Nieuwsbrief Augustus 2013

de-voeten-ayurvedische-massage-463465-regular[1]                  Liefdevolle aanraking. Lang geleden leefde er in India een jonge vrouw samen met haar man en haar schoonmoeder in één huis. De oude vrouw deed niets anders dan de hele dag kibbelen en klagen over alles en ieder­een. Na een paar jaar brak er een moment aan waarop de schoon­dochter het niet langer uithield en het gevoel kreeg dat ze gek zou worden. Ze wist dat ze er niet met haar man over kon praten en in haar wanhoop bedacht ze zelf een plan om van haar schoonmoeder af te komen. Ze ging in het geheim naar een medicijnman en vroeg om een drankje waaraan haar schoonmoeder langzaam maar zeker zou sterven. De wijze man gaf haar een kruidenmengsel waarmee ze s’ avonds haar schoonmoeders voeten moest masseren en verzekerde haar dat de oude vrouw na een paar maanden op mysterieuze wijze en zonder pijn zou overlijden. Verheugd over het vooruitzicht dat ze van deze vloek in haar leven verlost zou worden, keerde de jonge vrouw naar huis terug.

Vanaf die dag masseerde ze iedere avond plichtsgetrouw de voeten van de oude vrouw, onder het voorwendsel dat ze dan beter zou slapen. Naarmate de weken verstreken begon de oude vrouw steeds minder te klagen en af en toe glimlachte ze zelfs! De schoondochter dacht dat het vergif begon te werken en ging opgewekt door met de uitvoering van haar plan. Na twee maanden leek de oude vrouw een complete gedaanteverandering te hebben ondergaan. Ze had altijd goede zin en het was fijn om bij haar te zijn. De jonge vrouw merkte dat ze zelfs van haar schoonmoeder begon te houden, zó veel zelfs dat ze spijt begon te krijgen van wat ze aan het doen was. Op een ochtend werd ze vol wroeging wakker. Ze haastte zich naar de medicijnman en smeekte hem om een middel dat de wer­king van het vergif ongedaan kon maken. Met een veel beteke­nend glimlachje om zijn lippen vertelde hij haar dat de krui­den waar ze de voeten van de oude vrouw mee had gemasseerd helemaal geen giftige stoffen bevatten, ze roken lekker, maar dat was ook alles. Dat je schoonmoeder zo ongelofelijk veran­derd is, komt gewoon doordat jij haar aangeraakt hebt!

___________________________________________________________________________________________________________-

yogaweek - Volg je hart               Yogaweek in Mariakerk van 1 t/m 7 september. ‘Yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt’. Jean Herbert, Indiakundige ‘Yoga’ betekent ‘juk’, ‘verenigen’ of ‘beheersen’. ‘Hatha’ bestaat uit ‘ha’, het Sanskriet woord voor zon en ‘tha’, maan. Hatha yoga zoekt naar de vereniging van energieën binnen in de mens, wil een brug slaan tussen de wereld binnen en buiten, tussen het materiële en het spirituele, het mannelijke en het vrouwelijke, inspanning en ontspanning. Vier Oosterhoutse yoga en meditatie leraren bieden ieder op eigen wijze een week lang in de Mariakerk en Verrijzeniskerk gratis lessen aan, de gelegenheid om kennis te maken met de werking van meditatie en krya yoga en hatha yoga. Klik voor het programma op deze link:Programma yogaweek 2013

___________________________________________________________________________________________________________________

4557089755_e84ba3450b_z1_thumb146 Opening Yoga week met ligconcert. Op zondagavond 1 september om 20.00 uur wordt de yoga week geopend door een ligconcert van Diapason en Martine Slangen. Piet van der Pluijm begeleid tekstueel het geheel. Kosten 10 euro, opgeven is niet nodig er is plaats genoeg! Breng yogamatten, dekens, kussens en slaapzakken mee en dompel je onder bij de magische klanken van Diapason en Martine.

