Nieuwsbrief November 2012

IMG_2349 (3)

Halloween, Allerheiligen en Allerzielen.

Op 31 oktober is het Halloween, op 1 november is het  Allerheiligen en 2 november Allerzielen, het is een soort drievoudige benadering van de dood, midden in het seizoen van afsterven, de herfst. Drie manieren om met de dood om te gaan, om er mee te kunnen leven, de een niet kerkelijk, de andere twee wel. Met Halloween verdrijven de we bozen geesten met uitgeholde pompoenen, met spinnen en afschrikwekkende maskers. Met Allerheiligen gedenken we de heiligen en martelaren en met Allerzielen zetten we ons hart open voor alle mensen die gestorven zijn. We weten ons verbonden met hun ziel die het licht is in gegaan of die rust heeft bij God. Als ik namens mezelf spreek wil ik hier vandaag  mijn overleden moeder gedenken, in principe mag dat volgens de kerk morgen pas, maar gedenken kan iedere dag, dus steek ik alle bovenstaande kaarsje voor haar aan. Aan haar dank ik mijn bestaan en om niet te vergeten ze heeft altijd naar vermogen voor mij klaar gestaan. U kent ook vast mensen die er niet meer zijn die u wil gedenken.

Thomas viert Allerzielen op een bijzondere manier, met een lichtritueel, gedichten en mooie gedachten, muziek, kunst. De viering is voor iedereen, gelovig of niet gelovig, toegankelijk. Na afloop is er een kopje koffie of thee en de gelegenheid voor een gesprek. Op zondag 4 november om 10.30 uuren kosten zijn vrije gave.

________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002[1]

Iemand vroeg: Piet hoe kom je nou aan die werktitel: werken aan innerlijk vrede? En wat heeft dat logo daar mee te maken?

Het logo waaronder ik werk staat voor de regenboog die alle kleuren vertegenwoordigt in het spectrum. Deze kleuren staan symbool voor het feit dat we allemaal vanuit een andere kleur handelen, denken, voelen en reageren. De kleuren staan ook symbool voor de verschillende religieuze stromingen die er bestaan op deze aarde; dat iedere religie zijn eigen opvattingen, inzichten en traditie heeft en dat ze allemaal door één bijzonder licht gevoed worden. Het symboliseert ook de horizon, het nodig ons uit om onze horizon te verbreden. Het water wordt gesymboliseerd door de zee, water vertegenwoordigt de verandering die in ieder mensenleven tekenend is, water wordt ook vaak gebruikt bij bepaalde rituelen die te maken hebben met verandering. Ook heeft water een reinigend vermogen en het vertegenwoordigt het gevoel, het onzichtbare.

Werken aan innerlijke vrede. Bewust is het woord werken gekozen, omdat het een leven lang werken blijft aan die vrede. Het woordje aan, staat voor eerst aan – jezelf werken, dan pas aan – de ander. Het woord innerlijk is het tegenovergestelde van uiterlijk. En het gebeurt te vaak dat we ons in uiterlijkheden verliezen. Innerlijke vrede betekent letterlijk: een toestand van rust en kalmte van de geest. De geest (ons denk- en ervaringsvermogen) is het onstoffelijk, denkend, voelend en willend deel van de mens. De basis van waaruit waarnemen, denken, oordelen en overtuigingen over onszelf en de wereld gestalte krijgen, is onze geesteshouding (= attitude). Het is onze innerlijke houding ten opzichte van onszelf en hetgeen ons omringt.

