Nieuwsbrief Juni 2013

zee[1]

Ik wil alleen zijn met de zee – ik wil alleen zijn met het strand

Ik wil mijn ziel wat laten varen – niet mijn lijf en mijn verstand

ik wil gewoon een beetje dromen – rond de dingen die ik voel

En de zee ik weet het zeker – dat die weet wat ik bedoel

Ik wil alleen zijn met de golven – ik wil alleen zijn met de lucht

Ik wil luisteren naar mijn adem – ik wil luisteren naar mijn zucht

Ik wil luisteren naar mijn zwijgen – daarna zal ik verder gaan

En de zee ik weet het zeker – zal mijn zwijgen wel verstaan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

image_thumb151 De jaartraining: “de reis van je hoofd naar je hart” zit er weer op! Voor alle ervaringen van de deelnemers klik op: Ervaringen jaartraining 2013

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

De grote schuld van de mens zijn niet de zonden die hij begaat, de verleiding is sterk en zijn kracht maar nietig. De grote schuld van de mens is dat hij elk ogenblik tot omkeer kan komen en het niet doet….. Rabbi Simcha Boenam.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

yoga-in-de-stadschelp_thumb1 Yoga in de stadstuin “De Schelp” in de maand Juni. Op 2 – 9 – 16 – en 30 Juni zijn er weer yogalessen in de stadstuin. Breng vrienden, familie en buren mee om een vrijblijvend en gratis een yogales in de buitenlucht te ervaren. Ook dit jaar speelt Fred Brouwer op de didgeridoo. Breng ook goed weer mee! We werken niet op de grond, dus je hoeft niets mee te brengen, als alleen jezelf. Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen gaan altijd door en ook al het heel slecht weer is! Aanvang om 10.00 tot 11.00 uur. Juni is een uitstekende maand om te onderzoeken of yoga bij je past. De lessen in de Stadstuin, maar ook de lessen in het Stiltecentrum zijn vrij te bezoeken, om te ervaren of yoga jou ontspanning en rust kan brengen. Je kunt dan in september met de yogalessen in het Stiltecentrum van start gaan. Kijk op de folder voor de tijden. Yogafolder Volwassenen 2013

__________________________________________________________________________________________________________________________

Maaike Ouboter

Prachtige ontroerende tekst, prachtig gezongen lied en zelf geschreven en gecomponeerd! Ze draagt het op aan haar overleden moeder. Wat een talent! Geniet met volle teugen!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

4.-jaartraining_thumb62 Lezing over “De reis van je hoofd naar je hart”. Vrijdagavond 7 Juni. Het leven is een zoektocht, een queste. Er wordt veel van je geëist en je eist ook veel van jezelf. Je zoekt je weg, je zoekt balans. Je wilt vooruitgang, maar ook dicht bij je authentieke zelf blijven. Je wilt vol van het leven genieten, maar ook innerlijke rust voelen. Je wilt spiritualiteit, maar wel met beide benen op de grond. Uiteindelijk wil je op een effectieve en prettige manier bewust jezelf zijn. Je bent op zoek! Bij elke zoektocht is het belangrijk om oude patronen te doorbreken. Als we in staat zijn oude (beperkte) patronen te herkennen, te erkennen, hier expressie aan te geven en het nieuwe te onderzoeken, dan is er ruimte voor innerlijke groei. In principe weten we allemaal in ons binnenste wat we willen, maar hoe begin je? We weten vaak nog veel beter wat we niet méér willen, belangrijk is om daar geen energie meer aan te geven, en jezelf de vraag te stellen: Heb ik de moed om los te laten wat niet meer werkt? Heb ik het lef om op zoek te gaan naar mezelf? Heb ik de durf om naar mijn hart (mijn innerlijke stem) te luisteren? Op deze lezing gaan we op zoek naar onze wensen en maken we contact met onze beperkte overtuigingen. Het belooft een speelse, boeiende avond te worden, waarbij lijf, emotie en verstand samen zullen werken om meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijke toekomst. Je bent van harte welkom. Waar: Ridderstraat 71, in Oosterhout. Datum: Vrijdag 7 Juni 2013. Aanvang; 20.00 uur.Einde: 22.00 uur. Kosten: 7.50 euro inclusief koffie/thee en tekst