____________________________________________________________________________________________________

koppige_ezel[1] Ezeltaal. Saadi, een wijze uit het Perzische Shiraz, liep met zijn leerling over straat, toen hij een man en een vrouw zag die een ezel in beweging probeerde te krijgen. Omdat het dier weigerde van zijn plek te komen, begon de man hem uit te schelden met de lelijkste woorden die hij kende. ‘Doe niet zo dwaas’, zei Saadi. Die ezel zal jouw taal nooit leren. Je doet er beter aan te kalmeren en zijn taal te leren. En toen ze verder liepen, merkte hij tegen zijn leerling op: Mocht je het ooit aan de stok krijgen met een ezel, of het nu een dier is of een mens, denk dan aan dit tafereel waar je zo juist getuige van was.

___________________________________________________________________________________________________

jaartraining 2012 016 image_thumb151  Jaartraining, “De reis van je hoofd naar je hart” iets voor jou? In het najaar begint er weer een jaartraining. Als je twijfelt of de jaartraining op dit moment in jouw leven iets voor jou kan betekenen, vraag dan vrijblijvend een gesprek aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Piet van der Pluijm 0162 – 450832 of 0625276590.

We zijn de tijd! Het is niet gemakkelijk om de tijd te zijn! Om in het “NU” te zijn! Je hebt er een training voor nodig om uit te zoeken wat voor vormen tijd er voor jou allemaal zijn. Herken je: Als ik de tijd krijg tijd? Als ik geld krijg tijd? Dit is in feite uitgestelde tijd! Een meer relevante vraag is: Hoeveel stiltetijd neem je? Hoeveel relatietijd? Exclusieve aandacht tijd? Speeltijd? Geniettijd? Verwerktijd? Persoonlijke groeitijd? De reis van je hoofd naar je hart tijd? Werken aan innerlijke vrede tijd? We zijn de tijd en tijd is kostbaar. Alles kost tijd en iets wat groeit vraagt tijd! Laat je dragen door de tijd en tijd heeft vleugels, geen teugels! We zijn de tijd! Tijd is wat ik je wens, tijd voor jezelf, tijd voor anderen, tijd voor bezinning. Tijd voor zelfreflectie, tijd om in de spiegel te kijken van je eigen levensboek. Tijd voor bezieling, tijd om een brug te slaan naar je eigen ziel. Tijd om een brug te bouwen naar je eigen innerlijke vrede! Tijd om via die brug in de ontmoeting te komen met jezelf en anderen.  De volgende jaartraining begint op zondag 24 november 2013. Data jaartraining 2013 – 2014: 24 -11, 15 – 12, 05 – 01, 19– 01, 02 – 02, 23– 02, 09 – 03, 23 – 03, 13 – 04.

_____________________________________________________________________________________

Om werkelijk wijs te zijn en verdriet uit je hart te verbannen, moet je jezelf kennen.

___________________________________________________________________________________________

 

Ik roep de Tweede Kamer op geen boringen naar schaliegas toe te staan. Deze kunnen drinkwater, lucht en landbouwgrond vervuilen. Zijn slecht voor het klimaat en staan de overgang naar duurzame energie in de weg. Kunnen leiden tot aardbevingen en tasten het landschap aan met boortorens en tankwagens.  http://www.milieudefensie.nl/schaliegas/petitie

_______________________________________________________________________________________________________

clip_image001[7] Paulien Ongering start weer in september met: The Singing Cirkel kijk op: http://muziekatelierongering.nl/singingcircle

__________________________________________________________________________________________________________

tutu[1] Maak jezelf vrij.

Vergeven is in veel opzichten helemaal niet onbaatzuchtig maar de meest verheven vorm van eigenbelang.  Als je niet kunt vergeven, als je wrok blijft koesteren blijf je eigenlijk in de greep van de dader.  Je blijft gekluisterd in je rol als slachtoffer. Zolang je niet vergeeft zit je hopeloos verknoopt. Maar als je echt kunt vergeven maak je jezelf weer vrij. Zonder vergeven is er geen toekomst. (Desmond Tutu)

Twan Huys interviewt Desmond Tutu.

