Nieuwsbrief December 2012

Piet van der Pluijm voor Catharinedal in Oosterhout.

Wereld Vrede Film 2012: Ceasar Must Die. Donderdagavond 27 december om 20.15 uur in filmtheater De Bussel.

Trailer Wereldvrede film 2013

Triomfantelijk treurdicht dat doet nadenken over het gevoelige vraagstuk rond het gevangeniswezen. Deze semi-documentaire over een stel bajesklanten die zich voorbereiden op een opvoering van Shakespeares Julius Caesar behoort tot de toegankelijkste, meeslependste en energiekste film die je dit jaar in de zalen zal aantreffen. Tegelijkertijd bewijst de prent dat goede cinema tijdloos is én verschillende lagen kan bevatten zonder sprongen door hersengymnastiekhoepels te vereisen. Met zijn semi-documentaire aanpak, sfeervolle zwartwitfotografie, uitdagende intermezzo’s, naturalistische acteerprestaties en afgetakelde decors vermengt Caesar Must Diehet beste van de Italiaanse neorealistische, modernistische en hedendaagse cinema. Bovendien roept het toneelstuk dat de gevangenen repeteren en opvoeren herinneringen op aan de hoogtijdagen van prutspremier Silvio Berlusconi. Maar het meeste bijzondere aspect van de film is ongetwijfeld de humanistische boodschap die hij uitdraagt. Hoewel de Italiaanse filmbroers regisseurs Paolo en Vittorio Taviani de criminele feiten van de acteurs niet onder stoelen of banken steken, voelen ze overduidelijk ongelooflijk mee met hen. Door de grauwe, geluidloze beelden van het gevangenisleven te contrasteren met het spetterende spelplezier van het kleine acteursclubje ontstaat een triomfantelijk treurdicht dat doet nadenken over het gevoelige vraagstuk rond het hedendaagse gevangeniswezen. Met als vroeg hoogtepunt een montage van de castingsessie, waarvan de verrassende resultaten je plots doen beseffen dat de wonderen de wereld inderdaad nog niet uit zijn.

Datum: Donderdag 27 December. Aanvang: 20.15 uur. Plaats: Filmtheater De Bussel, Torenplein in Oosterhout. Kosten: 6.50 euro. Filmvrienden, 65+ en studenten 5.50 euro. Kaarten tegen die tijd verkrijgbaar bij: boekhandel Het Verboden Rijk en Anderland. Reserveringen: 06 – 41686489 of info@filmtheaterdebussel.nl

clip_image002

De 10e Wereldvredewandeling op Maandag 31 december. Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij ieder klooster. We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten.

clip_image010

De 20e Wereldvredemeditatie op Maandag 31 december. Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2012! Alle activiteiten zijn gratis!

_________________________________________________________________________________________________________________

leuke en gratis  kerststallen kerstmis animaties

Kerstmis is het feest van licht, van geboorte en van hoop. Het laat zien en ervaren dat zonder een reële geboorte een mens toch een geboorte kan vieren. In feite worden we elke dag opnieuw geboren; elke dag is nieuw en hoopvol. De geboorte van Jezus is daar een mooi symbool van, ook daar in die sobere stal was de stemming en de sfeer hoopvol. De grote kunst van het leven is om onvoorwaardelijk hoopvol te zijn, zoals Maria en Josef onvoorwaardelijk hoopvol op pad gingen. Eenvoud en soberheid waren troef. Ze wisten niet waarheen, ze volgden hun intuïtie en bleven hoopvol. Laten ook wij hoopvol blijven, ook al zijn onze omstandigheden niet optimaal miss­chien. Laat deze kerst een feest van hoop zijn. Hoop voor je eigen warmte, gezondheid en kracht. Hoop voor je medemensen. Hoop voor de vrede in jezelf en voor de rest van de wereld.

