Nieuwsbrief April 2103

 

 

 

whitelotus[1]   Waarlijk levend worden, waar we zo vaak naar verlangen, lijkt een zekere moed te vragen omdat het nogal pijnlijk kan zijn. Levend worden betekent dat we werkelijk voelen wat zich voordoet. Het betekent dat je ziet dat je op een boomblad lijkt dat door het leven voort geblazen wordt. Je neemt zowel de ‘prettige’ als de ‘nare’ gevoelens waar.  Je neemt sensaties waar precies zoals ze zijn, zonder de gedachten en de ideeën serieus te nemen die deze gevoelens censureren, of zeggen dat ze goed of fout zijn, of zus of zo zouden moeten zijn. Dit artikel stond op www.earth-matters.nl hier vind je Nerderlands- en Engelstalige artikelen over gezondheid, duurzaamheid, spiritualiteit en gerelateerde onderwerpen. Klik hier voor het uitgebreide artikel: Waarlijk levend worden

_________________________________________________________________________________________________________________

 witteveen-autobiografie-harmonie-magie[1] “Wees geen slaaf van je ego”. Oud minister, IMF topman en soefi Johannes Witteveen (91) probeert zijn hele leven als zijn ego te overstijgen en dichter bij de Goddelijke essentie te komen. Daarover schrijft hij in zijn recente autobiografie. Of zijn VVD lidmaatschap daar nog wel met te verenigen is, betwijfelt hij. “De magie van harmonie” is de titel van de autobiografie van Johannes Witteveen. Harmonie klinkt prachtig, maar ook een beetje braaf en gemakkelijk. Willen vertegenwoordigers van de gevestigde orde niet altijd harmonie? Zo gemakkelijk is het niet legt Johannes Witteveen uit, want je moet iets in jezelf overwinnen, namelijk je ego, je vereenzelvigen met je beperkte wezen, bezittingen en ideeën. Dan pas kan de harmonie volgen die we zo prettig vinden. Het ego veroorzaakt disharmonie met andere mensen. Iedereen heeft een ego, maar het gaat erom er geen slaaf van te worden. De identificatie met het ego is een fundamentele fout van de mens, maar ons ego is niet wie we werkelijk zijn. We zijn juist een uitstraling van het allesomvattende of het onbenoembare, of hoe je het maar wilt noemen. Artikel uit het magazine Volzin, vrij geïnterpreteerd. Lees meer, klik op: Wees geen slaaf van je Ego    of kijk op de website http://gibbonuitgeefagentschap.nl

Johannes Witteveen te gast in het Vermoeden.

_________________________________________________________________________________________________________________

 _DSC7585 Yoga en wetenschap. In het maandblad psychologie magazine van April, staat een mooi artikel over: Het geheim van yoga! Hier een kleine uiteenzetting van dit artikel. Zo’ n half miljoen Nederlanders staat geregeld op een yogamatje. Omdat yoga je soepeler en sterker maakt, natuurlijk, maar ook vanwege het weldadige, rustgevende gevoel erna. Geen wonder dat ook de wetenschap steeds meer interesse toont. En daarom weten we nu waarom we ‘staan als een driehoek’ rechtstreeks ingrijpt in ons brein. Hoe drukker ons leven, hoe groter de stress, hoe sterker we kennelijk ervaren dat het loont om s’ avonds het matje uit te rollen en een reeks yoga en ademoefeningen uit te voeren. Fijn, zo’ n natuurlijk middel tegen geestelijk leed. Maar een echte wetenschapper wil natuurlijk meer weten dan alleen dat het werkt. Wat doet yoga dan precies, dat we er behalve fysiek ook psychisch van profiteren. De Amerikaanse neurobioloog en psychiater Murali Doraiswamy en zijn collega’s sommen in hun meta-analyse een aantal  werkingsmechanismen op. Zo verlaagt yoga volgens diverse onderzoeken de hoeveelheid stresshormonen, cholesterol en ontstekingsstoffen in ons bloed. Allemaal stofjes die in verband worden gebracht met depressies. En niet te vergeten het positieve effect van de ademoefeningen op het fysieke en emotionele lichaam. En dan is er de aandacht voor je lichaamshouding, elke docent vraagt van je dat je dat lichaam bewust gebruikt en nagaat wat de diverse posities met je doen en op die manier breng je rust naar jezelf, naar je psyché en je algemeen lichaamsbewustzijn neemt daardoor toe, waardoor je eerder luistert naar je innerlijk kompas en je grenzen. In feite is yoga een natuurlijke tranquillizer, een Amerikaans onderzoek uit 2010 toonde aan dat yoga een flinke peut geeft aan het GABA niveau in je brein. Gaba is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat de hersenen minder ontvankelijk worden voor prikkels, het brengt je denken tot rust, maakt je minder angstig en geïrriteerd en zorgt dat je beter slaapt. Hoe langer en hoe meer je yoga beoefent, hoe rustgevender het effect ervan lijkt te worden. Dus tijd dat iedereen aan yoga gaat doen! Voor meer informatie klik op:  Yogafolder Volwassenen 2013