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_MG_8711-Kopie_thumb183 Vrijdagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Mariakerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Diapason en zanger Renze Ferwerda. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen. Verzorgd door: Yoga en ontspanningsdocent Piet van der Pluijm. Opgave niet nodig er is plaats genoeg!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

velt[1] Het Zaadje. Wanneer je een zaadje in de grond plant ziet het er uit als ieder ander zaad, bruin en uitgedroogd en het lijkt of er geen levenskracht in zit. Desalniettemin stop je het met vertrouwen in de grond en zal het op de juiste tijd gaan groeien.  Het zaadje weet wat het worden zal. Jij weet alleen maar wat je in de grond gestopt hebt door wat er op het pakje stond. Je vertrouwt erop dat die specifieke plant zal groeien uit dat specifieke zaadje en zo gebeurt dat ook.  Zo werkt het ook met onze ideeën en gedachten. Wanneer je de juiste ideeën en gedachten in je denken plant, doe het dan in volledig vertrouwen. Wetend dat alleen dan het perfecte uit die ideeën en gedachten zal ontspringen. Op deze manier kun je alles tot stand brengen. Het is de innerlijke kracht in iedereen die het werk voor je doet, de kunst is erop vertrouwen. En vertrouw maar op jouw inzicht, op jouw creativiteit, op jouw doorzettingsvermogen, op jouw talent.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Om je droom waar te maken, moet je wel eerst wakker worden!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

HeinStufkens2[1] Hein Stufkens (1947) studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht en deed daarna langdurig ervaring op in onderwijs en groepswerk. De ontmoeting met de wereld van de Zen had grote invloed in zijn leven en hij geeft dat wat hij daar leerde als zen leraar graag door. In Vlaanderen en in Nederland geniet hij enige bekendheid door zijn filosofische boeken, zijn gedichten- en liederenbundels. Ook werkte hij regelmatig mee aan levensbeschouwelijke programma`s voor Ikon en Teleac o.m. over Jung, gnosis en mystiek. Samen met zijn echtgenote Brigitte geeft hij al jaren lang cursussen, workshops en trainingen in Cadzand. Kijk op www.cordelle.nl  Deze inspirerende tekst stond in het blad Volzin. Een nieuw hart en nieuwe ogen.  Wanneer je kijkt zie je nog niet wanneer je ziet grijpt het je aan. (Willem Hussem) Soms voel ik me als die oude rabbi. Toen hij jong was dacht hij de hele wereld te kunnen veranderen. Later ontdekte hij dat het al heel wat zou zijn als hij de mensen van zijn stad zou kunnen veranderen. Of desnoods alleen maar zijn familie. En tenslotte moest hij de conclusie trekken dat hij zijn handen er al vol aan zou hebben om zichzelf nog te veranderen voor de dood hem zou inhalen. ‘Wordt het nog wat, Heer,’ zo bad hij elke avond met lichte wanhoop in zijn stem, ‘wordt het nog wat, met die nieuwe mens in mij?’ Voor het hele artikel klik op: Een nieuw hart en nieuwe ogen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jason Mraz

Jason Mraz(1977) is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij heeft veel succes in Amerika, Azië en Australië. Hij heeft opgetreden met James Blunt, Rolling Stones, Bob Dylan. Het bekendste nummer is “I Won’t give it up”. Maar the freedom song is ook prachtig en inspirerend, luister maar.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Meditatief schilderen: Op weg met jezelf. Zaterdag 29 Juni. Heerlijk één dag samen creatief zijn. Alle materialen zijn aanwezig. Er is een inspirerende docent en een rustgevende locatie, je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen. Het thema waarin we werken: “We zijn zelf onze eigen weg”! Ieder schildert, op zijn eigen wijze. Het is een boeiende, inspirerende en creatieve ontdekkingstocht binnen in jezelf. Het geeft je de mogelijkheid verschillende kanten van jezelf te spiegelen en te herontdekken. De ochtend staat in het teken van: Wie ben ik? En in de middag stellen we ons de vraag: Wat wil ik? Datum: Zaterdag 29 Juni 2013. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout. Aanvang: 09.00 uur einde 17.00 uur. Kosten: 55 euro. Opgaven: 0162 – 450832 of pietvanderpluijm@hetnet.nl