clip_image002

Kerstverhaal: via Maya, naar Paul Blot, naar verandering, inzicht, visie en wens! De Maya kalender bestaat uit een stelsel van tijdrekeningen. En deze zijn zeker bijzonder en inspirerend te noemen. Deze tijdrekeningen hebben niet alleen met de uren, dagen, maanden en jaren te maken, maar het zijn ook berekeningen van onze evolutie als mens. En volgens de Maya interpretatie van de Azteekse Tzolkin kalender komt er op 21 december 2012 een einde aan een astronomische cyclus van 26.000 jaar. Het unieke van dat moment is dat een aantal planeten binnen ons zonnestelsel op één lijn staan in het hart van ons Melkwegstelsel. En dat leidt in ons menselijk bestaan een nieuwe periode in. 2012 is niet het einde van de wereld, maar het begin van iets nieuws. Iets nieuws dat we wellicht niet zomaar cadeau krijgen, maar waar we wel iets voor moeten doen: naar ons hart terugkeren, naar ons hart luisteren en vanuit ons hart leren handelen in liefde voor elkaar en met elkaar. Negeer dus de angsthazerij en heb vertrouwen in de toekomst! Geen ‘doom scenario’ maar ‘een nieuw begin’! Maar ga niet zitten afwachten op een uitnodiging. In feite geeft de Maya kalender een nieuwe stap aan in ons bewustzijn.

En dit is gezien de economische crisis, de milieuvervuiling, de verdeel- en heersstrategie van dit moment een perfecte timing. De financiële crisis is eigenlijk een waarden crisis, zo betoogde Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit op Nyenrode. De huidige kommer en kwel in de wereldeconomie is een gevolg van het feit dat we het contact met onze wortels verloren hebben en dat we vergeten zijn waar het werkelijk om draait. We laten ons massaal leiden door verkeerde prikkels. Het resultaat: een ontspoorde economie en een verziekt werkklimaat. Het aantal burn-outs is schrikbarend. Wat kunnen we doen om die negatieve spiraal te doorbreken? Het antwoord is eenvoudig: ons bezinnen op onze waarden, als individu, als werknemer, als maatschappij. Het is zaak te beseffen wat onze wortels zijn, wat ons voedt, waar het werkelijk om draait. Niet om macht en geld, maar om bezieling en geluk. Als we vanuit onze waarden opereren, dan krijgen we weer plezier in het werk, dan voelen we ons bezield en zitten we vol energie. Om zover te komen is het nodig dat er bij bedrijven een knop omgaat. Macht en controle moeten plaatsmaken voor vertrouwen en verantwoordelijkheid. We moeten af van de controle tot achter de komma, en erop vertrouwen dat mensen bereid en in staat zijn om zelf te bepalen wanneer, hoe, waar en met wie ze werken. Dat vraagt moed van de leiders, en verantwoordelijkheid van medewerkers, zowel in het groot als in het klein.

Veranderingen gaan nooit zonder slag of stoot en wie had nou 50 jaar geleden kunnen vermoeden dat we nu in de volgende stap van onze menselijke evolutie staan! Nederland was nog katholiek of christelijk conservatief, in opbouw na een vernietigende oorlog, de televisie deed zijn intrede, de seksuele revolutie begon net, de provo’s, de witten fietsen in 1965, we liepen met spandoeken met: recht op vrijheid van meningsuiting, de muziek uit de jaren 60, etc. En anno 2012 worden we via een Maya kalender uit Zuid Amerika geïnformeerd over de volgende stap in onze menselijke evolutie. Het dorp waar ik gewoond heb, de stad waar ik nu woon en de wereld worden een groot netwerk van verbinding. Natuurlijk heeft de computer hier een centrale rol in gespeeld, maar deze niet alleen. Een mens ontwikkelt zich steeds op natuurlijke wijze verder, waar we nu nog maar een derde van onze hersenfuncties gebruiken, gaan we in de toekomst twee derde gebruiken en alles wat we teveel gaan manipuleren, chanteren of weer het heers- en verdeel spelletje gaan spelen, loopt spaak. Het grote netwerk van verbinding heeft nadelen voor degene die uit zijn op macht en manipulatie en voordelen voor degene die vanuit een humanistische of holistische visie willen werken en leven.