________________________________________________________________________________________________________________

facebook_logo[1] Ik sta sinds November op Facebook. Je kunt me vinden op: werkenaaninnerlijkevrede, onderaan de nieuwsbrief staat ook een vinkje, kun je meteen een: vind ik leuk bericht achter laten. Het is een zakelijk facebook account, dus ben ik beperkt in de mogelijkheden van Facebook.

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 WIJS VERHAAL: Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken, om de ezel uit de put te redden. Uiteindelijk besloot de boer om de put te dempen, de ezel was toch oud en niet meer de moeite waard om hem eruit te halen. Hij nodigde al zijn buren uit om hem te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en balkte hevig. Maar tot ieders verbazing was hij ineens stil. Toen de boer in de put keek, wist hij niet wat hij zag. Met elke schep aarde die op de ezel zijn rug terechtkwam, deed de ezel iets geweldigs……de ezel had zich voorgenomen om elke schep aarde van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken. En bij iedere schep aarde kwam de ezel inderdaad weer een stap hoger. Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put kwam, uit de put stapte en blij weg draafde!! MORAAL van dit verhaal: Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde. De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken. Elk probleem is een tree. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog. Vijf eenvoudige regels om gelukkiger te zijn: 1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef. 2. Bevrijd je geest van zorgen – het meeste zal nooit gebeuren. 3. Leef eenvoudig en waardeer wat je hebt. 4. Geef meer. 5. Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

_________________________________________________________________________________________________________________

Racoon uit Goes

Racoon is een inspirerende band uit Goes. Ze maken prachtige songs, de meeste in het Engels, maar dit lied Oceaan is vertaald in het Nederlands. Zanger Bart van der Weide heeft een prachtige stem en Racoon heeft al verschillende grote muziekprijzen achter hun naam staan: 3 FM Awardprijs, Edison muziekprijs en de Gouden harp.

_________________________________________________________________________________________________________________

tv_in_de_geest_van_zen_01_irene_voor_inwijding[1] In de geest van Zen. Irène Bakker prijst zichzelf gelukkig. Op jonge leeftijd trouwt zij met haar jeugdliefde en ze krijgen drie kinderen. Hoewel ze een goed leven heeft, mist ze ook iets wezenlijks. Het katholieke geloof spreekt haar niet langer meer aan, maar ze voelt wel de behoefte om zich met de grotere levensvragen bezig te houden. Ze verdiept zich in het boeddhisme en wordt leerling van zenmeester Genpo Roshi. Als de kinderen het huis uit zijn, vervolgt ze haar zoektocht. Ze wordt ingewijd als monnik en geeft haar oude vertrouwde leven in Nederland op. Ze vertrekt naar Salt Lake City om daar zen en mindfulness te studeren. Een prachtige documentaire van de Boeddhistische omroep in de serie vrouwen en Boeddhisme, klik op http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1600 of kijk op de website: http://www.bosrtv.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

