Nieuwsbrief September 2013

Arjan                       Foto Arjan van Dijk.

Luister naar de stem van liefde in je hart! In principe heeft de mens niet één innerlijke stem, maar twee. We kunnen luisteren naar de stem van ons ego of naar de stem van de liefde in ons. Ons ego is voortdurend aan het preken. Je kent ze vast wel die gedachten van angst, onverschilligheid en ontevredenheid. We raken erdoor in conflict met onszelf en de omgeving. En wat wellicht het belangrijkste aan de stem van het ego is: het voedt onze beperkende overtuigingen. Voorbeelden van beperkende overtuigingen zijn: Je bent een zwakkeling als je iemand zijn fouten vergeeft. Zie je nou wel, ik ben altijd de minste, ik word niet gehoord. Vergeving is niets anders dan het vergoeilijken van verkeerd gedrag. Doe niet zo stom! Als je dat vergeeft, haalt hij dat soort rotstreken opnieuw uit.

Als we gaan hechten aan de stem van ons ego – iets waar we bijzonder vatbaar voor zijn in perioden van stress of wanneer zaken niet gaan zoals we graag zouden willen – horen we in ons hoofd de stilzwijgende boodschap dat we niet moeten vergeven. De stem van de liefde in ons, is de stem van het hart en het is het hart wat in staat is jezelf en de ander te vergeven voor alle tekortkomingen die we nu eenmaal als mens hebben. Vergeven betekent het genezen van het gat in je hart dat veroorzaakt wordt door bittere gedachten. Vergeven betekent niet dat je met een daad instemt of grensoverschrijdend gedrag goedkeurt. Vergeven betekent dat je niet langer in het van angst vervulde verleden leeft. Vergeving maakt de last van ons leven een stuk lichter. Het is nooit te vroeg of te laat om te vergeven. Luister ook naar de stem van de liefde, luister naar de stem van je hart. Volg je hart!

__________________________________________________________________________________________________________

Probeer, telkens als je tegen de lamp loopt, een beetje licht mee te nemen. (Harrie Jekkers)

___________________________________________________________________________________________________________-

Geluid iets harder zetten!

yogaweek---Volg-je-hart_thumb284                       Yogaweek in Mariakerk van 1 t/m 7 september. ‘Yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt’. Jean Herbert, Indiakundige ‘Yoga’ betekent ‘juk’, ‘verenigen’ of ‘beheersen’. ‘Hatha’ bestaat uit ‘ha’, het Sanskriet woord voor zon en ‘tha’, maan. Hatha yoga zoekt naar de vereniging van energieën binnen in de mens, wil een brug slaan tussen de wereld binnen en buiten, tussen het materiële en het spirituele, het mannelijke en het vrouwelijke, inspanning en ontspanning. Vier Oosterhoutse yoga en meditatie leraren bieden ieder op eigen wijze een week lang in de Mariakerk en Verrijzeniskerk gratis lessen aan, de gelegenheid om kennis te maken met de werking van meditatie en krya yoga en hatha yoga. Klik voor het uitgebreide programma op deze link:Programma yogaweek 2013

___________________________________________________________________________________________________________________

4557089755_e84ba3450b_z1_thumb146_th Opening Yoga week met ligconcert. Op zondagavond 1 september om 20.00 uur wordt de yoga week geopend door een ligconcert van Diapason en Martine Slangen. Piet van der Pluijm begeleid tekstueel het geheel. Kosten 10 euro, opgeven is niet nodig er is plaats genoeg! Breng yogamatten, dekens, kussens en slaapzakken mee en dompel je onder bij de magische klanken van Diapason en Martine.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Knap gedaan!

Anna Kendrick is niet alleen zangeres maar ook een bekende Amerikaanse actrice. Ze speelt o.a. in Up In The Air, 50/50, The Twilight films en What to Expect When You’re Expecting. In 2012 speelde ze een van de hoofdrollen in de komische muziekfilm Pitch Perfect en daar komt dit liedje ook uit. Haar karakter Beca Mitchell doet ‘Cups’ tijdens haar auditie voor een a capella meidengroep. Een plastic bekertje dat ze toevallig op de grond vindt, gebruikt ze als percussie instrument.