In 1983 begon ik met mijn yogaopleiding en mijn eerste grote inzicht kwam uit de Advaita Vedanta ofwel de Oosters zienswijze: Alles wat er is = bewustzijn, het neemt vele vormen aan en hier zijn vier vormen in die zich onderscheiden: materie, planten, dieren en ook mensen nemen de vorm aan van bewustzijn en deze (mensen) verkrijgen een ego en een intellect. Net als materie, planten en dieren zijn wij dus ook instrumenten die bespeeld worden door het bewustzijn. Alleen bestaat door ons ego en intellect het idee dat wij een individu zijn met een vrije wil, dat zelf bepaalt wat we wel of niet doen, maar dat is verbeelding. Je snapt, ik viel in die tijd van mijn stoel van verbazing en ongeloof, nu 29 jaar verder kunnen we via de computer een mooie uitleg laten zien. Paul Smit is cabaretier en trainer en geeft vaak lezingen en workshops in den lande onder de noemer non-dualiteit. Kijk zelf maar.

www.nondualiteit.nl

Deze visie zette mijn hele wereldbeeld op zijn kop! We zijn dus bewustzijn, in plaats van: ik moet hard werken en studeren om tot bewustzijn te komen. We zijn harmonie, in plaats van: ik moet van alles doen en leren om in harmonie te komen. We zijn eenheid, in plaats van ik moet me aanpassen en mijn mond houden om de lieve vrede te bewaren en dan zijn we ook nog vrede, in plaats van de onvrede die ik destijds zo in mij ervoer. Na veel strijd in mezelf kwam ik tot de volgende overdenking: Michelangelo was een van de grootste kunstenaars aller tijden. De Italiaan beheerste zowel de schilder- als de beeldhouwkunst en was een begenadigd architect. Een bewon­deraar van deze indrukwekkende man vroeg eens aan Michelangelo: Hoe is het toch mogelijk dat jij met een hamer en een beitel van die indrukwek­kende beelden van marmer kan maken. Michelangelo reageerde heel laconiek en vertelde dat niet hij de schepper was van het beeld, maar dat het beeld al verpakt zit in het marmer. En dat het zijn taak was niet te veel en niet te weinig weg te hakken.

Als je ervan uitgaat dat alles wat je nodig hebt in potentie er al is, dan hoef je niet meer zo naarstig te zoeken. Je kunt je dan concentreren op het tot stand laten komen van datgene wat je wilt maken of bereiken. Je dient natuurlijk wel open te staan om te leren, te oefenen, te luisteren naar je intuïtie en bereid te zijn telkens op­nieuw te beginnen als het niet meteen lukt. En zo kun je in Rome, Vienna en Venetië nog steeds beelden, schilderwerken en de architectuur van Michelangelo bewonderen. Probeer maar net als deze kunstenaar ervan uit te gaan dat alles wat je nodig hebt er al is, dat je niet meer hoeft te zoeken naar datgene wat er nog niet is. Alles is er al: liefde, rust, harmonie, eenheid, vrede, warmte, ontspanning, vertrouwen, mededogen, geluk, vreugde, de hele schepping.

Wat bij mij 30 jaar geleden begon, staat in mijn beleving vanaf 21 -12 – 12 iedereen te wachten en natuurlijk realiseer ik mij dat al heel veel mensen mij zijn voorgegaan! En geloof me er is geen groter cadeau denkbaar, het kost alleen even tijd, verwarring, chaos en geduld en tel er maar opnieuw 30 jaar bij en wie weet hoort yoga en meditatie allang tot het onderwijspakket in 2042, zijn we ons meer bewust van de noden, dan van de hebzucht, zijn we meer één volk, één planeet, één bewustzijn en het mooiste is dat we het allemaal mogen meemaken, althans dat hoop ik en wens ik!

animaties-kerststallen-99411 (1)

Kerstwens.

Wat zou de wereld anders zijn, als er in plaats van leed en pijn, geluk, mededogen en respect in ons heersen zou, verbondenheid, samenwerking en als oorlog niet meer bestaat. En landen en steden uit puin en as voorgoed herrezen zijn.

Wat zou de wereld anders zijn, als er eens mensen zouden zijn, die niet alleen op hun eigen rechten staan, maar bruggen slaan naar elkaar, en iedereen helpen in nood. De strijd met de honger en dood zou dan weer hoopvol zijn.

Wanneer de wereld anders is, als iedereen genezen is, van zucht naar macht die alle oorlog bracht. Dan krijgt de vrede veel meer kans en is er weer hoop en toekomst voor iedereen.