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

1078_dodebijenvolk.jpg-628x250[1] Wetenschappers luiden de internationale noodklok. Er vliegen de laatste jaren steeds minder insecten rond. Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat er een verband is tussen het super insecticide imidacloprid en de afname van de insectenrijkdom in het oppervlaktewater. Wetenschappers luiden de internationale noodklok: “Met een strengere norm alleen komen we er niet. Dit insecticide is zo schadelijk en blijft zo lang in het milieu dat een internationaal verbod zeker op zijn plaats is”. Imidacloprid is in ruim tien jaar tijd uitgegroeid tot het meest gebruikte insecticide ter wereld. Er wordt jaarlijks 20.000 ton geproduceerd en verspreid over het land om plaaginsecten en insecten die plantenziekten overbrengen in de landbouw of in de achtertuin te bestrijden. Het middel wordt echter op zo’n grote schaal gebruikt, spoelt gemakkelijk uit en het is zo giftig en breed werkend dat zijn dodelijke uitwerking niet beperkt blijft tot de plaaginsecten in akker of achtertuin. Meer informatie klik op de link: Wetenschappers luiden de internationale noodklok

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100307-PinkGeraniums3-590x393[1]

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wie verschil maakt tussen droom en werkelijkheid is nog niet voldoende wakker geworden (Cees Budding)

____________________________________________________________________________________________________________________________________

de-voeten-ayurvedische-massage-463465-regular[1] Een Ayurvedische massage ervaren! Een Ayurvedische massage is gebaseerd op de oude gezondheidsleer van de veda’s. In deze oude traditie wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest, ,maar wordt ervan uitgegaan dat de hele kosmos is opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. In ieder mens, iedere creatie, zijn de vijf elementen in een unieke samenstelling aanwezig. Verstoring van het oorspronkelijke evenwicht dat jou tot een uniek mens maakt, leidt tot onbalans of dat nu fysiek, emotioneel of psychisch is. In de Ayurvedische massage wordt je via het fysieke lichaam geholpen om weer terug te keren naar balans in jezelf. Een Ayurvedische massage heeft een diepe doorwerking omdat het inwerkt op je hele energie systeem. De massage kan een belangrijke ondersteuning zijn in een rei­niging, bijvoorbeeld na veel medicijngebruik, maar kan ook heel goed een ‘onderhoudsmiddel’ zijn om jezelf in balans te houden. Natuurlijk is het ook iets om jezelf lekker mee te verwennen. Het is een heel verzorgende, reinigende en rustge­vende massage. De kosten zijn 60 euro en de massage duurt 1.5 uur. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Tel 0162-450832.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

 08-Global-Home-Remedies-honey-and-cinamon-stick-1[1] Honing met kaneel geneest de meeste ziekten: Waarschijnlijk is de farmaceutische industrie niet blij dat dit gegeven de ronde doet. Er is ontdekt dat een mengsel van honing en kaneel de meeste ziekten kan genezen.  Honing wordt in de meeste landen van de wereld geproduceerd. Wetenschappers accepteren honing als een effectief medicijn voor allerlei ziekten. Honing kan worden gebruikt zonder enige bijwerkingen voor diabeet patiënten. Weekly World News heeft de volgende lijst van aandoeningen gegeven die door honing en kaneel genezen kunnen worden en die zijn onderzocht door westerse wetenschappers. Immuunsysteem: Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten. Meer informatie: HONING MET KANEEL GENEEST DE MEESTE ZIEKTEN

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Deva Premal & Miten en Manose live in Almere.