149 Jozef en Diny Verschure zetten zich in voor Bali. Wij zijn weer terug in ons koude kikkerland, na een lange tijd vertoefd te hebben in het zonnige Bali. Ons project bij de Senang hati foundation, mensen met een lichamelijke handicap zoals polio, loopt prima. Afgelopen jaar hadden we genoeg geld bij elkaar gesprokkeld om weer een gedeelte van de nieuwbouw te verwezenlijken. In de periode dat we er waren is de gehele eetzaal gerealiseerd, met een mooie betegelde vloer e.d. We hebben ook een paar nieuwe sponsoren gevonden uit Australië en iemand van de Lions-club hier in Nederland, waardoor we spoedig kunnen beginnen met een ruimte voor fysiotherapie. Ik heb ook dit jaar weer sarongs, sieraadjes en andere snuisterijen meegebracht voor de verkoop , waarvan de opbrengst ook weer gaat naar de foundation. Met vriendelijke groet, Jozef en Diny Verschure, Geertruidenberg. Diny maakt prachtige schilderijen die ze verkoopt voor de activiteiten in Bali. Jozef heeft als hobby edelsmid en maakt de mooiste sieraden en natuurlijk ook voor het goede doel. Wil je graag meer over deze bijzondere mensen weten, klik dan op: www.dinyverschure.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

1[2] Op een gegeven moment ging mij een licht op. Opeens wist ik dat ik diep in mijzelf aanwezig was, vrij van al dat gemier in mijn hoofd, vrij van tijd en ruimte. Toen begon het echte werk pas goed. Ontspannen jezelf zijn, dat is moeilijk. Ik wilde dat leren, maar in de praktijk was die wil lang niet altijd paraat. De neiging om keurend naar mezelf te kijken was een tweede natuur geworden. Toch drong gaandeweg tot me door hoe egoistisch het is om zo met jezelf bezig te zijn en hoe onaangenaam dat is voor de ander. Ik begon de ander te zien als net zo iemand als ik zelf, met dezelfde gevoeligheden. Vriendelijk zijn werd belangrijk en echt contact werd de rode draad. Er kwamen steeds meer momenten van spontane intimiteit; het bestaan werd vrijer. Deze tekst staat achter op het boek van Hanneke Korteweg-Frankhuisen. Een prachtig, inspirerend, herkenbaar en met heel veel zelfreflectie geschreven levensboek. Het is geschreven voor de vrouw, maar ik heb er van genoten. Ik weet nu meer van de vrouw. Uitgeverij Felix, Cothen. Het boekje kost 16.95 euro en is  het helemaal waard. In het zoeken naar de prijs kwam ik op de website van http://www.juwelenschip.nl van de uitgever en er stond een indrukwekkend verslag op van Hanneke, (bij haar is de ziekte Alzheimer geconstateerd). Meer lezen klik op: HOE HET MET MIJ GAAT

_________________________________________________________________________________________________________________

Je moet weten en bedenken dat jij zoals jij bent uniek bent op de wereld en dat er nooit iemand heeft geleefd die net zo was als jij. Want als er ooit iemand was geweest die net zo was als jij, behoefde je er niet te zijn! Martin Buber.

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image001

_________________________________________________________________________________________________________________

patriciamartina3-222x160[1]SHATRANCE EVENEMENT MET PATRICIA MARTINA. In Oosterhout op 6 APRIL 19.00-23.00 UUR. Patricia neemt je mee in de wereld van de Shamanen d.m.v. prachtige muziek en meditaties. De TRANCEDANCE is een manier om het lichaam, de geest, de mind en de ziel te helen. Elk besef van tijd raak je kwijt als je wordt meegenomen in de Shatrance. Deze activiteit wordt georganiseerd door Delfhius, Keiweg 6 b. Wil je meer informatie klik dan op: www.delphius.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

De mens lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest. En dat nooit op komt dagen, daardoor krijgt hij dikwijls meer te dragen dan God te dragen geeft!