______________________________________________________________________________________________________________

 Soms komen er bijzondere dingen op je pad.

Al jaren organiseer ik tegen het einde van het jaar, met Ad van den Donk van het filmtheater De Bussel een wereldvrede film en al jaren zoeken Ad en ik naarstig naar een goede film. Wat is een goede film die past bij het thema: Wereldvrede? In oktober las ik een artikel over een film die is gemaakt in de gevangenis van Rome geregisseerd door Paolo en Vittorio Taviani, twee oude filmrotten en broers die al heel veel filmprijzen in het verleden gewonnen hadden en onlangs in oktober nog de grote filmprijs de gouden beer in Berlijn ontvingen. De film is een documentaire drama, het belicht het leven in de gevangenis en het belicht een initiatief dat gevangenen méér zijn dan alleen misdadigers of moordenaars, het zijn mensen met hele natuurlijke emoties en behoeften. In ieder mens schuilt het kwaad, sterker: ieder mens kan moorden. Die aanleg wordt door het geweten en maatschappelijke normen en waarden bedwongen, maar ieder mens heeft een grens, waar het goede ophoudt en het kwaad begint. De film maakt ons bewust dat goed en kwaad een dunne scheidslijn is die dichter bij elkaar ligt, dan we denken. De insteek is om de gevangenen  meer her op te voeden, door ze onder andere  toneel te laten spelen. Hier komt het humanisme om de hoek kijken en humanisten gaan ervan uit dat mensen zelf zin en vorm aan hun leven kunnen geven. Deze individuele vrijheid gaat samen met verantwoordelijkheid voor en betrokkenheid bij anderen en je omgeving. Menselijke waardigheid, rechtvaardigheid en vrijheid staan centraal. Humanisten hechten veel belang aan zelfontplooiing, vorming en cultuur. Ze geven bovendien de voorkeur aan dialoog in plaats van dogmatiek. Humanisten zetten zich in voor een humane samenleving, waarin iedereen gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen en ook voor hen die een tweede kans verdienen.  Een groot aantal humanistische organisaties zet zich in om de samenleving humaan in te richten en een betekenisvol leven mogelijk te maken. Hier kwam ik uit met het antwoord op mijn vraag: Wat  is een goede film die past bij het thema Wereldvrede dat is een film over humaniteit.

drie koningen 006

Ieder jaar gaan we op 6 januari met een aantal koningen en zijn gevolg in Oosterhout, driekoningen liederen zingen bij, bejaardenhuizen, scholen, kloosters, bij particulieren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, komen we graag langs. We doen dat onder leiding van koning Frans Brekelmans en koning Joep Huiskamp, zij houden hiermee een folklore in stand, die anders allang ter zielen was gegaan in Oosterhout. Ieder jaar halen we middels ons zingen een bedrag op wat aan een goed doel wordt besteed, dit jaar is het goede doel Roemenië. Een van die koningen en zijn gevolg is Jacqueline Etman, pas afgestudeerd pastor en zij heeft jaren haar stage gelopen in de gevangenis de koepel in Breda en wellicht wordt dat in de toekomst haar nieuwe werkgever. In ieder geval is Jacqueline een ervaringsdeskundige en ze is graag bereid de film voor ons in te leiden. Soms gebeuren er bijzondere dingen op je pad!

Natuurlijk begint vrede bij jezelf en zijn de Wereldvrede activiteiten in Oosterhout een druppel op de gloeiende plaat, maar vele druppels maken de oceaan. Dus noteer in je agenda donderdag 27 december om 20.15 uur de film in filmtheater de Bussel en maandag 31 december voor de Wereldvrede wandeling 10.00 uur vertrek bij de Mariakerk en om 12.45 uur de Wereldvrede meditatie. Beide activiteiten sluiten op elkaar aan.  Zie onderaan de nieuwsbrief de aankondigingen.