____________________________________________________________________________________________________________________________

fotoFoto Sjoerd van Dijk. Kleinzoon Tijn waakt over broer Siem. 18 Augustus zijn we voor de 2e keer opa en oma geworden. Wat een geschenk. Zo’n klein kindje brengt alleen maar fijne dingen ‘t zal straks huppelen, lachen en zingen en wordt ‘t al het spelen moe dan gaat ‘t weer naar papa en mama toe!

__________________________________________________________________________________________________________________________

oosterling_F2E7A90800FEC438C1257B9000345A8B_1[1] Henk Oosterling, van doemdenken naar doen denken. Op dit moment zijn er een serie lezingen op de NTR te zien. Het zijn twintig Nederlands(talig)e wetenschappers, schrijvers, visionairen en andere bevlogen sprekers die een lezing  houden over onderwerpen die bepalen in wat voor tijd wij leven. Afl.: Henk Oosterling: Geen doemdenken maar doen denken. Henk Oosterling is filosoof. Maar niet eentje die achter zijn bureau blijft zitten. Oosterling ziet waar het fout gaat in de samenleving en daar zoekt hij praktische oplossingen bij. Zijn uitgangspunt is dat als je daadwerkelijk iets wil veranderen je dan bij de allerkleinsten moet beginnen, kinderen vanaf een jaar of 4. In zijn filosofie is het belangrijk dat kinderen dan hun talenten gaan ontwikkelen. Dan moet je die kinderen wel de ruimte en middelen geven om hun talenten te ontdekken. En dat doet Oosterling in Bloemhof, een volkswijk in Rotterdam-Zuid. De resultaten van zijn werk zijn opmerkelijk, de kinderen van zijn school scoren in de Cito-toets twee punten boven het landelijk gemiddelde. Wat je er in stopt, komt er weer uit. Prachtige documentaire van een bevlogen man:   http://www.ntr.nl/player?id=NPS_1226794&ssid=10577

________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 Ontdek jezelf en alle talenten die jij hebt en die jij vanaf nu gaat gebruiken. (in Eindhoven) Op dinsdagavond 10 september start de training: ‘Ontdek Jezelf!’ Vijf avonden voor jezelf. Je wordt daadkrachtig, krijgt meer inzicht in jezelf en je patronen en leert deze om te buigen naar efficiënt en effectief gedrag. Je bent gefocust. Je wordt wie je bent!  We nemen je mee op reis om hobbels te ervaren als uitdagingen, maar ook om je eigen persoonlijke kompas te voelen. Onderweg krijg je praktische tools en oefeningen om je bestemming te bepalen. Nuttig én relaxed. Ben je toe aan een stukje eigen ontwikkeling, dan ben je van harte welkom! Reactie van een deelnemer: “Wat een mooie training, een APK voor je hart!” Wil je informatie of jezelf opgeven, stuur een mailtje en wij sturen jou alle gegevens: peggy@aqua-lunacoaching.nl. Voor een gesprek vooraf, bel rustig met www.sol-terra.nl Nuria 06-25 23 89 47 of met www.aqua-lunacoaching.nl Peggy 06-53 72 83 74, beiden gecertificeerd transformatiecoach. Het zijn 5 avonden die om de veertien dagen plaats vinden in Eindhoven. Kosten voor de 5 traingingsavonden bedraagt de eigen bijdrage € 295,00 inclusief materiaal, koffie, thee en fris.

______________________________________________________________________________________________________________________

Mijn eerste plaatje wat ik kocht van mijn zakgeld.

De Amerikaanse zangeres Eydie Gormé is zaterdag op 84-jarige leeftijd in Las Vegas overleden. Eydie Gormé zong in big bands, nachtclubs en tv-shows. Ze was getrouwd met zanger Steve Lawrence, met wie ze ook optrad. Haar grootste hit had ze in 1963 met het nummer Blame It On The Bossa Nova. De zangeres werd in New York geboren als dochter van joodse immigranten en sprak vloeiend Spaans en Engels. Ik woonde in het dorpje Hank en twee keer per jaar mocht ik met de BBA bus, met moeder mee naar de stad Breda.  We aten dan samen een frietje met kroket bij Rompa, in Hank had je nog geen friettent. En hier kocht ik van mijn eerste zakgeld dit plaatje bij platenzaak van Leest. Het is nog mooi! Luister maar.

