit.’ Hoe vaak zeggen we of denken we dit als er een grote klus op ons wacht? Ik zie als een berg tegen deze klus op. Bergen zijn zwaar te beklimmen en moeilijk te verplaatsen. Zo’ n klus blijkt in de praktijk meestal een grote opgave. Maar wie zin heeft in uitdagingen zal het met dezelfde klus veel gemakkelijker hebben. Ik ben bang voor slangen en als ik er aan denk, lopen de rillingen over mijn rug, stijgt mijn hartslag en ga ik zweten. Als ik denk aan een verdrietige gebeurtenis uit mijn leven, springen de tranen in mijn ogen. Als ik me een moment van diep geluk herinner, voel ik mijn hart heviger gaan kloppen en ik wordt frisser en opgewekter. Dat alles komt doordat het lichaam onze gedachten volgt. Een kind dat denkt dat hij niet leuk genoeg is, zal eerder gepest worden dan het kind dat zichzelf wel leuk vindt of die het niets kan schelen wat een ander van hem vindt. Als ik opzie tegen een lange wandeltocht, ben ik bij voorbaat al moe. Als ik me verheug op een dag in de natuur, dat ik door het wandelen mijn hart en spieren zal voeden en van alles zal beleven, ga ik fit en fris op weg. Het zal blijken dat diezelfde tocht helemaal niet zwaar is. De kracht van ons denken is enorm. En dat kun je dagelijks toepassen. Als je iets wilt bereiken, kun je je van te voren precies voorstellen hoe je het gaat doen en welk mooi resultaat je gaat behalen. Grote kans dat je je gevisualiseerde doel bereikt. Veel atleten bereiden zich met hun gedachten voor op hun wedstrijd. Je kunt het beschouwen als training. Hoe meer details je kunt fantaseren, hoe beter het werkt. Je voelt lucht langs je huid, de grond onder je voeten, je verplaatsende gewicht, beweging van je voeten, het spannen en ontspannen van je spieren, je hartslag en het geluk van te kunnen sporten. Hoe levendiger de visualisatie is, hoe sterker de lichamelijke reacties zullen zijn. Het lichaam reageert op visualisatie doordat de geen onderscheid kan maken tussen een echte belevenis en fantasie. We we ons inbeelden wordt dus waar. Het lichaam volgt het brein, energie volgt de gedachten. Daarom kun je je gedachten gebruiken om je gezondheid te ondersteunen. Als je ziek bent ga je natuurlijk naar een arts, maar je kunt de dokter en vooral jezelf helpen door je eigen immuunsysteem aan te moedigen. Door mijn ervaring met yoga weet ik hoe sterk een beeldverhaal gehoord in een staat van ontspanning op ons onderbewuste kan inwerken. Het beeld wortelt dan diep en voedt de ziel, zou je kunnen zeggen. En het fysieke lichaam reageert daar direct op. Wil je meer lezen over dit thema koop dan het boekje bondgenoot, autobiografie van een immuun cel van Henk Franssen.

__________________________________________________________________________________________________________________

Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt. Picasso.

__________________________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 5 en 6 oktober 2013.

clip_image002  Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

_______________________________________________________________________________________________________________

944196_192877360876047_2105574007_n1[2]   Een reactie op de nieuwsbrief van augustus 2013 waarin je een stukje schrijft over “Leef je droom en je hoeft nooit meer te werken. Wij hebben geboekt bij Anne-Marie en Dick in hun prachtige huis “La Maison Chabbert” en wij kunnen dit iedereen aanbevelen om hier een tijdje te gaan logeren en je te laten verwennen door Anne marie en Dick. Het is een prachtige omgeving voor te wandelen en te fietsen,( fietsen kunnen daar gehuurd worden met Elektrische trapondersteuning).Je kunt met de auto mooie tochtjes maken en Anne marie en Dick vertellen graag de mooi plekjes om te bezichtigen. Piet bedankt voor deze aanrader! Jan karel en Margot Verhulst.