Werken aan innerlijke vrede is dus een levenslange weg en het betekent voor iedereen wat anders. Voor de een betekent het gezondheid, voor de ander verlichting van zorgen, voor de ander minder onrust, voor iemand anders acceptatie, moed of vertrouwen, het zijn zonder stoornis, etc. Innerlijke vrede vanuit mijn eigen persoonlijke perspectief is meer een vorm van zelfverzoening. Ik heb net als (bijna) iedereen een rugzakje beperkende overtuigingen, angsten, weinig tot bijna niets aan emotionele vaardigheden meegekregen, etc. Iedereen heeft zo zijn eigen rugzakje met zijn eigen unieke bagage mee gekregen. Maar hoe kom je nou van dat rugzakje af? Hier zit al meteen een knoop, je komt er namelijk nooit vanaf, je kunt je er wel mee verzoenen, waardoor je op een andere wijze naar je lading/bagage kunt gaan kijken. Ik heb het geluk gehad hier op 27 jarige leeftijd mee te starten door te oefenen middels mijn yogaopleiding. Oefenen om van onrust naar rust te gaan, om van angst naar vertrouwen te gaan, door me bewust te worden van mijn (onrustige) adem en om me bewust te worden van mijn rust verstorende denkgewoonten. Toen ging ik voorzichtig een betere balans creëren tussen actie en rust, tussen werk en ontspanning, tussen inkomsten en uitgaven, etc. En dat was nog maar één studie.  Daarna volgde de opleiding tot spiritueel therapeut bij Drs. Ad Stemerding in de Leonardushoeve in het Limburgse Belfeld en daar ben ik door pieken en dalen gegaan. Niet te vergeten Centrum Plein in Hank, het dorp waar ik ben opgegroeid. Centrum Plein was een centrum voor alternatieve geneeswijze en psychotherapie waar ik mijn eerste yogalessen verzorgde en waar ik veel lezingen, workshops en trainingen heb gevolgd. Touch for Healt, Bach bloesem therapie, Tekening analyse, etc. Ik ben mijn vrienden van destijds in Hank nog steeds dankbaar voor het gegeven dat ik er mezelf heb leren kennen. Daarna volgde de ademtherapie, kennis gemaakt Anil Kumar Metha de Ayurvedische arts, workshops bij Mansukh Patel gevolgd, het schrijven ontdekt, Thich Nath Hanh ontdekt, boeiende en leerzame reizen naar India en Nepal ondernomen, de geweldloze communicatie omarmd en nog steeds ben ik een leerling van het leven. In feite zijn we allemaal op zoek naar hetzelfde, alleen wenden we allemaal andere manieren of mogelijkheden aan om het te vinden. Een dief steelt in feite omdat hij op zoek is naar (tijdelijke) harmonie. Natuurlijk wendt hij daar de verkeerde maatschappelijke ongewenste manier voor aan. En zeker als hij mijn fiets steelt in het Stiltecentrum.

Belangrijk bij het zoeken naar innerlijke vrede is ons “bewustzijn”: Zijn we ons bewust “wie” we zijn?  Zijn we ons bewust “wat” we zoeken? Zijn we ons bewust van de “keuzes” die we maken in ons leven? Zijn we ons bewust van onze eigenheid ofwel onze authenticiteit? Van onze kracht, maar ook van onze valkuilen? Van onze kwaliteiten, maar ook van onze beperkingen? Van onze creativiteit, maar ook van onze passiviteit? Zijn we onze dromen bewust? Zijn we onze liefde bewust?

We zijn in feite niets anders dan “bewustzijn”. Zoals boven beschreven staat is het begrip “bewustzijn” een belangrijk thema voor me. Zelfbewust zijn betekent: Bewust jezelf als een geheel ervaren. Het is alsof je het eens bent geworden met jezelf, hier vinden onder en boven elkaar als de uitdrukking van de geest en materie, licht en donker, verstand en gevoel, het denken en het doen en hier vindt als het ware die verzoening met je Zelf plaats.