_______________________________________________________________________________________________________________

nice-life-quotes-thoughts-life-choices-reflection-of-life-different-result-great-best[1]

______________________________________________________________________________________________________________

Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.(Daila Lama)

__________________________________________________________________________________________________

4.-jaartraining[1] Lezing over “De reis van je hoofd naar je hart”. Vrijdagavond 20 September. Het leven is een zoektocht, een queste. Er wordt veel van je geëist en je eist ook veel van jezelf. Je zoekt je weg, je zoekt balans. Je wilt vooruitgang, maar ook dicht bij je authentieke zelf blijven. Je wilt vol van het leven genieten, maar ook innerlijke rust voelen. Je wilt spiritualiteit, maar wel met beide benen op de grond. Uiteindelijk wil je op een effectieve en prettige manier bewust jezelf zijn. Je bent op zoek! Bij elke zoektocht is het belangrijk om oude patronen te doorbreken. Als we in staat zijn oude (beperkte) patronen te herkennen, te erkennen, hier expressie aan te geven en het nieuwe te onderzoeken, dan is er ruimte voor innerlijke groei. In principe weten we allemaal in ons binnenste wat we willen, maar hoe begin je? We weten vaak nog veel beter wat we niet méér willen, belangrijk is om daar geen energie meer aan te geven, en jezelf de vraag te stellen: Heb ik de moed om los te laten wat niet meer werkt? Heb ik het lef om op zoek te gaan naar mezelf? Heb ik de durf om naar mijn hart (mijn innerlijke stem) te luisteren? Data jaartraining 2013 – 2014: 24 -11, 15 – 12, 05 – 01, 19– 01, 02 – 02, 23– 02, 09 – 03, 23 – 03, 13 – 04.

Op deze lezing gaan we op zoek naar onze wensen en maken we contact met onze beperkte overtuigingen. Het belooft een speelse, boeiende avond te worden, waarbij lijf, emotie en verstand samen zullen werken om meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijke toekomst. Je bent van harte welkom. Waar: Ridderstraat 71, in Oosterhout. Datum: Vrijdag 20 September 2013. Aanvang; 20.00 uur.Einde: 22.00 uur. Kosten: 7.50 euro inclusief koffie/thee en tekst. Verzorgd door: Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Klik hier om je op te geven voor deze lezing. opgave.

_______________________________________________________________________________________________________________

1[6] Meer dan goed boek! Ik kom regelmatig bij Delphius, het mooie winkeltje op de Keiweg en Thea vertelde mij enthousiast over het aangekondigde boek en ik vertel dat ik thuis nog een boekenbon heb liggen en dat ik later terug kom. Enfin ik kom met de boekenbon aan en Thea zegt: Piet, dit is zo’n goed boek dat moet iedereen lezen en jij krijgt het van mij! Lees het en prijs het aan! En inderdaad Thea, je hebt gelijk. Er is een nadeel aan, het telt 700 pagina’s en je kunt niet stoppen met lezen, zo indrukwekkend mooi, inspirerend, wat een kwaliteit om alles zo te verwoorden en dan ook nog met de nodige dosis humor en geduld opschrijven hetgeen elke hulpverlener probeert en hoort uit te leggen aan elke hulpvrager. Het is ook confronterend, onroerend, veel en soms overweldigend. Waar het gaat over?Over een bijzondere mailwisseling tussen een arts in Nederland en zijn oude geliefde die als klassiek homeopaat in India werkt. De liefdevolle, heldere en niets ontziende confrontatie tussen deze twee mensen legt de onvolkomenheden van onze westerse geneeskunde genadeloos bloot. Het boek kost 27.50 euro en bij Delphius hebben ze heeeeeel ruim ingekocht. De schrijver Umut Evren Nefertiti, deze woorden betekenen in het Turks: hoop van het universum! Een pseudoniem dus. Uitgever Gignomai in Zutphen. Het is een “trilogie van verandering” staat bovenaan het boek, dus er komt nog meer. Warm aanbevolen!