________________________________________________________________________________________________________________

Jackie Evancho groeide op in Pittsburgh. Haar belangstelling voor het zingen ontstond nadat zij de film The phantom of the opera in de bioscoop had gezien. Voor haar achtste verjaardag kocht haar moeder de dvd van de film en vanaf dat moment begon Jackie verschillende liedjes te zingen voor haar familie. Haar familie besefte niet dat ze een ongewone stem had, totdat Jackie in 2008 meedeed aan een lokale talentenjacht waar ze tweede werd. Vanaf toen volgde Jackie zanglessen en nam ze deel aan verschillende talentenjachten, waaronder in 2009 aan de jaarlijkse U.S.A. World Showcase Talent Competition, Hitman Talent Search Contest en in 2010 aan America’s Got Talent. I believe!

___________________________________________________________________________________________________________________

header_1[1] Inspirerende documentaire!Richard Davidson is een wetenschapper met een missie. Hij gelooft dat we met de kracht van onze gedachten onze wereld kunnen verbeteren. Uit zijn onderzoek blijkt immers dat ons denken een concrete fysieke impact heeft op ons brein. De resultaten lijken spectaculair te zijn en doen de vraag rijzen hoe groot de belofte van mindfulnesstrainingen is. Kan mindfulness de plaats innemen van de klassieke psychoanalyse? Deze documentaire is een samenwerking tussen de V.P.R.O en de Boeddhistische omroepstichting. Kijk en verwonder je wat meditatie en yogaoefeningen voor je kunnen doen. http://gemi.st/15487125

______________________________________________________________________________________________________________

Monique-foto-015-1-245x300[1]   GRATIS PILOT TRAINING: “Gaan staan voor jouw talenten” Volgens een krantenartikel is het aantal werklozen in Oosterhout met 23 procent gestegen en loopt nog hard op! Dit gegeven en haar levenservaringen inspireerde Monique om anderen als ervaringsdeskundige op meerdere gebieden hierin te ondersteunen en motiveren. Zij geeft een gratis pilot training van 8 bijeenkomsten (09.00-16.30u) voor uitkeringsgerechtigden binnen een tijdsbestek van 3 maanden. De locatie is een mooie ruimte van de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout. Aanmelden kan via de email of per telefoon. Je wordt dan uitgenodigd voor een informeel intakegesprek, waarna de aanmelding al dan niet bevestigd wordt. Mocht je niet kunnen op de aangeboden data, meld mij dit gerust en ik ga kijken of er bij voldoende aanmeldingen (ook) een pilot training gestart kan worden in november 2013. Meer info: Website: www.moniquevandelaar.nl (klik op ‘Nieuw! Pilot training’) Email: moniquevandelaar@hetnet.nl Mobiel: 0627401365

_____________________________________________________________________________________________________________

11633[1] Overal waar een kleurtoets, een zangnoot, een gracieuze vorm in het geding is wordt onze liefde aangesproken! Rabindranath Tagore.

___________________________________________________________________________________________________________________

kwaliteit[1]

Ik kom in mijn praktijk regelmatig tegen dat mensen last hebben van de deelpersoon: de Innerlijke Criticus die een sterke voorkeur heeft voor Perfectionisme. Mijn ervaring is dat de volgende tips kunnen helpen (je hoeft ze niet allemaal op te volgen, kijk wat nu past)

 • Vraag je af wat levert het me op?
 • Doorbreek het patroon. Doe iets anders.
 • Geef jezelf een andere beloning (ontspanningsoefening e.d)
 • Schrijf 10 dingen op die je anders gaat doen. Neem kleine stapjes.
 • Wat zijn je overtuigingen? Wat geloof je dat waar is?
 • Stel je voor dat het niet uitmaakt, dat je aan het eind van je leven tot de ontdekking komt dat het niet waar is?