Hoe kom je hier? Niet via een boek en niet zonder slag op stoot. Het is a.h.w. een never-ending story, het houd nooit op en het blijft je zoeken zolang je leeft. Ramakrishna heeft dat mooi weer gegeven in een van zijn verzen: Het kind vroeg: “lieve moeder, wek mij als ik honger heb.” De moeder antwoordde: “lieveling, de honger zelf zal je wakker maken.”Alle wegen leiden uiteindelijk naar Rome en niet iedereen reist over dezelfde weg, maar je kunt wel gereedschap vinden dat jouw reis een stuk aangenamer maakt. Niemand kan een ander onderwijzen. Het enige wat men voor een ander kan doen, is hem de vrucht geven van eigen ondervinding met de bedoeling hem verder te helpen op het pad van bewustzijn. Werken aan innerlijke vrede kun je op veel verschillende manier doen. Je kunt bv. yoga of meditatie doen, een cursus Ayurvedische massage volgen,  een coaching gesprek hebben. Intensiever is de jaartraining. In de jaartraining “de reis van je hoofd naar je hart” breng ik al mijn ervaringen, inzichten, oefeningen, verzoeningen en bewustzijn van de afgelopen 30 jaar samen.

Wat is het doel van de jaartraining? Elk mens maakt in zijn leven groei door. De een wat meer of minder, of juist eerder of later dan de ander. Groeien gaat niet zonder pijn. Voor niemand. De sleutel tot groei ligt in ons bewustzijn, onze kennis van onszelf in relatie tot onze omgeving. Groeien doe je door het leven te accepteren, inzicht te krijgen in je thema’s, het oude wat niet meer voldoet los te laten, het creëren van ruimte en het aangaan van verbinding, en door leren trouw te zijn aan jezelf in relaties.  Ik wil een steungroep creëren waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar ondersteunen in hun proces. Wat is werkelijk belangrijk? Daar gaat het in de jaartraining over. Als mensen dichter bij zichzelf komen, zijn ze dichter bij de natuur, hun eigen natuur en dichter bij de mensen die hen dierbaar zijn. Daarvoor dien je soms een weg af te leggen, soms moet je je even helemaal terugtrekken om even op adempauze te komen, mijn laatste boekje draagt niet voor niets de titel: Adempauzes. Juist door die afstand en de pauze van je dagelijks bestaan, kun je de aandacht beter naar binnen richten, naar je hart om te ontdekken wat het doel in het leven is. Aan het einde van de jaartraining vraag ik aan de deelnemers of ze iets willen schrijven over hun ervaringen van de training, dit schreef een van de deelnemers: Wees maar niet angstig, in de jaartraining hoef je het niet alleen te doen, geef ons je hand en houd maar vast, alle deelnemers en Piet komen wel naast je staan, geef ons maar wat van je last die jij al zolang hebt gedragen, van wie je bent en wie je wilt zijn. Geef ons wat van je pijn, je bittere herinneringen en al die mooie dingen, die jij onderweg hebt opgedaan, je lach, je traan. Kom laten we samen op reis gaan, van ons hoofd naar ons hart. Klik op bijgevoegde link om nog meer te lezen over de ervaringen van de deelnemers van de jaartraining. Reacties deelnemers jaartraining of kijk op de volgende pagina Jaartraining