_________________________________________________________________________________________________________

Sabbat

____________________________________________________________________________________________________________

Papaja[1] Papaja is goed voor de spijsvertering. Papaja is een vrucht die oorspronkelijk uit Mexico komt. In Nederland wordt de papaja vanuit midden Amerika, Azië, midden en zuid Afrika ingevoerd. De vrucht is het hele jaar te koop. De papaja is een grote peervormige vrucht met een groenige, gele of roodachtige schil. Het vruchtvlees is zoet met een kruidachtige bijsmaak. De vrucht is rijp als het vruchtvlees bij zachte druk meegeeft. Een rijpe papaja  heeft zalmroze tot geeloranje vruchtvlees, ruikt enigszins naar  abrikozen, is boterzacht en smaakt zoet en meloenachtig. Het vruchtvlees van de papaja bevat geen vruchtzuren, waardoor de papaja een zeer zoete smaak heeft. Onrijpe exemplaren kunnen als groente worden gegeten. In het midden van de papaja bevindt zich een holle ruimte die gevuld is met zwarte pitjes. De gedroogde pitjes kunnen bij bepaalde gerechten als peper gebruikt worden. In de tropen worden de pitjes gebruikt als geneesmiddel tegen darmparasieten vanwege de laxerende werking. De papaja is een schatkamer van biologisch afbreekbare enzymen, de stoffen die de spijsvertering vergemakkelijken. Papaine is de belangrijkste van deze enzymen; het wordt aan de papaja onttrokken gedroogd en in poedervorm gebruikt om de spijsvertering te bevorderen. Voor mensen met een slechte spijsvertering kan het regelmatig drinken van papaja sap een keerpunt betekenen. Als het de bedoeling is de spijsvertering te verbeteren, koop dan papaja’s als ze nog groen zijn. De onrijpe vrucht bevat meer papaine dan de rijpe. Papaja bevat ook fibrine; dit is uitzonderlijk voor een plantaardig product, omdat deze stoffen meestal alleen te vinden is bij dieren en mensen. Bij de mens speelt deze stof een rol bij het bloedstollingsproces. Papaja bevat ook arginine, dat goed zou zijn voor de mannelijke vruchtbaarheid en carpaine, een enzym dat goed is voor het hart. Papaja bevat veel vitamine A en C, erg weinig vet en een beetje proteïne. Een therapeutisch drankje dat de spijsvertering bevordert kun je maken door papaja sap te combineren met ananas sap dat ook een digestief enzym bevat. Deze combinatie als sap werkt goed bij veel kwalen. Proost!

_________________________________________________________________________________________________________

Mooie voorstelling van Philip Scott Johnson

Kunst van Monet. Heel mooi in beeld gebracht door beeld kunstenaar Philip Scott Johnson. De beelden lopen in elkaar over en zo krijg je veel van het oeuvre van Monet te zien. Mooie muziek eronder en genieten maar!

______________________________________________________________________________________________

944196_192877360876047_2105574007_n[1]Deze foto is gemaakt tijdens de feestelijke opening op 29 juni.  Leef je droom en je hoeft nooit meer te werken! Annemarie en Dick woonachtig in Oosterhout. Verkopen hun huis en reizen in januari, definitief af naar Zuid Frankrijk. Ze hebben daar een prachtig authentiek herenhuis ( Maison de maître) gekocht. Annemarie was in Nederland docente Frans en Dick patissier. Al lange tijd zijn ze gek op Frankrijk en zien ze het als een voorrecht dat ze alles hebben kunnen samenbrengen in de realisatie van de chambres d’hôtes ‘La Maison Chabbert’. Gelegen in het dorpje Beaufort op de grens van de departementen Hérault en Aude in de regio Languedoc-Roussillon. Zij hebben prachtige chambres d’hôtes  gecreëerd in een mooi maison de maître uit 1863. Het huis heeft ruime kamers met de sfeer van weleer, maar met het comfort van deze tijd. In de lommerrijke tuin is het heerlijk toeven en het is ook gezellig zitten in de eetkamer of salon, als het weer wat frisser is. Je kunt er heerlijk tot rust komen, wandelen en vooral fietsen. Meer informatie kijk op: http://www.la-maison-chabbert.fr