__________________________________________________________________________________________

wpdce60f511_thumbChants for Well-Being met Alexander van Breemen. Is op 7 april verplaatst naar Zero Point, Ceresstraat 29 Breda van 15:00 – 17:00 Zaterdag 4 mei: Chants For Well- Being – speciale editie in de Mariakerk Oosterhout: Omdat voor de dodenherdenking het hele land collectief in stilte is, geeft dit een diepere werking aan de chantsessie geholpen door een mooie en zachte energie. wat het nog beter mogelijk maakt om tot de diepere lagen van je bewustzijn te komen. We starten om 20:00 onze interactieve sessie vanuit stilte. Een mooie gelegenheid om je te onttrekken aan het drukke, dagelijkse en rationele bestaan met de vele prikkels. Deur open om 19:45. (In verband me de energie van deze avond willen we je vragen om gezamenlijk naar de stilte toe te werken al vanaf binnenkomst). Entree: € 10,- Zie hieronder voor een verdere omschrijving van het programma. Chanting gebruikt de stem als instrument tot bewustzijnsverruiming. Je gebruikt je stem op zo’ n manier dat deze een specifieke trilling veroorzaakt en je zo in verbinding brengt met een diepere laag van zijn. Ervaring met zang is niet nodig. Alexander begeleidt de chants samen met een kleine groep muzikanten.

_________________________________________________________________________________________________________________

stiltecentrum klein (2) Volgende week start The Singing Circle weer met nieuwe series. Heerlijk zingen in groepsverband. Omdat het gewoon zo gezond is. Als het koude weer ons bloed niet sneller doet stromen, dan wordt zingen helemaal belangrijk! Omdat zingen het zielenleven weer een impuls geeft. Ik wens iedereen een lente met veel inspiratie! Samen zingen geeft je: vleugels – levenskracht – ontspanning – verbondenheid – groeien in je eigen zijn – ruimte in je hoof – toelaten van het gevoel. Kortom: een waardevol kado aan jezelf. Paulien Ongering. Meer informatie klik op: Programma Singingt Circle voorjaar 2013

_________________________________________________________________________________________________________________

SONY DSCPinksterconcert met Hein Braat en Yvonne van Oostrum op 18 mei in de Mariakerk. Hein Braat is een zeer geliefd en kundig Sanskriet recitatie leraar en is beroemd om zijn diepe basstem. Bij dit meditatieve concert luister je naar muziek, liedjes en mantra’s en je kunt meezingen met een aantal  van de mantra’s. Hoe het werkt is nog eigenlijk steeds een mysterie, maar de steeds weer herhaalde woorden van de mantra harmoniseren op een diep niveau en helpen om in balans te komen. Zingend en luisterend stopt het denken en kom je in een meditatieve sfeer en wordt je ontvankelijk voor wat zich afspeelt in de diepere lagen van je ziel. Informatie: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, datum 18 Mei, aanvang 20.00 uur en kosten 10 euro. Geef je op bij info@thomasoosterhout.nl of 06-16935992.

Hein Braat

_________________________________________________________________________________________________________________

Wanneer we niet meer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 Het leven gaat niet over  wachten tot de storm over is, het gaat over: “leren te dansen in de regen”!

____________________________________________________________________________________________________

4. jaartraining

Wat laad je op en voed je in je dagelijks leven? Door welke activiteiten krijg jij energie? Wandelen, sporten, werken in de tuin, muziek maken of beluisteren, naar de sauna gaan, een massage krijgen, een yogales, een bezoek aan een theater, concert, film……..? Welke mensen laden je op? Wie inspireren jou? Welke vrienden doen je goed? Wat zijn de plaatsen die je opladen, het bos, een stromende rivier of een beekje, de zee, een oude kerk met een bijzondere sfeer….Kijk eens hoeveel tijd je voor jezelf neemt om bij te tanken en je te voeden met wat je nodig hebt. Zijn er activiteiten waar jij voor jouw gevoel leeg gezogen wordt? Zijn er mensen die je leegzuigen? Zijn er plaatsen die jou energie kosten, zoals lang t.v. kijken, werken in een kil betonnen gebouw met neonlicht, plaatsen met een drukkende sfeer? Besef dat je een keuze mogelijkheid hebt en dat je iedere dag, ieder moment een keuze kunt maken. Neem zelf je ruimte in!