Hoe gaat de jaartraining eruit zien? De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaking. De tweede draagt het thema: de persoonlijke weg, waar liggen mijn kwaliteiten en valkuilen. In de derde en vierde bijeenkomst staat de afdaling centraal, op zoek naar je kern. De vijfde en zesde bijeenkomst gaan we door berg en dal, deze (zon)dagen zijn vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over jezelf en anderen. In de zevende en achtste bijeenkomst ligt de nadruk op om in je eigen kracht te gaan staan. De laatste bijeenkomst draagt de toepasselijke titel: terugkeren, hoe ga je vorm geven aan je eigen natuur, aan je verlangens en dromen. Waar werken we aan: Inzicht en bewustwording van jezelf, beter leren ontspannen, anders met conflicten omgaan, je afweermechanismes duidelijk krijgen, beperkende overtuigingen duidelijk krijgen, het vermogen activeren om keuzes te maken, meer in het hier en nu zijn. Hoe werken we: met doelstellingen, een syllabus met veel zelfonderzoek, met beweging en lichaamswerk, P.R.I. model, counseling, geweldloos communiceren, emotionele vaardigheden, zelfreflectie, tekeninganalyse, yoga en meditatieoefeningen, wandelen en ervaringen delen. Praktisch: Studiedagen (9) zijn op zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Locatie in de Ridderstraat 71 in Oosterhout. Deze training is geschikt voor iedereen die geestelijk gezond, gemotiveerd en tot zelfreflectie in staat is. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. De kosten zijn 795 euro inclusief lunches, syllabus, materiaal, een c.d. met muziek die we gebruiken tijdens de jaartraining en een vervolgconsult tijdens de jaartraining. Data zijn: zondag 25 november, zondag 16 december, zondag 13 en 27 januari, zondag 17 februari, zondag 3 en 17 maart, zondag 7 en 21 april. Geïnteresseerd? Vraag een gratis intake gesprek aan en informeer of de jaartraining op dit moment iets voor jou kan betekenen.

Ik zal je dragen zal je kracht zijn.
__________________________________________________________________________

De visie van Herman Wijffels is eigenlijk een must voor iedereen.  Wie Herman Wijffels de laatste jaren heeft gevolgd, weet dat hij sinds 2009 hoogleraar ‘Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering’ is aan de Universiteit van Utrecht. Al jaren pleit Wijffels voor een andere manier van leven en werken. Een paar weken geleden liet hij nog weten dat niet alleen het politieke systeem failliet is, ook het financiële bestel is vastgelopen, de economie is niet meer van deze tijd, ecologisch te belastend en organisatorisch zit het “op allerlei fronten mis”, aldus Wijffels.  Herman Wijffels heeft het in zijn college over de transformatie van het industriële tijdperk naar een nieuw periode waarin gesloten, hiërarchische organisaties zich moeten omvormen naar open netwerkorganisaties.

Herman Wijffels op lowlands University.

_________________________________________________________________________________________________________________

 Eleanor Roosevelt geboren op 11 – 10 – 1884. Was de eerste first lady van de V.S. toen haar man Franklin Delano Roosevelt president was (1962).  Ze was een mensenrechtenactiviste en na de tweede wereldoorlog speelde ze een grote rol in het opstellen van de universele verklaring van de rechten van de mens en in het vaststellen van basisrechten voor de Amerikaanse burgers.

Veel mensen zullen je leven binnenwandelen en weer verdwijnen. Maar alleen echte vrienden laten hun sporen na in je hart. – Om met jezelf om te gaan, gebruik je je verstand. Om met anderen om te gaan, gebruik je je hart.  – Anger (boosheid) scheelt maar één letter met ‘danger’ (gevaar). – Als iemand je een keer bedriegt of verraadt, is dat zijn fout.  Als hij je tot twee keer verraadt, is dat jouw fout. – Grote denkers bespreken ideeën. Gemiddelde denkers bespreken gebeurtenissen. Kleine denkers bespreken mensen. –  Wie zijn geld verliest; verliest veel. Wie zijn vriend verliest; verliest veel meer. Wie zijn vertrouwen verliest; verliest alles. –  Mooie jonge mensen zijn een toevalstreffer van de natuur. Mooie oude mensen zijn kunstwerken. – Leer van de fouten van anderen. Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.  – Vrienden jij en ik……Hij bracht een andere vriend mee….En toen waren er drie……We begonnen onze groep….Ons cirkeltje van vrienden….. –  En net als die cirkel is er geen begin en einde…..Gisteren is geschiedenis…..Morgen een mysterie……Vandaag is een geschenk.