_________________________________________________________________________________________________________________

Een Festival vol muziek, dans, theater, creativiteit en beleving op 13, 14, 15 en 16 December in Den Hout. Voor meer info ga naar www.fffdenhout.nl

________________________________________________________________________________________________________________

Global Mala. De Global Mala is bedacht door de Amerikaanse yogadiva Shiva Rea. Zij behoort tot een van de bekendste yogadocenten ter wereld. Wat is Global Mala? Vijf jaar geleden kreeg Shiva Rea het idee voor de Global Mala. Shiva: ‘Ik maakte me erg ongerust over de klimaatverandering. Global warming is een wereldwijd probleem, een probleem zonder grenzen. In mijn lessen moedig ik mensen aan om buiten hun normale kaders te denken. Veel mensen lopen in rondjes, hebben het gevoel dat ze de dingen altijd op dezelfde manier moeten doen. Maar een kleine verandering in perspectief kan plotseling een heel nieuw blikveld geven.’Zo ontstond het idee voor een grensoverschrijdend project: wereldwijd met zo veel mogelijk mensen tegelijkertijd yoga doen. Vijf jaar geleden werd de Global Mala voor het eerst gehouden. Op de VN-dag voor de vrede droegen tienduizend yoga- beoefenaars hun yogaseries op aan het goede doel, waaronder de strijd tegen klimaatverandering.Een mala is een heilige kralenketting die wordt gebruikt bij het mediteren. Voor Shiva Rea staat de mala symbool voor het bidden om vrede en hoop. Vandaar dat ze dit beeld koos om yogi’s wereldwijd een symbolische cirkel om de aarde te laten vormen. Het doel is niet alleen geld inzamelen, maar ook energie, bewustwording en betrokkenheid genereren. Dit jaar was er een stilte flashmob op de Dam in Amsterdam, klik op de link.  http://youtu.be/t4Z12awqqvU

_______________________________________________________________________________________________________________

IMG_9774

Heb jij nog gedroomd vannacht!! Ieder mens droom 3 x per nacht. Je kunt je dromen echter meestal niet meer herinneren.Totdat je herhalende dromen krijgt of erger nog een nachtmerrie! Bijna iedereen weet en beseft dat die droom voor hem/haar iets betekent, maar komt daar meestal alleen niet uit. Wat een droom ons laat zien is de schaduw van de wijsheid die in de mens leeft, zelfs wanneer hij zich in waaktoestand daarvan in het geheel niet bewust is. Wij zijn ons er niet van bewust, omdat we vaak bezig zijn met naar buiten gerichte dingen en tegelijkertijd slapen met betrekking tot de zaken die werkelijk in ons leven van belang zijn”. Wat heeft de droomwereld je te vertellen? Een niet uitgepakte droom is als een ongelezen boek, elke nacht krijg je een geschenk. Maar hoe pak je dit cadeautje uit?Welke vaak heel concrete adviezen liggen in je dromen en daarmee in je eigen leven, verborgen? Paul de Kleijn stelt je in staat, om je eigen dromen te leren duiden. Ik help mensen, door middel van hun droom inzicht te krijgen, van delen van zichzelf, die nog niet in het bewustzijn waren. Het werkelijk ervaren van de droombeelden maakt dat er weer contact kan ontstaan met een dieper weten. Je wordt weer wakker ten aanzien van de zaken die wezenlijk zijn. Vrijdagavond 11 januari verzorgt Paul een workshop “Dromen” in de praktijk van Werken aan innerlijke vrede, Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Kosten 7.50 euro inclusief koffie/thee. Aanvang om 19.30 tot 22.00 uur. Opgave bij Paul 06-140544 pdekleijn@casema.nl

Ook komt er een vervolg van 5 vrijdagavonden waarin het thema dromen centraal staat. Op hetzelfde adres en tijdstip. Voor meer informatie en data: Heb jij nog gedroomd vannacht.

___________________________________________________________________________________________________________

Hoe kunnen we elementen van vrede aandragen in een maatschappij die alleen gericht is op winst maken? Hoe kan onze glimlach een bron van vreugde zijn en niet slechts een diplomatiek gebaar? Als we naar ons zelf glimlachen, heeft dat niets met diplomatie te maken; het bewijst dat we de meester zijn over ons zelf. Ik het mogelijk om een gedicht te maken over stilstaan en tot rust komen, over geen doel voor ogen hebben of gewoon alleen maar over ‘zijn’? Is het mogelijk om iets te schilderen dat daarover gaat? Alles wat we met liefdevolle aandacht doen is een vorm van dichten of schilderen. Sla planten kan een gedicht zijn, naar de supermarkt gaan kan een schilderij zijn. Thich Nath Hanh.