_________________________________________________________________________________________

Sabbat_thumb282

________________________________________________________________________________________________________________________

Werkelijke moed is de durf je te laten ontroeren. Je hart zo open te zetten dat je geraakt kunt worden. Niet muren metselen en zeggen: Kijk mij eens flink zijn. Dat heeft niets met moed te maken, dat is schijterigheid, want alleen wie bang is doet een harnas aan. Hans Laurentius._________________________________________________________________________________________________________

Wandelinterview door Patrick Kicken

Hans Laurentius (1964) bestudeerde jarenlang het spirituele. Na zijn opleiding tot spiritueel therapeut op het centrum de Leonardushoeve in Belfeld werd hij er zelf docent. Zijn zoektocht voltooide zich toen hij in aanraking kwam met de Advaita Vedanta. Ramana Maharshi en Nisargadatta Maharaj rekent hij tot zijn leraren. Maar ook J. Krishnamurti, Alexander Smit, Ramakrishna, Osho en de Tibetaanse Lama Shabkar (Dzokchen traditie) hebben hem op zijn pad geïnspireerd. Sinds 1998 geeft hij satsang op verschillende andere plaatsen in Nederland. Hans is auteur van twee boeken: Zelfrealisatie, het spiritueel-energetische pad, en: De vreugde van de verlichting. Beide boeken zijn bij Ankh-Hermes verschenen. Wat is een satsang? Het woord komt uit het Sanskriet: Sat is waarheid en Sanga gemeenschap. Satsang betekent: “samen zijn in waarheid”. Al vele jaren komen mensen overal ter wereld bijeen om uitdrukking te geven aan hun diepste verlangen: vrede te vinden in zichzelf en een oprecht en vreugdevol leven te leiden met achterlating van religies, filosofieën en concepten. Satsang is een directe weg zonder specifieke technieken en methoden. Het enige wat van belang is, is dat je het verlangen en de bereidheid hebt om te zien wie je werkelijk bent.

_____________________________________________________________________________________________________________

SONY DSC           

Concert van Shabad en Satya! 26 Oktober in het Stiltecentrum! Satya (Jolanda Groeneveld, Oosterhout) en Shabad Deep Kaur (Patricia Pattinama, Noord-Holland), schrijven beide mantra’s en verenigen zich in hun gedeelde passie & missie: het delen van de helende, meditatieve & vreugdevolle kracht van het zingen van (of luisteren naar) mantra’s.

Samen geven zij mantra concerten in heel Nederland en België, waarbij het eerste gedeelte ontworpen is om bij mee te zingen en het tweede gedeelte om bij te liggen en rond te dobberen in een warm helend bad van zachte klanken. Ook werken zij beide aan hun eigen cd’s, gedeeltelijk ondersteund door elkaar. In september zal de eerste heerlijk rustgevende mantra cd van Satya uitkomen. Satya geeft ook alleen maandelijks mantra zang avonden op haar eigen locatie in Oosterhout. Aanvang 20.00 uur. Plaats Stiltecentrum, Arendstraat 35a in Oosterhout.De kosten zijn 20 euro en je kunt je opgeven bij: www.satyamantramusic.nl

__________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_6040

Thomas: Eerst zien dan geloven…… Er is weer een inspirerend en prachtig najaarsprogramma. Thomas studeert maar maakt volop ruimte om stil te zijn, mediteren en te vieren, kortom een programma gemaakt vol zin en bewogenheid. Vraag gerust het programma aan of kijk op www.thomasoosterhout.nl of bel 06-16935992 of mail info@thomasoosterhout.nl _________________________________________________________________________________________________________