___________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 5 en 6 oktober 2013.

clip_image002  Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische massage weekend workshop

____________________________________________________________________________________________

Een Ayurvedische massage ervaren! Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, ,maar wordt ervan uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

___________________________________________________________________________________________________________

Wisdom-begins-in-wonder-1024x695[1]

___________________________________________________________________________________________________________

Beledigingen moeten in zand worden geschreven en complimenten in steen gegraveerd.

__________________________________________________________________________________________________________________________

mandala weven & mantra zingen

Workshop mandala weven & mantra/ klank-avond 31 augustus en 1 september. Een weekend in warm, creatief, expressief & meditatief samenzijn met Cloe en Satya… Cloe is een bijzondere rond de wereld reizende kunstenares. Dit weekend is ze bij mij te gast en ben je van harte welkom in haar workshop 3-dimensionaal mandala weven (hierbij werk je met wol op een geraamte van hout). Ieder weeft in zijn/haar eigen stijl en kleuren. Je kunt kiezen voor 1 dag of 2 dagen. Ook ben je vrij om alleen te kiezen voor de workshop of de mantra & klank-avond. Alles is mogelijk! Meer informatie kijk op www.satyamantramusic.com

___________________________________________________________________________________________________________________________
slider1or

Deze foto is gemaakt tijdens de vlucht van Delhi naar Kathmandu in Nepal in 2008.

_________________________________________________________________________________________________________

Dr_Ira_Byock[1] The Four Things That Matters Most.

Dat het in het leven er op aan komt om elkaar 4 dingen te zeggen: Ik hou van je. –  Ik ben jou dankbaar. –  Ik vergeef jou. –  Wil jij mij vergeven?   Ira Byock, een arts uit de VS en gespecialiseerd in palliatieve zorg.

_________________________________________________________________________________________________________

YdlLfN[1] Carola Poot geeft oude en zieke paarden een heerlijke oude dag. Stichting manegepaardenpensioenfonds in Bergen op zoom is opgericht in 2003 omdat wij en met ons vele paarden- liefhebbers vinden dat deze dieren recht hebben op een pensioen zoals u en ik. Manegepaarden, kermispony’s, politiepaarden, circuspaarden….Het zijn stuk voor stuk dieren die dag in dag uit klaar staan om de mens te plezieren of te helpen. Iedereen die heeft leren paardrijden heeft wel een mooie herinnering aan een speciaal moment met zijn of haar lievelingspaard u toch ook ? Stichting manegepaardenpensioenfonds vangt sinds 2003 gemiddeld 25 uitgewerkte paarden en pony’s per jaar op, dit kunnen wij doen samen met u. De paarden die bij de stichting komen leven weer op, hun natuurlijke behoeftes worden niet meer genegeerd! Ze staan in kuddes op de wei, maken contact met andere paarden , ze mogen hun laatste jaren lekker paard zijn en krijgen de oude dag die ze verdienen. Nu al heeft de stichting de oude dag van tientallen paarden mogelijk gemaakt dankzij liefhebbers zoals u, maar er zijn meer kandidaten die op de wachtlijst staan om geplaatst te worden! Wilt u een gift doen, of donateur worden? Graag, u kunt ervan op aan dat uw bijdrage volledig wordt gebruikt voor de verzorging van onze oude vrienden. Alvast hartelijk dank. www.manegepaardenpensioenfonds.nl

________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 2 November 20123. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten. Datum zaterdag 2 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik: Voeding is meer dan datgene wat je tijdens het eten in je mond steekt Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

____________________________________________________________________________________________________________

Muziek werkt helend.