____________________________________________________________________________________________________

Gangaji bio photo[1] Gangaji. Een keer per jaar komt Gangaji naar Amsterdam en is er de mogelijkheid om haar te ervaren en haar te horen spreken. Wie is Gangaji? Gangaji is een spiritueel lerares en schrijfster. Ze reist samen met haar man Eli om de hele wereld en geeft bijeenkomsten resp. workshops over zelfexploratie (voor meer informatie en filmpjes over haar werk zie ook http://www.gangaji.org/index.php?modules=invitation&op=watch ). Ze ondersteunt mensen om de problemen die we als mensen ervaren op een non-duale manier (dat betekent: niet beoordelend) te benaderen en te kijken wat dit veranderd in de situatie.

_________________________________________________________________________________________________________________

Vraag jezelf in elke situatie af: ‘wat zou liefde nu doen?’

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[1]Relatie coaching! Als je problemen tegenkomt in je relatie is dat meestal een aanleiding om jezelf vragen te stellen, in welke ontwikkeling jij zit? Wie ben je?  Wat zijn je basisbehoeften en wat probeer je (bewust of onbewust) bij de ander te halen, of te veranderen. Door naar je partner te (leren) luisteren kun je veel over je eigen gedrag te weten komen (leren). Vaak moeten mensen een drempel over om dit te durven. Tijdens een relatie coaching kun je samen ontdekken wat de kracht is van de ander, hoe je optimaal gebruik van elkaar kunt maken zodat je gezamenlijk, met gezonde inspanning, op ontspannen wijze en met goed resultaat samen verder ‘op weg’ kunt’. Voor wie is het geschikt?  Voor iedereen die een betere relatie wil. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand zegt: “Ik hoef geen goede relatie”. Ons welzijn wordt in grote mate bepaald door de kwaliteit van onze relatie.  Open staan voor verandering en werken aan de kwaliteit van je relatie geeft ontzettend veel voldoening en innerlijke rust. Voor informatie of een afspraak 0162 – 450832. Luisteren.  Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij adviezen te geven, dan doe je niet wat ik je vraag. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij begint mij te vertellen waarom ik iets niet zo moet voelen als ik voel, dan neem jij mijn gevoelens niet serieus. Als ik je vraag naar mij te luisteren en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn probleem op te lossen, dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken. Dus, alsjeblieft, luister alleen naar me en probeer me te begrijpen. En als je wilt praten wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren”.

____________________________________________________________________________________________________

clip_image002[3]clip_image008 Vrijdagavond 21 juni “Midzomermeditatie in de Mariakerk” Midzomer is net als midwinter een nieuw begin. Het is een natuurlijk keerpunt. In feite is het een kort magisch kosmisch moment. Het is een goed moment voor bezinning en om even bewust stil te staan bij je leven van dit moment en je af te vragen: Waar ben ik mee bezig? Wat geeft vrede in mijn leven? Wat geeft licht? Het belooft wederom een actieve midzomermeditatie te worden met meditatieve muziek, zang, meditatie en bijzondere ontmoetingen. Muzikaal wordt de meditatie ondersteund door Diapason en zanger Renze Ferwerda. Aanvang:20.00 ± 21.30 uur. Plaats: Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Kosten: vrije bijdrage. Geen tijd voor bezinning hebben, is geen tijd hebben om te kijken waar we heen gaan, omdat we het te druk hebben er te komen.