1001004001832777[1] In gesprek over leven en dood. Studie, lezing, film en gesprek rond het Tibetaanse boek van leven en sterven. Het Tibetaanse  boek van leven en sterven van Sogyal Rinponche kan volgens de schrijver een ‘stille revolutie teweeg brengen in de manier waarop we omgaan met leven en sterven. We nemen heb boek als uitgangspunt. We lezen, oefenen, wisselen ervaringen uit, bekijken filmfragmenten en we spreken met elkaar over leven en sterven. Hennie van Hattum (pastor) en Piet van der Pluijm begeleiden de gesprekken. We bekijken de prachtige film Samsara, eten samen en bespreken de film. We zorgen ook samen voor onze maaltijd. U wordt verzocht een gerecht mee te brengen dat voldoende is voor 2 personen. Klaas Boer verzorgt een lezing over de Tibetaanse visie op sterven en wedergeboorte, met veel praktische handvatten voor het omgaan met  het sterven. Klaas Boer put uit 25 jaar studie en beoefening van het Tibetaans Boeddhisme onder leiding van meerdere leraren uit de traditie. Hij is tevens voorzitter van een werkgroep rondom sterven van het Maitreya instituut. Wil je meelezen dan is de aanschaf  van het boek noodzakelijk. Natuurlijk ben je van harte welkom alleen voor de film of de lezing. Plaats: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout. Data gesprekken: dinsdag 17 september, 08 oktober, 12 november en 10 december. Kosten 20,- euro voor de serie of 7.50 per bijeenkomst. Lezing 14 november om 20.00 uur, kosten 6 euro. Film Samsara: zaterdag 23 november om 16.00 uur tot 20.00 uur. Kosten 6 euro. Opgave zie Thomas informatie.

___________________________________________________________________________________________________________

10-26-20101_thumb50 Lezing over PRI op maandagavond 30 september. PRI helpt u evenwichtiger en liefdevoller in het leven te staan. PRI, indien toegepast zoals het bedoeld is, werkt écht. Met blijvend resultaat. Veel voorkomende klachten variërend van depressie, angst, burn-out en relatieproblemen tot eenzaamheid, etc. zijn met behulp van PRI succesvol aangepakt. Geef uzelf de kans om te ervaren dat PRI u werkelijk kan helpen te ontdekken hoeveel het leven te bieden heeft wanneer we vanuit ons hart kunnen leven. Verder info kunt u vinden op www.prionline.nl Hier kunt u tevens een test invullen om uw persoonlijk afweerprofiel te bepalen, hetgeen een goede introductie voor deze avond kan zijn. LOCATIE ; DE VERBEELDING, MARKT 3 TE OOSTERHOUT. Aanvang 19.30 uur. Kosten 7.50 euro. De lezing wordt verzorgd door Nynke Nijzen, supervisor bij pri opleidingen. Je hoeft je niet op te geven iedereen is van harte welkom.

___________________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 5 en 6 oktober 2013.

clip_image002 Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

_______________________________________________________________________________________________________________

IMG_0844_1_4[1] Zin in Kunst, start nieuw seizoen met creatieve cursussen in Rijen. Heb je zin om lekker vrij te leren werken? Je creativiteit te ontdekken? Een eigen beeldtaal te ontwikkelen? Mogelijkheden van materialen en gereedschappen te leren kennen? De basisbeginselen van allerlei technieken te leren? Je te laten inspireren door afbeeldingen uit Kunst en Cultuur? Kleurkennis op te doen? Vanuit een processnaar aan een product te werken? Heb je behoefte aan nieuwe impulsen of is je creativiteit wat opgedroogd? Wil je als leerkracht/leidster instrumenten krijgen om met de kinderen aan de slag te gaan? Heb je behoefte aan een zinvolle studiedag of zoek je invulling voor een festiviteit of andere gelegenheid ? Wil je van alles en nog wat ontdekken over materialen zoals klei, diverse soorten verf, krijt en nog veel meer? Vind je het belangrijk je zintuiglijke waarneming te ontwikkelen? Mail of bel mij gerust voor meer informatie: Godelieve Döll www.zin-in-kunst.nl  0161 – 226406 of info@zin-in-kunst.nl

____________________________________________________________________________________________________________________

2.2.31 199[1]