____________________________________________________________________________________________________________

Gezondheid is ons erfgoed, ons recht. Het is de volledige eenheid van ziel, verstand en lichaam; en dit is geen ver of moeilijk te bereiken ideaal, maar iets dat zo gemakkelijk en natuurlijk is, dat velen van ons het over het hoofd hebben gezien. (Dr. Edward Bach)

____________________________________________________________________________________________________________

8429057766_d1eb85ca7e_z[1]

___________________________________________________________________________________________________________

10-26-2010[1] Lezing over PRI op maandagavond 30 september. PRI helpt u evenwichtiger en liefdevoller in het leven te staan. PRI, indien toegepast zoals het bedoeld is, werkt écht. Met blijvend resultaat. Veel voorkomende klachten variërend van depressie, angst, burn-out en relatieproblemen tot eenzaamheid, etc. zijn met behulp van PRI succesvol aangepakt. Geef uzelf de kans om te ervaren dat PRI u werkelijk kan helpen te ontdekken hoeveel het leven te bieden heeft wanneer we vanuit ons hart kunnen leven. Verder info kunt u vinden op www.prionline.nl Hier kunt u tevens een test invullen om uw persoonlijk afweerprofiel te bepalen, hetgeen een goede introductie voor deze avond kan zijn. LOCATIE ; DE VERBEELDING, MARKT 3 TE OOSTERHOUT.  Aanvang  19.30 uur. Kosten 10 euro inclusief consumptie. De lezing wordt verzorgd door Nynke Nijzen, supervisor bij pri opleidingen. Je hoeft je niet op te geven iedereen is van harte welkom.

___________________________________________________________________________________________________________

blotevoetenpad[1] Bloten voeten pad lopen. Vanaf april tot ongeveer oktober wordt het blote-voeten pad lopen georganiseerd door Annie Fensmet uitleg over onze voeten en tenen (voeten- en tenen lezen). Regelmatig, als het weer het toelaat, zal er op zaterdagochtend of op zondagochtend een blote-voeten pad lopen georganiseerd worden in de Zeggepolder van Terheijden. Meer informatie klik op: Informatie Blotenvoeten pad.

___________________________________________________________________________________________________________

Dit blijft mooi!

___________________________________________________________________________________________________________

Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur, maar alleen in tegenspraak met wat wij van de natuur weten. (St. Augustinus)

___________________________________________________________________________________________________________

Sensationele stunts!

7 Reacties

 • Toiny Farla,
  Geplaatst 31 juli 2013 19:21

  Piet ,een geweldige nieuwsbrief ,bedankt!!

 • Toiny Farla,
  Geplaatst 31 juli 2013 19:23

  Piet,een geweldige nieuwsbrief,bedankt!!!

 • Hennie Verbeek-Kusters,
  Geplaatst 31 juli 2013 23:03

  Het was voor het eerst dat ik dit interview met Tutu zag. Ik vond het enorm indrukwekkend. Sowieso een mooie nieuwsbrief, dank je wel Piet.

 • Trude Cappendijk,
  Geplaatst 1 augustus 2013 19:38

  Beste Piet, oprechte dank voor je niet aflatende moeite om ons steeds weer waardevolle, goede en mooie dingen aan te reiken. Het voelt als een steun in de rug. Een gebaar van liefde. Een fijne zomer nog met alle goeds.
  Trude

 • Rianne Verkooijen,
  Geplaatst 1 augustus 2013 22:40

  Mooie nieuwsbrief weer Piet. Je kunt er een avondje mee vullen zoals op deze warme zomeravond. Bedankt!

 • Annelies,
  Geplaatst 10 augustus 2013 21:27

  Hoi Piet
  Bedankt weer voor je nieuwsbrief .Heb er van genoten.
  Kunst van monet is super.
  Carola Post is ook heel goed bezig.
  Muziek werkt helend geweldig.
  Een lieve groet Annelies

 • Lenneke Seijsener,
  Geplaatst 13 augustus 2013 11:25

  Hallo Piet,

  Iedere keer weer genieten van de mooie dingen in de nieuwbrief, ga er echt even voor zitten.
  De yogaweek genoteerd en zal er zeker zijn bij aantal dingen.
  Succes verder weer en tot ziens.

  Lenneke

Plaats reactie