_______________________________________________________________________________________________________________

Hoeveelheid plastic in Noordzee groter dan gedacht! Bij plasticvervuiling denkt men vaak aan de oceanen, waarin het afval de voorbije decennia samentroepte tot uitgestrekte plastic eilanden. Maar ook in onze Noordzee wordt er jaarlijks zo’n 20.000 ton afval, voornamelijk plastic, gedumpt. Het gevolg is een dermate vervuiling die we overal terug gaan vinden in de voedselketen. In de bijlage zie je dat wij onze tanden poetsen en onze lijven scrubben met microplastic! Unilever en alle grote jongens stoppen deze rommel in hun producten. Het gaat nooit meer weg want het wordt niet gefilterd door de waterleiding bedrijven en we drinken dit spul dus ook. http://nieuwsuur.nl/video/430243-campagne-wil-einde-aan-microplastics.html  Op de site van www.plasticsoupfoundation.orgstaan lijsten met “verboden” producten, de moeite waard. Er komt een appje waarmee je in de winkel kunt herkennen wat je wel en niet moet kopen als je ons water en jezelf niet verder wilt bevuilen http://plasticsoupfoundation.org/beat-the-micro-bead-app/

_________________________________________________________________________________________________________________

Renze Ferwerda zaterdag 10 november in theater “de Schelleboom” in Oosterhout. Omarm de wereld, omarm al wat je lief is, omarm jezelf. Omarmen dat is wat Renze zijn liedjes doen.  Samen met zijn vaste gitarist Freek Dicke brengen ze een avond met intieme liedjes, warm, omhullend, poëtisch om bij jezelf te komen.  Aanvang om 20.15 uur, kosten 17.50 euro. www.schelleboom.nl

_________________________________________________________________________________________________________________

Alan Parsons (1948) is een Britse, musicus en producer. Hij is bekend als producer van onder andere Pink Floyd, Wings, Hollies, John Miles, Steve Harley en Cockny Rebel, Al Stewart. Later richtte hij in de jaren ,70 de band The Alan Parson Project op. Met veel studio muzikanten, waaronder de zanger Colin Blunstone, die het nummer Old en Wise ook zingt. Dit nummer stond in 1982 op nummer 1. En ik zong het destijds mee, alsof ik nooit oud zou worden. Wat gaat de tijd snel en wat zijn bepaalde nummers nog steeds heel mooi.

_________________________________________________________________________________________________________________

Ik zie nu in dat alles voortkomt uit bewustzijn. Ik begrijp beter dat je je eigen realiteit creëert op basis van het bewustzijn dat je hebt en de intentie waaruit je leeft. Ik begrijp dat bewustzijn de basis is van leven, en dat het in het leven vooral gaat om compassie, empathie en liefde. Dr. Pim van Lommel.

Pim van Lommel (1943) was van 1977 tot 2003 als cardioloog verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.  In 1986 begon hij zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd.  In 2001 publiceerde hij dit onderzoek in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende boeken over bijna-dood ervaringen en publiceerde er diverse artikelen over.  In 2007 verscheen zijn boek Eindeloos bewustzijn: een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring. Het boek is een bestseller. Er zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren van verkocht. Het wordt in verschillende talen vertaald.  Pim van Lommel houdt over de hele wereld lezingen over bijna-dood ervaringen en over de relatie tussen bewustzijn en hersenfunctie. In 2005 ontving hij de Dr. Bruce Greyson Research Award van de International Association of Near-Death Studies. Een jaar later kreeg hij uit handen van de president van India de Life Time Achievement Award op het World Congress on Clinical and Preventive Cardiology.
_________________________________________________________________________________________________________________

De SprankelingDe Sprankeling. ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’

Kennismakingsworkshop Stembevrijding verzorgd door Monique Roovers. Een korte trip langs verschillende thema’s (Aanvaarden – Verlangen – Hoop – Vertrouwen – Overgave – Liefde – Jouw Innerlijke Wil) Wanneer? 11 november of 9 december 2012. Waar? Een prachtige locatie: Pastorie Waalwijk. Tijd? Inloop vanaf 9.30 uur. Start van de workshop van 10.00 – 17.00 uur. Opgeven? info@desprankeling.nl of info@moniqueroovers.nl  Dan krijg je de exacte details toegestuurd. Kosten? € 65,- pp. Voor Koffie, Thee en Lunch wordt gezorgd!