Nog wat tips voor mensen met een perfectionistische instelling:

 • Maak een lijst met voor- en nadelen van een perfectionistische instelling. Lees deze eens goed door en reflecteer op de voor- en nadelen.
 • Bedenk een activiteit waarbij je in plaats van te streven naar 100% perfectie, probeert te streven naar 90, 80 of zelfs 60% perfectie. Kortom, leg de lat wat lager. Stel je voor dat je dit fysiek ook uitvoert. Sluit je ogen, en pak met je handen die hoge laat beet en leg hem wat lager. Hoe voelt dit?
 • Stel jezelf realistische, haalbare doelen, die je stapsgewijs uitvoert en geniet bewust van het bereiken van iedere stap, voordat je met de volgende stap verder gaat.
 • Richt je aandacht ook op de uitvoering van een activiteit en niet alleen op het eindresultaat. Beoordeel je succes niet alleen in termen van wat je bereikt hebt, maar ook in termen van “mate van voldoening” tijdens de uitvoering ervan.
 • Onderzoek de angst die er achter je perfectionisme schuil kan gaan, door jezelf de vragen te stellen “Waar ben ik bang voor? Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren als ik dit niet perfect doe?”
 • Vermijd alles-of-niets denken. Er zijn weinig dingen die of helemaal perfect of helemaal fout zijn. Leer taken te onderscheiden die je hogere prioriteit wil geven van taken die minder belangrijk zijn.
 • Leer van je fouten. Als je een fout maakt, vraag jezelf dan af wat je kunt leren van deze ervaring. Veel dingen kan men zich alleen maar eigen maken door eerst fouten te maken en daarvan te leren (lopen leer je met vallen en opstaan).
 • Durf af en toe een fout te maken, gewoon expres, bijv. een typefout. Wees je bewust van je angst, wat kan er allemaal gebeuren als jij iets fout doet? Ervaar dat de wereld niet vergaat!
 • Beloon jezelf wat vaker. Als perfectionist ben je gewend je alleen op je tekortkomingen te richten. Richt je meer op de positieve dingen.

_____________________________________________________________________________________________________________-

communiceren-vanuit-je-hart[1] 2 daagse workshop: Geweldloze Communicatie! In ons dagelijks leven komen we allemaal situaties tegen die ons uitdagen. Hoe we er op reageren ligt aan onze achtergrond, aan wat wij uitstralen en hoe we op dat moment in ons vel zitten. Hoe meer harmonie er in onszelf aanwezig is, hoe meer harmonie we verspreiden. Geweldloze communicatie maakt zaken duidelijk en helder. Het blijkt effectief in conflictoplossing, in de opvoeding, in het eigen groeiproces, in relaties en op het werk. Het laat je kracht naar buiten komen en maakt verbindingen uit liefde met de ander. In deze communicatie draagt ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Geweldloze communicatie begint met vrede van binnen. Zolang er onrust en irritatie in ons aanwezig is, wil dat er uit en zullen we dat communiceren, in woorden maar vooral in ons zijn. Het wordt een avond en een dag, waarbij we de vijf basisbegrippen van de geweldloze communicatie gaan verkennen. Waarneming – gevoel – behoeften – verzoek – mededogen. Docent: Piet van der Pluijm, yoga en ontspanningsdocent. Datum: Vrijdagavond 25 oktober van 20.00 tot 22.00 uur en Zaterdag 26 oktober van 09.00 tot 17.00 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Opgave: 0162 450832. 75 euro inclusief, lunch, koffie of thee en tekst.

___________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 2 November 20123. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 2 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

_____________________________________________________________________________________________________

Zolang je van een vrouw houdt om haar kwaliteiten is er niets ernstig aan de hand. Maar als je haar begint te beminnen om haar fouten, is er liefde in het spel. Sacha Guitry was een Franse acteur, regisseur, scenarioschrijver en hij was vijf keer getrouwd geweest. Hij leefde van 1885 tot 1957.