    A Deeper Light – European Tour 2013. Deva Premal & Miten and Manose,special guest Maneesh de Moor. Schouwburg Almere, 10 en 11 juni 2013 van 19.30 – 22.30 uur. Kaarten te koop via de website van Schouwburg Almere het bespreekbureau ervan: tel. 036-84 55 555 en aan de kassa. Kaarten: €35,00- 31,00,- 27,50,- 23,50. Twameva betekent “eenwording” en de kunst in het leven is om een te worden met het nu, met jezelf, met je leven. De opname is niet zo mooi, maar muzikaal perfect, luister zelf maar!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58222_375264379235769_1231224414_n[1]

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Geen hart heeft ooit geleden door het volgen van een droom, want elke seconde van die zoektocht is een seconde in contact met God en de eeuwigheid.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Boeiende voordracht van Jef Staes.

Wie is Jef Staes? Met het Red Monkey verhaal maakt Jef Staes al enkele jaren furore in België als innovator en spreker. Hij is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren. Jef Staes assisteert organisaties en bedrijven in hun zoektocht naar een aanpak en antwoord op de continu veranderende markt. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer focust hij zich op de nood aan cultuurverandering en de rol van het Human Resources Management in lerende organisaties. Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren? Op deze uitdagende vraag geeft hij een antwoord. Als spreker schudt hij organisaties niet alleen wakker, maar presenteert hij hen met een unieke woordenschat om hen te begeleiden bij de noodzakelijke veranderingen. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en organisaties. Jef Staes gaf het voorbije jaar meer dan 100 lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek (congressen, verenigingen, onderwijs, in-company,… ). Ten slotte is hij gastdocent aan verschillende Belgische managementscholen. Maak kennis met Jef Staes en bekijk zijn voordracht, deze duurt 30 minuten, maar is meer dan de moeite waard.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Attraction schaduw theatergroep uit Hongarije op bezoek in England.

Een theatergroep uit Hongarije probeert op een originele en creatieve manier te dansen met prachtige schaduwbeelden. Ze gebruiken daar hun lichaam voor en worden de begeleid door een lied van zangeres Emili Sande, Read all about it. Fenomenaal gedaan, in een woord geweldig mooi! geniet ze!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Er is veel moois op de wereld om over te dichten, bloemen en dieren, mensen en vergezichten.

Houd de ogen dus open en tel uit je winst: Je ziet elke dag honderd prachtige dingen! Op zijn minst!  Lea Goldberg

 

6 Reacties

 • Ton van Gestel,
  Geplaatst 1 juni 2013 20:44

  Mooi gedicht over de zee!

 • Lia Versteegh,
  Geplaatst 2 juni 2013 21:27

  Wat heb ik weer genoten. eerst van het mooie weer en de bossen en nu van jouw nieuwsbrief.
  Hartelijk dank voor al dit moois.
  groetjes Lia

 • Yvonne Hof-Brouwers,
  Geplaatst 3 juni 2013 09:19

  Wat een prachtige nieuwsbrief wederom !!! Het is iedere keer weer bij jezelf komen door de fantastiasche filmpjes en teksten dei in je neiuwsbrief staan.
  Het is een weldaad om de nieuwsbrief van jou Piet , te mogen ontvangen.
  Velen kunnen hiervan leren, inclusief ikzelf.
  Dikke hug,

  Yvonne Hof.

 • petra,
  Geplaatst 3 juni 2013 11:20

  Goedemorgen Piet, wat een heerlijke nieuwsbrief weer, elkaar veel te lang niet gesproken!
  Ik neem binnenkort contact op x Petra

 • annelies,
  Geplaatst 14 juni 2013 21:54

  Hoi Piet
  Ja ben wat laat om op de nieuwsbrief te reageren maar het komt er toch nog van.
  Heb eerst genoten van een weekje Texel.
  Nu van jou nieuwsbrief heerlijk.
  Dat liedje van Maaike is echt heel speciaal erg ontroerend.
  Verders de fimpjes en de teksen geweldig.
  De theater groep uit Hongarije met het liedje van Emili Sande echt super.
  Een lieve van Annelies

  En de laatste theatergroep uit Hongarije echt geweldig.

 • Doortje Blom,
  Geplaatst 24 juni 2013 20:27

  Hartelijk Dank Piet voor de info honing met kaneel!
  En voor de mooie midzomermeditatie,

  hartelijke groet Doortje

Plaats reactie