_______________________________________________________________________________________________________________________________

bos_rode_bieten.jpg.726x498_q85_crop-smart_upscale[1] De rode biet. De rode biet (beta vulgaris L) is een groente met zeer veel geneeskrachtige kenmerken. Het is wonderlijk te bedenken dat de rode biet van dezelfde familie is als spinazie. Het is een wortel die veel suiker bevat en bestanddelen bezit die gunstig werken op de spijsverteringsorganen. Ze zijn heilzaam bij verstoppingen, blaasontstekingen, aambeien en huidklachten. Meer dan enige andere groente bevat de rode biet een hoog gehalte aan organische antikankerstoffen. In Groot-Brittannië worden bietjes ingemaakt in het zuur. Jammer genoeg verliest de biet hierdoor veel van haar geneeskrachtige eigenschappen. Bietjes moeten rauw of gekookt gegeten worden, zodat men volledig kan profiteren van de geneeskrachtige werking van deze groente. Maak er een gewoonte van dagelijks vers bietensap te drinken. Bietensap is uitstekend voor  het bloed door haar rijkdom aan ijzer en mineralen. Bietjes bevatten grote hoeveelheden kalium, koper, ijzer, silicium en hebben op de ui na, het hoogste gehalte aan kiezelzuur. Ze bevatten betaïne en cyanine, een rode kleurstof die de bestanddelen bij de kankertherapie vormen. Perifere (aan de buitenkant) activering van kankercellen geschiedt door bietensap te gebruiken in combinatie met andere activerende stoffen waardoor goede resultaten verkregen worden. De rode biet is een natuurlijk en waardevol middel bij het activeren van de cel ademhaling. De kwaliteit van het immuunsysteem van het lichaam hangt grotendeels af van de activering van enzymen waardoor de overdracht van zuurstof bevorderd wordt. In verschillende landen beschouwen de mensen bieten niet als groente, maar wij in Nederland wel. De algemene bereidingswijze zoals die in Nederland gebruikelijk is: de bietjes worden in de schil gekookt, waardoor zoveel mogelijk vitaminen en mineralen behouden blijven. Hierna kan de schil gemakkelijk verwijderd worden. Rasp de biet of snijd dunnen plakjes en roer er wat gesnipperde ui door met eventueel stukjes appel. Voeg tijdens het opwarmen een klontje boter toe en bind het vocht met wat maïzena. Wat appelazijn of molkosan, kruidnagels of een laurierblaadje naar smaak worden toegevoegd. Eet smakelijk! Uit de natuur uw arts nr.224.

________________________________________________________________________________________________________________

Kijk vooral naar het einde van het prachtige filmpje.

James Taylor (1948) is een Amerikaanse zanger en songwriter en hij speelt folk en soft rock, rhythm and bleus en heeft een heel prettige rustige stem. Je kunt heerlijk bij dit liedje wegdromen in september gevoelens. Hoe meer je de muziek hoort van James Taylor hoe beter en mooier hij wordt. Ik heb inmiddels al zijn muziek. In 2008 heb ik hem in zijn eentje op zien treden in Holland Heineken muziekhal en hij was geweldig. Luister vooral naar de mooie teksten.

________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 2 November 20123. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 2 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

______________________________________________________________________________________________________

Zoals een man zijn versleten kleren weggooit en andere, nieuwe kleren aantrekt. Zo legt de ziel binnen het lichaam dat lichaam af en betrekt een nieuw lichaam. Mogen uw ogen terugkeren naar de zon, en uw adem naar de wind, uw water naar de oceaan en uw as naar de aarde waar het vandaan is gekomen. (Slotgebed Hindoeïstische uitvaart)

______________________________________________________________________________________________________

Indrukwekkend mooi.

Stef Bos en Amanda Strydom. Amanda Strydom is een blanke Zuid Afrikaanse zangeres. Strydom begon in 1979 als actrice met onder andere een hoofdrol in de film, “Pasgetroud” . Ze werkte als presentator, diskjocky, als schrijver en in het cabaret. Vanaf midden jaren 80 schrijft ze en speelt ze in onewomanshows. Ze nam openlijk stelling tegen de apartheid en dit bracht ze ook tot uiting in haar liedjes (Hector P, Die Lied van Ou Suid Afrika). In 1986 veroorzaakte ze een schandaaltje door met een gebalde vuist een zwart machtsteken te maken in Stellenbosch.  Aan dit laatste hield ze de bijnaam Amandla (strijdkreet: “macht”) Strydom over. Stef Bos kennen we allemaal, dit nummer staat op zijn eerste Zuid Afrikaanse DVD: Rooie aarde, swart bloed in 2007. Speelduur 150 onvergetelijke minuten!