___________________________________________________________________________________________________________________

avocado-660x375[1] Avocado een gezonde vrucht! Niemand weet of deze peer een vrucht is of een groente en weinig mensen weten wat ze ermee moeten beginnen. De Azteken noemden de avocado het fruit  van de goden en de Maya’s geloofden dat de vrucht een afrodisiacum was. In Nederland wordt de vrucht ook wel advocaatpeer genoemd. Hoe je ze ook noemt, dat avocado’s gezond zijn is zeker. Een halve avocado voorziet in een vijfde van de benodigde dagelijkse hoeveelheid groente en fruit; de vrucht zit vol met vezels, vitaminen en mineralen en gezond vet. De vezels bieden een goede bescherming tegen darmkanker. Bij de vitamines betreft het o.a. vitamine A dat huid, haar en botten gezond houdt en het immuunsysteem verhoogt. De vitamines B1, B2 en B6 houden het metabolisme op gangen, verhogen de concentratie en helpen bij depressie. Vitamine B6 houdt de zenuwen in bedwang bij spannende situaties en vermindert klachten van het premenstrueel syndroom. Onder de mineralen zit een enorme hoeveelheid kalium: dit beschermt tegen hartfalen, een hoge bloeddruk en beroertes. Het bevat een hoog gehalte aan vet dat grotendeels bestaat uit onverzadigde vetzuren, dus gezond voor hart en bloedvaten. Avocado’s zijn het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt. Er zijn ook biologische avocado’s te koop. Een rijpe avocado voelt zacht rond de steelaanzet en heeft romig geelgroen vruchtvlees. Ze kunnen beter niet in de koelkast bewaard worden, want dit verstoort de na rijping, waardoor ze bederven. Op een koele plaats kun je ze tot 6 dagen goed houden, afhankelijk van hoe rijp hij is. Tip: Avocado-hummusdip. De avocado in een kom met vork fijnprakken. Dan de hummus en peterselie of koriander goed er doorheen mengen. Breng de dip op smaak met zout en chillipeper. Schep de dip in een schaaltje, dek dit af en bewaar het in de koelkast. Lekker bij taco’s en als dip bij pittabrood, eet smakelijk en gezond!

___________________________________________________________________________________________________________________

katja-en-birgit-yoga-595x335[1] Het inzicht van….. Yogadocent Johan Noorloos heeft de Bhagavad Gita bestudeerd en behandelingstechnieken ontwikkeld om mensen te laten bereiken wat ze werkelijk willen. Hij ontvangt Katja en Birgit Schuurman. De documentaire is van de stichting O.H.M en is genaamd het inzicht van. Een driedelige televisie serie over de inzichten van bekende Nederlanders. http://gemi.st/15992040

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002clip_image004   Heart and Soul. Wereldmuziek Misja Vermeulen & Friends. Zaterdag 16 november, Mariakerk in Oosterhout. De musici Misja Vermeulen, Ida van Dael, Cor Roeven en Alexander van Breemen nemen ons mee in een wereld van bezielde klanken. Met Heart en Soul worden traditionele mystieke en spirituele muzieksoorten gecombineerd. De Neyfluit speler Cor Roeven brengt je in hogere sferen. De hemelse harpklanken van Ida van Dael worden verbonden met verschillende muziekinstrumenten van etische orgine, die Misja, Alexander en Cor met heart en soul bespelen. Tussen de muziek leest Piet van der Pluijm korte ‘bezielde’ overdenkingen voor uit eigen werk. Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Het programma begint dit jaar ‘s middag om 14.00 met allerlei workshops het concert begint 20.00 – 22.00 uur. Kosten: 12.50 euro. Opgave: 06-16935992 of info@thomasoosterhout.nl

______________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________

De stilte van je innerlijk is de spreekstem van je ziel.