_____________________________________________________________________________________________________________

Coachen, hoe doe je dat? Ik werk vanuit de holistische benadering; d.w.z. de mens wordt als een fysieke sociale, psychische en spirituele eenheid gezien en benaderd. Ook werk ik met tekeninganalyse, visualisaties, past reality integration, geweldloos communiceren en het werken met doelstellingen. Het is voor mij belangrijk, dat ik met respect, openheid, echtheid en niet oordelend kan luisteren naar de mens. Hier zijn zelfontplooiing en zelfredzaamheid belangrijke thema’s. Therapiesessies zijn een soort bijlessen voor het geval je de draad van de lessen uit het leven niet meer kunt oppakken. Het leven is de beste therapie, maar soms ben je het vermogen kwijt de therapeutische kracht uit het leven te putten.  Bruno Paul de Roeck. Wil jij aan jezelf werken in 2013? Maak eens een afspraak: 0162 – 450832.

_________________________________________________________________________________________________________________

Kerst msn plaatjes Kerstconcert MezzeCare in de Vredeskerk.

Voor het tweede jaar organiseert vocaal ensemble MezzeCare een sfeervolle kerstbeleving in de Vredeskerk. Dit jaar vindt deze’ veel zing middag’ plaats op zondag 16 december om 16.00 uur in de Vredeskerk. Er is ook een jongerenkoor (ensemble Wieken) er is warme chocolademelk en glühwein. Het is een benefiet concert voor de ANTHONIA MEMORIAL FOUNDATION. De Anthonia Memorial Foundation is een stichting die gevestigd is in Oosterhout. Julie Ugwu is voorzitter van de stichting. Het doel van de AMF is om weduwen en wezen in Nigeria een menswaardig bestaan te geven. Voor de vele wezen in dit land bouwt de AMF een kostschool, zodat de kinderen naar school kunnen en kleding en eten krijgen. De weduwen hebben in Nigeria geen rechten. De AMF werkt vanuit het idee: leer de vrouwen vissen in plaats van hen vis te geven. De vrouwen wordt op kleinschalig niveau geleerd om in eigen onderhoud te voorzien. Op het moment dat ze dit kunnen kunnen ze ook een stukje zorg op zich nemen voor de oudere weduwen, die de AMF probeert te voorzien van de nodige medicatie en verzorging. De AMF zal op de kerstbelevingsmiddag aanwezig zijn om hapjes en drankjes uit Nigeria te verkopen. Ook kan er eten mee naar huis genomen worden. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de AMF. Via een beamer presentatie is er meer van het werk van de AMF te zien.

De toegang voor deze middag is gratis. Voor méér informatie kijk op: www.mezzecare.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

Workshop kennismaking Ayurvedische keuken: zaterdag 2 Februari 20123. Ayurvedisch koken is een manier van zorg dragen voor ons lichamelijke en geestelijk welzijn. Voor ieder mens is dit anders. Het voedsel dat hij of zij tot zich neemt hoort daarop te worden aangepast. Maar hoe kook je Ayurvedisch met Nederlandse groenten, specerijen en kruiden. In de workshop gaan we kijken welke constitutie je hebt, wat de Ayurvedische keuken zo speciaal maakt en er wordt ook gegeten.

Datum zaterdag 3 februari, aanvang om 14.00 uur en einde om ± 20. 00 uur. Kosten 55 euro. Inclusief maaltijd en syllabus. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA in Oosterhout. Voor méér informatie klik op de link. Opgeven 0162-450832. Plaats: Ridderstraat 71, 4902 PA Oosterhout.

______________________________________________________________________________________________________________

Alle pijn die we in onze kindertijd oplopen, verdwijnt niet zomaar opeens naarmate we volwassen worden. Ze blijft in ons doormodderen en als we eenmaal voldoende kracht, volwassenheid, inzicht en bewustzijn verkregen hebben om er mee om te gaan, komt ze omhoog om verder uitgewerkt te worden. Dit is een van de manieren waarop ons innerlijk zelf ons lief heeft. Het geeft ons alle kans de wonden te helen die we moeten helen en het geeft ons die kans als we sterk genoeg zijn om er mee om te kunnen gaan.