Een mus is niet bezig een zanglijster te willen zijn en andersom ook niet!

____________________________________________________________________________________________________

  imageimage

Natuurlijk koken, Lekker leven! Een serie lezingen en kook workshops over voeding en gezondheid. In vier avonden leert en proeft u wat natuurlijke voeding voor u kan betekenen. Tijdens elke avond komt er een belangrijke voedingsgroep aan de orde. Het geheel wordt toegespitst op het seizoen van het jaar. Er wordt geleerd, gekookt en gedineerd! De avonden vinden plaats in restaurant SED in s’Gravenmoer en de kosten zijn 50 euro inclusief documentatie. De organisatie is in handen van natuurgeneeskundige Hans Clephas, Cécile Hoogeveen & natuurvoedingskok Hélène van der Pluijm. Voor meer informatie kijk op: www.balanseg.nl en www.natuurlijkkookatelier.nl
_________________________________________________________________________________________________________________

Alexander van Breemen, Cor Roeven, Ida van Dael en Misja Vermeulen.

Heart and Soul opname van vorig jaar.

Heart and Soul. Dans en wereldmuziek Misja Vermeulen & Friends. Zaterdag 17 November, Mariakerk in Oosterhout.

De musici Misja Vermeulen, Ida van Dael, Cor Roeven en Alexander van Breemen en vrienden nemen ons mee in een wereld van bezielde klanken. Met Heart en Soul worden traditionele mystieke en spirituele muzieksoorten gecombineerd. De Neyfluit speler Cor Roeven neemt je mee naar je innerlijke rust. De hemelse harpklanken van Ida van Dael worden verbonden met verschillende muziekinstrumenten van etische orgine, die Misja, Alexander en Cor met heart en soul bespelen. Diapason met Fred en Misja, Jolanda Groeneveld met gitaar en zang en tussen de muziek leest Piet van der Pluijm korte ‘bezielde’ overdenkingen voor uit eigen werk. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur en je wordt verwelkomd door: Angelvoice & Spiritual dance. Plaats: Mariakerk, Wilhelminalaan 63, Oosterhout. Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Kosten: 12.50 euro. Informatie: 0162 450832.  Via deze link kun je kaartjes bestellen http://www.plusplusmeditatie.nl/courses/type/?id=34

_________________________________________________________________________________________________________________

Loreena McKennit – Night Ride Across The Caucasus

Prachtige beelden van onze planeet en mooie muziek. Loreena McKennitt  (55 jaar) is een Canadese zangeres. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische en haar latere werk ook Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft een meer traditionele en klassieke stijl.

________________________________________________________________________________________________________________

cd hoesje zonder kader-klC.D. Presentatie Jolanda Groeneveld.  Op zondag 9 december om 20.00 geeft Jolanda Groeneveld (Samaya), met 2e stem begeleiding van Margot Janssens, een presentatie van haar eerste mantra cd in de Copacabana (‘Salon voor levenskunsten’, www.ssdempo.nl) ) in Breda. Naar eigen wens zittend of liggend, luisterend of meezingend! ‘The song of my soul’ is een cd met heerlijk dromerige, hartverwarmende mantra’s… voor ontspanning of meditatie, om mee te zingen of bij weg te dromen… Samaya…music from soul to soul…  Voor meer informatie kijk op. www.samaya-mantramuziek.nl

‘I travelled all the world to find out that the secret of being free is being me…& setting my voice free!’

____________________________________________________________________________________________________

Wereld Vrede Film 2012: Ceasar Must Die. Donderdagavond 27 december om 20.15 uur in filmtheater De Bussel.