______________________________________________________________________________________________________________

 Is winnen het enige dat telt? Afgelopen 2 december 2012 werd er een cross country wedstrijd gelopen in Burlada Navarra, Spanje. De atleet Iván Fernández Anaya liep in tweede positie achter Abel Mutai de Keniaan die op de Olympische spelen de bronze medaille won op 3000 meter steeplechase. Bij het naderen van de finish zag Fernández Anaya de Keniaan 10 meter voor het einde inhouden in de veronderstelling dat hij de finish al gepasseerd was. Fernández Anaya versnelde zijn pas, naderde de Keniaan en in plaats van hem voorbij te gaan en gebruik te maken van de situatie, wees hij Mutai op de lijn verderop. Hij bleef achter de Keniaan die als eerste finishte. De Baskische atleet die een veelbelovende toekomst voor zich lijkt te hebben gaf als commentaar: ‘Zelfs als winnen mij een plaats in het Spaanse team voor de Europese kampioenschappen had opgeleverd zou ik zo gehandeld hebben. Dit geeft mij meer naam dan winnen. Dat is belangrijk, zeker zoals het tegenwoordig toegaat in voetbal, in de maatschappij, in de politiek waar alles maar mag en kan is een gebaar van eerlijkheid een goede keuze’. De wereld wordt bepaald door de keuzes die wij maken en hun consequenties. Andere keuzes zorgen voor een andere wereld.

_________________________________________________________________________________________________________________

421949_503125189755935_1247933400_n[1]

_________________________________________________________________________________________________________________

21 September “Wereld vrede dag”. Er kan geen aandacht genoeg zijn voor vredeactiviteiten!

___________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[1]Relatie coaching! Als je problemen tegenkomt in je relatie is dat meestal een aanleiding om jezelf vragen te stellen, in welke ontwikkeling jij zit? Wie ben je? Wat zijn je basisbehoeften en wat probeer je (bewust of onbewust) bij de ander te halen, of te veranderen. Door naar je partner te (leren) luisteren kun je veel over je eigen gedrag te weten komen (leren). Vaak moeten mensen een drempel over om dit te durven. Tijdens een relatie coaching kun je samen ontdekken wat de kracht is van de ander, hoe je optimaal gebruik van elkaar kunt maken zodat je gezamenlijk, met gezonde inspanning, op ontspannen wijze en met goed resultaat samen verder ‘op weg’ kunt’. Voor wie is het geschikt? Voor iedereen die een betere relatie wil. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand zegt: “Ik hoef geen goede relatie”. Ons welzijn wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van onze relatie. Open staan voor verandering en werken aan de kwaliteit van je relatie geeft ontzettend veel voldoening en innerlijke rust. Voor informatie of een afspraak 0162 – 450832. Luisteren. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik voel, dan neem jij mijn gevoelens niet serieus. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken. Dus, alsjeblieft, luister alleen naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren”.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[4] clip_image004[4]

De 11e Wereldvredewandeling op dinsdag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij ieder klooster. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten.

clip_image010 clip_image012

De 21e Wereldvredemeditatie op dinsdag 31 december.

Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2010! Alle activiteiten zijn gratis!

_____________________________________________________________________________________________________________________

image Ligconcert was meer dan mooi! Op 1 september begon de yoga week met een ligconcert in de Mariakerk. Diapason, Martine Slangen en Freek Dicke zorgden voor prachtige muziek. Het was een pareltje, je ziet het licht zit er nog in!

______________________________________________________________________________________________________________

De tekst spreekt voor zich

 

 

3 Reacties

 • Annelies,
  Geplaatst 6 oktober 2013 19:27

  Hoi Piet
  Weer bedankt!!Mooie liedjes teksten van alles wat ben er telkens weer blij mee kijk er elke maand naar uit .De kracht van denken heel inspirerend!!! de treinreis heel bijzonder.
  Gr Annelies

 • Rianne,
  Geplaatst 9 oktober 2013 17:09

  Hele mooie inspirerende filmpjes en gedachten waar ik zeker iets aan heb.
  Bedankt hiervoor. Ik stuur deze brief door aan Frans en onze dochters!

 • Gert-Jan,
  Geplaatst 11 oktober 2013 00:12

  RIP Jos

Plaats reactie