_________________________________________________________________________________________________________________

eyedropper[1]Petitie ‘Ik ben voor keuzevrijheid in de zorg!’ Momenteel behandelt de Tweede Kamer een voorstel van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om artikel 13 van de Zorgverzekeringswet (Zvw) aan te passen. Het is niet zomaar een aanpassing. De vrije keuze van een zorgverlener is een mensenrecht. En deze aanpassing van de wet zorgt ervoor dat patiënten geen vrije keuze van behandelaar meer hebben in de basisverzekering.” Door de aanpassing van de wet krijgen zorgverzekeraars de mogelijkheid om patiënten geen vergoeding te betalen als zij kiezen voor een zorgverlener die geen afspraken heeft met de zorgverzekeraar. Dit kabinet heeft aangegeven in het regeerakkoord dat zij het artikel 13 uit de Zorgverzekeringswet wil schrappen. In de basisverzekering is er dan geen restitutiepolis meer. Hierdoor komt de keuze voor zorgaanbieder volledig bij de zorgverzekeraar te liggen. Patiënten kiezen hun zorgverlener in de eerste lijn juist op basis van vertrouwen en nabijheid. Ik hoop dat U die keuzevrijheid wilt behouden. Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet heeft niet alleen invloed op uw tandartskeuzevrijheid maar ook op uw keuze voor huisarts, fysiotherapeut en ziekenhuis. Daarom roepen wij alle patiënten van Nederland op om de petitie (pdf) te tekenen en duidelijk te maken dat zij voor keuzevrijheid in de zorg zijn. Wilt u hier aan meewerken? Dan kunt u online de petitie ondertekenen. https://nmt.wufoo.com/forms/petitie-keuzevrijheid-in-de-zorg/_

_________________________________________________________________________________________________________________

001_food-image-1204013[1]  “Komt een ondernemer bij een ambtenaar”. Heet het boek dat Daan Hoogeveen (34) schreef over de start van zijn eigen horecabedrijf in Etten-Leur. Het is een klein biologisch restaurantje met de naam Il Mediterraneo. De zaak zit momenteel op slot omdat Hoogeveen niet het vereiste aantal vierkante meters heeft voor een Drank- en Horecawetvergunning. ‘De gemeente zegt dat ik mijn open bar er niet bij mag rekenen, de VWA wel. Dus partijen spreken elkaar ook nog eens tegen.’ Hoogeveen is nu aan het slopen en gaat verbouwen om toch de benodigde 35 vierkante meter te halen. Als de verbouwing klaar is heeft de gemeente Etten-Leur hem toegezegd binnen drie weken uitsluitstel te geven over zijn vergunning. De frustraties liepen zo hoog op dat Hoogeveen besloot het van zich af te schrijven. Met de opbrengst ervan (het boek kost 10 euro) wil hij de verbouwing helpen financieren. Ondertussen verhuurt hij zich als freelance kok omdat de huur gewoon doorloopt. Ik heb het boek gelezen en Daan heeft humor en is dyslectisch, waardoor er heerlijke fouten in staan, maar dat maakt het alleen authentieker. Knap als je van je onmacht en frustratie, zoiets kunt creëren. Je kunt het boek kopen bij Delphius in Oosterhout of gewoon 10 euro overmaken op rekening 143220012 ten name van Daans Horeca service. In juni gaat het restaurant weer open en op vertoon van het boek, krijg je gratis een fles wijn. Voor zulke mensen heb ik veel respect!

_________________________________________________________________________________________________________________

Shania Noll

Shania Noll is een Amerikaanse van oorsprong actrice die voor haar kinderen slaapliedjes zong en deze ware zo inspirerend en mooi dat ze in 1995 haar eerste c.d. uitbracht en dit werd meteen een groot succes. Ze schrijft en ze is ook spiritueel coach. Meer weten kijk op: www.shanianoll.com

_________________________________________________________________________________________________________________

Stel dat Yoga in Nederland was uitgevonden. Wat dan? Dan gingen we volgens onze zuiderburen op zoek naar de tulpenbol in onszelf en maakten we soepel de overgang tussen posities als de windmolen en de klomp. De Belgische reeks sketches getiteld “wat als” van 2BE behandelde deze week de vraag: Wat als Yoga uit Nederland kwam? De polderinterpretatie van deze oosterse oefeningen levert bewegingen op als ‘flikker op, en flikker uit.’ De fanatieke deelnemers aan de les trekken bovendien vol overgave de innerlijke kroket uit de muur. Nu even yoga om te lachen!

Grappig filmpje van onze zuiderburen!

1 Reactie

  • Nathalie Wijffels,
    Geplaatst 3 april 2013 12:53

    Beste Piet, ik lees altijd met veel interesse jouw nieuwsbrieven en geniet ervan. Uiteraard ga ik je toevoegen op FB!! Succes met je praktijk en hoop nog vele nieuwsbrieven van je te mogen ontvangen. Hartelijke groetjes, Nathalie

Plaats reactie