Triomfantelijk treurdicht dat doet nadenken over het gevoelige vraagstuk rond het gevangeniswezen. Deze semi-documentaire over een stel bajesklanten die zich voorbereiden op een opvoering van Shakespeares Julius Caesar behoort tot de toegankelijkste, meeslependste en energiekste film die je dit jaar in de zalen zal aantreffen. Tegelijkertijd bewijst de prent dat goede cinema tijdloos is én verschillende lagen kan bevatten zonder sprongen door hersengymnastiekhoepels te vereisen. Met zijn semi-documentaire aanpak, sfeervolle zwartwitfotografie, uitdagende intermezzo’s, naturalistische acteerprestaties en afgetakelde decors vermengt Caesar Must Diehet beste van de Italiaanse neorealistische, modernistische en hedendaagse cinema. Bovendien roept het toneelstuk dat de gevangenen repeteren en opvoeren herinneringen op aan de hoogtijdagen van prutspremier Silvio Berlusconi. Maar het meeste bijzondere aspect van de film is ongetwijfeld de humanistische boodschap die hij uitdraagt. Hoewel de Italiaanse filmbroers regisseurs Paolo en Vittorio Taviani  de criminele feiten van de acteurs niet onder stoelen of banken steken, voelen ze overduidelijk ongelooflijk mee met hen. Door de grauwe, geluidloze beelden van het gevangenisleven te contrasteren met het spetterende spelplezier van het kleine acteursclubje ontstaat een triomfantelijk treurdicht dat doet nadenken over het gevoelige vraagstuk rond het hedendaagse gevangeniswezen. Met als vroeg hoogtepunt een montage van de castingsessie, waarvan de verrassende resultaten je plots doen beseffen dat de wonderen de wereld inderdaad nog niet uit zijn.

Datum: Donderdag 27 December. Aanvang: 20.15 uur. Plaats: Filmtheater De Bussel, Torenplein in Oosterhout. Kosten: 6.50 euro. Filmvrienden, 65+ en studenten 5.50 euro. Kaarten tegen die tijd verkrijgbaar bij: boekhandel Het Verboden Rijk en Anderland. Reserveringen: 06-41686489 of info@filmtheaterdebussel.nl

Trailer Caesar Must Die Wereldvrede film 2012.

_________________________________________________________________________________________________________________

clip_image002 clip_image004

De 10e Wereldvredewandeling op Maandag 31 december.  Vertrek om 10.00 uur bij de Mariakerk, Wilhelminalaan 63, 4905 AT. Oosterhout. Via de Ridderstraat lopen we naar de heilige driehoek. Waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven bij ieder klooster.  We zijn om ± 11.45 uur terug bij de Mariakerk. Na de afsluiting van de wandeling is er koffie/thee en een ruimte om het lunchpakket op te eten.

clip_image008 clip_image010 clip_image012

De 20e  Wereldvredemeditatie op Maandag 31 december.  Aanvang 12.45, de Mariakerk gaat om 12.00 uur open. De meditatie duurt ruim een uur. Om precies 13.00 uur Nederlandse tijd vindt er op verschillende plaatsen in Nederland en over de gehele wereld een vredesmeditatie plaats. Miljoenen mensen staan op dat moment even stil bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. De Wereldvredemeditatie kan gezien worden als een goede afsluiting van 2012! Alle activiteiten zijn gratis!

_________________________________________________________________________________________________________________

For the birds. Een prachtige getekende power point presentatie. Het thema zou kunnen zijn: hoe verkrijgen we innerlijke vrede en hoe vast zitten we aan mopperen en anderen kleineren. De ooievaar zorgt hier voor een hoofdrol. Groeien gaat niet zonder pijn. Geniet ze!

Het is soms moeilijk om te delen.

1 Reactie

  • Joyce,
    Geplaatst 23 november 2012 19:00

    Ik wil vanuit mijn woonplaats een wandeling voor de wereldvrede lopen. In het yogamagazine stond dat ik informatie via jullie website kon aanvragen. Vriendelijke groet, Joyce van Dijk

Plaats reactie