Anne Wilson Schaef (Ohio in de VS) heeft psychologie gestudeerd en is over de gehele wereld bekend als schrijfster, spreekster en lerares. Meer weten kijk op :http://www.livinginprocess.com

_________________________________________________________________________________________________________________

Sociale Media blijft toch kwetsbaar.

Sociale Media blijft toch kwetsbaar. In de nieuwsbrief van Juli heb ik hier aandacht aan besteed, dit kun je nog altijd lezen op de website. Leuk filmpje om te zien hoe gemakkelijk misbruik gemaakt kan worden van jou gegevens op internet. Pas dus op “wat je twittert, facebookt, mailt, etc.

_______________________________________________________________________________________________________________

Ayurvedische massage weekend workshop 9 en 10 Maart 2013.

clip_image002

Klik voor méér informatie op de link: Ayurvedische-massage-weekend-workshop

_________________________________________________________________________________________________________________

Dierenvriend: Gary Yourofsky uit Amerika. Gary Yourofsky’s inspirerende toespraak over dierenrechten en veganisme gehouden aan Georgia Tech in de zomer van 2010. Luister naar deze fantastische spreker die de mythen en fabels verpulvert, alle feiten op tafel legt, en je helpt ethische keuzes te maken voor een gezond hart en ziel. Zijn charismatische prekende stijl is uniek – een “must-see” voor iedereen die van dieren houdt of de wereld een betere plek wil maken.

Gary Yourofsky

_________________________________________________________________________________________________________________

Mary Black zingt Song voor Ireland. Mary Black (1955) was 6 oktober te zien in Breda en volgens de recensies was ze weer in topvorm.

Mary Black Song for Ireland.

______________________________________________________________________________________________________________

Goede voornemens voor 2013? Ik nodig je uit voor de heilzame werking van Yoga. Yoga legt de verbinding tussen lichaam en geest om de eenheid tussen beide te bevorderen. Door Yoga te beoefenen, ontstaat een gevoel van vitaliteit en welbevinden. Yoga stelt je in staat om zo lang mogelijk lichamelijk, geestelijk en sociaal optimaal te functioneren. Yoga is één van de weinige bewegingsvormen waar competitie en prestatie totaal geen rol spelen. Je hoeft je niet aan te passen aan yoga, yoga bestaat juist bij uitstek uit oefeningen dit zich naar jou voegen. Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord Yuk: samenbrengen, verenigen. Het gaat om evenwicht in jezelf en tussen jou en de wereld rondom je heen. Yoga is geen therapie of religie en wil je ook niets opdringen. Yoga is vrijblijvend. Als je wilt weten wat Yoga voor je kan betekenen, dan kun je een gratis proefles aanvragen, want alleen uit eigen ervaring kun je tot de conclusie komen: daar heb ik iets aan! klik op de bijgevoegde folder voor méér informatie. YOGAfolder-volw-2013

______________________________________________________________________________________________________________

Mijn wens voor 2013 is een basisrecept!

Benodigde ingrediënten: 12 maanden, reinig die grondig van verbittering, hebzucht, aanmatiging en angst. Snij iedere maand in 30 tot 31 delen, zodat de hoeveelheid precies toereikend is voor een heel jaar.  Nu bereiden we iedere dag met 1 deel bewondering en 2 delen acceptatie en vertrouwen. Hierbij voegen we nog een deel respect dat we kruiden met begrip, waardering en geruststelling. We brengen beide delen op smaak en met 2 volle eetlepels erkenning, 1 eetlepel goedkeuring, 1 eetlepel aanmoediging en een snufje zorg. Nu wordt de massa rijkelijk gekruid met veel LIEFDE voor een bijzonder aroma. Het aldus bereide gerecht garneren we met wat plukjes inspiratie, verantwoordelijkheid en inzicht, waarna we het dagelijks opdienen met een warm hart en toefje creativiteit. Een gezond, inspirerend, smakelijk, liefdevol 2013 gewenst.

Plaats reactie