_____________________________________________________________________________________________________

   Coaching iets voor jou op dit moment? Veel mensen komen in hun leven of werk vraagstukken tegen waarvoor ze graag een klankbord willen hebben. Als je vastloopt, in vicieuze cirkels terechtkomt of gewoon niet veel verder komt bij het bereiken van je doelen, kan coaching je (weer) op weg helpen. Een sparringpartner buiten het eigen netwerk kan prettig zijn, je bent dan vrij om met ‘een buitenstaander’ op een andere manier naar je vragen te kijken. Vreemde ogen dwingen, ze kunnen je een nieuw perspectief aanreiken en samen met jou je eigen functioneren tegen het licht houden. Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd, voorts werk ik met tekeninganalyse, P.R.I. past reality integration, geweldloos communiceren, counseling, lichaamswerk en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik vol respect, met openheid, echtheid en niet oordelend kan luisteren naar de mens en waarbij zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s zijn.

_____________________________________________________________________________________________________

image Het heelal is de energie van de ziel die leven, bewustzijn en de elementen voortbrengt. Het heelal is de wil van de ziel die de wet van oorzaak en gevolg voortbrengt. De ziel blaast het ene om tot het vele, de ziel verzamelt het vele tot het ene. Mundaka Upanishad.

Er is al een tijdje (2004) een mooi fotoboek van India te koop. Dit boek heet wijsheid uit India 365 dagen, het bevat een schat aan literaire, wijsgerige en religieuze gedachten. Ze zijn ontleend aan geschriften van Indiase meesters, van anonieme vedische zieners tot de activist van geweldloosheid Gandhi en de dichtende denker Tagore. 52 thema’s voor iedere week, graven naar de wortels van ons bestaan en onze ontwikkeling. Naast de teksten biedt Wijsheid uit India 365 dagen foto’s voor elke dag van het jaar, foto’s die de diversiteit, schoonheid en rijkdom van India illustreren. Samen roepen ze de rijke verscheidenheid van het subcontinent op. Uitgever Lannoo, informeer bij Delphius, keiweg 9b, daar hebben ze het!

6 Reacties

 • Gerrie,
  Geplaatst 1 september 2013 09:52

  Ik ben elke keer ontroerd door en heel blij met deze heel mooie en inspirerende nieuwsbrieven!! Dus DANK JE WEL!!! Lieve groet, Gerrie

 • Martine,
  Geplaatst 1 september 2013 11:00

  Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede kleinzoon!

 • Tonny Roovers,
  Geplaatst 1 september 2013 13:00

  Lieve Piet

  Volgens de kalender nadert de herfst met rasse schreden. Deze nieuwsbrief echter laat “diep van binnen “, de zon de hele herfstperiode nog volop schijnen. Zoveel mooie woorden, klanken, teksten.

  complimenten om dit met zoveel mensen te delen !!

  liefs
  Tonny

 • annelies,
  Geplaatst 2 september 2013 16:09

  Hoi Piet
  Weer bedankt voor je nieuwsbrief.
  Lekker een uurtje voor mezelf heerlijk die teksten en liedjes en mooie woorden.
  En ja werkt echt voor de innerlijke vrede.
  Een lieve groet Annelies

 • Doortje Blom,
  Geplaatst 2 september 2013 22:28

  Piet het was weer genieten met het ligconcert met Martine en Diapasson.een heerlijke avond dank aan iedereen.wat heeft Martine een gouden stem geweldig gedaan allemaal. Groet Doortje

 • yvonne de weerdt-souverijn,
  Geplaatst 11 september 2013 15:01

  Dag Piet,
  Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede kleinzoon.
  “Om mens voor een mens te zijn, wordt alleman geboren” Deze zin uit een kerklied had ik op de geboortekaartjes gezet van onze zoons.
  Dank je wel dat ik mag genieten op afstand. (Alkmaar).
  Warme groet,
  Yvonne

Plaats reactie